Jump to content
Random Hero

Adrian Paunescu a murit

Recommended Posts

Posted

Sa se odihneasca in pace ! S-a mai dus inca o stea a poporului nostru si anume marele poet Adrian Paunescu.Pacat,pacat ca noi recunoastem marile valori doar dupa ce ele se sting,pana atunci le ascundem intr-un praf :(.Astazi la limba si literatura romana ne-a pus profa acest audio(era format CD):

frumoasa poezia si felul in care o recita cu sufletul.
Posted

Un comunist bastard cum a zis ala..

Toata presa sare in sus si zice Adrian Paunescu a murit si voi ziceti RIP chiar daca nu l-ati cunoscut cu adevarat..oricum exista multe dovezi care admit ca a fost corupt..

N-am ce sa zic,nu imi pare rau de el,poeziile lui nu m-au impresionat mai deloc..

Posted

r5TpZ.png

Cateva detalii :

A ap?rut la o emisiune la Realitatea TV de partea unui purt?tor de cuvânt al BOR ?i n-a comentat când respectivul abera la greu cum c? lumea ar putea avea ?i 7500 de ani.

A ap?rut la o emisiune la Realitatea al?turi de Remus Cernea, unde a afirmat ceva de genul "cum adic? argumentul meu e gre?it? termin? b? cu porc?riile astea? ce argument din autoritate vrei? î?i dau eu argument dintr-o autoritate vie, p?i nu stii cine sunt eu? Eu sunt Adrian P?unescu, dar nu ai cultur? general? ?i nu ?tii c? orice zic devine realitate".

A promovat drept genii ni?te copii o anume afec?iune psihic? care îi fac s? "vorbeasc? ca oamenii mari". Ideea de aici e c? în viziunea multor cona?ionali, oamenii inteligen?i sunt cei care "vorbesc frumos".

In Emisiunea Da si NU :

AP : Adrian Paunescu

RC : Remus Cernea

„AP: Dar eu nu vorbesc despre olandezi, de norvegieni, treaba lor. Problema mea este dac? în ?ara mea, dac? eu dau exemplu nepo?ilor ?i str?nepo?ilor acest model: "nu continua?i specia uman?, nu va c?s?tori?i femei cu b?rba?i, c?s?tori?i-v? b?rbat cu b?rbat ?i femeie cu femeie ca s? oprim lumea, s? se termine o dat? cu aceast? mizerie care este na?terea, cre?terea ?i via?a în genere." Nu se poate asta...

RC: Acest argument este gre?it. Sunt multe persoane bisexuale care au copii... (s.n.)

AP: Domnu’ Cernea, sta?i un moment, sta?i s? ne l?murim. Dumneavoastr? pute?i s? faceti... Dac? mai vorbi?i o dat? despre mine a?a vorbi?i ultima oar?. (s.n.)

RC: Nu, eu m-am referit la argument. (s.n.)

AP: Eu nu am discu?ii cu dumneavoastr?... "Acest argument este gre?it".

RC: Da.

AP: Dar cine sunte?i dumneavoastr? s? îmi spune?i mie porc?ria asta? (s.n.)

RC: Este argumentul autorit??ii, iar??i un argument gre?it. (s.n.)

AP: Dar nu e un argument al... E argumentul unei autorit??i care este vie. Dac? a?i avea minimum de cultur? general?, a?i ?ti cu cine vorbi?i. Ce e chestia asta "c? este gre?it"? (s.n.)

RC: Este pentru ca...

AP: Treaba dumneavoastr? ce spune?i...

RC: ...sunt persoane care au copii ?i care sunt bisexuale, care sunt lesbiene sau homosexuale în întreaga lume. De asemenea, au existat personalit??i de prim? mân? precum Thomas Mann, Oscar Wilde, Gore Vidal - scriitor american excep?ional - care ?i-au declarat homosexualitatea, Margueritte Yourcenar... (s.n.)

AP: Am spus eu c? nu sunt?”

P?unescu pare incapabil, pur ?i simplu incapabil s? în?eleag? c? altcineva îi poate analiza afirma?iile ?i s? concluzioneze c? ele sunt gre?ite.

