Guest SherkaN Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Pe bune? Really? Chiar asa? Oare? etc etc Totusi, e vorba de 14 ani si nu de 4-5 ani. Ce e prostie referitor la China? Nu vezi ca deja ei incearca un mic scenariu de asa zisa globalizare prin finantarea Europei cu bani? Cat despre partidele politice nu e nici asa ceva exclus :). Eu cred ca esti profesor universitar la Inginerie Energetica si Automatica. De putut se poate si problema nu sta in bani ci in disponibilitatea magnatilor de a-si schimba industria total, frica lor cea mai mare fiind legata de pierderile posibile pentru ca o masina zburatoare nu inspira intocmai incredere. Crezi ca avioanele au avut zeci de milioane de clienti din prima? Mai intai au avut oameni platiti care sa le incerce avioanele si sa arate lumii ca avionul e folosit ca mai apoi sa foloseasca si ceilalti cu incredere avioanele. Referitor la tehnologie vrei sa zici ca n-a evoluat :blink:? E vorba despre tehnologie aici, nu despre sistemul eco. Asta voiam si eu sa zic. Sunt foarte multe cladiri care seamana cu "sf-ul" din poza, unele chiar depasind limitele imaginatiei. Mda, te-am mai vazut pe forum pe aici, esti un soi de lachi shat aia, mai e o fata pe aici din cauza careia Newton se rostogoleste in mormant, chiar ma intrebam cand o sa dau ochii cu tine pe forum. In primu` rand inteligento tu care esti, ca sa produci cateva sute de milioane de masini "zburatoare" tre sa le si inventezi. Singurele motoare facute sa zboare au gradul de poluare fonica si dimensiuni cam nepotrivite pt. o masina de uz personal, pe intelesul tau urla de le gasesc dracii si sunt extrem de mari, nu cred ca ti=ar conveni sa construiesti un ditamai garaj sa parchezi o masina cat titanicu` sau cat un boeing 747. Deci un prim pas ar fi sa le inventeze , apoi o astfel de inventie nu cred ca o sa coste cat ar costa un motor de avion sau elicopter pt. ca ar avea nevoie de o alta tehnologie, mult mai buna + alte materiale pt. a-l face mult mai compact si in acelasi timp fiabil, durabil , nu cred ca ti-ar conveni din pct. de vedere financiar sa repari sau sa schimbi bujii lunar la asa ceva. Apoi gandeste-te la pretul unei astfel de masinarii, da o geana pe plan mondial cam ce se intampla si ia incearca sa-ti faci o idee cam cati si-ar permite sa aiba asa ceva. Ia fa tu asta nu in 15 ani cum zici mai sus, ca asa ai zis "e vb de 14-15 ani nu de 4-5" , ok desteapto iti dau eu 40 de ani nu 14 , reuseste tu sa faci ce-am spus eu mai sus. Mor de nervi, fac spune`n gura cand vad idioti de astia aroganti, vin si posteaza ironic si mai si spun tampenii "Eu cred ca esti profesor universitar la Inginerie Energetica si Automatica" , foarte tare , inca rad. Adevarat ca banii n-ar fi o problema )))) , banii nu`s o prbl. pt. nimic din pct. de vedere al inventiei, insa ca sa ai si tu unu` acasa cred ca banii sunt o prbl. , si apoi "Mai intai au avut oameni platiti care sa le incerce avioanele si sa arate lumii ca avionul e folosit ca mai apoi sa foloseasca si ceilalti cu incredere avioanele." - asta da , era o MARE problema ) , cred ca singura problema asta ar fi fost ))
bookmarks Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 “What May Happen in the Next Hundred Years” Ce previziuni existau in 1900 despre anul 2000. Unele sunt valabile astazi, alte inca raman de domeniul S.F. Poate peste vreo 1000 de ani imaginea de mai sus o sa reprezinte realitatea (daca nu ma insel e luata dintr-un joc)
Puscarie Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 va fi in felul urmator : Capitolul cladiri. +2-6 cladiri noi in tarile cu trai baban +2-4 cladiri noi/renovate in tarile precum SUA (minus) - 2 -4 cladiri in Romania Capitolul Economie doar Romania are un salariu mediu de 500 RON Capitolul Razboaie si Pace WW III si IV P.S. : sunt doar superstitii ce-am scris mai sus :D daca vor reusi sa faca macar o masina sa zboare , eu ii cred..
