Aglaia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 deci tu zici ca o religie nu poate exista fara o fiinta supranaturala? evident tu nu stii prea multe. retrage-te O religie este conditionata de o divinitate. Un crez e altceva. Daca tu stiai prea multe veneai cu un exemplu.
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 O religie este conditionata de o divinitate. ))))))))))
Guest White. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Lucky, pentru un "rezumat" poti viziona videoclipul de pe prima pagina. de ce sa fie ilogic? oamenii de stiinta gresesc des. oricum cea mai tare faza a fost acum cateva zile cand am citit ceva de genul: "universul s-a creat din nimic" de asta sunt capabili oamenii de stiinta? a fost o magie ... din nimic a aparut ceva. poate peste cateva sute de ani.. oamenii vor primi adevaratele raspunsuri in legatura cu existenta noastra. nu balariile astea ce apar pe net. cica religia e un mijloc de manipulare in masa... ceva mai manipulator decat internetul nu exista. Repro?ul care se aduce uneori cunoa?terii ?tiin?ifice de c?tre religiopa?i ?i relativi?ti este acela c? ar fi provizorie, c?, a?a cum s-a întâmplat în trecut, s-ar putea ca ?i ce ?tiin?a sus?ine ast?zi s? fie înlocuit de o alt? teorie mâine. Cu alte cuvinte, ceea ce ?tim ast?zi este „gre?it”. Este un argument slab ?i profund lipsit de onestitate. Am g?sit urm?torul material, pe care l-am tradus, ?i care arat? modul în care Isaac Asimov a dovedit cât este de ridicol? aceast? obiec?ie. Autorul exprim? ideea într-un mod concis ?i elegant: Videoclip : Click pentru a viziona Având în vedere toate cele prezentate, este uimitor s? vezi cum persoanele profund religioase desconsider? cu cea mai mare u?urin?? argumentele ?tiin?ifice solide, cele pe care le putem într-adev?r încadra la categoria „?tiu”, în schimb acord? o total? încredere unor senza?ii subiective, de genul unei imaginare comunic?ri cu o persoan? inexistent?. Aceste persoane v?d adev?rata cunoa?tere (încadrat? de mine în categoria 1) ca fiind ceva relativ ?i nesigur, în schimb transform? ni?te halucina?ii personale (categoria a 3-a) într-o siguran?? absolut?, dup? care î?i conduc via?a. Sursa : LazyPawn
Aglaia Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 )))))))))) ))))))) nu arata ca gresesc :). Arata doar ca razi ca... Da-mi exemple, arata-mi ca gresesc.
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ))))))) nu arata ca gresesc :). Arata doar ca razi ca... Da-mi exemple, arata-mi ca gresesc. http://en.wikipedia.org/wiki/Taoism#Beliefs http://en.wikipedia.org/wiki/Pantheism http://en.wikipedia.org/wiki/Animism sunt mai multe, nu-mi trec prin cap acum si chiar si budismul pe care l-ai dat tu exemplu mai devreme. mai exact budistii care cred in buddha ca fiind un muritor intelept si nu o fiinta supranaturala deci prin ce am zis eu m-am referit strict la divinitati. si eu ma voi bucura daca apuc vremea in care vor fi infirmate. poate atunci o sa multumeasca lumea unui medic in loc sa-i multumeasca lui dumnezeu
blk Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 @Lucian: stfu :)! Nu sunt agnostica. Cred in Dumnezeu asa cum cred si in Big-Bang. O sa fiu de o parte cand una din parti va avea raspunsuri existentiale fara dubii. Adica esti agnostica. Sau nu stii ce inseamna agnostic? O religie este conditionata de o divinitate. Un crez e altceva. Daca tu stiai prea multe veneai cu un exemplu. Buddha a fost un om. http://en.wikipedia.org/wiki/Gautama_Buddha
Razvan Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Buddha a fost un om. http://en.wikipedia.org/wiki/Gautama_Buddha de asemenea si iisus hristos, si zamolxe si profetul ala de la musulmani - imi scapa numele acuma - tot oameni au fost... ce relevanta are? diferite religii interpreteaza divinitatea/divinitatile sub diferite forme: natura, un om, un animal sacru, un munte sacru etc.. @keysha .. mai tine si de bunul simt. @aglaia .. inainte sa te mai arunci dupa niste cuvinte carora nu le stii sensul, uita-te in dex. E o carte destul de mare, dar la fel de utila.
