Jump to content
Guest NightWishMaster

Reclama interzisa de CNA

Recommended Posts

Guest NightWishMaster
Posted

CNA a interzis spotul Red Bull de Cr?ciun

red-bull.jpg?width=400

Consiliul Na?ional al Audiovizualului (CNA) a decis ieri interzicerea difuz?rii unui clip publicitar pentru Red Bull, acuzat c? "aduce ofens? convingerilor religioase ale telespectatorilor".

CNA a hot?rât ca spotul TV pentru energizantele Red Bull, difuzat sub forma unei anima?ii cu personaje biblice s? fie interzis. Consiliul a primit 40 de reclama?ii cu privire la reclam?, precum ?i o pozi?ie oficial? din partea International Advertising Association Romania. Asocia?ia acuz? clipul difuzat de Prima TV, Pro TV, MTV, Kiss TV, UTV, AXN ?i National Geographic Channel c? este "jignitor la adresa poporului român", folose?te "un limbaj licen?ios, vulgar" ?i "simboluri cre?tine în context nepotrivit", fiind difuzat în apropierea Cr?ciunului.

Ca urmare a deciziei CNA spotul Red Bull nu mai poate fi difuzat pân? nu va fi modificat astfel încât s? respecte prevederile legisla?iei audiovizuale, relateaz? Mediafax.

Televiziunile care au difuzat spotul vor fi somate public, excep?ie f?când televiziunile AXN ?i National Geographic Channel, care nu sunt licen?iate în România ?i nu intr? în inciden?a legisla?iei audiovizuale române?ti.

Spotul Red Bull a fost produs în 2007. Difuzat în Italia, a fost interzis ca urmare a interven?iei preotului Marco Damanti, noteaz? FoxNews.

sursa: www.semneletimpului.ro

Posted

Si cu astea cum ramane:

1. Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin? viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

2. Cenzura de orice fel este interzisa.

Alineatele 1 si 2 din articolul 30 al constitutiei Romaniei.

Posted

Am vazut-o zilele astea la TV si nu mi-a trezit nici un sentiment de revolta. Ajungem sa fim la fel cu musulmanii care nu vor ca Mohamed sa fie caricaturizat.

Posted

nu am vazut spotul, dar oricum mi se pare exagerat sa nu se poata difuza un spot de tip desene animate, care face parte din categoria umoristica...pacat de unele persoane care muncesc pt ceva ce urmeaza a fi interzis... :blink:

Posted

Si cu astea cum ramane:

Alineatele 1 si 2 din articolul 30 al constitutiei Romaniei.

Mda. Probleme e ca exista si articolul 7

Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

Posted

Ah, acum inteleg: deci reclama reprezinta un indemn la ura religioasa.

de fapt cred ca scuza care a dat-o CNA-ul a fost :

"jignitor la adresa poporului român", folose?te "un limbaj licen?ios, vulgar" ?i "simboluri cre?tine în context nepotrivit"

Punctul meu e ca aliniatul 7 le da voie sa ignore aliniatele 1 si 2 :)

Posted

ma nu inteleg eu reclama sau chiar nu are nimic care sa fie "ilegal"?!

Este catalogata drept o blasfemie la adresa crestinismului. Nu e suficient de ilegal? :)) Din nou vedem cat de influenta e biserica...

Posted

Multumim superstar pentru video, nightwish incearca pe viitor sa bagi si miezul in stire nu doar coaja ca altfel nu intelegem despre ce e vorba :P

Nu mi se pare o reclama calimniatoare deloc, dar cum in lumea de azi totul se poate interpreta si primii sunt chiar cei care nu ar avea voie sa faca asta ... blablablabla

Posted (edited)

Articolul 10 - Libertatea de exprimare

1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde

libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei

fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul

articol nu împiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de

cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.

2. Exercitarea acestor libertati ce comporta îndatoriri si responsabilitati, poate

fi supusa unor formalitati, conditii, restrângeri sau sanctiuni prevazute de lege,

care constituie masuri necesare, într-o societate democratica, pentru securitatea

nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si

prevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau

a drepturilor altora, pentru a împiedica divulgarea de informatii confidentiale sau

pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.