Cum adic?? Cum îndr?zne?te Remus ?sta s? îl conteste pe el, marele A.P.? Inacceptabil! Cum adic? argumentul este gre?it? El este Adrian P?unescu. B? pu??, tu ?tii cine e el? :)

Robin Dunbar spune în The Human Story A new history of mankind's Evolution c? capacitatea de a în?elege c? al?i oameni pot vedea lumea într-un mod diferit se dezvolt? în creierul unei fiin?e umane normale dpdv. clinic la vârsta de 4 ani.

Incapacitatea fanaticilor religio?i de a accepta c? al?ii pur ?i simplu nu g?sesc valoare în "argumentele" lor spune multe despre stadiul de dezvoltare al creierului respectivilor.

Dumnezeul capricios, r?zbun?tor, intolerant, omniscient ?i omnipotent creat de ei oglinde?te propriul lor nivel de gândire, r?mas undeva în jurul vârstei de 3 ani ?i îmi inspir? imaginea unui bebelu? care plange ?i bate cu piciorul în podea c? are caca la fund, îl ustur? ?i nu vine nimeni s?-l schimbe.

Oficial, PSD e afiliat la sociali?tii europeni care sunt sus?in?tori ai drepturilor LGBT, dar partidele din România n-au alt? doctrin? decât balcanismul.

Posted

@White pentru primadata sunt deacord cu tine..,dar n-a fost un fanatic religios,cel putin nu din cate stiu eu

De la ''B? pu??, tu ?tii cine e el?'' in sus sunt deacord cu tine,cu toate ca nu sunt incapabil sa inteleg cum s-a creat omul,aici este parerea unor oameni..contra altor oameni

Posted

Confunzi credinta cu religia. :)

Poate nu a fost un fanatic religios, dar ilogic era sigur.

Uite emisiunea.

Posted

Pai da,a fost comunist,i-a ramas mintea la vremurile alea in care iliescu/ceausescu conduceau tot,si el avea autoritate asupra multor oameni,vremurile alea s-au dus si el este ( a fost ) incapabil sa inteleaga asta

Posted

Odihneasca-se in pace . Mare om cu un curaj exstrem de mare.

@Pentru restu de sus care habarnau pe ce lume taraiesc si parca sunt platiti sa comenteze prosti nui bagati in seama.

pai ma voi daca va uitati la emisiunea aia ce vi se pare incorect?

Omul are dreptate cum sa fiu de acord cu bulangi cand in Romania se moare de foameee,voi astia care comentati numai balniverne despre comunisti

au venit homalai din europa au cumparat fabricile,uzinele tot ce era mai bun si ce kk au facut?au falimentat parinti vostri au ajuns someri,din marile foabrici au ramas ruinele,o sa va dea pensie homalai sau o sa luati de pe net ca ati postat numai prosti.

pai rokeristu ala mucos cu par lung si barba zice ca Romania devine o tara civilizata daca acepta casatoria intre homalai si prosti

baa trezitiva voi nu stiti pe ce planeta traiti,,,

voi nu vedeti ca tot tineretu pleaca sa munceasca in europa

voi nu vedeti ca vin turci,italieni si cu 20 euro va freaca gagicile

voi naveti cum sa vedeti toti sunteti copii de patroni si deputati

Posted

Odihneasca-se in pace . Mare om cu un curaj exstrem de mare.

@Pentru restu de sus care habarnau pe ce lume taraiesc si parca sunt platiti sa comenteze prosti nui bagati in seama.

pai ma voi daca va uitati la emisiunea aia ce vi se pare incorect?

Omul are dreptate cum sa fiu de acord cu bulangi cand in Romania se moare de foameee,voi astia care comentati numai balniverne despre comunisti

au venit homalai din europa au cumparat fabricile,uzinele tot ce era mai bun si ce kk au facut?au falimentat parinti vostri au ajuns someri,din marile foabrici au ramas ruinele,o sa va dea pensie homalai sau o sa luati de pe net ca ati postat numai prosti.

pai rokeristu ala mucos cu par lung si barba zice ca Romania devine o tara civilizata daca acepta casatoria intre homalai si prosti

baa trezitiva voi nu stiti pe ce planeta traiti,,,

voi nu vedeti ca tot tineretu pleaca sa munceasca in europa

voi nu vedeti ca vin turci,italieni si cu 20 euro va freaca gagicile

voi naveti cum sa vedeti toti sunteti copii de patroni si deputati

Glumesti sau chiar vorbesti serios ?

