Jump to content
Finnick

Avion spion de dimensiunile unei pasari colibri

Recommended Posts

Posted

mini-drona.jpg?width=600

O dron? care nu dep??e?te talia unei p?s?ri colibri se afl? deja în dotarea armatei americane, iar ?efii de la Pentagon sper? s? o foloseasc? cu succes în opera?iuni de spionare a pozi?iilor inamice pe timp de r?zboi.

Ultimul gadget militar din dotarea fortelor armate americane, este un mini-avion spion capabil s? zboare cu viteza maxim? de 17,7 kilometri pe or?. Întregul proiect de realizare a durat peste 5 ani, ?i a costat peste 4 milioane $.

Demonstra?ia efectuat? de concernul AeroVironment, unul dintre cei mai mari produc?tori mondiali de drone ?i echipamente de spionaj, a durat 8 minute, interval de timp în care mini-avionul silen?ios a survolat interiorul ?i exteriorul unei cl?diri.

Compania AeroVironment din California, are doar 732 angaja?i cu norm? întreag?, fiind furnizorul oficial de drone pentru U.S. Air Force ?i Guvenrul American, ?i beneficiind de contracte cu Departamentul Ap?r?rii, în valoare total? de 215 milioane $.

"Aparatul nostru este urm?torul pas în evolu?ia zborului. Poate oferi imagini din spatele uni deal sau o cl?dire, imagini vitale pentru o echip? de commando sau un pluton militar. Beneficiile sunt imense nu doar pentru solda?ii no?tri din Afganistan sau Irak, ci ?i pentru seviciile de informa?ii sau securitate", declar? Chris Fisher, proiect manager în cadrul AeroVironment.

Sursa: descopera

• Upvote 2
Posted

Exista deja si prototipuri cat un tantar ... deci nimic nou.

Dar ce costa 4 milioane de dolari oare? ... si aia incep sa semene pe romani? Isi trag 100 de vile pana finalizeaza cate un proiect.

chiar ma intrebam cand am citit stirea .. ca o sa apara niste mucosi care o sa zica ceva de romania .. oricat de neinsemnat ar fi acel ceva :D

dar energia ? nu cred ca zboara 18-100km ( liniile inamice nu sunt la 10 metri distanta :)) ) cu o baterie de telecomanda

iti dai seama ca s-au gandit la tot .. si probabil o functiona cu ceva nuclear .. poate hidrogen .. la 4 milioane cercetarile ...

de marimea unui tantar nu prea cred ca exista :) .. asta mi se pare destul de interesanta ..

Posted

chiar ma intrebam cand am citit stirea .. ca o sa apara niste mucosi care o sa zica ceva de romania .. oricat de neinsemnat ar fi acel ceva :D

Vezi ca Shadow ar putea sa iti fie tata.

ON: Nu inteleg ce treaba aveti voi cu costurile folosite pentru cercetare. Sunt banii vostrii ? Nu pasarea in sine costa 4 mil de $ si tot proiectul.

Posted

Ahahahahahah, acea "colibri" sa fie cu enegie nucleara =)). Pai ce-ti mai trebe soldati in acea zona, ca trimiti una intr-un conflict, tragi in ea si declanseaza o mica explozie nucleara, badabum.

Posted

cristi MG :))))))

mi-a luat-o goodhope inainte :)) cum sa bagi o centrala nucleara intr-un colibri ? tu crezi cu 20g hidrogen merge pana la 200km ? :))

esti prost rau, nu scrie nimic de energia lui acolo , probabil nu au zis-o ca sa n-o fure rivalii :))

Posted

mi-a luat-o goodhope inainte :)) cum sa bagi o centrala nucleara intr-un colibri ? tu crezi cu 20g hidrogen merge pana la 200km ? :))

esti prost rau, nu scrie nimic de energia lui acolo , probabil nu au zis-o ca sa n-o fure rivalii :))

o doamne ... nu stiu eu foarte multe dar cred ca dintre noi doi tu esti mai prostanac :D

nu trebuie sa bagi o centrala nucleara de 20 etaje ca sa se creeze energie nucleara .. trebuie doar un mic miez de uraniu/plutoniu ( din cate stiu ) .. iar hidrogenul nu merge .. creeaza energie .. deci hidrogen sa mearga cu 200km/h ? :)

Posted

Ahahahahahah, acea "colibri" sa fie cu enegie nucleara =)). Pai ce-ti mai trebe soldati in acea zona, ca trimiti una intr-un conflict, tragi in ea si declanseaza o mica explozie nucleara, badabum.

