bunny Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Daca e intr-adevar de 6-8 ori mai mare nu prezinta pericol mare, doar daca esti in permanenta expus la radiatiile alea. Adica sa stai ca tampitul acolo cu detectorul Geiger stiind ca esti iradiat. De exemplu, un om este expus unor doze mai mari de radiatii in apropierea televizorului decat daca ar locui langa o centrala nucleara. (teoretic)
Denzel_Lsd Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Japonia pentru moment transmite un "stai linistit , ma descurc" imens. Inca un Cernobal e imposibil in cazul Japoniei ....in cazul victimelor cel putin. Cat despre subiect ...sunt cele mai ingrozitoare imagini pe care le-am vazut la stiri vreodata ...dar totodata simt ca au fost traite de cei mai buni oameni ai pamantului in domeniu ... :)
bunny Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Cat despre subiect ...sunt cele mai ingrozitoare imagini pe care le-am vazut la stiri vreodata ... Cred ca ai uitat de WTC. :P
Denzel_Lsd Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Cred ca ai uitat de WTC. :P Mah...cu mare parere de rau ....dupa mine , imaginile sunt mult mult mai tragice ,dramatice si infioratoare in comparatie cu WTC....distrugerea...and shit. Hai sa ne prefacem ca totul se intampla in Bulgaria ...de ex :) pai....sincer ...am fi vazut moartea cum isi face treaba pe fast forward ...in direct. Natura poate face ce noi nici nu vrem sa ne imaginam .
bunny Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 (edited) http://www.ustream.tv/channel/yokosonews#utm_campaign=www.facebook.com&utm_source=3652476&utm_medium=social Citeam de vreo jumatate de ora livestream-ul asta. Cica ar avea probleme si cu unitatea 3. Daca nu le stabilizeaza in scurt timp, vor fi probleme majore, nu cat cernobal, aia erau tampiti, tehnologie inapoiata, s.a.m.d. acum insa, cunostinte mai vaste, tehnologie mai avansata, securitatea nucleara este pe primul plan. "6th reactor at Fukushima nuke plant loses cooling functions" (le: de fapt e reactorul 3, ca 6 era in mentenanta, au confirmat acum) Daca pierd agentul de racire(loca) unitatea e pa. it's confirmed 15 people got radiation from #1 currently Fukushima is only at level 4 of 7. This isn't a major nuclear accident yet. don't panic Edited March 12, 2011 by evilishbunnylish~
Cristian Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Nici de acum in 1 milion de ani nu va mai fi ce a fost la Cernobil. Acolo pe langa faptul ca au fost idioti cei care au conceput centrala nucleara, erau timpuri mai inapoiate si fara atata tehnologie. Ca sa nu mai zic ca dupa explozie au fost trimisi soldati "sa ajute" cu masti de oxigen si atat, sau nici macar cu masti de oxigen, de aici rezulta cat de idioti erau in vremurile alea. In teorie japonezii sunt cei mai pregatiti pentru astfel de situatii, tocmai de asta bilantul mortilor a fost minim. Ia ganditi-va cati au murit in Tsunami-ul de acum cativa ani si cati au murit acum in Japonia.
acelasi_bandit Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Nasol de tot.Imi pare rau pentru ce s-a intamplat acolo :(.
Parazitu' Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 raman la parerea ca tsunami a facut mai multe pagube si pierderi de vieti omenesti decat cutremurul..sa fim multumiti ca la noi natura e cat de cat blanda si ne lasa sa traim in tihna..fara tsunami cutremure majore taifunuri tornade si alte chestii de genul..
