Jump to content
Finnick

O cafea pe zi reduce riscul de atac cerebral, in cazul femeilor

Recommended Posts

Posted

cafea-buna.jpg?width=600

O cercetare efectuat? pe 34,600 de femei cu vârsta între 49 ?i 83 de ani arat? c? o cea?c? de cafea pe zi are un efect pozitiv, reducând cu un sfert riscul de atac cerebral.

Studiul a urm?rit via?a acestor femei de-a lungul a 10 ani, timp în care s-au înregistrat 1.680 de atacuri cerebrale. Efectul pozitiv s-a p?strat ?i în cazul femeilor care au b?ut 2, 3, 4 sau chiar 5 ce?ti de cafea pe zi!

Cafeaua reduce inflama?iile ?i stresul oxidativ ?i m?re?te senzitivitatea la insulin?, consider? oamenii de ?tiin??.

"Unele femei au evitat consumul de cafea, considerând c? este nes?n?toas?. Din contr?, din ce în ce mai multe studii arat? un consum moderat al acestei substan?e reduce riscul de diabet, cancer la ficat ?i chiar atac vascular", a explicat Dr. Susanna Larsson, de la Institutul Karolinska din Stockholm.

Sursa: descopera

Posted

Si de ce doar la femei ,stai ca nu dau cu seama.

Dr. Susanna Larsson, de la Institutul Karolinska din Stockholm

O fi vreo feminista convinsa si n-a vrut sa faca testul si pe barbati.

Posted

Si de ce doar la femei ,stai ca nu dau cu seama.

poate pentru ca femeile sunt mai predispuse la atacuri cerebrale .... cred :D

Guest SherkaN
Posted

poate pentru ca femeile sunt mai predispuse la atacuri cerebrale .... cred :D

eu nu cred :D

Posted

de ce nu ar reduce riscul si in cazul barbatilor?nu inteleg..totusi stiam ca in cazul cafelei e tocmai invers..ma rog..poate gresesc eu.oricum raman la parerea mea cafeaua si tigara maresc riscul de atac cerebral :) daca gresesc corectati-ma.

# mentionez ca am cautat pe net aceasca stire si am gasito pe fff multe siteuri :) o fi adevarata ? :) ma mir..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...