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Mda, te-am mai vazut pe forum pe aici, esti un soi de lachi shat aia, mai e o fata pe aici din cauza careia Newton se rostogoleste in mormant, chiar ma intrebam cand o sa dau ochii cu tine pe forum. In primu` rand inteligento tu care esti, ca sa produci cateva sute de milioane de masini "zburatoare" tre sa le si inventezi. Singurele motoare facute sa zboare au gradul de poluare fonica si dimensiuni cam nepotrivite pt. o masina de uz personal, pe intelesul tau urla de le gasesc dracii si sunt extrem de mari, nu cred ca ti=ar conveni sa construiesti un ditamai garaj sa parchezi o masina cat titanicu` sau cat un boeing 747. Deci un prim pas ar fi sa le inventeze , apoi o astfel de inventie nu cred ca o sa coste cat ar costa un motor de avion sau elicopter pt. ca ar avea nevoie de o alta tehnologie, mult mai buna + alte materiale pt. a-l face mult mai compact si in acelasi timp fiabil, durabil , nu cred ca ti-ar conveni din pct. de vedere financiar sa repari sau sa schimbi bujii lunar la asa ceva. Apoi gandeste-te la pretul unei astfel de masinarii, da o geana pe plan mondial cam ce se intampla si ia incearca sa-ti faci o idee cam cati si-ar permite sa aiba asa ceva. Ia fa tu asta nu in 15 ani cum zici mai sus, ca asa ai zis "e vb de 14-15 ani nu de 4-5" , ok desteapto iti dau eu 40 de ani nu 14 , reuseste tu sa faci ce-am spus eu mai sus. Mor de nervi, fac spune`n gura cand vad idioti de astia aroganti, vin si posteaza ironic si mai si spun tampenii "Eu cred ca esti profesor universitar la Inginerie Energetica si Automatica" , foarte tare , inca rad. Adevarat ca banii n-ar fi o problema )))) , banii nu`s o prbl. pt. nimic din pct. de vedere al inventiei, insa ca sa ai si tu unu` acasa cred ca banii sunt o prbl. , si apoi "Mai intai au avut oameni platiti care sa le incerce avioanele si sa arate lumii ca avionul e folosit ca mai apoi sa foloseasca si ceilalti cu incredere avioanele." - asta da , era o MARE problema ) , cred ca singura problema asta ar fi fost )) Eram ironica cand am intrebat daca esti la Automatica sau Energetica pentru ca eu am cunostinte :blink:. Tu spui din teorie, eu spun din ce am vazut si din gura unora care mancau rahat. Stii ce erau aia? Cica profesori . Ma, da' unu cica mai era si profesor de catedra (fizica). In al 2-lea fragment cand te vad ca incepi sa razi a prost... ma doare capul :(. Da, asta era problema si este problema principala in continuare: profitul. Dupa mintea ta, cat a unei veverite, crezi ca cineva ar fi fost interesat sa circule cu avionul avand in vedere faptul ca majoritatea populatiei are teama de inaltime + claustrofobie si alte chestii daca nu stiau ca e sigur? Crezi ca cei care au investit in crearea unor linii comerciale (daca tu crezi ca au investit cat 2 eugenii... hai sictir, ca puti de prost) au gandit stiintific mai intai sau bussiness? E o vorba "Money make the world go round!" si e adevarata. Intr-o industrie daca nu ai profit sigur care sa atraga investitori, industria e ca si inexistenta. Nu prezinta, momentan, siguranta pentru investitii si dezvoltari. PS: aaa, cica am invatat si putina economie pe la scoala. Da' chestiile astea-s la mintea cocosului, si nu ar fi trebuit sa ti le explic. Ai mintea mai jos decat cea a cocosului?