In primul rand, nu se poate construi un reactor nuclear atat de mic incat sa incapa in acea pasare. In al doilea rand, un reactor nuclear nu poate exploda la fel ca o bomba nucleara. :)

Posted

hidrogenul nu merge .. creeaza energie .. deci hidrogen sa mearga cu 200km/h ? :)

am zis eu 200kmh ? am zis sa mearga 200km , sa parcurga maestre !

tu auzi ce zici ? chiar tu ai zis ca ar putea sa mearga cu hidrogen , asa ca nu-mi zice ca sunt prost , te-ai autodepasit si pe tine , ai ajuns in rahat strengare.

In primul rand, nu se poate construi un reactor nuclear atat de mic incat sa incapa in acea pasare. In al doilea rand, un reactor nuclear nu poate exploda la fel ca o bomba nucleara. :)

un reactor nu poate exploda deloc , nu ?( te contrazic

Posted

am zis eu 200kmh ? am zis sa mearga 200km , sa parcurga maestre !

tu auzi ce zici ? chiar tu ai zis ca ar putea sa mearga cu hidrogen , asa ca nu-mi zice ca sunt prost , te-ai autodepasit si pe tine , ai ajuns in rahat strengare.

un reactor nu poate exploda deloc , nu ?( te contrazic

Am scris eu ca un reactor nu poate exploda deloc? Nu, am spus doar ca nu explodeaza la fel ca o bomba nucleara.

Posted

Am scris eu ca un reactor nu poate exploda deloc? Nu, am spus doar ca nu explodeaza la fel ca o bomba nucleara.

in bomba tragi , bum

reactor tragi ( o precizie de monstru sa nimeresti pasarea fix in miez ) , bum

exploziile nu-s egale , dar macar explodeaza nu ?

nu stiu pe cine intereseaza :-?? :D

Posted

nu trebuie sa bagi o centrala nucleara de 20 etaje ca sa se creeze energie nucleara .. trebuie doar un mic miez de uraniu/plutoniu ( din cate stiu ) .. iar hidrogenul nu merge .. creeaza energie .. deci hidrogen sa mearga cu 200km/h ? :)

Ai si tu dreptatea ta, o pastila de combustibil uraniu de marimea degetului tau mic poate genera energie unei case timp de cateva luni, poate chiar un an. (citez operatorul principal din camera de comanda de la cernavoda) Dar pastila asta n-o pui intr-o bucata de metal si te-astepti sa genereze energie, ai nevoie de echipamente, ai nevoie de un ansamblu de sisteme pe care nu le poti crea la dimensiuni asa de mici. N-ai cum sa formezi un minireactor nuclear si sa-l bagi intr-o cioara de fier.

nu inteleg de unde pana unde faceti asemanari intre un reactor nuclear si o bomba atomica. daca ati auzit de cernobal asta nu inseamna ca a explodat de unul singur, nici macar explozie n-o poti numi. un reactor nuclear are in primul rand o anvelopa, are sisteme de protectie, se poate otravi zona activa in caz de supracriticitate, se poate face orice atata timp cat operatorii sunt inca intregi la minte si actioneaza cum trebuie. (nu sa faci experimente pe reactor ca tampitii de la cernobal 8-|)

Posted

in bomba tragi , bum

reactor tragi ( o precizie de monstru sa nimeresti pasarea fix in miez ) , bum

exploziile nu-s egale , dar macar explodeaza nu ?

nu stiu pe cine intereseaza :-?? :D

Lasa desenele animate. O bomba nucleara nu explodeaza "ca la carte" daca tragi in ea, fie cu glont sau cu racheta. Acestea se armeaza doar la mica distanta de tinta si pentru explozia nucleara e nevoie de o serie de procese complexe.

Apoi, unde ai vazut tu ca reactoarele explodeaza? Ele au reactii nucleare in lant controlate, spre deosebire de bombe (astfel, un reactor nuclear nu va exploda NICIODATA ca o bomba nucleara, repet). In plus, reactoarele nucleare sunt construite astfel incat sa nu aiba probleme nici in cazul unui bombardament sau unui cutremur. In concluzie, bati campii.

@bny - ei au auzit de Cernobil, au auzit de explozie, dar n-au habar ca a explodat capacul de protectie al reactorului in urma "experimentului" de care amintesti si tu.

Posted

Lasa desenele animate. O bomba nucleara nu explodeaza "ca la carte" daca tragi in ea, fie cu glont sau cu racheta. Acestea se armeaza doar la mica distanta de tinta si pentru explozia nucleara e nevoie de o serie de procese complexe.

