Jump to content
Guest White.

Sapunul: cel mai mare inamic al organelor genitale?

Recommended Posts

Posted

Mai multe ONG-uri americane au dat in judecata U.S. Food & Drug Administration pe motiv ca aceasta agentie nationala nu a fost capabila sa descopere si sa interzica toti compusii chimici periculosi pentru sanatea zonelor intime ale corpului uman, compusi chimici care se gasesc in abundenta in majoritatea sapunurilor antimicrobiene.

Agentia americana de profil, National Resources Defence Council, a declarat recent ca triclosanul si triclocarbanul, doua ingrediente des intalnite in sapunurile antimicrobiene, duc in timp la afectarea organelor genitale, scaderea calitatii spermei si dereglarea functiilor glandei tiroide, precum si a fluxului normal al hormonilor sexuali.

Conform datelor remise in urma unui studiu comandat de catre U.S. Department of Health & Human Resources, s-au descoperit reziduuri de triclosan in organismele a 75% dintre cetatenii americani care au depasit varsta de 6 ani. Popularitatea sapunurilor si produselor igienice cu proprieti antimicrobiene a crescut spectaculos in ultimii ani, toate produsele de acest gen fiind omniprezente in institutii si spatii publice (de la cladiri de birouri si oficii la gari si aeroporturi), unde se presupune ca germenii se transmit cel mai usor de la o persoana la alta.

In urma unui proces celebru la acea data, in anul 1978, s-a obtinut interzicerea comercializarii sapunurilor care contin triclosan si triclocarban pe o perioada cuprinsa intre 6 luni, respectiv 2 ani, dar in urma presiunii mai multor grupuri de interese, interdictia s-a transpus in realitate de abia in anul 1994, cand o parte din substantele toxice au fost, deja, reclasificate.

Astazi, in urma unor recente studii de nisa, s-a demonstrat ca produsele antiseptice care contin substante periculoase pentru sanatatea umana raman in continuare pe piata si chiar inregisteaza cresteri de vanzari.

Sursa: Descopera

Posted

Nu ai citit stirea nu?Nu toate sapunurile contin triclosan si triclocarban.

Posted

Sincer iti zic ca din 1000 de persoane care isi cumpara un sapun maxim doi citesc ce contine acel sapun pe ambalaj ...deci pana nu pun astia bulina rosie pe ambalaj studiile sunt degeaba ...in fine bulina rosie nu se pune oricum pentru ca ar scade din vanzari ..mai merita sa discutam ??

Posted

Ce porcarie de stire mai e asta? Nu te mai spala cu sapun ci cu apa chioara :))

De unde stii tu care substante sunt daunatoare? Si chiar daca e asa, nu toti compusii chimici sunt trecuti pe ambalaj.

De ce trebuie sa postezi fara sa citesti tot articolul?

Daca iti este lene sa citesti ce scrie pe produsele pe care le cumperi,este vina ta,nu a mea.

Nu ai citit stirea nu?Nu toate sapunurile contin Triclosan si Triclocarban.

Posted

Scrie undeva in articol ca mor oamenii din cauza sapunului?

Intelegeti,exista cateva sapunuri care contin 2 substante care afecteaza organele genitale.Nu toate sapunurile contin aceste substante.

Posted

Stiam ca la fete e nasol daca se spala cu sapun nu si la baieti.

Deci cand cumpar sapun ma uit sa nu contina Triclosan si Triclocarban?

Sapunurile pe care scrie "antibacterian" au sanse mai mari sa contina acele substante.Restul,nu cred ca, contin substante care dauneaza organismului.

Oricum , articolul de mai sus se refera la anumite sapunuri lichide antibacteriene.

Posted

De ce trebuie sa postezi fara sa citesti tot articolul?

Daca iti este lene sa citesti ce scrie pe produsele pe care le cumperi,este vina ta,nu a mea.

Tu ai probleme cu vederea sau cu perceptia? Sau in ordinea asta cu amandoua? Nu mai posta dupa postul fiecarul user, mai bine nu mai fa thread de stiri.

Ti-am zis destul de clar acolo ca nu pe toate produsele scrie ce contin amanuntit. Zi-ne tu daca esti asa destept care sapunuri nu contin substantele respective? Eeee nu stii, asa-i? Atunci nu te mai da rotund.

Sau tu chiar asa naiv esti de crezi ca tot ce zboara se mananca? Habar nu ai ce contin nici produsele pe care le folosesti zilnic si nici nu scrie pe ele, si nici de procesul de fabricare nu stii nimic.

Astept lista cu sapunurile care nu contin substantele respective de la tine daca tot te legi de toti userii pentru treaba asta.

Te legi de noi ca nu citim stirea, dar defapt tu esti ala care nu citeste posturile noastre numa ne trantesti reply-uri.