andrei2009_ro Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Eram ironica cand am intrebat daca esti la Automatica sau Energetica pentru ca eu am cunostinte :blink:. Tu spui din teorie, eu spun din ce am vazut si din gura unora care mancau rahat. Stii ce erau aia? Cica profesori . Ma, da' unu cica mai era si profesor de catedra (fizica). In al 2-lea fragment cand te vad ca incepi sa razi a prost... ma doare capul :(. Da, asta era problema si este problema principala in continuare: profitul. Dupa mintea ta, cat a unei veverite, crezi ca cineva ar fi fost interesat sa circule cu avionul avand in vedere faptul ca majoritatea populatiei are teama de inaltime + claustrofobie si alte chestii daca nu stiau ca e sigur? Crezi ca cei care au investit in crearea unor linii comerciale (daca tu crezi ca au investit cat 2 eugenii... hai sictir, ca puti de prost) au gandit stiintific mai intai sau bussiness? E o vorba "Money make the world go round!" si e adevarata. Intr-o industrie daca nu ai profit sigur care sa atraga investitori, industria e ca si inexistenta. Nu prezinta, momentan, siguranta pentru investitii si dezvoltari. PS: aaa, cica am invatat si putina economie pe la scoala. Da' chestiile astea-s la mintea cocosului, si nu ar fi trebuit sa ti le explic. Ai mintea mai jos decat cea a cocosului? Meriti un warn cat iti folosesti tu creierul ( cam 10% spre deosebire de oamenii normali cu 30% ) Tot ce ai spus nu e logic,ai inceput sa vorbesti despre : rahat,veverite,ca te doare capul,sictir,ca puti de prost,mintea cocosului,mintea mai jos,mancau rahat,razi a prost.. ON:: Nu inteleg ce va tot contraziceti fiindca luand-o logic asa ceva nu ar fi posibil niciodata,resursele pe care le aveti nu ar rexista nici o ora la o asemenea ,,tehnologie''.In plus n-ati gasi nici pe ,,alte planete'' resurse pentru ca le-ati folosi pe ale noastre pentru a le colecta pe celalalte de pe alte planete,astfel rezultand intr-un esec.
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Meriti un warn cat iti folosesti tu creierul ( cam 10% spre deosebire de oamenii normali cu 30% ) Tot ce ai spus nu e logic,ai inceput sa vorbesti despre : rahat,veverite,ca te doare capul,sictir,ca puti de prost,mintea cocosului,mintea mai jos,mancau rahat,razi a prost.. ON:: Nu inteleg ce va tot contraziceti fiindca luand-o logic asa ceva nu ar fi posibil niciodata,resursele pe care le aveti nu ar rexista nici o ora la o asemenea ,,tehnologie''.In plus n-ati gasi nici pe ,,alte planete'' resurse pentru ca le-ati folosi pe ale noastre pentru a le colecta pe celalalte de pe alte planete,astfel rezultand intr-un esec. Oh, shut up, mr Hypocrite! Ca jignesti academic sau mai putin academic, e acelasi lucru. Nu te umfla in pene ca nu iesi din tipar. Ba da, logic ar fi posibil, incercandu-se cu produse artificiale, inlocuitoare. Doar pentru ca zboara nu inseamna ca si foloseste kerosen, uraniu sau cine stie ce alte tampenii. Pacat ca nu mai tin minte exact numele cercetatorului francez care a fost prezentat la Politehnica acum 2 ani cand a vorbit despre proiectul sau, si anume: un automobil bazat pe un concept asemanator pernei magnetice capabil sa se ridice la cel mult un metru si cu o autonomie destul de mare.
