Jump to content
Finnick

Pentru a te lasa de fumat ai nevoie de 5 ani si 7 tentative

Recommended Posts

Posted

fumat.jpg?width=600

Cinci ani, cel pu?in 7 tentative ?i un stres comparabil cu cel furnizat de experien?a unui divor?: ace?tia sunt termenii efortului necesar celui care vrea s? se lase de fumat, potrivit cercet?torilor de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercet?torii au realizat un sondaj pe un e?antion format din 3.000 de subiec?i, dintre care doar 1.000 de fum?tori la momentul respectiv, restul fiind persoane care au reu?it s? se lase de fumat. În urma unui chestionar, a reie?it c? timpul necesar pentru a spune adio ?ig?rilor este de 5 ani. Pentru cele o mie de persoane care îns? au luat decizia de a se l?sa de fumat începând din prima zi a noului an, tentativa a reie?it a fi falimentar?: jum?tate dintre subiec?i s-au reapucat înainte de 10 ianuarie, restul ulterior.

E?antionul analizat în cadrul studiului (finan?at de Nicorette) a fost întrebat ?i despre motivele deciziei de a renun?a la fumat: subie?ii au r?spuns c? impulsul principal a fost frica de boli, dar mul?i au declarat ?i c? le-a fost fric? de primele efecte ale fumatului, printre care cele estetice si dificultatea de a respira.

"Perioada în care o persoan? încearc? s? renun?e la fumat este deosebit de stresant?, mai ales prima s?pt?mân?", spune Cary Cooper, unul dintre autorii studiului. Un stres definit unanim de participan?ii la studiu drept comparabil sau chiar superior decât cel al unui divor? sau al preg?tirii unei nun?i.

Sursa: descopera

• Upvote 3
Guest SherkaN
Posted

Tare aia cu 1 ianuarie, si eu ma gandisem o data sa ma las , dar nu m-a prins nici 2 ianuarie ... dar 10 :)) , care are ambitie se lasa din prima , scurt si la obiect , cunosc multe cazuri.

Posted

Ce tampenii ... eu m-am lasat de fumat fara alte tentative esuate si nu mi-a trebuit mai mult de o saptamana sa ma obisnuiesc fara tigari ...

Mama ,dupa aproape 30 de ani de fumat la fel a renuntat ...

Posted

as fi vrut sa citesc tot topicul, dar cum sunt comod si nu prea am chef sa inlocuiesc vizual acele diacritice care nu merg, am trecut peste. xD

am destui colegi si prieteni care tot spun ca se lasa de fumat, se si jura, te si pun la treaba, gen "uita-te incoa' la mine daca ma mai vezi cu tigara, sa-mi dai tu una daca voi mai pune tigara in gura". bine, a doua zi ii oferi o tigara si el "nu frate, ti-am zis, ce dracu", a 3-a zi vine examenu, nu stie pe unde si-a lasat bricheta. :)) asa ca...

oricum asta cu "ma las de fumat" nu-i deloc diferita fata de aia cu "de maine m-apuc sa invat".

Posted

ok, nici nu am putut citi stirea de la atatea "?" , imi crapa ochii

iti trebuie vointa, atat, nu plasturi minune sau guma de mestecat magica

si mama s-a lasat dupa ce a fumat vreo 30 de ani, pur si simplu nu a mai fumat, desi a recunoscut ca i-a fost foarte greu

carter, esti slab

Posted

ok, nici nu am putut citi stirea de la atatea "?" , imi crapa ochii

iti trebuie vointa, atat, nu plasturi minune sau guma de mestecat magica

si mama s-a lasat dupa ce a fumat vreo 30 de ani, pur si simplu nu a mai fumat, desi a recunoscut ca i-a fost foarte greu

carter, esti slab

Nu e vorba ca sunt slab,dar nici eu nu vreau sa ma las definitiv de fumat.Acum 3 ani m-am lasat pentru o periaoda de 7 luni.In aceasta perioada am stat numai cu fumatori si m-am putut abtine sa nu trag niciun fum.

#In legatura cu " ? ".. nu le pot modifica pe toate,dureaza destul de mult si nu prea am rabdare.

Posted

#In legatura cu " ? ".. nu le pot modifica pe toate,dureaza destul de mult si nu prea am rabdare.

pui frumos textul in word si modifici overall.

Posted

Nu e vorba ca sunt slab,dar nici eu nu vreau sa ma las definitiv de fumat.

dar anturajul ma face sa fumez din nou. :dontknow:

a ma rog, din ce e boldat am inteles ca vrei sa te lasi dar te influenteaza cercul de prieteni

daca vrei sa fumezi, ok, mai fumez si eu, dar rar de tot, doar la petreceri cand fumeaza toti si ma simt si eu bine cu ei, e destul de cool, dar nu merita sa imi f*t corpul :)

Posted

chestia e ca momentan nu vreau sa ma las, nu ca nu pot, mi-am dovedit-o mie insumi ca ma pot lasa, dar m-am reapucat ca asa am vrut, pur si simplu ma scapa de stres

Posted

chestia e ca momentan nu vreau sa ma las, nu ca nu pot, mi-am dovedit-o mie insumi ca ma pot lasa, dar m-am reapucat ca asa am vrut, pur si simplu ma scapa de stres

pe mine ma scapa si de stres si de foame cateodata , mai ales dimineata cand nu mananc ca dupaia mi se face rau , jeez ! :banghead: :banghead:

Posted

pe mine ma scapa si de stres si de foame cateodata , mai ales dimineata cand nu mananc ca dupaia mi se face rau , jeez ! :banghead: :banghead:

de foame nu te scapa nici aromele alea de friptura la borcan :))

tigara e buna dimineata, atunci cand bei cafeaua, sau atunci cand esti agitat...mi s-a cam scarbit de tigari, dar nu vreau sa renunt la ele pana nu ma mai linistesc un pic la locul de munca..