Homosexualitatea este o boala psihica. Sunt n cazuri in care "copiii" homosexualilor au avut o orientare sexuala normala. Chiar nu ti se pare primitiv sa te legi de niste indivizi care asa s-au nascut ei si care nu au nici o vina?

Poti sa te straduiesit tu si 10 ani si tot o sa iti placa femeile si nu barbatii.

Asta-i trista realitate, am fost educati in spirit autoritar, acela de a-l asculta numai pe cel care are un anumit grad de autoritate sociala. In spiritul acesta am luat drept adevarat tot ceea ce ne-au spus profesorii si educatorii la scoala, tot ce este publicat in carti sau tot ce afirma cei considerati experti intr-un anumit domeniu. Generatii de oameni au crescut fara sa-si puna problema ca e posibil ca toti acestia sa nu aiba intotdeauna dreptate. Lumea in general nu are o gandire critica, nu are bunul obicei de a decide independent si pe baze rationale ce trebuie crezut sau facut. Ca urmare se simte pierduta atunci cand ii lipseste figura autoritara care s-o orienteze (din pacate s-o si manipuleze dupa bunul plac). Asta este si motivul pentru care dupa ce a cazut dictatura ceausitsta romanii au imbratisat cu voiosie noua autoritate suprema – Biserica Ortodoxa. Daca in loc de biserica ar fi fost alta, aleia i s-ar fi supus. Ideile si argumentele nu au greutate, ceea ce conteaza este sa simta ca altii gandesc si decid pentru ei, ca sunt manati ca turma de cioban. In fond dispretuiesc libertatea.

Paunescu vs Remus Cernea sunt reprezentantii a doua generatii in conflict: vechea generatie dominata de idei si clisee mucegaite, o mentalitate periculoasa care beneficiaza numai unui grup restrans de persoane, si noua generatie de tineri rationali care incearca sa rupa cu o traditie care nu ne-a adus nimic bun, si care realizeaza ca gandirea independenta, critica, ne beneficiaza pe fiecare si pe toti ca natiune. Cernea este admirabil pentru curajul si rabdarea cu care se infrunta cu aceste mumii.

Posted

Homosexualitatea este o boala psihica. Sunt n cazuri in care "copiii" homosexualilor au avut o orientare sexuala normala. Chiar nu ti se pare primitiv sa te legi de niste indivizi care asa s-au nascut ei si care nu au nici o vina?

White ,nu stiu si nici nu vreau sa stiu daca ai trait pe vremea lui Adrian Paunescu sau daca te`ai informat despre el.Cred ca faci parte din generatia pe care sustii ca o urasti asa de mult,si anume generatia care crede intr`un om,intr`o persoana,pentru ca altfel nu`mi explic cum de aduci aceste argumente impotriva lui Paunescu.Cel mai probabil,un "batran" ti`a impartasit parerile lui despre Adrian Paunescu,pareri pe care mai apoi ni le`ai insirat noua in cateva randuri,pentru ca daca te`ai fi informat nu ai mai fi "protestat" in felul asta.

In legatura cu cele 2 fraze de mai sus,am boldat cateva cuvinte,pe care vreau te rog sa mi le mai explici inca odata,pentru ca mintea mea de copil nu poate sa inteleaga mintea ta de adult.

Adrian Paunescu este si va ramane unul din cei mai mari poeti ai Romaniei.Sa nu crezi ca a fost doar un mascarici cu frica de conducerea tarii,pentru ca el a avut curajul sa spuna nu in fata conducerii,aici ma refer la Craiova "Maxima",echipa care fara de Adrian Paunescu nu ar mai fi primit acel supranume si nu ar mai fi scris istorie in Cupele Europene.Toti jucatorii buni ai acestei echipe ar fi ajuns in capitala ,la echipele comuniste,daca Paunescu nu s`ar fi luptat ca ei sa ramana la Stiinta si sa scrie istorie.

Citeste`i poeziile ,macar 2-3 dintre acestea si dupa te rog sa comentezi,pana atunci poti sa taci,nu esti obligat sa raspunzi la acest mesaj si sper sa nu o faci daca nu ai ceva bun de zis.

Posted

Cel mai probabil,un "batran" ti`a impartasit parerile lui despre Adrian Paunescu,pareri pe care mai apoi ni le`ai insirat noua in cateva randuri,pentru ca daca te`ai fi informat nu ai mai fi "protestat" in felul asta.

