Jump to content
Finnick

Avea coltii ca niste pumnale, dar era vegetarian

Recommended Posts

Posted

anomodont.jpg?width=600

Pr?d?torii cu col?i-pumnal erau specii de carnivore care, judecând dup? num?rul fosilelor descoperite, erau destul de rar întâlnite. Vegetarienii cu o asemenea denti?ie, îns?, apar?in de-a dreptul unui club exclusivist.

De curând, oamenii de ?tiin?? de la Universitatea Piaui, Brazilia, au descoperit fosile ale unei asemenea creaturi: un animal erbivor, înzestrat îns? cu ni?te canini enormi, ce amintesc de cei mai feroce pr?d?tori preistorici.

Animalul, care avea dimensiunile unui câine de talie mare, a tr?it acum 260 de milioane de ani, pe teritoriul Braziliei de azi ?i avea caninii superiori de 13 centimetri lungime.

De?i animalele cu asemenea din?i erau, în general, carnivore, în cazul speciei Tiarajudens eccentricus, cum a fost numit erbivorul nou-descoperit, col?ii foloseau, cel mai probabil, ca mijloc de lupt? pentru teritoriu, pentru resurse sau pentru femele, a?a cum se observ? azi la cerbul moscat.

Pe lâng? col?ii-pumnal, acest animal avea, pe cerul gurii, ?iruri de din?i speciali pentru mestecat. Maxilarul inferior al exemplarului descoperit este incomplet, dar cercet?torii cred c? denti?ia lui era asem?n?toare celei de pe maxilarul superior.

Tiarajudens se încadreaz? într-o grup? de animale numite anomodonte, denumite ?i reptile mamaliene, erbivore cu rol important în ecosistemele perioadei respective.

Descoperirea acestei creaturi are o importan?? semnificativ? pentru studiul evolu?iei animalelor care se hr?nesc cu plante.

În plus, se pare c? acest animal apar?ine unei grupe noi de anomodonte, care au tr?it în ceea ce azi numim Gondwana (blocul continental sudic, rezultat din împ?r?irea meridional? a continentului Pangeea ?i care s-a fragmentat ulterior, formând America de Sud, Africa, Australia, Madagascar ?i Antarctica).

descopera

• Upvote 2
Posted

ceva de genul , sa ai p*** de 30 de cm si sa fii gay

ai fost tare cu asta :)

#sincer n-am mai auzit de asa mamifer...vegetarian si totusi adaptat ptr a ucide animale din aceeasi categorie pentru a trai.

# am citit pe undeva un articol cum ca si omul normal e adaptat doar ptr viata bazata pe baza de planta ca nutritie dar nu stiu daca e adevarat.cica ptr asta e conceput corpul uman si am mai citit cum ca , carnea face foarte mult rau organismului.repet nu mentionez ca sursa era una viabila..

Guest Advanced12
Posted

Pacat ca nu era carnivor numai bun de tinut in lesa.So pe ei Papy

Guest SherkaN
Posted

Da` nu i se`nfigeau dintii`n pamant cand iesea la pascut ?

Posted

ai fost tare cu asta :)

#sincer n-am mai auzit de asa mamifer...vegetarian si totusi adaptat ptr a ucide animale din aceeasi categorie pentru a trai.

# am citit pe undeva un articol cum ca si omul normal e adaptat doar ptr viata bazata pe baza de planta ca nutritie dar nu stiu daca e adevarat.cica ptr asta e conceput corpul uman si am mai citit cum ca , carnea face foarte mult rau organismului.repet nu mentionez ca sursa era una viabila..

Tu de ce crezi ca omul are canini ,premolari si molari ? ( pentru a mesteca legume ? )

Posted

Pe vremea aia traia oameni? Doar in desene animate vezi cum se teleporteaza aia cu masina timpului.

Corect "traiau oameni".

Omnivor nu inseamna ca manca oameni. Daca era omnivor inseamna ca manca de toate.

Posted

pai si elefantul si morsa n-au colti? ma rog, morsa mananca pesti, dar parca nu se foloseste de colti pentru asta.

ceva de genul , sa ai p*** de 30 de cm si sa fii gay

de cand e inutil s-o ai de 30 de cm si sa fii gay?

Posted

pai si elefantul si morsa n-au colti? ma rog, morsa mananca pesti, dar parca nu se foloseste de colti pentru asta.

de cand e inutil s-o ai de 30 de cm si sa fii gay?

La anatomie el a invatat ca poate sa bage 30 de centimetri in vaginul unei femei...

Posted

Daca ea are 2 m + , este posibil.

Esti curat , nu te uiti la po.rnografie pe internet :))

Sa stiti ca si iarba si plantele nu se pot manca cu usurinta. Daca nu ma credeti faceti un experiment , mergeti in gradina si incepeti sa mancati verdeata. :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...