Jump to content
Random Hero

Soarecii, folositi pentru controalele de securitate in aeroporturi

Recommended Posts

Posted

soricei.jpg

O companie israelian? a creat un detector ce folose?te ?oareci pentru a-i prinde pe poten?ialii terori?ti ?i pe trafican?ii de droguri. Detectorul seam?n? cu un scanner corporal, îns? are 3 zone ascunse în care se afl? 8 ?oareci special antrena?i.

?oarecii lucreaz? în ture de câte 4 ore, iar în testele efectuate pân? acum s-au dovedit a fi mai eficien?i decât scannerele cu raze X. De asemenea, ?oarecii au avut o rat? de succes mai mare decât cea a câinilor special antrena?i în acest scop. ?oarecii sunt antrena?i ca atunci când detecteaz? mirosul specific eliberat de droguri sau de explozibili s? fug? într-o înc?pere al?turat?, aceast? ac?iune declan?ând o alarm?.

Inventatorul sistemului, Eran Lumbroso, a explicat cum func?ioneaz? acesta: "Pentru ?oareci, este ca ?i cum ar sim?i prezen?a unei pisici ?i ar fugi pentru a o evita. Sistemul nostru detecteaz? «evadarea» ?oarecelui". Dispozitivul a fost testat anul trecut într-un mall din Tel Aviv. Dintre 1000 de clien?i ai mall-ului, 22 purtau dispozitive de test, cu «explozibili». ?oarecii au reu?it s?-i identifice pe to?i.

Ideea ar putea deveni popular? în rândul autorit??ilor, mai ales c? metodele actuale, ce implic? scanarea corporal? în detaliu, au întâmpinat reac?ii negative din partea publicului, care consider? c? aceste scannere invadeaz? intimitatea personal?.

sursa: descopera

Posted (edited)

simpatici sobolani :D

oricum, super tare descoperirea, simplu si ieftin si eficient

Edited by spanky
Posted

Nu vad cati "sobolani" ar putea face asa ceva,iar daca-i calca in picioare nu mai ajung aia nici la naiba.

Cine sa-i calce in picioare daca sunt introdusi in dispozitivul respectiv? Doar nu fug prin aeroport.

Posted

Marfa,soarecii astia au simtul olfactiv dezvoltat . Inteligenta ideea.

ma indoiesc cat dureaza sa dresezi un soarec sa tina in minte in anumit miros care sa zica : " PERICOOOOL!!!! EVACUATIIII !!!!"

deoarece soarecii nu au simtul mirosului prea dezvoltat ci simtul gustativ.

Posted

ma indoiesc cat dureaza sa dresezi un soarec sa tina in minte in anumit miros care sa zica : " PERICOOOOL!!!! EVACUATIIII !!!!"

Cel mai dezvoltat simt al soarecilor este cel olfactiv, pana si in Tom si Jerry vezi asta... 8-|

Guest SherkaN
Posted

Mancarea si-o gasesc cu ajutorul binoclului cu infrarosii si senzori de caldura.

Posted

Cel mai dezvoltat simt al soarecilor este cel olfactiv, pana si in Tom si Jerry vezi asta... 8-|

eu nu prind tom si jerry la televizor

Mancarea si-o gasesc cu ajutorul binoclului cu infrarosii si senzori de caldura.

se poate :D

Nu radeti :)) Soarecii sunt niste animale inteligente, cu un miros foarte dezvoltat...

inteligente pe dracu , tot cad in capcanele puse de noi :))

?... organele de simt sunt bine dezvoltate la rozatoare, la sobolani simtul mirosului fiind foarte dezvoltat , la soareci simtul gustativ iar la orbete mirosul si auzul

uaaau , crede-ma , m-am documentat inainte sa scriu ;)

source : click ?

so , au folosit soareci sau sobolani ?[ ba au folosit sobolani si au zis ca-s soareci pe motiv ca sobolanii is mari si urati :crazy: ? :))) ]

Posted

eu nu prind tom si jerry la televizor

se poate :D

inteligente pe dracu , tot cad in capcanele puse de noi :))

?... organele de simt sunt bine dezvoltate la rozatoare, la sobolani simtul mirosului fiind foarte dezvoltat , la soareci simtul gustativ iar la orbete mirosul si auzul

uaaau , crede-ma , m-am documentat inainte sa scriu ;)

source : click ?

so , au folosit soareci sau sobolani ?[ ba au folosit sobolani si au zis ca-s soareci pe motiv ca sobolanii is mari si urati :crazy: ? :))) ]

Si oamenii cad in capcanele altor oameni... In fine, citatul pe care l-ai dat nu imi spune cat de dezvoltat e simtul olfactiv al unui soarece. Si care e faza daca sobolanii sunt mari si urati? Repet, nu sunt la vedere!

Posted

somebody mentioned my name? :))

si daca am o bucata de svaiter in buzunar, oare se declanseaza?

Te antrenezi si tu? :> Nu se declanseaza, ca de mirosul ala n-ar fugi ca de cele potential periculoase. :D

Posted

Banuiesc ca primesc mancare multa si buna pentru serviciile pe care le fac.In cel mai scurt timp se vor descoperii alte animale mai bune ca soarecii in acest domeniu.

Posted

Sunt alergic la soareci / sobolani , ma fac rosu si imi ies bubite. => nu mai ies din tara cu ajutorul avionului. :dance:

da' cand ai iesit tu din tara cu ajutorul avionului (de jucarie) ?

@R

pai , ti-ar placea sa vina un sobolan si sa se urce pe tine?

un soarec e acceptabil , dar un SOBOLAN ? now way pal :blink: !

Guest SherkaN
Posted

=)) tare...soarecii sunt niste animale foarte inteligente dar cam scarbosi

De ce sunt scarbosi ?

Posted

pentru ai dresa sa detecteze bombe i-a pus sa se uite cum bubuia alt soricel cand statea pe langa bmb si acum fug ca de dracu :))

iar la droguri nush cat o sa tina, poate o sa simta si ei nevoia de droguri si ajung sa se tina dupa tine :))

Posted

Sunt alergic la soareci / sobolani , ma fac rosu si imi ies bubite. => nu mai ies din tara cu ajutorul avionului. :dance:

A zis cineva ca dispozitivul e produs la scara larga? Nu.

da' cand ai iesit tu din tara cu ajutorul avionului (de jucarie) ?

@R

pai , ti-ar placea sa vina un sobolan si sa se urce pe tine?

un soarec e acceptabil , dar un SOBOLAN ? now way pal :blink: !

Ma voi cititi stirile astea inainte sa dati cu bata-n balta si sa postati aiurea? Zi-mi tu unde scrie ca se urca sobolanul pe tine ca sa miroasa drogurile indesate in rect. Citeste stirile calumea inainte sa debitezi balarii!

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...