Cel mai probabil te inseli. :)

De ce vi se blocheaza creierul si intelegeti doar ce vreti voi ? Am zis eu ca nu este/a fost un mare poet ?

Citeste`i poeziile ,macar 2-3 dintre acestea si dupa te rog sa comentezi,pana atunci poti sa taci,nu esti obligat sa raspunzi la acest mesaj si sper sa nu o faci daca nu ai ceva bun de zis.

Apel la autoritate. Ilogic. Ce legatura au poeziile lui cu ce debiteaza el pe la TV ? Tu chiar nu intelegi ca nu ma intereseaza cine este el si ce autoritate are atata timp cat este ILOGIC si debiteaza pe la TV ? Atata timp cat se poarta ca un taran? Atata timp cat apeleaza numai la argumente ilogice ?

RC: Este argumentul autorit??ii, iar??i un argument gre?it. (s.n.)

AP: Dar nu e un argument al... E argumentul unei autorit??i care este vie. Dac? a?i avea minimum de cultur? general?, a?i ?ti cu cine vorbi?i. Ce e chestia asta "c? este gre?it"? (s.n.)

P.S. Iti garantez ca am citit mult mai multe poezii scrise de el si il apreciez, dar ca POET nu ca om de stiinta sau analist politic.

Posted

Poti sa te straduiesit tu si 10 ani si tot o sa iti placa femeile si nu barbatii.

Asta-i trista realitate, am fost educati in spirit autoritar, acela de a-l asculta numai pe cel care are un anumit grad de autoritate sociala. In spiritul acesta am luat drept adevarat tot ceea ce ne-au spus profesorii si educatorii la scoala, tot ce este publicat in carti sau tot ce afirma cei considerati experti intr-un anumit domeniu. Generatii de oameni au crescut fara sa-si puna problema ca e posibil ca toti acestia sa nu aiba intotdeauna dreptate. Lumea in general nu are o gandire critica, nu are bunul obicei de a decide independent si pe baze rationale ce trebuie crezut sau facut. Ca urmare se simte pierduta atunci cand ii lipseste figura autoritara care s-o orienteze (din pacate s-o si manipuleze dupa bunul plac). Asta este si motivul pentru care dupa ce a cazut dictatura ceausitsta romanii au imbratisat cu voiosie noua autoritate suprema – Biserica Ortodoxa. Daca in loc de biserica ar fi fost alta, aleia i s-ar fi supus. Ideile si argumentele nu au greutate, ceea ce conteaza este sa simta ca altii gandesc si decid pentru ei, ca sunt manati ca turma de cioban. In fond dispretuiesc libertatea.

Paunescu vs Remus Cernea sunt reprezentantii a doua generatii in conflict: vechea generatie dominata de idei si clisee mucegaite, o mentalitate periculoasa care beneficiaza numai unui grup restrans de persoane, si noua generatie de tineri rationali care incearca sa rupa cu o traditie care nu ne-a adus nimic bun, si care realizeaza ca gandirea independenta, critica, ne beneficiaza pe fiecare si pe toti ca natiune. Cernea este admirabil pentru curajul si rabdarea cu care se infrunta cu aceste mumii.

Homosexualitatea este o boala psihica. Sunt n cazuri in care "copiii" homosexualilor au avut o orientare sexuala normala.

Si ce ne intereseaza pe noi ca popor orietarea sexsuala ?nui de ajuns ca avem minoritati in guvernul Romaniei?acum sa mai avem o tara condusa de homalai .

am 27 la apus si rasarit si tu imi spui ca Remus Cernea e de admirat pentru ideiile sale inovatoare aduse Romaniei ,scoaterea icoanelor din scoli,legea homalailor,si prosti pe care uni le numiti normalitati.

In Romania nu ti inpune nimeni o religie o moda sau orientarea sexuala DAR nu veniti si incercati sa stricati ce a mai ramas din traditia noastra.