Guest SherkaN Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Eram ironica cand am intrebat daca esti la Automatica sau Energetica pentru ca eu am cunostinte :blink:. Tu spui din teorie, eu spun din ce am vazut si din gura unora care mancau rahat. Stii ce erau aia? Cica profesori . Ma, da' unu cica mai era si profesor de catedra (fizica). In al 2-lea fragment cand te vad ca incepi sa razi a prost... ma doare capul :(. Da, asta era problema si este problema principala in continuare: profitul. Dupa mintea ta, cat a unei veverite, crezi ca cineva ar fi fost interesat sa circule cu avionul avand in vedere faptul ca majoritatea populatiei are teama de inaltime + claustrofobie si alte chestii daca nu stiau ca e sigur? Crezi ca cei care au investit in crearea unor linii comerciale (daca tu crezi ca au investit cat 2 eugenii... hai sictir, ca puti de prost) au gandit stiintific mai intai sau bussiness? E o vorba "Money make the world go round!" si e adevarata. Intr-o industrie daca nu ai profit sigur care sa atraga investitori, industria e ca si inexistenta. Nu prezinta, momentan, siguranta pentru investitii si dezvoltari. PS: aaa, cica am invatat si putina economie pe la scoala. Da' chestiile astea-s la mintea cocosului, si nu ar fi trebuit sa ti le explic. Ai mintea mai jos decat cea a cocosului? Stii tu , e inca valabila "prostu` cel mai periculos e ala cu scoala" , inca un exemplar ce se incadreaza perfect. Ce imi vorbesti tu mie de claustrofobie ? Ba fata mea , inca o idioata care nu e in stare sa raspunda la intrebare , nu stiu de ce mai postati ! Eu am spus asa : TU ITI IMAGINEZI (DESI MA INDOIESC CA ESTI CAPABILA) CE INSEAMNA SA CONSTRUIESTI O INTREAGA PLATFORMA DE APARATE DE GENUL ALUIA ? Acum vii si-mi tii lectii de istorie, de fizica si economie, RASPUNDE LA INTREBARILE MELE , LASA-MA CU LECTIILE IDIOATO ca alea le stiu si eu ,tu zi-mi mie daca in aia 14 ani esti in stare sa construiesti o intreaga platforma de aparatura si in acelasi timp sa reusesti si sa schimbi mentalitatea la un glob intreg, prbl. noastra de aici a plecat, nu de la filosofii, fiti si voi pe subiect si raspundeti la intrebari, nu ma mai ocoliti cu prostii si lectii de viata , SCOLITO , esti plina de ... educatie si tu. si btw. , asta ca sa vezi cat esti de proasta, eu am pus accentul pe costul fenomenului inca de la inceput, acum tu vii si`mi spui mie ca e scump ) , daca eu am minte de veverita, pai tu n-ai minte-n cap nici cat pui sare pe ou, sictir tu ma, ca nu sunteti in stare sa cititi un rand si filosofati toti, va credeti inteligenti datorita faptului ca urati pe blonda lui bote si ca va uitati la mircea badea ) AHAHHAHAAHAHAAHAHAHAAHAHAHAA masini zburatoare ? ba tu ai idee ce inseamna sa construiesti o intreaga "infrastructura" , deci sa produci la scara mare, sa faci in serie masini "zburatoare" ? HAHAAHAHAHAHAAHAHA , hai ca esti simpatic. aici ai al dolea post de cand s-a deschis topicul , daca ai fi artuncat un ochi mai sus cu 3 randuri te-ai fi scutit de o rusine.