De unde sa stie un amarat de om care sapun e daunator, chiar crezi ca pe alea daunatoare o sa scrie ca e ericulis?

Posted

Tu ai probleme cu vederea sau cu perceptia? Sau in ordinea asta cu amandoua? Nu mai posta dupa postul fiecarul user, mai bine nu mai fa thread de stiri.

Ti-am zis destul de clar acolo ca nu pe toate produsele scrie ce contin amanuntit. Zi-ne tu daca esti asa destept care sapunuri nu contin substantele respective? Eeee nu stii, asa-i? Atunci nu te mai da rotund.

Sau tu chiar asa naiv esti de crezi ca tot ce zboara se mananca? Habar nu ai ce contin nici produsele pe care le folosesti zilnic si nici nu scrie pe ele, si nici de procesul de fabricare nu stii nimic.

Astept lista cu sapunurile care nu contin substantele respective de la tine daca tot te legi de toti userii pentru treaba asta.

Domnule Nike iti garantez ca inteligenta nu are legatura cu informatiile pe care le detine o persoana.

Din moment ce numarul sapunurilor care contin acele substante este mai mic decat numarul sapunurilor care nu contin acele substante,mi se pare o prostie sa ii ceri cuiva sa iti faca o lista cu toate produsele care nu contin acele substante.Aproape toate sapunurile pe care nu scrie antibacterian nu contin acele substante.

Nu exista sapun lichid pe care sa nu scrie ce contine.De exmplu sapunul lichid Clivia pe care il am momentan, nu contine acele substante.

Posted

Te legi de noi ca nu citim stirea, dar defapt tu esti ala care nu citeste posturile noastre numa ne trantesti reply-uri.

De unde sa stie un amarat de om care sapun e daunator, chiar crezi ca pe alea daunatoare o sa scrie ca e ericulis?

Asta poate crezi tu,eu nu am zis asa ceva.Stiu care sapun are efecte negative in functie de substantele pe care le contine.Nu inteleg cum ai ajuns tu la concluzia ca eu cred : "ca pe alea daunatoare o sa scrie periculos".

Posted

Domnule Nike iti garantez ca inteligenta nu are legatura cu informatiile pe care le detine o persoana.

Daca tot te bagi pe pamanturi nedescoperite inca de tine si te legi de numele meu puteai sa te interesezi ca brand-ul ClimaCool apartine defapt companiei Adidas si nu Nike.

Si cum ziceam, tu esti asa naiv ca aia isi trec toate substantele pe produs? Nu cred ca din 100 de produse (de orice fel) poti sa imi arati 10 care isi trec toate substantele compozite pe ambalaj.

Acest lucru nu se poate pentru toate retetele sunt strict secrete in interiorul companiilor si nici o companie nu isi dezvaluie retetele produselor. Alte substante nu sunt trecute pentru ca ar strica marketing-ul societatii, altele nu sunt trecute pentru ca le-ar trebui 2 pagini nu un biletel de 3 randuri.

Oricum, cine naiba isi cumpara sapun lichid antibacteric sa se frece intre picioare cu el? Sapunul lichid antibacteric e strict folosit sa te speli pe maini, amu ca taranul se spala si pe cap si in fund cu el, nu e vina producatorului.

Singurul sapun pe care il folosesc e Dove si nici n-am sa il schimb oricat de bun sau daunator ar fi. Celalalte pur si simplu imi usuca pielea, am incercat o gramada de feluri si sapunuri care is la acelasi pret cu Dove. Inca nu am gasit niciunul care sa aibe aceleasi calitati, probabil nici nu o sa gasesc in graba. La sapunuri lichide nu sunt pretentios pentru ca nu prea le folosesc, oricum la alea conteaza mai mult sa miroase bine. :)

Posted

1. Irony

2.Chiar crezi ca substantele prezente pe ambalajul produselor nu sunt controlate pentru a corespunde cu cele prezente in acel produs?

3.Nu este nimic strict secret,doar procentajul.

Posted

1. Irony

2.Chiar crezi ca substantele prezente pe ambalajul produselor nu sunt controlate pentru a corespunde cu cele prezente in acel produs?

Imi pare rau ca nu am reusit sa te aduc la realitate. Asa-i cum zici tu ... nu-i nimic secret.

A si scuze pentru 1 daca a fost irony, la fel si Nike a fost irony din partea ta :) Ne intelegem cu un egal? :beer:

Posted

Imi pare rau ca nu am reusit sa te aduc la realitate. Asa-i cum zici tu ... nu-i nimic secret.

Este scris cu bold dar tot ai omis.

Exista agentii nationale care se ocupa cu controlarea substantelor din diferite produse. Aceste agentii deasemenea se asigura ca substantele prezente in produs sunt prezente si pe ambalaj.

Tu crezi in teorii ale conspiratiei gen "retete ultra-super-strict-secrete" la sapun.Bafta.

