Finnick Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Reciclarea materialelor plastice nu e deloc simpla: exista mai multe tipuri de plastic, astfel incat deseurile trebuie sortate si reciclate pe categorii – o operatiune dificila si costisitoare. Insa o echipa de ingineri din Marea Britanie a reusit sa “sara” peste aceste obstacole. In laboratoarele Universitatatii din Warwick, chimistii au reusit sa prelucreze un amestec de materiale plastice diferite, pe care l-au descompus, in absenta oxigenului, intr-un reactor special, polivalent. Intr-un astfel de reactor se pot desfasura simultan mai multe reactii chimice diferite - lucru necesar datorita compozitiei chimice diferite a diverselor tipuri de materiale plastice. Cercetatorii au izbutit sa obtina astfel, din amestecul de plastic, substante utile, ce pot deveni materii prime secundare pentru alte procese industriale; au extras carbon si substante ceroase, precum si monomeri (unitatile de baza din care sunt alcatuiti polimerii ce intra in compozitia maselor plastice), de exemplu stirenul din polistiren. Inventatorii intentioneaza sa valorifice comercial procedeul, convinsi ca industria si autoritatile municipale insarcinate cu gestionarea deseurilor ar fi interesate de metoda brevetata de ei. Sursa: Descopera 1
Alfredo Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Stiai ca trebuie sa dai un search inainte de a posta? http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=248201&st=0
Finnick Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Acum vrei sa caut in tot forumul sa vad daca a postat cineva?! Am cautat aici si nu am gasit nimic.
Alfredo Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nu trebuie sa cauti tot forumul,este de ajuns sa dai sus in dreapta la Search si sa scrii subiectul.
Finnick Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Ma scuzati atunci,nu mi-am dat seama. O sa dau edit si o sa pun alta stire.
Alfredo Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Esti chiar imposibil ! Ai facut ce ti'am spus? Ai dat un search inainte de a posta si stirea asta? http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=394857
Finnick Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Nu te mai ambala atat,am schimbat. Vad ca-ti place sa faci +1 la greu.
Tybork Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Alfredo - warn up pentru spam. Si daca alta data vrei sa acorzi un sprijin la cineva, fa-o prin PM. Stiai ca exista o astfel de optiune in cadrul forumului?