Jump to content
Random Hero

Cele mai tari astro-fotografii ale anului (FOTO)

Recommended Posts

Posted

La Observatorul Regal de la Greenwich, Marea Britania, a avut loc ceremonia de premiere a valoroasei competitii Astronomy Photographer of the Year. Va invitam sa-i cunoasteti pe castigatori.

Acesta s-ar putea sa fie cel mai batran copac din lume, dar - prin comparatie cu stelele care stalucesc imperial deasupra sa - este doar un bebelus. Fotografia ii apartine americanului Tom Lowe si este marea castigatoare a competitiei: in ea este surprinsa o noapte senina cu cel mai batran copac din lume - un pin din Sierra Nevada, vechi de 4.000 de ani - deasupra caruia se inconvoaie Calea Lactee.

1.jpg

Un cerc perfect - executat cu ajutorul aparatului foto de un baiat de 14 ani din India, Dhruv Arvind Paranjpye, care a surprins cu multa migala o eclipsa totala de soare. Cu aceasta lucrare, indianul a castigat premiul Young Astronomy Photographer of the Year.

2.jpg

Totalitate siberiana - marca Anthony Ayiomamitis, un fotograf care a imortalizat in toata splendoarea sa coroana de lumina a Soarelui, in timpul unei eclipse totale de soare.

3.jpg

Zona Constelatiei Orion, foto: Rogelio Bernal Andreo

4.jpg

Apus pe o plaja din California, foto: Steve Christenson

5.jpg

Galaxia uriasa M51, botezata si Whirlpool, devoreaza o galaxie-vecina mai mica

6.jpg

Luna plina deasupra Templului lui Poseidon, foto: Anthony Ayiomamitis

7.jpg

Aurora, foto: Fredrik Broms

descoprera.png

La numarul 1, acela nu este cel mai batran copac din lume, ci acesta, Old Tjikko, in varsta de ~9550 ani. (si aici discutabil, insa)

Guest iloverap08
Posted

Wow , super , mai rar a?a ceva..icon_fluier.gif

Posted

toate imi plac... exceptie cea cu galaxia M51. aia chiar mi se pare banala :)

Coliziunea dintre doua galaxii e banala? Stai sa vezi cand ne vom "ciocni" de galaxia Andromeda, pacat ca vine prea tarziu evenimentul asta.

Posted

4mii de ani are un copac? mi se pare cam mult, totusi e o poza foarte reusita

Posted

4mii de ani are un copac? mi se pare cam mult, totusi e o poza foarte reusita

Nu stiu de ce am impresia ca din acest motiv i se spune "cel mai batran copac din lume".

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...