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 bla bla blaaa bla bla: TU ITI IMAGINEZI (DESI MA INDOIESC CA ESTI CAPABILA) CE INSEAMNA SA CONSTRUIESTI O INTREAGA PLATFORMA DE APARATE DE GENUL ALUIA ? bla bla bla si ca va uitati la mircea badea ) Pentru ca tu ai ignorat ceea ce am zis si iti este greu sa intelegi ce am spus inca de la inceput: nu este o problema de cost al materialelor sau de productie al acestora ci doar una de bussiness. Eu imi permit sa vorbesc despre asta pentru ca am studiat intr-un cadru organizat numit Politehnica. Acum ai inteles?
Guest SherkaN Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nope, tot n-am inteles , sry eu n-am facut decat scoala de popi, Teologie ii zice.
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nope, tot n-am inteles , sry eu n-am facut decat scoala de popi, Teologie ii zice. Du-te cu Domnul, si nu uita ca inventatorul zborului e de fapt Moise, cand a zburat apa din Marea Rosie.
Guest SherkaN Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Daca incerci sa fii glumeata nu-ti iese, iti iese mai bine cand faci pe .... (desi nu doar faci) desteapta. Desi simt ca nu mai are rost, oamenii ca tine mai intai te aduc la nivelul lor si apoi te bat cu experienta ( desluseste tu care e proverbul ) te-as mai contrazice o data, dar n-o s-o fac, si n-ai nici simtul umorului , stii ce inseamna asta nu ? PS , cine e mai destept cedeaza primul, i-auzi , NOAPTE BUNA ! Bafta cu educatia copiilor de 14 ani de pe aici ) , cu ei poate ai mai mult succes , mie n-ai reusit sa-mi demonstrezi nici macar ca esti apta pt. o discutie.
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Daca incerci sa fii glumeata nu-ti iese, iti iese mai bine cand faci pe .... (desi nu doar faci) desteapta. Desi simt ca nu mai are rost, oamenii ca tine mai intai te aduc la nivelul lor si apoi te bat cu experienta ( desluseste tu care e proverbul ) te-as mai contrazice o data, dar n-o s-o fac, si n-ai nici simtul umorului , stii ce inseamna asta nu ? PS , cine e mai destept cedeaza primul, i-auzi , NOAPTE BUNA ! Bafta cu educatia copiilor de 14 ani de pe aici ) , cu ei poate ai mai mult succes , cu mine n-ai reusit sa-mi demonstrezi nici macar ca esti apta pt. o discutie. PS: cine cedeaza primul e prost. Cine a raspandit aceasta vorba a fost un snob si cine o aplica la randu-i. Intr-o contradictie fiecare argument e valabil si o astfel de capitulare "a la snob" denota lipsa de argumentatie dar mai ales lipsa de caracter. Toata treaba asta cu cine cedeaza primul e mai degraba pentru cupluri. Cand o sa iti reinoiesti cunostiintele despre fizica, mecanica (mai ales cea cuantica) cat si despre colaborarile intre institutii (Politehnica Romana via Politehnica Franceza = gold mine, baby; mai intereseaza-te) atunci sa vii sa ma contrazici pentru ca o sa ai si cu ce. Pana atunci, Moise fie cu tine!
Comy Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nu cred ca in perioada asta de timp 2011-2025 se va ajunge in lumea asta "avansata" ..e nevoie de mult timp sa ajungi asa de parte.
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nu cred ca in perioada asta de timp 2011-2025 se va ajunge in lumea asta "avansata" ..e nevoie de mult timp sa ajungi asa de parte. Nici tu nu vrei sa intelegi ca e nevoie de toleranta si rabdare pentru un astfel de domeniu cu infuzii serioase periodice de capital pentru a se ajunge la asa ceva pana in 2025? Adica ca e posibil?
