NaturalHigh Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Astronomii rusi, care cerceteaza de ceva vreme activitatea asteroidului Apophis, au dat ziua precisa in care acesta va ajunge pe Pamant. "Apophis se va apropia de Terra la o distanta de 37.000- 38.000 de kilometri, pe 13 aprilie 2029. Cel mai probabil, coliziunea cu Pamantul va fi pe 13 aprilie 2036”, spune profesorul Leonid Sokolov de la Universitatea din St. Petersburg. Cu toate acestea, cercetatorul e de parere ca asteroidul se va dezintegra in particule mici, iar fragmente din el vor continua sa cada pe Terra timp de multi ani. „Scopul nostru este sa luam in considerare mai multe variante si sa dezvoltam mai multe scenarii si planuri de actiune, in functie de rezultatele observatiilor urmatoare asupra lui Apophis”, a continuat Sokolov. Asteroidul a fost descoperit in 2004 si este considerat cea mai mare amenintare la adresa planetei, desi cercetatorii NASA spun ca ideea unei ciocniri in 2036 ar fi un pic hazardata. Rusii au luat totul in serios insa si ncearca sa previna aceasta coliziune. Sursa: StirileProTv
Guest Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Nu as prea crede asa ceva,Pamantul dispare cand vrea Dumnezeu...dar sa speram ca nu va disparea ;) Mi se pare prea fake...
DeeJaYY Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 NU stiu ,parca nu as prea crede,sau poate e mult mai avansata tehnologia din zilele noastre....
Alkanphel Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Nu as prea crede asa ceva,Pamantul dispare cand vrea Dumnezeu...dar sa speram ca nu va disparea ;) Mi se pare prea fake... Iar ne întoarcem la lozincile ?stea cu Doamne-Doamne?Si ce ti se pare ?ie ''fake'',sau e la mod? s?-l folosim ?Ia-o mai încet cu spam-ul,copile,mai toate thread-urile în care postezi te dep??esc.
DuR@nG0_* Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 pana in 13 aprilie 2036 tehnologia o sa avanseze ....asa ca eu nu o sa-mi fac griji...
Random Hero Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Nu as prea crede asa ceva,Pamantul dispare cand vrea Dumnezeu...dar sa speram ca nu va disparea ;) Mi se pare prea fake... Nu e topic in care sa nu apara unul care sa posteze asa ceva. Sansa ca Pamantul sa fie lovit e de cam 3%, dupa spusele oamenilor de stiinta. Vorba ta, Durango, probabil pana atunci o sa poate fi deviat, etc.
Guest *Juan* Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 O sa murim! pana atunci, ne facem case pe Marte, si cand o sa anunte la radio ca soseste bolovanul, ne mutam repede pe Marte si ne luam si animalul preferat si vreo 3-4 CD-uri cu muzica. Am incredere in rusi ca se vor bate cu acel asteroid...si il vor nimici
Guest SherkaN Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Nu as prea crede asa ceva,Pamantul dispare cand vrea Dumnezeu...dar sa speram ca nu va disparea ;) Mi se pare prea fake... Nu inteleg cum supravietuiti , de fapt daca aveti o femeie s-o iubiti si un salar de 1000 lei e bine, sunteti fericiti. Pana atunci se pot intampla multe, poate o sa avem tehnologia sa-l deviem, sa-l distrugem .... in orice caz nu inteleg de ce niciodata nu se nimeresc genu` asta de descoperiri, adica frate lucrurile sunt simple, e acolo sau nu ... daca e bun ok, se deplaseaza cu anumita viteza, e pe traiectorie ? Daca da atunci inseamna ca o sa ne loveasca , data cand o sa se intample ... e o prbl. de fizica de clasa a 7a , nu inteleg de ce toti "savantii" spun lucruri diferite, asta vine si spune ca dupa calcule ala o sa apara in 2036 altu` vine si spune ca nu e adevarat ...
RammsteinWelt Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Stirea asta e mai interesanta ca taiatul unghilor.
Guest SherkaN Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Stirea asta e mai interesanta ca taiatul unghilor. Vrei ceva cu blonda lu` bote ?
