Random Hero Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 La Observatorul Regal de la Greenwich, Marea Britania, a avut loc ceremonia de premiere a valoroasei competitii Astronomy Photographer of the Year. Va invitam sa-i cunoasteti pe castigatori. Acesta s-ar putea sa fie cel mai batran copac din lume, dar - prin comparatie cu stelele care stalucesc imperial deasupra sa - este doar un bebelus. Fotografia ii apartine americanului Tom Lowe si este marea castigatoare a competitiei: in ea este surprinsa o noapte senina cu cel mai batran copac din lume - un pin din Sierra Nevada, vechi de 4.000 de ani - deasupra caruia se inconvoaie Calea Lactee. Un cerc perfect - executat cu ajutorul aparatului foto de un baiat de 14 ani din India, Dhruv Arvind Paranjpye, care a surprins cu multa migala o eclipsa totala de soare. Cu aceasta lucrare, indianul a castigat premiul Young Astronomy Photographer of the Year. Totalitate siberiana - marca Anthony Ayiomamitis, un fotograf care a imortalizat in toata splendoarea sa coroana de lumina a Soarelui, in timpul unei eclipse totale de soare. Zona Constelatiei Orion, foto: Rogelio Bernal Andreo Apus pe o plaja din California, foto: Steve Christenson Galaxia uriasa M51, botezata si Whirlpool, devoreaza o galaxie-vecina mai mica Luna plina deasupra Templului lui Poseidon, foto: Anthony Ayiomamitis Aurora, foto: Fredrik Broms ___________ La numarul 1, acela nu este cel mai batran copac din lume, ci acesta, Old Tjikko, in varsta de ~9550 ani. (si aici discutabil, insa)
Dumnezeu Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 frumoase toate ,cred ca lea fost greu sa aleaga nr1 :tiphat:
slvr Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Sunt bune ?i pentru stock-uri la photoshop. Oricum , sunt ni?te imagini ce surprind lucruri foarte , foarte frumoase. :)
Th3_GoD Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 imi place foarte mult cea cu plaja de Steve Christenson . Cum zicea si inav8boy, sunt niste imagini foarte frumoase :) .
Guest iloverap08 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Wow , super , mai rar a?a ceva..
born2be1 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 toate pozele exceptionale, dar mie personal ma socat poza cu copacul straniu eu cred ca e facuta pe calculator :dontknow:
spauny Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 toate imi plac... exceptie cea cu galaxia M51. aia chiar mi se pare banala :)
Random Hero Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 toate imi plac... exceptie cea cu galaxia M51. aia chiar mi se pare banala :) Coliziunea dintre doua galaxii e banala? Stai sa vezi cand ne vom "ciocni" de galaxia Andromeda, pacat ca vine prea tarziu evenimentul asta.
Lemonade Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 BEST! Pozele cu Luna mi se par exceptionale, mai ales cele detaliate (de exemplu asta).
flakyn1 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Intradevar, sunt frumoase, si cea cu apusul Soarelui din California dar si ultima cu Luna. Cel mai bun cadru.
marius_truckerfan Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Superbe toate, cu toate ca in prima cred ca Photoshop-ul si-a lasat amprenta. Sau ma insel ? :)
_Hidra_ Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Sunt superbe toate fotografiile , dar sa fie toate adevarate ? sau?
slvr Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Sunt superbe toate fotografiile , dar sa fie toate adevarate ? sau? Normal ca sunt adevarate .
vLaur Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Prima cu pinul de 4000 de ani este cea mai frumoasa,nu degeaba a iesit si nr.1
Guest relife Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 4mii de ani are un copac? mi se pare cam mult, totusi e o poza foarte reusita
slvr Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 4mii de ani are un copac? mi se pare cam mult, totusi e o poza foarte reusita Nu stiu de ce am impresia ca din acest motiv i se spune "cel mai batran copac din lume".