Posted

Eu m-am lasat pe 1 ianuarie si ma tin bine. Mai am uneori pofta. Dar cel mai groaznica a fost cam prima saptamana pentru ca eram obisnuit sa fumez mult cand ma plictisesc, iar in perioada aia am fost foarte plictisit.

Oricum, stiu ca virgula cumva ma voi apuca din nou de fumat la un moment dat. Daca nu dispar poftele nu am sa pot sa mai stau. Poanta e ca am mai luat cate un fum si nu-mi mai place deloc, decat dunhill negru care fumam inainte.

Posted

Eu m-am lasat pe 1 ianuarie si ma tin bine. Mai am uneori pofta. Dar cel mai groaznica a fost cam prima saptamana pentru ca eram obisnuit sa fumez mult cand ma plictisesc, iar in perioada aia am fost foarte plictisit.

Oricum, stiu ca virgula cumva ma voi apuca din nou de fumat la un moment dat. Daca nu dispar poftele nu am sa pot sa mai stau. Poanta e ca am mai luat cate un fum si nu-mi mai place deloc, decat dunhill negru care fumam inainte.

eh , dimneata merge un pall mall albastru , dupa amiaza un winston blue/marlboro rosu , iar seara un viceroy rosu te alina de toate :D

Posted

Tot din acelasi motiv fumez si eu.Cand fumez parca ma simt mai bine;uit de toate problemele.

Posted

E nevoie de multa vointa sa te lasi...am incercat dar degeaba,am esuat cu tigara in mana =)..

La mine cu tigara e ca si cu ciocolata..pur si simplu nu ma pot abtine :)

Guest WhiteSword
Posted

Asta tine de mentalitatea,vointa si caracterul fiecaruia.Eu unul nu cred,de exemplu un prieten de-al meu fuma de 3 ani si a zis ca in loc sa isi ia ceva de mancare dadea banii pe tigari si asa,in 2-3 saptamani a zis ca nu a mai fumat deloc.

# cine stie pe ce ' oameni ' s-au realizat aceste teste :-??

Posted

Eu m-am lasat de fumat de un an si ceva, in vara se fac 2. Fumam destul de mult, imi stricam aproape toti banii pe tigari, uneori fumam si un pachet pe zi. Treaba asta a tinut o vara si ceva, pana cand am spus STOP. Si de atunci mai fumez asa cate o tigara, foarte rar. Eventual la petreceri mai merg cateva tigari asa cu bere, dar nimic mai mult, nu vreau sa cad din nou in patima tigarilor. Lasati-va de fumat, diferentele o sa se vada la rezistenta, incepeti sa alergati. Sunt sigur ca toti cei care spun pe aici ca fumeaza, nu practica nici un sport in afara de aruncatul cu privirea si datul cu parerea.

Posted

Sunt sigur ca toti cei care spun pe aici ca fumeaza, nu practica nici un sport in afara de aruncatul cu privirea si datul cu parerea.

Hai nu mai spune!

Eu practic fotbal, iar seara alerg la stadion, dar asta nu ma face sa renunt la tigari, momentan. Dar o sa vina vremea cand n-o sa mai fie nevoie sa fumez, ma pot lasa pur si simplu

Posted

Ce tampenii ... eu m-am lasat de fumat fara alte tentative esuate si nu mi-a trebuit mai mult de o saptamana sa ma obisnuiesc fara tigari ...

Mama ,dupa aproape 30 de ani de fumat la fel a renuntat ...

Unii sunt foarte influentabili. Nu ca noi adevaratii masculi incapatanati.
Posted

stirea este despre cate incercari iti trebuie si voi vorbiti cate tigari fumati voi 8-|

ideea cu fumatul este ca faci ce vrea p*** ta , daca vrei fumezi daca nu nu fumezi .. singurul lucru la care trebuie sa te gandesti este ca un pachet costa 11 lei ( 2 litri de benzina ) .. asa ca mai bine mergi 30 km cu masina decat sa fumezi un pachet de tigari .. dar merge sa mai fumezi cate o tigara pe undeva ... numai sa nu ti se urce la cap ... in fine

despre stire .. te lasi cand vrei tu .. adica cred ca e greu nu stiu .. dar nu e o anumita regula .. sau anumite produse ..

Posted

Eu ma "las de fumat" din 3 in 3 luni cate o saptamana sau doua,dar anturajul ma face sa fumez din nou. :dontknow:

Esti slab. Asta cu "anturajul" e doar un mod de a scoate camasa cand nu stii cum sa scapi de un obicei, nu neaparat de fumat.

eh , dimneata merge un pall mall albastru , dupa amiaza un winston blue/marlboro rosu , iar seara un viceroy rosu te alina de toate :D

La fel de bine insirai Zorro, Army si Carpati.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...