Random Hero Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Str?vechea ambarca?iune are o lungime de 12, 20 metri, ?i a fost descoperit? accidental pe ??rmurile unei insule din apropierea statului american Florida. Ambarca?iunea a fost excavat? dintr-o plaja a Insulei Weedon, fiind restaurat? de o echip? de arheologi angaja?i de autorit??ile din Pinella County. Cu peste 600 de ani înainte de descoperirea Americilor de c?tre Cristofor Columb, coasta de vest a Floridei era locuit? de triburi de amerindieni apar?inând culturii Manasota. Insula Weedon, unde a fost descoperit? ambarca?iunea, a fost un important centru religios pentru b??tina?i, arheologii descoperind numeroase schelete umane ?i diferite obiecte în numeroasele morminte de pe insul?. Testele de laborator au indicat o vechime de aproximativ 1.100 ani, iar lucr?rile de excava?ie ?i restaurare au durat peste doi ani de zile, fiind pl?tite de un ONG local intitulat "Friends of Weedon Island", membrii acestei organiza?ii reu?ind s? strâng? suma necesar? de 30 000 $. sursa: descopera
Andu Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 E bine ca inca mai exista cineva care poate sponsoriza asa ceva...
Parazitu' Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Str?vechea ambarca?iune are o lungime de 12, 20 metri, ?i a fost descoperit? accidental pe ??rmurile unei insule din apropierea statului american Florida. Ambarca?iunea a fost excavat? dintr-o plaja a Insulei Weedon, fiind restaurat? de o echip? de arheologi angaja?i de autorit??ile din Pinella County. Cu peste 600 de ani înainte de descoperirea Americilor de c?tre Cristofor Columb, coasta de vest a Floridei era locuit? de triburi de amerindieni apar?inând culturii Manasota. Insula Weedon, unde a fost descoperit? ambarca?iunea, a fost un important centru religios pentru b??tina?i, arheologii descoperind numeroase schelete umane ?i diferite obiecte în numeroasele morminte de pe insul?. Testele de laborator au indicat o vechime de aproximativ 1.100 ani, iar lucr?rile de excava?ie ?i restaurare au durat peste doi ani de zile, fiind pl?tite de un ONG local intitulat "Friends of Weedon Island", membrii acestei organiza?ii reu?ind s? strâng? suma necesar? de 30 000 $. sursa: descopera in tarile avansate se platesc inca foarte bine arheologia paleontologia si toate ce tin de acest domeniu. din pacate la noi nu sunt sume disponibile ptr asemenea cercetari desi sunt destule situri interesante care ar trebui cercetate...cine o mai face o face benevol..cu sponsorizari infime.pacat..
LuckyShot Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 au ramas aia fara stiri pe descopera.ro? daca avea 80.000 de ani mai ziceam. nu mi se pare nimic interesant/inedit/absolut surprinzator o canoe de 1000 de ani cu diverse obiecte in ea...
Guest Vl@dy Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 au ramas aia fara stiri pe descopera.ro? daca avea 80.000 de ani mai ziceam. nu mi se pare nimic interesant/inedit/absolut surprinzator o canoe de 1000 de ani cu diverse obiecte in ea... Gaseste si tu :) Interesanta descoperire ...
Mister Sinister Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Gaseste si tu :) Interesanta descoperire ... ce e asa interesant? egiptenii, spre exemplu, construiau piramide uriase acum 5000 de ani. astia acu 1000 invatau sa se dea-n barci.
Glau Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Nici mie nu mi se pare o mare descoperire... @MisterSinister, iti recomand seria "Ancient Aliens" sa urmaresti, :D
slvr Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 (edited) am si eu o pereche de ciorapi nespalati de 3 saptamani. astept banii. on sa nu se supere tybork: mi se par multi bani pentru o bucata de copac veche de 1.100 ani .... Edited March 4, 2011 by inov8boy
Kabuky Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Intrebarea mea este urmatoarea:Cum au stabilit ei vechimea acelei barci(canoe)? Am inteles ca s`au bagat 30.000 de dolari in cercetari,dar cred ca se refereau la vechimea acelor asa zise schelete de om care au fost gasite pe insula,nu la canoe...ma rog,nu vad ce este asa interesant la stirea asta.