Guest Antikrist Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Nici de acum in 1 milion de ani nu va mai fi ce a fost la Cernobil. Acolo pe langa faptul ca au fost idioti cei care au conceput centrala nucleara, erau timpuri mai inapoiate si fara atata tehnologie. Ca sa nu mai zic ca dupa explozie au fost trimisi soldati "sa ajute" cu masti de oxigen si atat, sau nici macar cu masti de oxigen, de aici rezulta cat de idioti erau in vremurile alea. In teorie japonezii sunt cei mai pregatiti pentru astfel de situatii, tocmai de asta bilantul mortilor a fost minim. Ia ganditi-va cati au murit in Tsunami-ul de acum cativa ani si cati au murit acum in Japonia. Pe dracu. Catastrofa nu a avut loc pentru ca nu au avut tehnologie destul de avansata sau pentru ca era prost construita, ci pentru ca s-a facut o greseala in timpul unui test de siguranta al reactorului 4. Ceea ce a dus la suprasolicitarea scutului exterior respectiv la supraincalzirea reactorului care a facut POC.
axel6470 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Imi pare rau pentru cei din Japonia ... a fost o catastrofa de proportii mari,..
bunny Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Pe dracu. Catastrofa nu a avut loc pentru ca nu au avut tehnologie destul de avansata sau pentru ca era prost construita, ci pentru ca s-a facut o greseala in timpul unui test de siguranta al reactorului 4. Ceea ce a dus la suprasolicitarea scutului exterior respectiv la supraincalzirea reactorului care a facut POC. Esti sigur ca ceea ce spui tu e adevarat? :) Unitatea 4 era terminata, dar nu i se facusera testele de securitate, deci nu era stabil. Si da, nu aveau tehnologie asa de anvansata ca astazi (gandeste-te in primul rand la soft). Era un reactor RBMK fara anvelopa, PROST realizat, prost proiectat, personal necalificat in camera de comanda. Cei de la Kiev au sunat pe motiv ca le-au cazut niste linii electrice, si au nevoie de energie cat de repede posibil. Era un ordin la care s-au riscat, cand puteau sa refuze din motive de securitate. Au pus-o in functiune, i-au crescut puterea scotand cat mai multe bare de control din zona activa. La un moment dat au ajuns la o putere nominala (desi reactorul nu era deloc stabil), insa tot nu era indeajunsa energie, au mai scos bare de control, au ajuns sa scoata pana cand panourile specificau si alertau declansarea reactorului, de nu MELTDOWN. Ghici ce-au facut, au scos din priza panoul de alerta, altfel incat sa scoata cat mai multe bare de control din zona activa. Intr-un final aproape ca le-au scos pe toate. Si stii ce s-a intamplat? In numai 4 secunde puterea s-a marit de 100 de ori. Apoi a facut POC. Ti se pare asta o greseala? Ah, si greseala ti se pare si faptul ca au chemat pompierii sa arunce cu apa peste reactorul fisurat? Norul ala imens de radiatii s-a format si din pricina condensului dintre apa si zona activa. Patrunderea oxigenului ->aprinderea grafitului->explozie. Apoi...radiatiile s-au extins. Ce-i amuzant e ca prin Rusia cica n-ar fi ajuns deloc, desi era mirificul lor reactor, deloc stabil, deloc securizat. decat le-au vandut licenta si-atat, restul s-au descurcat ei cu cartea in fata, fara personal calificat...si s-au descurcat de n-au mai putut.
Alfredo Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Imi pare rau de Japonezi....numarul victimelor este de peste 10.000
Random Hero Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Imi pare rau de Japonezi....numarul victimelor este de peste 10.000 Nu este confirmat acel numar, cadavre sunt doar ~2000 pana acum, dar numarul poate ajunge la ce spui tu si chiar mai mult in curand.
oldGard Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 sa vedem ce o sa iasa samabta ca se aude mai naspha decat acuma in japonia... :crybaby:
bunny Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 sa vedem ce o sa iasa samabta ca se aude mai naspha decat acuma in japonia... :crybaby: nu prea sunt la curent cu stirile, caci nu prea ma mai uit la tv. ce se va intampla sambata?
