NaturalHigh Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Organiza?ia Mondial? a S?n?t??ii recomand? cel pu?in 150 de minute de exerci?iu fizic moderat pe s?pt?mân? pentru a reduce riscul de cancer la sâni ?i la colon. OMS a lansat ast?zi o nou? serie de recomand?ri în scopul prevenirii cancerului. "Cancerul poate fi prevenit, multe forme de cancer pot fi evitate", anun?? Eduardo Cazap, ?eful UICC (Union for International Cancer Control) ?i unul dintre autorii "Global Recommendations on Physical Activity for Health". Exper?i ai OMS ?i ai UICC au anun?at c? aproximativ 25% dintre cazurile de cancer la sâni ?i la colon pot fi prevenite prin activitate fizic?. "Doza de exerci?iu fizic necesar? este de 150 de minute pe s?pt?mân?. Majoritatea persoanelor pot îndeplini aceast? ?int?, implic? 30 de minute de efort moderat pe zi, precum mersul pe jos, în cinci zile ale s?pt?mânii", a explicat Tim Armstrong, un expert al OMS. OMS clasific? lipsa de activitate fizic? printre riscurile majore la adresa s?n?t??ii, al?turi de tutun, diabet ?i hipertensiune. Ace?ti factori duc la moartea a 3.200.000 de oameni anual. "Inactivitatea fizic? este al patrulea factor de risc la nivel global ce duce la moarte. 31% din popula?ia planetei nu are parte de suficient exerci?iu fizic", sus?in speciali?tii OMS. Conform datelor OMS, în 2008 au murit de cancer la sân 460.000 de femei, iar cancerul colorectal a provocat 610.000 de decese. Speciali?tii au subliniat c? o persoan? din dou? este expus? riscului de a face cancer de-a lungul vie?ii, iar riscul cre?te pe m?sur? ce avans?m în vârst?. Recomand?rile pentru mai mult exerci?iu fizic au fost lansate ast?zi deoarece 4 februarie, la nivel global, este Ziua Mondial? pentru Prevenirea Cancerului. Sursa: Descopera
NoComment Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Doamne fereste da` greu va e sa editati putin stirile astea ... #-o @On : In scoli/licee nu se pune deloc pret pe sport ... Omul de rand nu face sport .... ori nu are timp , chef sau bani ... Eu unul fac sport cate 15 minute pe zi ( chestii banale ... flotari , abdomene ... )
Parazitu' Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 e ceva logic...intotdeauna sportul e un lucru bun..pentru mentinerea unei conditii fizice cat de cat in pas cu un om normal..dezvoltarea muschilor etc. e de incurajat sa se practice activitati sportive de macar 1 ore pe zi de catre fiecare dintre noi.insa prea putin timp s acorda activitatilor sportive in ziua de azi de marea parte a populatiei :) parerea mea.
Silverstone Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Doamne fereste da` greu va e sa editati putin stirile astea ... #-o @On : In scoli/licee nu se pune deloc pret pe sport ... Omul de rand nu face sport .... ori nu are timp , chef sau bani ... Eu unul fac sport cate 15 minute pe zi ( chestii banale ... flotari , abdomene ... ) E greu s? dai pe surs? ?i s? cite?ti de acolo? Ar trebui fiecare s? i?i aleag? un sport care îi place ?i ?a il practice. :tiphat:
slvr Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Nu tuturor le place sportul. Atat la scoala cat si la antrenamente copii incep sa se departeze din ce in ce mai mult de sport. Mai ales la scoala , singurul loc in care nu facem sport pentru ca toata clasa sta pe banca si sunt trei fete care fac sportul (defapt nu-l fac pentru ca nu se face ora). @Silver , e bine ce spune nocomment , mai lasa-i sa faca si altceva inafara de a posta in disperare stiri pentru +1 nu ca ar fi ceva interesant. Carter cel putin ar trebui sa inceapa sa rescrie stirile la cat de des posteaza pe aici.
NaturalHigh Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Daca ti se pare ca postez de dragu +1 te inseli,pur si simplu eram obosit si n-am vazut,ce se face atata tam tam,voi nu gresiti sau ce?
slvr Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Daca ti se pare ca postez de dragu +1 te inseli,pur si simplu eram obosit si n-am vazut,ce se face atata tam tam,voi nu gresiti sau ce? Nu m-am referit strict la tine. Carter cel putin ar trebui sa inceapa sa rescrie stirile la cat de des posteaza pe aici.
xScorpioNx Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Pai la noi in Romania ... in majoritatea scolilor/liceelor chiar nu se pune accent pe ora de sport , iar un om oarecare daca stam sa lom asa ori nu are timp(pentru ca are foarte mult treaba) , ori nu are chef ...
slvr Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Pai la noi in Romania ... in majoritatea scolilor/liceelor chiar nu se pune accent pe ora de sport , iar un om oarecare daca stam sa lom asa ori nu are timp(pentru ca are foarte mult treaba) , ori nu are chef ... Mai aberant de atat nu putea fi? Care e diferenta intre ce a scris NoComment si ce ai scris tu? Nu iti ajung ma nici acum numarul de posturi? Varza :blink: Edit: Si pe deasupra , direct sa-ti spun esti varza la Lb. Romana. Deci , nu stii sa scrii. In scoli/licee nu se pune deloc pret pe sport ... Omul de rand nu face sport .... ori nu are timp , chef sau bani ... Eu unul fac sport cate 15 minute pe zi ( chestii banale ... flotari , abdomene ... ) ON