Finnick Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Mult? vreme considera?i doar un reper în cursa spre maturitate, din?ii de lapte au început s? fie studia?i din ce în ce mai intens de oamenii de ?tiin??. Ace?tia v?d în ei solu?ia pentru o dantur? mai s?n?toas?. Din ce în ce mai mul?i americani nu mai a?teapt? ca din?ii de lapte ai copiilor lor s? cad?, ci aleg ca ace?tia s? fie extra?i de dentist atunci când încep s? se clatine. De ce? Pentru c? terapiile cu celul?-su?? se apropie cu pa?i repezi de realitate, iar din?ii de lapte pot aduce beneficii în viitor copiilor lor. Ace?tia trebuie extra?i înainte s? cad? natural deoarece o surs? de sânge este necesar? pentru a-i men?ine utili terapiei cu celul?-su??. Aceasta este o tendin?? ce începe s? aib? din ce în ce mai mul?i adep?i în Statele Unite. Unul dintre ei este Naidelys Montoya, mama unui b?ie?el de 6 ani pe nume Raul. "Fac acest lucru din precau?ie, gândindu-m? la ce i se poate întâmpla în viitor", a declarat ea. Dup? ce din?ii de lapte sunt extra?i, medicul stomatolog îi depoziteaz? într-un container de o?el programat s? îi men?in? la o temperatur? sc?zut?. Acest container este trimis la un laborator din Massachusetts, unde celulele-su?? vor fi extrase ?i stocate la -74 grade Celsius. Dac? Raul va avea în viitor o boal? în tratamentul c?reia aceste celule s-ar putea dovedi utile, va putea conta pe ele. Dr. Jeremy Mao, directorul Laboratorului de Medicin? Regenerativ? al Universit??ii Columbia, este încântat de progresul tehnicii medicale: "M? entuziasmeaz? poten?ialul pe care aceast? procedur? îl are în regenerarea diferitelor ?esuturi ale corpului uman". Momentan, tratamentul este scump: recoltarea cost? 590 de dolari, iar stocarea celulelor-su?? cost? 100 de dolari pe an. De asemenea, tratamentele bazate pe celule-su?? sunt înc? în faza de testare clinic?, estimându-se c? vor fi utilizate pe scar? larg? abia peste 5 ani. Medici din întreaga lume studiaz? poten?ialul celulelor-su??, mul?i dintre ei considerând c? acestea pot fi folosite pentru a regenera din?ii c?zu?i. În viitor, aceste celule-minune vor putea ajuta chiar la repararea oaselor deteriorate, dar ?i a organelor vitale precum inima, pancreasul ?i chiar creierul. Cercet?tori de la Universitatea din Boston au folosit deja celule-su?? din surse dentare pentru a genera atât pulp? dentar? (elementul ce constituie interiorul moale al unui dinte), cât ?i dentin? (?esutul ce înconjoar? pulpa). Ei estimeaz? c? în aproximativ 5 ani tehnologia va putea fi folosit? pentru cre?terea unui dinte nou acolo unde a fost nevoie ca cel natural s? fie extras. Chiar dac? aceast? tehnologie este deocamdat? într-o faz? incipient?, speran?ele ca în 15-20 de ani c?derea din?ilor s? nu mai constituie o pierdere ireversibil? par din ce în ce mai realiste. Sursa: descopera
Cristi-MG- Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 ei asta da stire ... nu aia cu savantii care vor sa aduca mamuti la viata e bine ca progreseaza asa medicina ... in viitor vor fi mai multe cai de vindecare si mai ieftine ..
Parazitu' Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 da..intradevar e de apreciat ce s-a descoperit. am citit cam greu acest post din cauza semnelor de intrebare insa am ramas uimit :) felcitari..
Random Hero Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Nu va entuziasmati asa de tare, deocamdata vad ca totul se rezuma la "s-ar putea sa" cand vine vorba de a pune in practica ce se discuta. Peste multi ani vom vedea rezultate, daca va fi cazul. A, da: daca nu intram pe descopera.ro nici pana maine nu imi dadeam seama ca celule-su?? se refera la celule-su??.
Finnick Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 #Scuze,nu mi-am dat seama.Am citit articolul pe descopera,iar acolo nu apreau "?".Cand am dat copy-paste nu am mai stat sa citesc.My fault. :D
Andrei2011 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Iti dai seama ca daca dinti se pot regenera cu asemenea metode...............DRECU se mai spala pe dinti..... Ps. MA duc sa ma spal pe dinti