NaturalHigh Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 O spun, din nou, extrem de apasat oficialii Natiunilor Unite, dupa ce China, primul producator de grau al lumii, a anuntat ca seceta va face ravagii anul acesta in lanurile de cereale. La randul lor, expertii ONU avertizeaza ca haosul de pe pietele alimentare, risca sa dea nastere unor convulsii sociale, pe scara planetara. Chinezii n-au intrat bine in noul an al Iepurelui, teoretic mai prosper, ca au deja reclamatii. Oficialii de la Beijing se asteapta la o seceta profunda si de durata. Ceea ce inseamna ca productia interna de grau va fi insuficienta si o sa se apeleze la exporturi care vor arunca toate preturile in aer. Cum si Rusia a restrictionat sever vanzarile de grau, efectele se vor resimti oriunde pe glob, inclusiv in economiile dezvoltate. "Toate produsele pe baza de grau: pastele fainoase, dar si zaharul, produsele de panificatie, laptele, untul, toate vor resimti impactul", spune Dan O'Neal, comerciant Dominoul nu se termina aici. Preturile mari la cereale inseamna cresteri si la furaje, deci si la carne. "Vedem cu totii cum cresc preturile la carnea de porc. Apoi, totul se propaga de la producatori la comercianti", declara Mike Woltmann, crescator porci. Presiunea se resimte si in cel de-al doilea gigant al Asiei. Indienii au ajuns sa dea pe produsele de baza de trei ori mai mult. Totul in conditiile in care Natiunile Unite anuntau recent ca mancarea s-a scumpit cu 35% in ultimele 3 luni. Efectele n-au intarziat sa apara in Algeria, Tunisia, Egipt si Iordania. Cum se duce lumea asta asa incet incet de rapa... Sursa: StirileProTv
Random Hero Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Nu-i problema, daca se grabesc astia: http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=398928 .
DuR@nG0_* Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 http://www.almeea.com/conspiratia-marijuanei/ Daca ar fi legalizata canepa nu ar mai fost asa mare scandal...dar din pacate cica e ilegala din cauza marijuanei...eu cred ca e o conspiratie..doar ca sa scape de cateva milioane de oameni de pe pamant...si pentru a aduce cateva miliarde de dolari catre cei fac medicamente... in conturile unora din ,,umbra'' care controleaza tot ....dar asta e...ne auto-distrugem... OT: cum sa fie criza de alimentatie ...cand toate legumele/animalele sunt hranite cu insecticide/hormoni ...ca sa creasca cat mai repede. Cam atat am avut de spus..poate o sa revin..
Guest Necrotic Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 http://www.almeea.com/conspiratia-marijuanei/ Daca ar fi legalizata canepa nu ar mai fost asa mare scandal...dar din pacate cica e ilegala din cauza marijuanei...eu cred ca e o conspiratie..doar ca sa scape de cateva milioane de oameni de pe pamant...si pentru a aduce cateva miliarde de dolari catre cei fac medicamente... in conturile unora din ,,umbra'' care controleaza tot ....dar asta e...ne auto-distrugem... OT: cum sa fie criza de alimentatie ...cand toate legumele/animalele sunt hranite cu insecticide/hormoni ...ca sa creasca cat mai repede. Cam atat am avut de spus..poate o sa revin.. Aceea nu este o conspiratie si alora din ,,umbra'' nu le pasa de bani. Eu cred ca hrana nu va fi o problema pentru urmatorii ani,dat fiind utilizarea la maximum potentialului Pamantului avem alte lucruri de care sa ne ingrijoram.
Dumnezeu Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Pai e normal cand majoritatea populatiei locuiesc la orase si nu produc nimic,exemplu,in Romania sunt pamanturile ne muncite,lipsa bani,la uni le este rusine sa mai dea cu sapa,altora le e lene sa munceasca ,toti sau invatat la orase cu apa la robinet,wc in casa,plimbari pe alei asfaltate,smecheri cu nike in picioare si se cred zmei. normal ca sunt 2 variante,ori punem osu la munca in agricultura ori mancam produse facute in pungi. ceva e clar cu cat pierdem traditia de a munci pamanturile,cresterea animalelor cu atat foamea si razboaile vor veni mai repede. populatia Romaniei 50%plecata in europa la munca 20%batrani care nu au bani si putere de a mai munci pamantul 20%cativa care traiesc la orase si traiesc de pe azi pe maine 10%copii care habarnau cum e viata cam asa e si prin europa,nimeni nu vrea sa munceasca mai ales la tara
Shadow * ClimaCool Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Pana este clisa, ceapa si paine, pana atunci nu murim de foame. Este destula mancare pe Terra IN MOMENTUL ACTUAL ca am putea trai ani buni cu ea. Foametea e din cauza locurilor de munca, salariilor mici, preturilor mari, conducerii corupte care incaseaza tot. De foame tot nu am muri chiar daca nu s-ar mai produce orez sau ce stiu eu ce mai e pe acolo. Atata cat sa poti trai ar putea face fiecare om pentru el, numa noi in fata mancarii avem alte prioritati: aer conditionat, 30 de aparate electrice, tigari, combustibil, cluburi ... poate pe undeva pe la urma e situata si mancarea. Unii o duc foarte foarte bine, doar UNII MOR DE FOAME.
mau Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Pai e normal cand majoritatea populatiei locuiesc la orase si nu produc nimic si ce ai vrea sa produca cei de la oras?, grau pe balcon ? #-o
Dumnezeu Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 si ce ai vrea sa produca cei de la oras?, grau pe balcon ? #-o normal ca nu,dar la orasi sunt multe specimente care nau ce cauta,mai bine sar duce la sapa.
Guest WhiteSword Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 normal ca nu,dar la orasi sunt multe specimente care nau ce cauta,mai bine sar duce la sapa. Cum esti tu,mai da pe la scoala ... te bate romana...Mai bine te-ai duce la sapa ... oN : Chinezii sunt prea desteptii pentru secolul asta -_- ... Nici bine n-au intrat in anul 2011 si deja ei spun ca va fi seceta? :rofl2: hai ma .. las-o ca asta e vrajeala de a lor sa scumpeasca preturile...
Parazitu' Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 :) ce treaba are Romania cu asta? chill out..daca e seceta..sa fie la ei.soarte. :) sa se descurce.daca se mardesc ca iepuroii problema lor. mai bine la noi. nu e o atmosfera asa sufocanta...urasc aglomeratiile..