Jump to content
Random Hero

Unul din trei rusi crede ca Soarele se-nvarte in jurul Pamantului

Recommended Posts

Posted

Un purt?tor de cuvânt al institului de cercetare VsTIOM, ce apar?ine de statul rus, a anun?at c? aproape o treime din ru?i cred c? Soarele se învârte în jurul Terrei. Cercetarea efectuat? de VsTIOM arat? c? 32% dintre ru?i cred c? P?mântul se afl? în centrul sistemului solar, 55% dintre ei consider? c? toat? radioactivitatea este creat? de om, iar 29% cred c? primii oameni au fost contemporani cu dinozaurii.

"Este incredibil", a declarat Olga Kamenciuk, purt?torul de cuvânt al institutului de sondare. "Aceste întreb?ri au un r?spuns de-a dreptul evident; datele pe care vi le prezent?m eviden?iaz? nivelul sc?zut al educa?iei în ?ar?", a afirmat Kamenciuk.

rusiageocentrica.jpg

Cercetarea a avut loc pe un e?antion de 1.600 de persoane din întreaga Rusie, marja de eroare fiind de 3.4%. Pentru c? oamenii tind s? uite ceea ce au înv??at în institu?iile de înv???mânt dac? nu folosesc aceast? informa?ie zilnic, cercet?torul rus a enun?at urm?toarea ipotez?: "Sunt curioas? dac? studii similare în alte ??ri ar produce rezultate similare". Studiul a mai ar?tat c? femeile sunt mai predispuse decât b?rba?ii s? aib? credin?e infirmate de ?tiin??.

sursa: descopera

Chiar, la noi ce procente ar iesi in urma sondajului? :))

Posted

Fiind foarte multi tarani in Romania care nu au prea multa carte,este normal sa creada acest lucru.

Iar despre Rusia .. nu stiu ce sa zic.Ii credeam mai "destepti".

Posted

Fiind foarte multi tarani in Romania care nu au prea multa carte,este normal sa creada acest lucru.

ce destept esti tu :) .. numai in romania sunt tarani nu ? .. iar daca tu ai crescut la tara nu mai spune ca sunt multi tarani in romania , pentru ca ma simt jignit :)

cat despre stire aia e .. :)

Posted

Cercetatorii au intrebat 1600 de persoane. Cand studiul va fi realizat pe 143 de milioane de rusi, atunci pot spune ca o treime din rusi sunt prosti, acum n-am de ce.

Posted (edited)

mentalitate de copil retardat, pot sa bag mana-n foc ca multi dintre taranii aia o duc mai bine decat tine, ca macar au ce pune pe masa si poate nu se trezesc la opt ca si curva de ma-ta sa mearga sa bage 8-12 ore pe banda, fututi mortii ma-ti de copil jegos la +1

edit: ai curaj sa-mi dai warn ?

Cum sa nu am curaj...bine ar fi sa iei numai warn :)

30 de zile suspend (nu dpa) pentru limbaj

Edited by Tybork
Posted

ok si tu faci parte din categoria romanilor luminati sa inteleg ? :) durule care esti. get a life.

ot: de unde pana unde cu gandirea asta? in fine..fiecare face cum il taie capul :) insa nu cred ca e viabila stirea.

Posted

Cercetatorii au intrebat 1600 de persoane. Cand studiul va fi realizat pe 143 de milioane de rusi, atunci pot spune ca o treime din rusi sunt prosti, acum n-am de ce.

Asa se fac sondajele, pe un esantion de persoane, nu pe intreg. ;)

Posted

Si ne mai intrebam de ce romanii sunt pe ultimul loc in Europa . . .

Posted

Asa se fac sondajele, pe un esantion de persoane, nu pe intreg. ;)

Pai si cat de semnificativ este sondajul asta daca cercetarile s-au efectuat pe un grup restrans? In general sondajele se fac asa cum spui tu, dar aici e vorba de altceva, de unde stii ca la sondaj nu au participat numai persoane subdezvoltate intelectual? De-aia zic ca nu are nicio relevanta

Si ne mai intrebam de ce romanii sunt pe ultimul loc in Europa . . .

Tu esti cel mai plauzibil exemplu...( asa se baga romanu, de ce sa cheme instalatorul cand poate sa desfaca un surub, ca acum, de ce sa ne dam cu parerea despre sondaj, cand putem sa ne bagam in seama si sa parem inteligenti)

Posted

sa vedem cati romani cred asta, asta ar fi interesant ... cat despre rusi ... ma mira asta ... au avut primul om in spatiu

4 din 10.

Pai si cat de semnificativ este sondajul asta daca cercetarile s-au efectuat pe un grup restrans? In general sondajele se fac asa cum spui tu, dar aici e vorba de altceva, de unde stii ca la sondaj nu au participat numai persoane subdezvoltate intelectual? De-aia zic ca nu are nicio relevanta

Tu esti cel mai plauzibil exemplu...

Sondajele nu se fac intentionat pe grupul vanatorilor de foci din nordul extrem al Siberiei, ci pe oameni din diferite medii. Ia vezi, interviurile alea de le facea Viorel Gaita prin anii '90 erau tot cu persoane cu un intelect precar, erau cumva luati intentionat? Nu prea cred. Mai mult, raspunsuri la fel de idioate au dat oamenii si dupa 15 ani, in noi interviuri.

Posted

4 din 10.

Sondajele nu se fac intentionat pe grupul vanatorilor de foci din nordul extrem al Siberiei, ci pe oameni din diferite medii. Ia vezi, interviurile alea de le facea Viorel Gaita prin anii '90 erau tot cu persoane cu un intelect precar, erau cumva luati intentionat? Nu prea cred. Mai mult, raspunsuri la fel de idioate au dat oamenii si dupa 15 ani, in noi interviuri.