Wise Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 din cate observ pe acest forum exista o obsesie si o lupta intre cei care sunt impotriva lui Dumnezeu si cei care cred, as vrea sa va amintesc ca asta tine de fiecare si de educatia primita. Nu cred ca isi au rostul astfel de discutii pe acest forum
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 de asemenea si iisus hristos, si zamolxe si profetul ala de la musulmani - imi scapa numele acuma - tot oameni au fost... ce relevanta are? diferite religii interpreteaza divinitatea/divinitatile sub diferite forme: natura, un om, un animal sacru, un munte sacru etc.. @keysha .. mai tine si de bunul simt. diferenta e ca religia budista recunoaste asta pe cand iisus e fiul lui dumnezeu, nascut dintr-o virgina how cool is that?! si vezi ca nu prea cunosti definitia divinitatii un simplu om nu poate fi o divinitate. iar daca e sacru, nu inseamna ca e divin deci idem ce i-ai zis lexei sa faca
Guest White. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 din cate observ pe acest forum exista o obsesie si o lupta intre cei care sunt impotriva lui Dumnezeu si cei care cred, as vrea sa va amintesc ca asta tine de fiecare si de educatia primita. Nu cred ca isi au rostul astfel de discutii pe acest forum Nu ai cum sa fi impotriva unei entitati imaginare.Nu ai cum sa te lupti cu o entitate imaginara.Tu esti impotriva zanei maseluta,impotriva lui mos craciun,etc?
Razvan Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 @lucian bai du-te! In viziunea ta Buddha asta a fost un fel de Gheorghe nu? Some Hindu texts say that the Buddha was an avatar of the god Vishnu, who came to Earth to delude beings away from following the Vedic religion.[4] The Buddha is also regarded as a prophet by the Ahmadiyya Muslim Community[5][6] and a Manifestation of God in the Bahá'í faith.[7] ps: ateismul nu este o religie pentru ca neaga existenta unei forte creatoare <"divinitati"> check*. @white. daca pentru tine e o entitate imaginara, pentru altii poate sa nu fie. Daca ii spui unui african de unde radio posibil sa-ti spuna la fel, ca sunt niste entitati imaginare..
Guest White. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Defapt cuvantul "ateu" nici nu ar trebuii sa existe.Nu existe cuvinte speciale pentru cei care nu cred in unicorni,mos craciun,zana maseluta,bau bau,etc. Buna aia cu undele radio.Defapt africanul o sa inceapa sa se roage la aparatul radio crezand ca este o divinitate. Cred ca reiese foarte clar ca,ma refeream strict la atei cand am zis "entitate imaginara". Omul apeleaza la "puterea divina" cand nu poate sa explice ceva,nu invers.
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 n-am de gand sa ma cert cu unu care, vorba lu' white, crede ca vacile pentru indieni sunt divinitati intr-adevar, unii BUDISTI considera ca buddha a fost (este?) o divinitate, de asta se mai gasesc scrieri. dar budismul ca religie nu-l recunoaste ca fiind una
Guest White. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Adica,tu de exemplu consideri ca isus a fost un simplu om,dar dupa BOR isus a fost fiul zeului crestin.La budism este exact invers.