@ CEDO

Problema e ca reclama nu are niciun continut defaimator, jignitor, iar interzicerea e complet nejustificata, indiferent ca e Craciunul sau nu.

sau cineva defect mintal

Nimic :)

Edited by Mehico
edit
Posted

mi se pare si normal , si asa astia ajunsesera putintel cam departe cu reclamele lor la redbull dupa parerea mea .. interesante dar ganditi-va ce poate intelege un copil din ele , sau cineva defect mintal

mi se pare de asemenea corect sa nu aiba voie cu reclame de natura religioasa , politica care instiga la ceva anume . altfel unde s-ar ajunge ? :)

mai ramane sa se faca o reclama gen "e mai bine sa fi ortodox , pentru ca ortodoxii beau numai apa plata Jingfiuzen"

Posted

mi se pare si normal , si asa astia ajunsesera putintel cam departe cu reclamele lor la redbull dupa parerea mea .. interesante dar ganditi-va ce poate intelege un copil din ele , sau cineva defect mintal

mi se pare de asemenea corect sa nu aiba voie cu reclame de natura religioasa , politica care instiga la ceva anume . altfel unde s-ar ajunge ? :)

mai ramane sa se faca o reclama gen "e mai bine sa fi ortodox , pentru ca ortodoxii beau numai apa plata Jingfiuzen"

Dar un copil ce intelege cand ii spui ca fecioara Maria avea 13 ani cand l-a nascut pe Iisus, a fost insamantata de duhul sfant, Iisus i-a aparut in brate din senin si a ramas virgina? Ar trebui sa-mi pun intrebari cu privire la anatomia invatata in clasa a 7-a, corect?

Posted

Dar un copil ce intelege cand ii spui ca fecioara Maria avea 13 ani cand l-a nascut pe Iisus, a fost insamantata de duhul sfant, Iisus i-a aparut in brate din senin si a ramas virgina? Ar trebui sa-mi pun intrebari cu privire la anatomia invatata in clasa a 7-a, corect?

Ai perfecta dreptate ;).

Eu unul nu inteleg care e problema lor. Am citit articolele de mai sus, iar spot-ul de la Redbull chiar nu se incadreaza in nimic de acolo.

Posted (edited)

2 zile dpa

Daca ai ceva de spus sa faci un post ca lumea!

Edited by Tybork
Posted

C? s? te mai documentezi.

Matei 1:18 si Luca 1:26-35 pentru participarea duhului sfant la sarcina. Legat de varsta, nu gasesc alte varste in afara de cele cuprinse in intervalul 12-15 ani. Enlighten me.

Posted

la comentarii religioase / politice nu va intrece nimeni

normal ca poate sa vina fiecare cu o parere personala deoarece nimic nu este sigur in domeniul religiei , iar fiecare poate sa aiba ce religie vrea si sa creada in cine vrea :)

Posted

Matei 1:18 si Luca 1:26-35 pentru participarea duhului sfant la sarcina. Legat de varsta, nu gasesc alte varste in afara de cele cuprinse in intervalul 12-15 ani. Enlighten me.

Scrie ca a participat nici de cum ca el a insamantat-o. :tiphat:

Guest NightWishMaster
Posted

Insamantat-o? Nu cumva inseminat-o? Ca prea suna agricol :)

Posted

Scrie ca a participat nici de cum ca el a insamantat-o. :tiphat:

Matei 1:20 arata cam asa:

Dar pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a aratat în vis un înger al Domnului, si i-a zis: "Iosife, fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria, nevasta ta, caci ce s-a zamislit în ea, este de la Duhul Sfânt

@NightWishMaster - bine, a inseminat-o. :D

Posted

Matei 1:20 arata cam asa:

Matei 1 : 18

Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa: Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si, inainte ca sa locuiasca ei impreuna, ea s-a aflat insarcinata de la Duhul Sfant.

normal ca poate sa vina fiecare cu o parere personala deoarece nimic nu este sigur in domeniul religiei

Pentru tine citatele din bilblie sunt p?reri personale ?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...