Nu exista substante chimice secrete ci doar procentaje care nu sunt dezvaluite publicului ci doar agentiiilor de control.Nu au motive sa tina substantele chimice de la sapun secrete deoarece daca cineva incearca sa reproduca un produs,compania cu produsul original va actiona in instanta.

Posted

Este scris cu bold dar tot ai omis.

Exista agentii nationale care se ocupa cu controlarea substantelor din diferite produse. Aceste agentii deasemenea se asigura ca substantele prezente in produs sunt prezente si pe ambalaj.

Tu crezi in teorii ale conspiratiei gen "retete ultra-super-strict-secrete" la sapun.Bafta.

Nu exista substante chimice secrete ci doar procentaje care nu sunt dezvaluite publicului ci doar agentiiilor de control.Nu au motive sa tina substantele chimice de la sapun secrete deoarece daca cineva incearca sa reproduca un produs,compania cu produsul original va actiona in instanta.

Ti-am zis ca e totul asa cum zici tu, numa procentele se ascund :)) Si inca vreo 5 substante din 20 ...

Si ma intreb oare in ce fel ii da in instanta? Maaa domnu' judecator, aia de la european drinks au incercat sa ne copieze coca cola si le-a iesit american cola? Nu e nevoie sa faca un produs 100% la fel, ajunge daca face unul similar care corespunde 80% cu produsul initial si sa aiba un pret cu 20% mai mic, ca ciobanii o sa-l ia pe ala ieftin. La noi pe unele produse pe care scrie clar la livrare "Interzis comercializarea spre populatie." Ei bine altii exact ala il cumpara pentru ca e mai iefin, ii schimba ambalajul fara sa umble la compozitie si ti-l vinde tie ca produs bun, ca doar tu esti cu facultati si stii citi ce scrie pe ambalaj. Si exact asa fac si altii, numa ca unii au bunul simt sa il amestece inainte de revanzare. La asa ceva te-ai gandit?

Ai lucrat vreodata undeva unde se produce ceva?

Posted

Ti-am zis ca e totul asa cum zici tu, numa procentele se ascund :)) Si inca vreo 5 substante din 20 ...

Si ma intreb oare in ce fel ii da in instanta? Maaa domnu' judecator, aia de la european drinks au incercat sa ne copieze coca cola si le-a iesit american cola? Nu e nevoie sa faca un produs 100% la fel, ajunge daca face unul similar care corespunde 80% cu produsul initial si sa aiba un pret cu 20% mai mic, ca ciobanii o sa-l ia pe ala ieftin. La noi pe unele produse pe care scrie clar la livrare "Interzis comercializarea spre populatie." Ei bine altii exact ala il cumpara pentru ca e mai iefin, ii schimba ambalajul fara sa umble la compozitie si ti-l vinde tie ca produs bun, ca doar tu esti cu facultati si stii citi ce scrie pe ambalaj. Si exact asa fac si altii, numa ca unii au bunul simt sa il amestece inainte de revanzare. La asa ceva te-ai gandit?

Ai lucrat vreodata undeva unde se produce ceva?

Aberezi.

Care este legatura dintre sapun,cele 2 substante daunatoare care se gasesc in unele sapunuri si cola?

Tu nu intelegi ca fara procentaje nu faci nimic?De ce sa tina secret si sa riste?Oricum cu cateva teste se afla substantele dintr-o solutie.

Posted

Bine ca sunt bani de studii, si lumea e in criza (cica). Studii peste studii, deja toate stirile ca vor sa critice un produs, au introducerea simpla : "In urma unui studiu" :-j. Eu oricum unul nu cred nimic de aici, al naibi pana acum n-a crepat nimeni de la sapun, dar de acum in urma acestui studiu astronomic om crepa.

Posted

organele genitale sunt protejate de substantele excretate. folosirea sapunurilor antimicrobiene distruge aceasta protectie naturala.

sunt sapunuri speciale pt asa ceva, alea sunt ok. in plus, e vorba de folosirea sapunului pe "partile sensibile" (de exemplu glandul la baieti), restu e doar piele si nu necesita tratament special.

ca de obicei, cand cititi o stire pe aici, incepeti sa vorbiti fara sa intelegeti despre ce e vorba.

Posted

organele genitale sunt protejate de substantele excretate. folosirea sapunurilor antimicrobiene distruge aceasta protectie naturala.

sunt sapunuri speciale pt asa ceva, alea sunt ok. in plus, e vorba de folosirea sapunului pe "partile sensibile" (de exemplu glandul la baieti), restu e doar piele si nu necesita tratament special.

ca de obicei, cand cititi o stire pe aici, incepeti sa vorbiti fara sa intelegeti despre ce e vorba.

Asta au inteles ei,ca o sa crape de la orice fel de sapun.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...