LuckyShot Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Defapt cuvantul "ateu" nici nu ar trebuii sa existe.Nu existe cuvinte speciale pentru cei care nu cred in unicorni,mos craciun,zana maseluta,bau bau,etc. asta pentru ca nu exista nici termeni pentru cei care cred in unicorni, mos craciun sau bursuci. ateismul este pana la urma un concept care defineste pozitia multor oameni fata de divinitati si anume negarea lor. inca mai crezi ca oamenii astia nu merita o denumire anume? cat despre cealalta problema (daca aglaia e sau nu agnostica), va zic eu: nu e. pana la urma ea accepta posibilitatea existentei lui dumnezeu, daca i-ar fi demonstrata fara niciun dubiu, pe cand un agnostic elimina din start posibilitatea de a sti vreodata adevarul despre divinitate. deosebirea e ca aglaia stie ca va crede cand ii va fi demonstrat, pe cand agnosticii nu iau in calcul posibilitatea asta.
Razvan Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 nu exista a-crezatori in unicori pentru ca nu exista "religia" celor ce cred in unicorni.... <ce chestie cretina am spus.. mai ca nu-mi vine sa cred> cand am zis "daca pentru tine ...", defapt nu ma refeream la tine Mr. Whitedot , ma refeream asa.. in fine, my mistake :P "Omul apeleaza la "puterea divina" cand nu poate sa explice ceva,nu invers." cam asta cred si eu: cand o sa ne putem raspunde la toate intrebarile n-o sa mai fie nevoie de divinitati.. sau poate ma insel...... @lucian Nu imi pasa de budisti, si nici n-o sa-mi pese vreodata.. eu doar am citat ceea ce scrie pe wikipedia, si se pare ca nu prea ai dreptate..
Guest White. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Au o denumrie si anume ateisto-satano-masoni. P.S. Eu cred in bursuci.
Guest White. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 nu exista a-crezatori in unicori pentru ca nu exista "religia" celor ce cred in unicorni.... <ce chestie cretina am spus.. mai ca nu-mi vine sa cred> cand am zis "daca pentru tine ...", defapt nu ma refeream la tine Mr. Whitedot , ma refeream asa.. in fine, my mistake :P "Omul apeleaza la "puterea divina" cand nu poate sa explice ceva,nu invers." cam asta cred si eu: cand o sa ne putem raspunde la toate intrebarile n-o sa mai fie nevoie de divinitati.. sau poate ma insel...... Daca vrei odihna crede,daca vrei adevarul cauta si sufera. Chiar daca o sa ne putem raspunde la toate intrebarile lumea tot o sa creada in divinitati deoarece "te simti mai bine daca crezi ca esti nemuritor." de ce un ateu ar fi satanist? Deoarece multi crestini sunt indoctrinati si cred ca ateu=mason=satanist=criminal . Multi cred ca ateii sunt impotriva lui dumnezeu si il venereaza pe satan.
Wise Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 eu nu am zis ca sunt impotriva cuiva, doar mi-am exprimat parerea, fie ca va place fie ca nu.
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 @lucian Nu imi pasa de budisti, si nici n-o sa-mi pese vreodata.. eu doar am citat ceea ce scrie pe wikipedia, si se pare ca nu prea ai dreptate.. fail mare mare fail
Guest Bogdan. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Chiar daca o sa ne putem raspunde la toate intrebarile lumea tot o sa creada in divinitati deoarece "te simti mai bine daca crezi ca esti nemuritor." Deoarece multi crestini sunt indoctrinati si cred ca ateu=mason=satanist=criminal . Multi cred ca ateii sunt impotriva lui dumnezeu si il venereaza pe satan. Inca un motiv sa urasti crestinismul. @Lucian,silen are dreptate. -_-
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Inca un motiv sa urasti crestinismul. @Lucian,silen are dreptate. -_- deci religia budista te invata ca buddha e divin fiindca unii budisti considera ca e? ma dau batut
Guest Bogdan. Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 deci religia budista te invata ca buddha e divin fiindca unii budisti considera ca e? ma dau batut who gives a fuck ,am spus aia doar sa te inervez,cu toate ca eu mereu am dreptate ^_^
Lucian Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 am spus aia doar sa te inervez nu ma simt deloc excitat nu mai incerca, mie imi plac fetele