Dani Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Lexa si Sherkan, parca ati fi doi copii, carora li s-au luat jucariile. Va contraziceti la nesfarsit, dar v-ati gandit ca amandoi puteti sa gresiti? De unde stiti cum va arata lumea in 2025? Ce conteaza studiile voastre in acest topic? De unde stiti ca nu s-au invetat deja masinile sburatoare? Trebuie sa stiti voi tot? Trebuie sa stie "multimea" tot? De unde stiti ca nu se survoleaza galaxiile deja? La nivelul la care suntem noi romanii, stati linistiti ca n-o sa aflam prea curand ceea ce se intampla cu adevarat in lume. Toti suntem inteligenti, dar foarte putini suntem si destepti. Cei destepti ajung unde trebuie. Restul e cancan. Plus ca ati intrecut masura cu jignirile voastre. Nu va mai crede nimeni, orice ati incerca sa explicati. Un destept nu procedeaza astfel. Se stie, ca astfel de secrete nu se pot tine, dar nimic nu e imposibil.
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Lexa si Sherkan, parca ati fi doi copii, carora li s-au luat jucariile. Va contraziceti la nesfarsit, dar v-ati gandit ca amandoi puteti sa gresiti? De unde stiti cum va arata lumea in 2025? Ce conteaza studiile voastre in acest topic? De unde stiti ca nu s-au invetat deja masinile sburatoare? Trebuie sa stiti voi tot? Trebuie sa stie "multimea" tot? De unde stiti ca nu se survoleaza galaxiile deja? La nivelul la care suntem noi romanii, stati linistiti ca n-o sa aflam prea curand ceea ce se intampla cu adevarat in lume. Toti suntem inteligenti, dar foarte putini suntem si destepti. Cei destepti ajung unde trebuie. Restul e cancan. Plus ca ati intrecut masura cu jignirile voastre. Nu va mai crede nimeni, orice ati incerca sa explicati. Un destept nu procedeaza astfel. Se stie, ca astfel de secrete nu se pot tine, dar nimic nu e imposibil. Poate ca am exagerat cu jignirile dar nu o lua si tu pe aratura snobilor cu "destept" si alte chestii. Iti trantea Eminescu 2 injuraturi de mama daca te auzea acum... dar, totusi, omul e considerat geniu. Chestia e cum gandesti, nu ce gandesti. Revenind la subiect, eu tot incerc sa sustin ca asa ceva se poate, in timp ce ei probabil se iau dupa stiri din 2000 sau filme din 14 sute in care asa ceva e posibil doar la ani-lumina. Prin evidentierea studiilor am vrut sa arat ca, totusi, am habar de cateva cercetari si mi s-a exemplificat de catre un profesor teoretic ce inseamna un automobil "zburator".
Dani Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Poate ca am exagerat cu jignirile dar nu o lua si tu pe aratura snobilor cu "destept" si alte chestii. Iti trantea Eminescu 2 injuraturi de mama daca te auzea acum... dar, totusi, omul e considerat geniu. Chestia e cum gandesti, nu ce gandesti. Revenind la subiect, eu tot incerc sa sustin ca asa ceva se poate, in timp ce ei probabil se iau dupa stiri din 2000 sau filme din 14 sute in care asa ceva e posibil doar la ani-lumina. Prin evidentierea studiilor am vrut sa arat ca, totusi, am habar de cateva cercetari si mi s-a exemplificat de catre un profesor teoretic ce inseamna un automobil "zburator". Orice e posibil in ziua de azi, dar nu asa se explica, nu cu atitudinea asta. De ex eu cred in visul meu de a ajunge in spatiu o data si stiu sigur ca peste multi ani se va indeplini. Dar nu astept sa-mi cada din cer ci fac ceva pentru a-l indeplini. Te rog fara mame ca ne suparam. Multumesc
Lexa Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Orice e posibil in ziua de azi, dar nu asa se explica, nu cu atitudinea asta. De ex eu cred in visul meu de a ajunge in spatiu o data si stiu sigur ca peste multi ani se va indeplini. Te rog fara mame ca ne suparam. Multumesc Eh, nu :)? Crezi ca diplomatia inseamna tot? Ca orice lucru in exces care dauneaza si diplomatia are o astfel de parte, o parte numita snobism, ipocrizie, fatarnicie, "desteptaciune", dupa caz. Cel mai bine te comporti diplomatic la inceput (oricine merita un astfel de tratament) si mai apoi daca se intinde firul te comporti natural, fara a te preface si fara a intinde firul pana sa-l rupi. Ce treaba are cu ce spui din visul tau? Poti ajunge in spatiu si acum. Costa niste milioane bune de euro doar. Si ca sa-ti contrazic logica: tu castigi la loteria americana sau europeana ori asiatica (oricare e mai banoasa, printr-un noroc absurd). Ai bani sa-ti iei un bilet. Pleci in spatiu peste 2 ani. Ti-ai dat peste cap toate certitudinile? PS: chestia de mame era pentru a evidentia ca pana si geniile au un limbaj mai slobod in exprimare. Nu-ti face bine la ten daca tii in tine -_-.