Adrian P?unescu (1943 - 2010)

Totu?i, iubirea (1980-1982)

1. Rug? pentru p?rin?i

2. Steaguri albe

3. Iubi?i-v? pe tunuri

4. Poetul

5. Pastel de toamn?

6. Dumnezeul salv?rii

7. Leag?n pentru toat? copil?ria

8. F?c?torii de case

9. Dor de Cluj

10. Castel medieval

11. F?t-Frumos

12. Totu?i, iubirea

Locuri Comune (1986)

1. Pacient la final de veac

2. C??el emigrant

3. Adev?ratul fiu

4. Cine iese ultimul din ?ar?

5. Mugur de nichel

6. Antiprimavara

7. Eu sunt eu

Alte volume

1. Basarabia pe cruce

2. Descântec de via?? ?i moarte

3. O iubesc pe Alb?-ca-Z?pada

4. Ce frumoas? e?ti

5. ?ir de cocori

6. Dreptul la întrebare

7. Hipnoz? de toamn?

8. Intraductibil

9. Nobilul viciu

10. Pluton

11. A mea

12. Cântec femeiesc

13. Spune-mi ceva

14. Din nou, Dacii liberi

15. Iert?rile

16. Repetabila povar?

17. Sara pe deal

18. Ora?ie de nunt?

19. Îmi pas?

20. Detalii

Poezii cenzurate - Sunt radical (1979-1989)

1. Îndr?gostit de Bucure?ti

2. ?oferul ?i nevast?-sa

3. Cineva m? ascult?

4. C?lug?r

5. Minciunile

6. Analfabe?ilor

7. Prob? olimpic?

8. Regres?m

9. Motorul gre?it

10. Condamna?i

11. Sunt radical

Preaplinul sufletului (1994-1997)

1. Prea târziu, la Paris

2. Lume, lume

3. E prea pu?in

4. Orfani

5. Târziu

6. C?ruciorul cu rotile

7. B?trânul cer?etor

8. Unde s? pleci

9. Via?a, dublu mixt

10. Ce simplu mi-ai fi, dac? nu te-a? iubi

Posted

In Romania nu ti inpune nimeni o religie o moda sau orientarea sexuala DAR nu veniti si incercati sa stricati ce a mai ramas din traditia noastra.

Da, nu ti se impune. :blink:

Nu am sa iti mai raspund la posturi tinand cont ca esti un ateu sub acoperrie care posteaza la misto. Bafta.

Posted

@cRs : Da,Iliescu ar fi bine sa urmeze.Fiindca Adrian Paunescu asta de care va plangeti voi nu a fost decat un poet comunist care avea de unde sa se inspire,la fel ca Eminescu.

Era disperat dupa autoritate,credea ca este cel mai important om din romania fiindca a scris niste poezii care au impresionat ( *** ) poporul roman care cand traia el era sub dictatura comunista..Presa sustine sus si tare prin televiziune si multe alte mijloace moartea lui Adrian Paunescu si ii creeaza o imagine morala demna de mila,tristete,astfel incat credeti ca a fost un zeu printre multi altii care au murit.O fi fost el unul dintre cei mai buni poeti ai poporului roman dar era un om comunist pana in strafundurile sufletului lui ( daca avea vreunul ) si credea ca inca mai era vremea cand el si liderii politici aveau autoritate extrema..

Posted

Un mare poet da, cel mai mare poet roman NU. Nu-l poti compara cu M. Eminescu, George Cosbuc, Vasile Alecsandri etc.

R.I.P.

Nu-l poti compara cu Eminescu, Cosbuc sau Alecsandri pentru ca cei 3 aveau stiluri cu totul diferite fata de Paunescu. Ca Eminescu ne povestea fanteziile lui erotice cu blonde era o chestie. Poeziile lui Paunescu sunt mult mai sentimentale, cu capul pe pamant fata de metaforele ciudate ale lui Eminescu.

Nu vreau sa insinuez ca Adrian Paunescu a fost cel mai bun poet, dar candideaza.

Guest AdrIaN-MG
Posted

Dumnezeu sal odihneasca pe Adrian Paunescu se duc asii tarii si raman lichelele si faza cu comunist ce am mai auzit pe aci toti or fost comunisti si parinti nostri or fost comunisti si poate uni mai sunt si acuma asa or fost vremurile regimu nu conteaza ce esti conteaza sa fi om sa ai inima la care la multi le lipseste

Posted

P.S. La putin timp dupa revolutie, cine credeti ca facea diverse "talk showuri" si avea ca invitati vraci,vrajitori si vindecatori ? Imi amintesc ca a venit odata un moldovean care se lauda ca el face medicamente din gandaci.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...