Ce influenta are mediul de viata asupra capacitatii intelectuale a omului? Persoanele care au participat la studiu au fost alese aleatoriu, probabilitatea ca ele sa fie subdezvoltate este de 32 %, asa cum spune sondajul, dar spune-mi ce procente se puteau obtine daca toti cei 1600 de oameni erau toti destepti, din intamplare, asa ii alegeau cercetatorii?

Posted

Ce influenta are mediul de viata asupra capacitatii intelectuale a omului? Persoanele care au participat la studiu au fost alese aleatoriu, probabilitatea ca ele sa fie subdezvoltate este de 32 %, asa cum spune sondajul.

Ce legatura are inteligenta cu cunostintele pe care le detine o persoana ?

Posted

Ce legatura are inteligenta cu cunostintele pe care le detine o persoana ?

Si unde am dus vorba de inteligenta in sine? Capacitatile intelectuale ale omului reprezinta un factor important in perceperea cunostintelor. Cand omul e prost (si aici nu ma refer la tine) nu-l poti intreba cat e distanta de la Luna la Pamant (din instinct). Asa ca pentru mine acest sondaj n-are nicio relevanta, daca, prind absurd, studiul se va efectua asupra intregii suflari rusesti, procentul poate fi atat mai mare, cat si mai mic.

Posted

Cand omul e prost (si aici nu ma refer la tine) nu-l poti intreba cat e distanta de la Luna la Pamant (din instinct). Asa ca pentru mine acest sondaj n-are nicio relevanta, daca, prind absurd vorbind, studiul se va efectua asupra intregii suflari rusesti, procentul poate fi atat mai mare, cat si mai mic.

Un exemplu mai prost nu puteai sa alegi.

Posted

Un exemplu mai prost nu puteai sa alegi.

Stiu, cauti repede pe google si vezi care e distanta, daca ai netul la dispozitie, prost sa fii, noroc sa ai (iar nu m-am referit la tine, tu nu esti prost, doar faci caterinca).

Sa revenim la subiect, zi-mi ce relevanta are acest sondaj

Posted

Stiu, cauti repede pe google si vezi care e distanta, daca ai netul la dispozitie, prost sa fii, noroc sa ai (iar nu m-am referit la tine, tu nu esti prost, doar faci caterinca).

Sa revenim la subiect, zi-mi ce relevanta are acest sondaj

Aceeasi relevanta pe care o au si alte sondaje. Daca e ceva legat de incultura, e invalid?

Posted

Iar noi mergem pe dictonul "sa moara si capra vecinului". Cu ce ne incalzeste pe noi, romanii, ca 32 % din 1.600 de rusi au aceasta perceptie? Ar trebui sa ne ingrijoreze situatia invatamantului de la noi din tara, cati profesori pun pasiune in meseria lor? Cati ar vrea sa puna si sunt platiti in scarba? Cati romani se gandesc la dezvoltarea propriei culturi si cati se gandesc la ce sa puna pe masa? Pana la urma setea de cultura nu iti tine de foame ;)

Posted

Iar noi mergem pe dictonul "sa moara si capra vecinului". Cu ce ne incalzeste pe noi, romanii, ca 32 % din 1.600 de rusi au aceasta perceptie? Ar trebui sa ne ingrijoreze situatia invatamantului de la noi din tara, cati profesori pun pasiune in meseria lor? Cati ar vrea sa puna si sunt platiti in scarba? Cati romani se gandesc la dezvoltarea propriei culturi si cati se gandesc la ce sa puna pe masa? Pana la urma setea de cultura nu iti tine de foame ;)

Nu ne incalzeste cu nimic, pentru ca o ducem mai prost ca ei: http://www.evz.ro/detalii/stiri/4-din-10-romani-cred-ca-soarele-se-invarte-in-jurul-pamantului-901946.html . E linkul postat de Dark_ ceva mai sus. Nu stiu cat de irelevante sunt astfel de studii:

Cercetarea, parte a proiectului STISOC - ?tiin?? ?i societate. Interese ?i percep?ii ale publicului privind cercetarea ?tiin?ific? ?i rezultatele cercet?rii - finan?at de Autoritatea Na?ional? pentru Cercetare ?tiin?ific? din România, a fost realizat? în perioada iulie - septembrie 2009, pe un e?antion de 1.161 de persoane de peste 18 ani ?i are o eroarea +/-2,9%
Posted

Nu ne incalzeste cu nimic, pentru ca o ducem mai prost ca ei: http://www.evz.ro/detalii/stiri/4-din-10-romani-cred-ca-soarele-se-invarte-in-jurul-pamantului-901946.html . E linkul postat de Dark_ ceva mai sus. Nu stiu cat de irelevante sunt astfel de studii:

Pai si eu ce am zis? Repet: "sa moara si capra vecinului" ; "ar trebui sa ne ingrijoreze situatia invatamantului de la noi din tara"

Cu alte cuvinte, aceasta stire postata de tine este neinteresanta.

Posted

Pai si eu ce am zis? Repet: "sa moara si capra vecinului" ; "ar trebui sa ne ingrijoreze situatia invatamantului de la noi din tara"

Cu alte cuvinte, aceasta stire postata de tine este neinteresanta.

Intr-adevar, daca stiam de stirea cu romanii o postam pe aia (bine, nu se pot prelua stiri de pe evz) ca sa inteleaga mai bine lumea fenomenul inculturii, care ii invaluie pe majoritatea. Acolo se gasesc informatii mai detaliate despre ce gandeste poporul si iti zic sigur: invatamantul n-o sa vada zile bune nici peste 10 ani. :-j

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...