Finnick Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 O adev?rat? ”super-hait?” de lupi, care num?r? nu mai pu?in de 400 de exemplare, a trecut la atac deschis împotriva oamenilor, încercuind ora?ul Verhoiansk din Extremul Orient rus. Pân? în prezent, haita uria??, mânat? de foame ?i de frig, a ucis peste 30 de cai în intervalul ultimelor 4 zile. "Pentru a proteja ora?ul ?i oamenii am fost nevoi?i s? cre?m de urgen?? nu mai pu?in de 24 de echipe de vân?tori înarma?i, care vor patrula împrejurimile ?i vor pune capcane. Odat? cu zorile, b?ie?ii no?tri vor începe s? trag? în lupi direct din elicoptere. Îns? mai avem nevoie de oameni. Pl?tim ca recompens? suma de 300$ pentru fiecare blan? de lup", declar? non?alant Stepan Rozhin, oficial rus din districtul Verhoiansk. Pe de alt? parte, ecologi?tii ?i cercet?torii nu în?eleg motivele care au dus la apari?ia unei astfel de mega-haite. O hait? normal? de lupi nu dep??e?te 7 exemplare, iar mega-haita din Verhoiansk este asemenea unei "federa?ii a lupilor" alc?tuit? din sute de haite unite. "Este neobi?nuit ca lupii s? se uneasc? în haite atât de mari ?i s? treac? la atacul cailor. Cred c? vin o poart? iarna deosebit de rece, cu temperaturi de -49 de grade Celsius, care au ucis cerbii ?i mistre?ii, pr?zile naturale ale lupilor. În plus, num?rul iepurilor din zon?, o alt? prad? favorit? al lupilor, a sc?zut foarte mult din cauza lipsei de vegeta?ie. Lupii sunt animale inteligente, care se orienteaz? instantaneu în privin?a celor mai u?oare pr?zi, care furnizeaz?, în acela?i timp, cele mai mari cantit??i de carne; în situa?ia de fa??, aceste pr?zi s-au întâmplat s? fie caii", declar? Dr. Valerius Geist, expert în biologia ?i comportamentul lupilor din Siberia. Verhoiansk are o popula?ie de doar 1.300 de oameni ?i este una dintre cele mai izolate ?i mai reci a?ez?ri umane din întreaga emisfer? nordic?, fiind situat? într-o zon? cu rezonan?e sumbre, cunoscut? sub numele de Inelul Mor?ii. Aici, sângerosul dictator Stalin obi?nuia s?-?i trimit? oponen?ii ?i rivalii politici, ace?tia murind prad? frigului, foametei ?i lupilor. Sursa: descopera 3
Guest spanky Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 saracii oameni, bine macar ca nu au atacat locuitorii satului pacat ca alta solutie nu e decat sa ii impuste pe lupi m-as duce si eu la vanatoare :D
Guest SherkaN Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Din pct. de vedere al naturii 1-0 pt. lupi , de oamenii aia ... cam nasol.
Random Hero Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 De la 7 la 400 de lupi intr-o haita, asta da ciudatenie.
Guest SherkaN Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 De la 7 la 400 de lupi intr-o haita, asta da ciudatenie. A mai fost un caz asemanator cu niste lei. Unde or fi vazut astia haite de doar 7 exemplare ca eu cate emisiuni am vazut erau peste 20 de fiecare data.
Random Hero Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 A mai fost un caz asemanator cu niste lei. Unde or fi vazut astia haite de doar 7 exemplare ca eu cate emisiuni am vazut erau peste 20 de fiecare data. Depinde, vad ca si aici apare tot cifra 7, pentru majoritatea cazurilor intalnite: http://www.wolfweb.com/facts-pack.html . Oricum, 7, 10, 15, 20, dar 400...
Guest SherkaN Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Depinde, vad ca si aici apare tot cifra 7, pentru majoritatea cazurilor intalnite: http://www.wolfweb.com/facts-pack.html . Oricum, 7, 10, 15, 20, dar 400... Pe mine ma mira ca asta nu e ceva mostenit, de regula obiceiurile vanatoresti le invata , insa sa se organizeze asa intr-un timp atat de scurt fara a avea antecedente .... asta e dovada clara de inteligenta din partea lor, de aia am zis din partea naturii 1-0 pt. lupi,
bookmarks Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 ciudat, adica pe politicienii sau pe afaceristii rusi nu-i pasioneaza vanatoarea ? sa-l puna primar pe tiriac.