Dani Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Eh, nu :)? Crezi ca diplomatia inseamna tot? Ca orice lucru in exces care dauneaza si diplomatia are o astfel de parte, o parte numita snobism, ipocrizie, fatarnicie, "desteptaciune", dupa caz. Cel mai bine te comporti diplomatic la inceput (oricine merita un astfel de tratament) si mai apoi daca se intinde firul te comporti natural, fara a te preface si fara a intinde firul pana sa-l rupi. Ce treaba are cu ce spui din visul tau? Poti ajunge in spatiu si acum. Costa niste milioane bune de euro doar. Si ca sa-ti contrazic logica: tu castigi la loteria americana sau europeana ori asiatica (oricare e mai banoasa, printr-un noroc absurd). Ai bani sa-ti iei un bilet. Pleci in spatiu peste 2 ani. Ti-ai dat peste cap toate certitudinile? PS: chestia de mame era pentru a evidentia ca pana si geniile au un limbaj mai slobod in exprimare. Nu-ti face bine la ten daca tii in tine -_-. Da, diplomatia inseamna tot. De ex ma iau pe mine. Daca tu imi explici in modul asta (cum i-ai explicat lui Sherkan si el tie) eu nici nu citesc tot sau poate chiar deloc. Ma respecti? Vrei sa te cred? Vrei sa inteleg? Atunci fa bine si fii un bun profesor si un bun psiholog. Nu costa milioane ci doar sute. Documenteaza-te, daca tot zici ca iti place sa studiezi :P Si nu e mult pentru un vis implinit. Pentru mine pasiunile sunt sfinte. Genii suntem toti in interior, dar foarte putini ne scoatem adevarata valoare la suprafata. Nu tin in mine stai linistit, dar nici nu ma stresez pentru toate porcariile ) hai nb
AStoria Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 M-au pus in ceata ''specialistii'' astia . Murim anul viitor sau nu ? Sa stiu , fac banking cu BCR sau nu ? Daca puneau anul 2050 parea (poate) mai reala speculatia, dar nu prea imi vine sa cred ca in 14 ani va arata unele parti din lume asa , sa fim realisti ...
Lexa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 M-au pus in ceata ''specialistii'' astia . Murim anul viitor sau nu ? Sa stiu , fac banking cu BCR sau nu ? Daca puneau anul 2050 parea (poate) mai reala speculatia, dar nu prea imi vine sa cred ca in 14 ani va arata unele parti din lume asa , sa fim realisti ... E vorba despre posibil / imposibil. Nici daca e reala sau nu nu poti spune pentru ca nu stii tu ce intentii are vreun investitor. Repet: teoretic si practic se poate pana in 2025 DAR, cu performante mai mari, doar dupa infuzii consecvente si serioase de capital pentru cercetari. Asta e problema, nu ca se poate sau ca nu se poate. Nimeni nu poate determina ce va face vreun investitor cu ale sale fonduri intr-un viitor apropiat.
