Jump to content
Guest *Juan*

Pamantul va avea parte de un al doilea "soare", anul acesta

Recommended Posts

Posted

Pai cum poti sa vezi in trecut? E ceva ... straniu.

Teorii la calatorii in viitor am vazut. Adica daca ai putea depasi viteza luminii atunci ai putea sa ajungi intr-un viitor apropiat, dar sa vezi in trecut e absurd.

Ce este asa straniu ?

P.S. Nu ai cum sa depasesti viteza luminii deoarece masa ar tinde spre infinit.

P.S.2. Nu ai ajunge intr-un viitor apropiat. Daca ai avea o viteza apropiata de aproximativ 300.00 m/s, pentru tine timpul ar trece mult mai incet in raport cu un observator in repaus.

Posted

Pai cum poti sa vezi in trecut? E ceva ... straniu.

Teorii la calatorii in viitor am vazut. Adica daca ai putea depasi viteza luminii atunci ai putea sa ajungi intr-un viitor apropiat, dar sa vezi in trecut e absurd.

Sa luam ca exemplu Alpha Centauri A si B, care sunt la vreo 4 ani-lumina de Pamant. In momentul acesta un fascicul de lumina pleaca de la Alpha Centauri spre Pamant. Datorita distantei, fasciculului respectiv ii va lua 4 ani sa ajunga la Pamant, astfel vom spune ca "privim in trecut" cand ne uitam la stele, observand lumina lor plecata cu X timp in urma. In acest moment, la noi ajung fascicule de lumina plecate in 2005.

Guest SherkaN
Posted

Daca cineva fura soarele tu nu iti dai seama decat dupa 8 minute (atat ii ia luminii sa ajunga la noi).

Ce soare vezi tu, este soarele de acum 8 minute. Cu cat e distanta mai mare, creste perioada de timp necesara luminii sa ajunga la destinatie.

Cu soarele nostru e 8 minute, cu Betelgeuse e 640 ani.

Oricum, vedem in trecut. Chiar si cand te uiti la mana ta, tot in trecut vezi, avand in vedere ca fotonii ajung de la mana la ochiul tau intr-o anumita perioada de timp (chiar daca extraordinar de repede). Totul e relativ.

Gresit, particula de lumina face 8 min. de cand iese din soare pana la Pamant, insa ea e produsa acum un 1 milion de ani ,atat ii ia unei particule pana iese din soare, e un ca intr-un labrinit si se plimba , se plimba se plimba ... pana isi gaseste drumu` afara, iar de acolo pana la noi ... 8 minute. Deci tu vezi lumina de acum 1 mil. de ani.

Posted

Brad Carter, de la University of Southern Queensland, Australia, a declarat, vineri, ca explozia va avea loc înainte de 2012 - sau în orice moment în urmatorul milion de ani.

:)) O diferenta foarte mica, intre cateva luni si cateva sute de mii de ani. Nu cred ca ne poate bucura asa mult aceasta "explozie", in acelasi timp ne poate si afecta, intr-un mod negativ, bineinteles.

Posted

:)) O diferenta foarte mica, intre cateva luni si cateva sute de mii de ani. Nu cred ca ne poate bucura asa mult aceasta "explozie", in acelasi timp ne poate si afecta, intr-un mod negativ, bineinteles.

Cum ne poate afecta negativ ?

Distanta: 640 ani lumina

Guest SherkaN
Posted

Cum ne poate afecta negativ ?

Distanta: 640 ani lumina

Face din noapte zi si ne pun astia sa muncim si noaptea .

Asta cred ca e o splendoare, sa straluceasca in asa fel incat sa faca zi din noapte ;x , daca apuc sa traiesc sa vad asa ceva .....

Posted

Gresit, particula de lumina face 8 min. de cand iese din soare pana la Pamant, insa ea e produsa acum un 1 milion de ani ,atat ii ia unei particule pana iese din soare, e un ca intr-un labrinit si se plimba , se plimba se plimba ... pana isi gaseste drumu` afara, iar de acolo pana la noi ... 8 minute. Deci tu vezi lumina de acum 1 mil. de ani.

Faptul ca fotonii n-au habar pe unde se misca n-ar avea relevanta in calcularea timpului pe care fasciculul il parcurge intre suprafetele Soarelui si a Pamantului, ca la ele trebuie sa ne raportam.

Guest SherkaN
Posted

Faptul ca fotonii n-au habar pe unde se misca n-ar avea relevanta in calcularea timpului pe care fasciculul il parcurge intre suprafetele Soarelui si a Pamantului, ca la ele trebuie sa ne raportam.

Aha, dar eu faceam referire la alea 8 minute de care zisese el. Era discutia ca noi vedem lumina de acum 8 minute ... ma rog tot aia e, dar trebuie sa informam corect , sa ducem informatia la capat :))

Posted

Aha, dar eu faceam referire la alea 8 minute de care zisese el. Era discutia ca noi vedem lumina de acum 8 minute ... ma rog tot aia e, dar trebuie sa informam corect , sa ducem informatia la capat :))

Daca e sa o luam asa, tinand cont de marimea lui Betelgeuse, oare cat ii ia unui foton sa ajunga la suprafata? :-??

Guest SherkaN
Posted

Am si eu o intrebare. Am cautat in multe parti iar in unele SUPERNOVA e prezentata ca fiind astru ( supernova = 100 x Soare , hypernova = 1000 x Soare ) asta era raportul daca-mi aduc bine aminte, iar in unele parti inclusiv wikipedia Supernova e prezentat ca fenomen. Asadar, Supernova e de fapt astru sau fenomenu` ?

Posted

Supernova e fenomenul.

Astrele se numesc de genul Brown / White / Red / Blue + Dwarf, Giant, Hypergiant. Oricum, stelele se impart in cateogrii dupa masa, volum, luminozitate etc. deci cand spui "marime" e ceva subiectiv.

Posted

Sunt chiar curios,dar cea ce creed ca nu ( mi se pare aiurea,sa speram ca o sa vad ) si cu sfarsitu lumii,vine cand vrea Dumnezeu nu cand vor alti mari cretini.

Posted

Sunt chiar curios,dar cea ce creed ca nu ( mi se pare aiurea,sa speram ca o sa vad ) si cu sfarsitu lumii,vine cand vrea Dumnezeu nu cand vor alti mari cretini.

Ce legatura are aberatia de mai sus cu stirea din acest topic ?

Cine sunt "marii cretini" care vor sa vina sfarsitul lumii ?

P.S. Delirul mistic nu este bun la casa omului.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...