Jump to content
NaturalHigh

Ce economie faci daca scoti din priza electronicele cand pleci de acasa?

Recommended Posts

Posted

In vremuri de criza, orice cheltuiala se vede in buget. Asa ca ce ar fi daca ai incerca sa faci economie la curent? Da, ai auzit bine, iar modalitatile sunt destul de simple. De exemplu, daca nu scoti televizorul din priza, doar LED-ul consuma cativa watti pe ora.

ce-economie-faci-daca-scoti-din-priza-electronicele-cand-pleci-de-acasa_size1.jpg

Cel mai simplu lucru de facut daca te-ai hotarat sa fii chibzuit si sa faci economie cate putin este sa inchizi lumina cand iesi din camera si sa scoti din priza electronicele si electrocasnicele cand pleci de acasa. Nu vorbim de frigider insa!

Iar lucrurile se aplica si atunci cand dormi. De exemplu, pentru ca suntem in era tehnologiei, in timpul noptii poti sa inchizi ori chiar sa-ti programezi televizorul sau laptopul sa se inchida automat.

Poti renunta si la aerul conditionat daca nu ai neaparata nevoie! Iar radioul si cuptorul cu microunde sunt si ele pe aceasta lista. Iar daca folosesti lampa de veghe pe hol, o poti inlocui cu un bec cu senzor, care se aprinde doar atunci cand detecteaza miscare.

Totul este foarte usor de pus in practica, trebuie doar sa exersezi pana cand devine un reflex. In ceea ce priveste economia de curent, zilnic economisesti cam 1-2% din cantitatea utilizata, insa pe timp de criza, orice banut conteaza!

Alegeti produse din clasa A

Un alt mod de a avea o casa mai economica este sa alegi din capul locului electrocasnice "verzi". Si ne referim la cele cu un consum redus de energie, iar daca pretul poate ca este mai mare cu 10-20% decat unele mai putin economice, gandeste pe termen lung si ia in calcul economia de curent.

Economie de 75 de euro anual

Testele efectuate de experti arata ca valoarea consumului ascuns este de 5 euro pentru fiecare aparat (televizor, calculator, combina sau fax), iar daca adaugam si "micii" consumatori (radio sau aparat cu microunde) atunci totalul poate sa ajunge la 75 de euro anul. Totalul este de 500 de kwh/an pentru toate aparatele din casa pe care le lasi in stand-by, potrivit unui studiu International Consumer Research&Testing (ICRT), citat de Infocons.

Cat consuma micii "vampiri" energetici

Aspirator de masa: 6 kwh/an

Telefon fara fir: 7 kwh/an

Cafetiera electrica: 13 kwh/an

Cuptor: 13 kwh/an

Ceas cu radio: 15 kwh/an

Imprimanta: 15 kwh/an

Radio: 16 kwh/an

Sistem hi-fi: 30 kwh/an

Computer: 43 kwh/an

Televizor: 48 kwh/an

Fax: 114 kwh/an

Bolier de bucatarie: 142 kwh/an

Sursa: InCont

Posted

Daca o tara ca Anglia ar face acelasi lucru s-ar inchide 15 fabrici de carbuni.

Asta am vazut-o intr-un documentar pe Discovery acu vreo 4 ani

50 bani :-" x 60 milioane ... sau 3 mld cat au curent in lumea asta ... e ceva

Posted

Daca o tara ca Anglia ar face acelasi lucru s-ar inchide 15 fabrici de carbuni.

Asta am vazut-o intr-un documentar pe Discovery acu vreo 4 ani

50 bani :-" x 60 milioane ... sau 3 mld cat au curent in lumea asta ... e ceva

nu asa se face economie de electricitate ca opresti un led mic mic - doar prostii fac asta

faci economie inlocuind becul obisnuit cu un power saving bulb :D (bec ecologic)

un bec ecologic consuma intre 6-20 watsi, unu normal intre 75-150 watsi

fac la fel de multa lumina.

tragi tu restu concluziilor, eu deja am inlocuit toate becurile cu cele ecologic

Posted

Intr-adevar daca te gandesti ca 23 de milioane de romani ar face economie astfel, ar inseamna ceva. Bineinteles ca nu inseamna mult pentru un singur om sau pentru o singura familie, insa la nivel national sau global ar fi ceva. Pacat ca nu ne pasa de Terra noastra. Acest lucru e promovat si de Disvovery sa scoti toate porcariile din priza, si ei nu prea fac reclame la lucruri neinsemnate.

Numa ca e destul de deranjant ca majoritate isi pierd memoria. Adica ceasul sigur si-l pierde, nu stiu cat tine daca ramane pe baterii, home cinema-ul meu isi pierde memoria nu stiu din ce motiv, xbox-ul ... microundele tot timpul il scot din priza.

Posted

Nagasaky' date='07 February 2011 - 12:03' timestamp='1297073021' post='5629494']

Eu zic sa le scoatem in fatza usii cand plecam, sa facem economie de praf.

Da sunt deacord cu idea ta :)) sincer mai bine le scot afara cand plec pentru ca consum mai mult cand sterg praful :)) trebuie carpa , spray :)) , timp :))

Ce-a mai buna economie pe care ar trebui sa o faca uni este sa se lase de fumat pentru ca uni fumeaza un pachet de tigari la 1-2-3 zile si sigur cunosuma mai mult decat daca tii toate electrocasnice in stend-by o zi.

Sau alta econimie ar putea fi sa numai cheltuim bani in cluburi sau alte prostii , nici odata nu cheltui mai putin de 100 ron pe sambata .

Posted

economie de genul asta se face la nivel national, dar cum nici un program de acest gen nu este inca implementat in lume...ramane doar subect de topic pe forum si "vai ce frumos ar fi"... :naughty:

Si cum economie s-ar face cu adevarat mai trimitand in somaj cel putin jumatate de parlamentari si senatori, raman la parerea mea cum ca nu este eficient mai deloc 1 familie la 1.000 sa scoata electronicele din priza....

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...