Bogdan Dany Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 (edited) 1.Si in zilele de astazi se construiesc barci. 2.Nu este vorba ca ei atunci invatau sa se dea in barci 3. Cel cu piramidele,tare as vrea sa stiu daca cunosti ceva despre ele ca doar nu au fost facute pentru a devenii Egiptul o zona turistica,si daca cunosti adevaratele mistere atunci te felicit. Voi treceti cu ochii peste un lucru important. Nu este vorba ca au descoperit ceva absurd si veche de 1000 si ceva de ani ci felul in care simti si cum privesti aceasta descoperire ceva ce te face sa simti,sa traiesti lucrurile de atunci. Un exemplu: De acum mai trec 1000 de ani,cei din vremea aia descopera un elicopter sau avion sau un mic vapor("din ele decat mici fragmente ruginite) si aia tot la fel o sa spuna pai aia acum 6000 de ani construiau piramide si astia dabia au ajuns sa invete sa zboare?!Si cine stie ce tehnologie va fii atunci daca bineinteles se va ajunge la inca 1000 de ani. Toate lucrurile inventate si cu un folos extrem,construite pe vremea aceea,au ajuns sa fie mereu imbunatatite pana cand s-a ajuns la tehnologia din ziua de astazi. Mie mi se pare un lucru nemaipomenit sa descoperi ceva ce a ramas de acum mii de ani. P.S. oricum au fost descoperite lucruri si mai interesante dar pentru mine ramane de apreciat si aceasta descoperire dar nu si banii bagati in aceasta descoperire Edited March 4, 2011 by Bogdan Dany
Mister Sinister Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 1.Si in zilele de astazi se construiesc barci. 2.Nu este vorba ca ei atunci invatau sa se dea in barci 3. Cel cu piramidele,tare as vrea sa stiu daca cunosti ceva despre ele ca doar nu au fost facute pentru a devenii Egiptul o zona turistica,si daca cunosti adevaratele mistere atunci te felicit. Voi treceti cu ochii peste un lucru important. Nu este vorba ca au descoperit ceva absurd si veche de 1000 si ceva de ani ci felul in care simti si cum privesti aceasta descoperire ceva ce te face sa simti,sa traiesti lucrurile de atunci. Un exemplu: De acum mai trec 1000 de ani,cei din vremea aia descopera un elicopter sau avion sau un mic vapor("din ele decat mici fragmente ruginite) si aia tot la fel o sa spuna pai aia acum 6000 de ani construiau piramide si astia dabia au ajuns sa invete sa zboare?!Si cine stie ce tehnologie va fii atunci daca bineinteles se va ajunge la inca 1000 de ani. Toate lucrurile inventate si cu un folos extrem,construite pe vremea aceea,au ajuns sa fie mereu imbunatatite pana cand s-a ajuns la tehnologia din ziua de astazi. Mie mi se pare un lucru nemaipomenit sa descoperi ceva ce a ramas de acum mii de ani. P.S. oricum au fost descoperite lucruri si mai interesante dar pentru mine ramane de apreciat si aceasta descoperire dar nu si banii bagati in aceasta descoperire si eu tare as vrea sa stiu daca tu cunosti ceva despre limba romana. n-ai niciun pic de coerenta, logica in argumente. arunci cu exemple care nu-si au rostul. altfel spus un post inutil. o canoe veche de 1100 de ani nu are nicio importanta sau relevanta istorica.
Bogdan Dany Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 (edited) si eu tare as vrea sa stiu daca tu cunosti ceva despre limba romana. n-ai niciun pic de coerenta, logica in argumente. arunci cu exemple care nu-si au rostul. altfel spus un post inutil. o canoe veche de 1100 de ani nu are nicio importanta sau relevanta istorica. Tu de mine zici de limba romana? Sau tu vezi decat ceea ce vrei sa vezi? Te-am atacat la un adevar si ai sarit la altceva sarind de la subiect. Mie mi se pare interesant ce au descoperit ok?Si cu asta punct,nu imi vii mie cu texte daca cunosc limba romana. Sa te fac lamurit,nu cunosc limba romana cum spui tu,dar cunosc Romania cunosc tot ce este legat de Romania si iubesc patria in care ma aflu. Bun tu tineti afirmatia ta despre aceasta descoperire si eu pe a mea nu este cazul sa intorci subiectul. Exemplele sunt bune atata tot cat ai un pic de viziune ale intelege si cum le privesti . Cat despre post,nu l-am deschis eu in ceea ce priveste descoperirea,eu mi-am spus parerea in acest post. Edited March 4, 2011 by Bogdan Dany
slvr Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Tu de mine zici de limba romana? Sau tu vezi decat ceea ce vrei sa vezi? Te-am atacat la un adevar si ai sarit la altceva sarind de la subiect. Mie mi se pare interesant ce au descoperit ok?Si cu asta punct,nu imi vii mie cu texte daca cunosc limba romana. Sa te fac lamurit,nu cunosc limba romana cum spui tu,dar cunosc Romania cunosc tot ce este legat de Romania si iubesc patria in care ma aflu. Bun tu tineti afirmatia ta despre aceasta descoperire si eu pe a mea nu este cazul sa intorci subiectul. Exemplele sunt bune atata tot cat ai un pic de viziune ale intelege si cum le privesti . Cat despre post,nu l-am deschis eu in ceea ce priveste descoperirea,eu mi-am spus parerea in acest post. calmeaza-te patriotule...sinister ti-a spus doar ca o canoe veche nu are nici o importanta istorica. si ca nu stii limba romana. nu ti-a aruncat cu nimic in cap si nici nu te-a intrebat daca-ti cunosti tara si iti iubesti patria....
Bogdan Dany Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 calmeaza-te patriotule...sinister ti-a spus doar ca o canoe veche nu are nici o importanta istorica. si ca nu stii limba romana. nu ti-a aruncat cu nimic in cap si nici nu te-a intrebat daca-ti cunosti tara si iti iubesti patria.... Bun,era deajuns sa imi spuna ca pentru el nu are nici o importanta aceasta descoperire,respect,dar sa nu imi zica el mie ca nu cunosc limba romana dupa ce l-am deranjat pe el cand i-am spus daca cunoaste misterele piramidelor din Egipt.Nu avea nici o treaba limba romana cu topicul,cel putin in acest topic sunt foarte multe greseli gramaticale.Nici eu pe el nu l-am intrebat daca stiu limba romana,l-am intrebat daca cunoaste ceea ce a afirmat si mi-a venit cu o alta intrebare in semn ca l-a deranjat ceea ce i-am spus. La multi am observat daca vi se spune ceva gata sariti cu fundul in sus si incercati sa rascoliti altceva infara de ceea ce se discuta.Chiar nu se poate sa avem o discutie serioasa unde sa putem dezbate anumite lucruri?!Ci nu pentru dragul de a posta si a incepe sa facem afirmati aiurea.Respect celor de aici care stie sa spuna ceva scurt si la obiect