Random Hero Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 nu prea sunt la curent cu stirile, caci nu prea ma mai uit la tv. ce se va intampla sambata? Se apropie Luna de Pamant si ne cade in cap, am mai scris asta dar teoria mi-a fost demontata... Hai mai lasati-o cu asta. :-j Vine cand se apropie Luna de Pamant, ceea ce ascund oamenii de stiinta e ca atractia gravitationala va fi atat de mare incat Luna nu se va mai indeparta ci va continua sa se apropie, eventual ciocnindu-se cu planeta noastra. ;) :>
bunny Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ah da, citisem asta undeva, scuze. xD Si de ce s-aproprie luna? Ca l-am citit pe unu ca din cauza ca suntem noi rai. Nu serios, ce se intampla? :-? Pamantul atrage luna? De ce? Si-a pierdut cursul? Va fi doar o vizita sau chiar se va apropria si va ramane constant mai aproape cu 20000km fata de Terra? :-?
Random Hero Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ah da, citisem asta undeva, scuze. xD Si de ce s-aproprie luna? Ca l-am citit pe unu ca din cauza ca suntem noi rai. Nu serios, ce se intampla? :-? Pamantul atrage luna? De ce? Si-a pierdut cursul? Va fi doar o vizita sau chiar se va apropria si va ramane constant mai aproape cu 20000km fata de Terra? :-? E un ciclu de nu stiu cati ani si acum e perioada in care se apropie cel mai mult de Pamant, e doar o trecere, nu se va apropia pentru totdeauna. :D De fapt, Luna se indeparteaza de Pamant ireversibil, pentru ca suntem rai si o alungam.
bunny Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Video-Fukushima-Nuclear-Fallout-How-Bad-Could-It-Get/Article/201103215950994?f=rss urmariti video-ul, va dati seama mai usor ce s-a intamplat cu reactorul.
luk Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Video-Fukushima-Nuclear-Fallout-How-Bad-Could-It-Get/Article/201103215950994?f=rss urmariti video-ul, va dati seama mai usor ce s-a intamplat cu reactorul. worst case scenario , sper sa nu se topeasca ala :D
bunny Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 s-au topit deja reactoarele 1 si 3. au vrut sa le salveze stand cu ele in standby vreo 48 de ore, dar n-au avut ce sa le mai faca, trebuiau racite, nu aveau cum sa le mai raceasca. pierdusera deja agentul de racire (accidentul loca), generatoarele diesel au fost avariate si n-au facut fata sa-l raceasca, asa ca le-au sacrificat. -> meltdown. worst case scenario planuit acum 40 de ani pentru reactorul ala BWR de generatia 2-a a fost planificat pentru maxim 8grade pe scara richter, cutremurul a fost de 8.6-9. nici reactorul 2 nu sta prea bine...dar macar nu s-a topit ca celelalte 2.
alexsebi2005 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 la ce cutremur a fost inainte m-as mira sa moara doar 60 ... doar din cauza Tsunami-ului ... oricum naspa pentru japonezi ce se intampla eu tot ma gandesc daca eram noi in locul lor dar in ROMANIA :) ce s-ar fi intamplat
bunny Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 nici reactorul 2 nu sta prea bine...dar macar nu s-a topit ca celelalte 2. si...s-a topit si-asta. de fapt, e cel mai avariat dintre cele 3 pana acum. reactorul 4 nu mai are sistem de racire. reactoarele 5 si 6 sunt notate ca fiind stabile, dar real...ele nu sunt deloc stabile.
Random Hero Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 si...s-a topit si-asta. de fapt, e cel mai avariat dintre cele 3 pana acum. reactorul 4 nu mai are sistem de racire. reactoarele 5 si 6 sunt notate ca fiind stabile, dar real...ele nu sunt deloc stabile. Temperatura combustibilului uzat de la reactoarele 5 si 6 e in crestere. Nivelul de radiatii a crescut la 489 uSv / ora. La reactorul 4 nici integritatea cladirii nu mai este de 100%. Se agraveaza situatia din ce in ce mai rapid...