Apoi, unde ai vazut tu ca reactoarele explodeaza? Ele au reactii nucleare in lant controlate, spre deosebire de bombe (astfel, un reactor nuclear nu va exploda NICIODATA ca o bomba nucleara, repet). In plus, reactoarele nucleare sunt construite astfel incat sa nu aiba probleme nici in cazul unui bombardament sau unui cutremur. In concluzie, bati campii.

@bny - ei au auzit de Cernobil, au auzit de explozie, dar n-au habar ca a explodat capacul de protectie al reactorului in urma "experimentului" de care amintesti si tu.

ia zi-mi domnule maestru , ce face un reactor cand se supraincalzeste [ sa zicem ca metalul se incalzeste , de atata f^tai (se completeaza cu o ) intre atomii care fac reactiile ] si niciun mod de racire ? vom muri sefuleeee ! o nuuu ! a disparuuut :( ( ai vrea tu )

nu explodeaza numai reactorul , pentru a exploda e nevoie de tot asamblul , poate sa zboare X componenta , Y componenta , dar tot explozie se cheama :D

Posted

flameru, cand zona activa nu mai poate fi controlata de barele de oprire sau cele de control mecanic, se topesc echipamentele, in cazul unui reactor candu cum avem la cernavoda, se topeste vasul calandria, se topesc toate fasciculele de combustibil, se topeste practic tot, atat. nu explodeaza nimic, intelege asta. nu are cum sa-ti explodeze un reactor nuclear cand minim un operator e in camera de comanda, poate otravi reactorul, ii reduce puterea, il poate declansa la fel cum stingi si tu becul. si chiar daca n-ar fi un operator in camera de comanda, sistemul de aditie otrava se declanseaza automat cand reactorul intra in supracriticitate, si se "otraveste" practic singur.

Posted

ia zi-mi domnule maestru , ce face un reactor cand se supraincalzeste [ sa zicem ca metalul se incalzeste , de atata f^tai (se completeaza cu o ) intre atomii care fac reactiile ] si niciun mod de racire ? vom muri sefuleeee ! o nuuu ! a disparuuut :( ( ai vrea tu )

nu explodeaza numai reactorul , pentru a exploda e nevoie de tot asamblul , poate sa zboare X componenta , Y componenta , dar tot explozie se cheama :D

Miezul unui reactor se topeste. Mod de racire au, pot exista probleme aici, insa fara bare de racire nu ai reactor nuclear. :) Tu acum te bati cu pumnii in piept doar ca sa nu taci, din moment ce eu ti-am zis de la inceput ca DACA un reactor explodeaza, nu o face ca o bomba nucleara, ceea ce insinuai tu aici.

F^tai se completeaza cu o? Fotai? :rofl1:

Posted

F^tai se completeaza cu o? Fotai? :rofl1:

hai ma , ai stricat toata distractia :( you fun killer -_-

eh , nu stiam ca miezul unui reactor se topeste :D

daca macar explodeaza ceva o sa fiu fericit :D

Posted

revenind la topic si la "fotai" de energie folosita de cioara asta.. , ce ar fi asa de greu sa foloseasca energie solara, avand in vedere dimensiunile si 4 milioane de $ in cercetare, eu zic ca nu ar fi greu de obtinut rezultate bune. Nu prea inteleg cum ati ajuns la reactoare nucleare si propulsii folosind hidrogen, la un obiect nimuric.

Posted

hai ma , ai stricat toata distractia :( you fun killer -_-

eh , nu stiam ca miezul unui reactor se topeste :D

daca macar explodeaza ceva o sa fiu fericit :D

Atunci data viitoare citeste inainte sa vorbesti atat de mult aiurea. Arunca un tub de spray in foc si ai sa fii fericit.

revenind la topic si la "fotai" de energie folosita de cioara asta.. , ce ar fi asa de greu sa foloseasca energie solara, avand in vedere dimensiunile si 4 milioane de $ in cercetare, eu zic ca nu ar fi greu de obtinut rezultate bune. Nu prea inteleg cum ati ajuns la reactoare nucleare si propulsii folosind hidrogen, la un obiect nimuric.

Eh, se ajunge datorita ideilor pe care le au unii, cum sunt si prin topicul cu ziarele ("aaa, eu citesc doar 2 ziare, nu 147"). Nu stiu daca exista panouri solare atat de mici pentru vrabia aia, oricum, nu ar produce-o daca n-ar avea sursa de energie...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...