Jump to content
Finnick

„Microbi?tii” sunt în pericol, când echipa lor favorit? pierde meciul

Recommended Posts

Posted

suporter.jpg?width=600

A asista la o înfrângere a echipei preferate înseamn?, pentru suporteri, un risc crescut de a suferi un atac de inim? sau un accident vascular cerebral.

În cele dou? s?pt?mâni care urmeaz? evenimentului sportiv, riscul de a muri din cauza unei boli de inim? sau a unui a AVC e mai mare cu cca. 20% (chiar 22% pentru suporterii mai vârstnici), arat? un studiu realizat la Universitatea Carolina de Sud, SUA.

În cazul în care echipa favorit? câ?tig?, rezultatul se reflect? într-o foarte u?oar? reducere a num?rului de decese - cca. 1%.

Autorii studiului au analizat certificatele de deces întocmite în 1980 ?i 1984, în cele dou? s?pt?mâni de dup? Super Bowl - finala campionatului na?ional de fotbal american profesionist.

Cercet?torii consider? c? stresul emo?ional la care sunt supu?i fanii în timpul evenimentelor sportive cu miz? mare (de pild?, finalele de campionat ale sporturilor foarte populare) îi fac pe ace?tia mai vulnerabili la amenin?area bolilor cardiovasculare.

Rezultatele corespund cu cele ale unui studiu similar, realizat în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 2006, desf??urat în Germania: cu cât meciul era mai important, cu atât avea un impect mai puternic asupra ratei deceselor.

Oamenii de ?tiin?? cred c? rezultatele ar putea fi utile atât medicilor, cât ?i pacien?ilor: pacien?ii trebuie sa fie con?tien?i de risc ?i s?-?i supravegheze mai bine s?n?tatea, iar medicii trebuie s? fie preg?ti?i s? fac? fa?? unui num?r mai mare de urgen?e cardiovasculare ?i trebuie s?-?i monitorizeze ?i s?-?i consilieze mai bine pacien?ii cu risc - eventual recurgând ?i la o medica?ie corespunz?toare - în aceste perioade stresante.

Sursa: descopera

• Upvote 5
Posted

Cred ca am sa-mi fac un control , nu vreau sa risc nimic . Insa studiul s-a realizat in America, unde aia sunt disperati, traiesc intens meciurile de Super-Bowl. Ce sa zic...si eu sunt un fanatic in fata televizorului cand urmaresc un eveniment sportiv, de multe ori ma manifest mai putin ortodox, am la activ un televizor spart dupa Middlesbrough - Steaua :D , dar mie imi trece repede. Nu cred eu ca as putea face un atac de cord din cauza unui meci...

Posted

sa te consumi in asa hal incat sa iti pui viata in pericol pt niste meciuri...probabil nu voi intelege niciodata acesti oameni :blink:

Desi este foarte reala legatura intre stressul de moment si crapatul-inimii...deci nu este decat un mic pas sa dea corpul :error: :error: :error:

Posted

am la activ un televizor spart dupa Middlesbrough - Steaua :D

picard-no-facepalm.jpg

ot: Nu inteleg de ce ai fi atat de afectat pentru ca echipa ta favorita a luat bataie.. Eu cand ma uit la fotbal ma uit de placere, nu ma uit sa imi iasa inima pe gura la anumite faze- de asta si tin cu Liverpool si nu tin cu o echipa din Romania, pentru ca acolo ai ce sa vezi.. Pana mea, oamenii astia pur si simplu n-au altceva mai bun de facut..

Posted

Cred ca am sa-mi fac un control , nu vreau sa risc nimic . Insa studiul s-a realizat in America, unde aia sunt disperati, traiesc intens meciurile de Super-Bowl. Ce sa zic...si eu sunt un fanatic in fata televizorului cand urmaresc un eveniment sportiv, de multe ori ma manifest mai putin ortodox, am la activ un televizor spart dupa Middlesbrough - Steaua :D , dar mie imi trece repede. Nu cred eu ca as putea face un atac de cord din cauza unui meci...

Daca ai fi fost fiul meu te-as fi batut cu capu` de televizor pana se repara

Muriti pe capete ca niste nebuni ca voi nu cred ca isi mai au rostul #-o

Posted

Daca ai fi fost fiul meu te-as fi batut cu capu` de televizor pana se repara

Muriti pe capete ca niste nebuni ca voi nu cred ca isi mai au rostul #-o

daca nu intelegi "microbul" nu mai posta :) .. e ca si cum i-ai spune cuiva care tocmai s-a despartit de prietena lui ce sa faca cand tu nu ai trecut prin asa ceva niciodata

@ da .. nu e ceva de facut teste .. e normal sa ai risc mare sa faci accident vascular ... nu era nevoie de nu stiu ce teste :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...