Comy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 ^^ 400 de lupi intr-o haita :blink: cata frunza si iarba
mau Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 ciudat, adica pe politicienii sau pe afaceristii rusi nu-i pasioneaza vanatoarea ? sa-l puna primar pe tiriac. exact ce voiam eu sa scriu knd am vazut titlul :rofl2:
Parazitu' Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 asta chiar da ciudatenie 20-30 ok. dar 400 ? saracii oameni . :D totusi straniu fenomen.. :-? insa peisaju cred ca e bestial. sa fii inconjurat de 400 de lupi :D oare ce sentiment poti avea ? :)
marius_truckerfan Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 asta chiar da ciudatenie 20-30 ok. dar 400 ? saracii oameni . :D totusi straniu fenomen.. :-? insa peisaju cred ca e bestial. sa fii inconjurat de 400 de lupi :D oare ce sentiment poti avea ? :) Ca esti in deplina siguranta . @ Eh al naibi, o asezare atat de mica si nu-i gasesc o gramada de lupi, incat au nevoie de capcane si alte tampenii. Luati-va fratilor pustile si mergeti pe ei :).
Parazitu' Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ca esti in deplina siguranta . @ Eh al naibi, o asezare atat de mica si nu-i gasesc o gramada de lupi, incat au nevoie de capcane si alte tampenii. Luati-va fratilor pustile si mergeti pe ei :). a..am uitat sa mentionez..raman la parerea ca sarmanele animale au fost deranjate din mediul lor natural de viata de au ajuns sa dea tarcoale acestui oras.. zic eu :) de obicei cand isi baga omu nasu in treburile naturii nu iese bine.
Guest SherkaN Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Poate erau mai multe haite ... Daca ai fi citit stirea ai fi vazut asta : Pe de alt? parte, ecologi?tii ?i cercet?torii nu în?eleg motivele care au dus la apari?ia unei astfel de mega-haite. O hait? normal? de lupi nu dep??e?te 7 exemplare, iar mega-haita din Verhoiansk este asemenea unei "federa?ii a lupilor" alc?tuit? din sute de haite unite. Deci care crezi ca e raspunsul ? EDIT : Stirea e pusa de tine ma ? AHAHAHAHAAHAHAHAAHAAAAAA ) Sunteti incredibili ....
Eric Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Pacat de acei lupi ca intr-un final vor fi omorati. Altfel nu prea au cum sa scape de ei...
Guest alt fan HighVoltage Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Pacat de acei lupi ca intr-un final vor fi omorati. Altfel nu prea au cum sa scape de ei... hmmm,ar putea scapa de oameni. Mi se pare o solutie mult mai buna. :)
Cristi-MG- Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Pacat de acei lupi ca intr-un final vor fi omorati. Altfel nu prea au cum sa scape de ei... nu au cum ? tranchilizant , ii urca in elicoptere si ii duce intr-un loc pustiu unde pot vana in "lumea lor" .. mereu exista solutii .. nimeni nu trebuie omorat
Comy Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Pradatorii in numar mare trebuiesc omorati o parte si o parte transportati acolo unde e nevoie de ei,totusi pot rani oamenii.
stayalive Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Asa si?Parca era problema super-popularii so they can die.FORTA LUPII. Hai injurati-ma deabia astept.
Hash Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Asa si?Parca era problema super-popularii so they can die.FORTA LUPII. Hai injurati-ma deabia astept. **** si **** in ***** de ***** ce ***** , Fericit ? :D Si pana la urma de unde stiau astia ca sunt 400 de lupi , au stat toti la poza apoi i-a numarat ? :-j
K1dduletz Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 400 de lupi ? e un numar cam mare, eu zic ca au cam exagerat cu numarul "dusmanilor"
Bobby Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Eu cred ca stirea este fake. Lupi traiesc in haite de 20-30 maxim,intro haita de 400 de lupi ar fi greu de respectat ierarhia.