bunny Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Hai ca poza aia e putin mai reusita decat desenele cu Jetsons. Sa schimbi o intreaga infrastructura nu e greu, chiar nu e greu, lansezi cateva bombe cu hidrogen in orasul cu pricina si ti-ai rezolvat problema. Apoi chemi cativa chinezi de-ti construiesc cladirile precum hotelul ala in 6 zile. Simplu, ce va tot certati atata. -_- Si totusi, parca muream prin 2012. Dar ma rog, chestiile astea sunt ca religiile, multe si inutile. Ce usor e sa estimezi o asemenea data bazata pe ceea ce ai in momentul de fata, ma gandesc oare la masina timpului cam prin ce an se estimeaza a fi construita? Multi urmasi a mai lasat si nostradamus. Teoretic orice e posibil, pana si calatoria in timp, dar staiiiiiiii, ca am discutat-o si pe-asta, cu baba aia care vorbea la telefon in filmul lui chaplin. Practic, eh, mai greu, nu chiar asa cum a zis cineva legat de acum 14 ani si ca mai nimic nu s-a schimbat. Evolutia in timp nu o prea poti masura in egalitate cu intamplarile din trecut referitoarele la cele din viitor, care or fi si-alea. Mult timp le-a luat primatelor sa faca o roata, putin timp iti ia acum. Eh in fine, atata tehnologie ne depaseste, si nici n-am iesi pe locul 2. :P Iar ala cu "n-ai sa vezi asa ceva in romania", da-te cu capu de pamant, nu te vei rani, nu-i asfalt ca-n alte tari.
Dobrik Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Meriti un warn cat iti folosesti tu creierul ( cam 10% spre deosebire de oamenii normali cu 30% ) Tot ce ai spus nu e logic,ai inceput sa vorbesti despre : rahat,veverite,ca te doare capul,sictir,ca puti de prost,mintea cocosului,mintea mai jos,mancau rahat,razi a prost.. ON:: Nu inteleg ce va tot contraziceti fiindca luand-o logic asa ceva nu ar fi posibil niciodata,resursele pe care le aveti nu ar rexista nici o ora la o asemenea ,,tehnologie''.In plus n-ati gasi nici pe ,,alte planete'' resurse pentru ca le-ati folosi pe ale noastre pentru a le colecta pe celalalte de pe alte planete,astfel rezultand intr-un esec. pe date stiintifice sa demonstrat ca einsten folosea cam 8% din capacitatea creierului! asa ca prietene normal tu foloseste in continuare 30% )). OT: e realizabila treaba, pentru romania e cu totu alta discutie. De ce e realizabila, pai e simplu partial tehnologia exista. Oricum 2025 e in cel mai bun caz, pentru ca populatia trebuie sa se obisnuiasca cu ideea de masini aeropurtate ,
Lucian Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Meriti un warn cat iti folosesti tu creierul ( cam 10% spre deosebire de oamenii normali cu 30% ) pe date stiintifice sa demonstrat ca einsten folosea cam 8% din capacitatea creierului! asa ca prietene normal tu foloseste in continuare 30% )). :rofl1: http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=do-we-really-use-only-10 http://en.wikipedia.org/wiki/10%25_of_brain_myth http://www.neilslade.com/Papers/how.html http://ezinearticles.com/?Do-We-Only-Use-10%-of-Our-Brain?&id=1682041 http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=people-only-use-10-percent-of-brain http://www.ziare.com/magazin/inedit/chiar-ne-folosim-10-la-suta-din-creier-mesajele-subliminale-functioneaza-1051263
Tybork Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 SherkaN & Lexa - aveti fiecare cate un warn up pentru jigniri. Daca nu sunteti in stare sa dezbateti un subiect in asa fel incat sa respectati niste reguli simple ale formului, atunci mai bine terminati pana nu ajungem la impartirea pauzelor pe forum. andrei2009_ro & Dani - lasati va rog sa decid eu cine merita warn pentru ca ma simt capabil sa iau decizii. Multumesc