Puscarie Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 pai daca intalneste ceva in cale ateroidu' ? va mai lovi pamantul ? poate va fi deviat in urma coliziunii cu chuck norris , oh excuse me , vreun alt corp din spatiu :D am incredere in chuck norris ca va devia asteroidu'
RammsteinWelt Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Vrei ceva cu blonda lu` bote ? Esti tare amuzant. :crazy: Uite,asta e mai interesanta: http://www.descopera.ro/dnews/7924689-ginghis-han-cel-verde-a-redat-naturii-mii-de-teritorii-revendicate-de-om
Gicisan Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 pai daca intalneste ceva in cale ateroidu' ? va mai lovi pamantul ? poate va fi deviat in urma coliziunii cu chuck norris , oh excuse me , vreun alt corp din spatiu :D am incredere in chuck norris ca va devia asteroidu' Cam asa arata asteroidul Apophis , crezi ca poate fi deviat ? + Ca dupa spusele lui Sokolov se va dezintegra in particule mici # Ah,srry :D.Citisem in alta parte unde era fals tot :).
Puscarie Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Cam asa arata asteroidul Apophis , crezi ca poate fi deviat ? + Ca dupa spusele lui Sokolov se va dezintegra in particule mici doamne sfinte , sper sa nu se intample asa ceva :-ss
Random Hero Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Cam asa arata asteroidul Apophis , crezi ca poate fi deviat ? + Ca dupa spusele lui Sokolov se va dezintegra in particule mici Apophis are diametrul de 270 de metri, nu e nici pe departe fata de ce e in fotografia aia.
LuckyShot Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Nu as prea crede asa ceva,Pamantul dispare cand vrea Dumnezeu...dar sa speram ca nu va disparea ;) Mi se pare prea fake... presupunand ca Pamantul "dispare" cand vrea dzeu, nu ar putea fi asta o metoda destul de buna prin care sa-l distruga?
marius_truckerfan Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 "Apophis se va apropia de Terra la o distanta de 37.000- 38.000 de kilometri, pe 13 aprilie 2029. Cel mai probabil, coliziunea cu Pamantul va fi pe 13 aprilie 2036” Ok, deci in 4 ani va parcurge doar 37.000-38.000 km ? Cu ce viteza se va deplasa, incat sa faca pamantul sa dispara ? Propun interzicerea stirilor din genul apocaliptic, doar vrajeli de 2 bani, pentru rating. @ LE : Am vazut acum raspunsul lui R_SupeRstaR, deci asa ceva ar putea face pamantul sa dispara ? Penibil :rofl2:
RammsteinWelt Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ok, deci in 4 ani va parcurge doar 37.000-38.000 km ? Cu ce viteza se va deplasa, incat sa faca pamantul sa dispara ? Propun interzicerea stirilor din genul apocaliptic, doar vrajeli de 2 bani, pentru rating. @ LE : Am vazut acum raspunsul lui R_SupeRstaR, deci asa ceva ar putea face pamantul sa dispara ? Penibil :rofl2: Nu inteleg ,de unde ti-a dat 4 ani?
Crys. Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Pana atunci ... nici oasele mele in mormant numai exista .
Cristian Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ba in 2001, ba in 2006, ba in 2012, acum in 2036 Nu pot sa ma abtin sa rad cand vad astfel de speculatii...
Random Hero Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Pana atunci ... nici oasele mele in mormant numai exista . Bunicule, de cand si pana cand stai tu pe forum? @Marius - va fi o viteza considerabila, obiectele se deplaseaza prin spatiu cu peste 20.000km/h din cate stiu si un impact la o asemenea viteza e periculos cel putin pentru zona din imediata apropiere. Apoi, ar fi norul de praf care s-ar ridica, daca e prea mare, atunci ne putem pune probleme?
Motanul Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ba in 2001, ba in 2006, ba in 2012, acum in 2036 Nu pot sa ma abtin sa rad cand vad astfel de speculatii... 2001 ; 2006 ; - aberatii religioase Daca te-ai fi documentat ai fi aflat ca exista o sansa ca asteroidul respectiv sa loveasca Pamantul. Pure physics.
Stalk3r Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 poate ca e adevarat, poate ca nu .. dar e de admirat cum anumite persoane care nu au terminat nici scoala inca .. pun la indoiala calculele unui profesor universitar.
bunny Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 presupunand ca Pamantul "dispare" cand vrea dzeu, nu ar putea fi asta o metoda destul de buna prin care sa-l distruga? nu, pana nu iese un pumn din cer si loveste pamantul nu se poate numi "mana lui d-zeu". eh, lasa, pana in 2036 apar cateva costume ironman, niste tanculete spatiale, lasere cu luneta, se gandesc ei la ceva sa-l distruga. ;)
andrei2009_ro Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Eu cred ca pana in 2036 pamantul va fi secatuit de orice fel de tehnologie,si va fi doar desert,putin imi pasa ca va veni asteroidul numit dupa un zeu sa ne distruga cand deja o sa fim distrusi.