Jump to content
Random Hero

Misterul ploii rosii din India conduce catre extraterestri

Recommended Posts

Posted

redrain.jpg

In anul 2001, in regiunea Kerala din sudul Indiei, locuitorii au fost ingroziti de o ploaie rosie, misterioasa, care a cazut constant timp de aproape doua luni. Intrigati, oamenii de stiinta, printre care si Godfrey Louis de la Universitatea de Stiinte din Cochin, au colectat mai multe mostre de lichid pe care au incercat sa il analizeze, in speranta ca vor dezlega tainele bizarului fenomen....

Si cu toate acestea, misterul s-a adancit atunci cand stropii de ploaie au fost analizati la microscop. Cercetatorii au descoperit ca apa este intesate cu globule rosii dar ceea ce era si mai ciudat, a fost faptul ca nu exista nicio urma de ADN in astfel de celule. Godfrey Louis si-a publicat rezultatul cercetarilor in revista Astrophysics and Space, in anul 2006, sugerand posibilitatea ca globulele, in fapt niste extremofile, sa fi trait initial pe o cometa care s-a dezintegrat in contact cu atmosfera Terrei, alimentand ipoteza panspermiei.

kerala.jpg

Noile studii au aratat apoi ca celulele in cauza reactioneaza la temperaturi ridicate si chiar se inmultesc la 121 de grade Celsius, comportament nemaintalnit in cazul speciilor terestre. " In aceste conditii extreme, celulele s-au inmultit, dar au ramas inerte la temperatura normala a camerei", suna un fragment din raportul oamenilor de stiinta. Atunci cand au fost expuse la o lumina puternica, celulele au capatat o fluorescenta bizara, un astfel de spectru fiind intalnit cu precadere in norii de gaz si praf din jurul unei stele indepartate din constelatia Licornul. Concluziile au intarziat sa apara pana in prezent, desi desi ipoteza vietii extraterestre pare sa prinda tot mai mult contur in rapoartele oamenilor de stiinta implicati in proiect.

descoprera.png

Posted

Intradevar, bizar acest fenomen, insa nu prea cred ca provine de la extraterestri. Poate fi si de la poluare..

Poluarea nu face asta,

Cercetatorii au descoperit ca apa este intesate cu globule rosii dar ceea ce era si mai ciudat, a fost faptul ca nu exista nicio urma de ADN in astfel de celule.

asta,

Noile studii au aratat apoi ca celulele in cauza reactioneaza la temperaturi ridicate si chiar se inmultesc la 121 de grade Celsius, comportament nemaintalnit in cazul speciilor terestre.

si asta

Atunci cand au fost expuse la o lumina puternica, celulele au capatat o fluorescenta bizara
Posted

Intradevar, bizar acest fenomen, insa nu prea cred ca provine de la extraterestri. Poate fi si de la poluare..

Ce fraieri toti cercetatorii aia care au studiat atent compozitia chimica.. nu s-au gandit ca poate fi de la poluare si sa ignore problema cu totul.

p.s. exista viata pe alte planete. depinde doar cum interpretam noi viata; e posibil nici sa nu recunoastem viata pe alte planete daca o vedem.

Posted

adica cei din V (serialul) si-au aruncat icrele taman pana in india? mda...traiasca kama-sutra =))

Serios vorbind, e chiar foarte interesant ca un fel de celule reactioneaza la temp inalte ...de aici o idee cum ca nu ar fi de prin zona terestra... :-?

Posted

Cica astia dupa National Geographic , se duce nasa pe marte si planteaza copaci , sa ia dioxidu` de carbon sa il faca oxygen , si peste 50-100 ani ne trimite pe marte :)) ca pamantu` e prea aproape de soare btw:|

ON: Extraterestrii exista cu adevarat..sunt bacterii de pe alte planete ( Cred )

Posted

nu crezi, chiar asa asa numitii "extraterestri" sunt bacterii si alte forme de viata unicelulare ....

ps ceam mai vazut pe descopera : http://www.descopera.ro/dnews/3754873-cercetatorii-de-la-nasa-au-descoperit-viata-pe-marte

http://www.descopera.ro/dnews/3929659-in-galaxia-noastra-ar-putea-exista-miliarde-de-pamanturi

http://www.descopera.ro/dnews/4705515-viata-pe-marte-va-fi-descoperita-in-2018

si mai sunt multe daca cauti gasesti chestii foarte interesante

oricum e ciudat fenomenul ... doar daca este ceva ascuns dar petrecut aici pe tera, si maschat cu anumite zvonuri si asazise cercetari....

Posted

Interesanta treaba asta cu ploaia rosie, probabil ca sunt resturi de viata de pe alte planete sau microorganisme care au supravietuit mediului ostil din spatiu. E prea mult spus ca "probabil se trage de la extraterestrii".

Nu e deloc prea mult spus. Din moment ce microorganismele nu apartin planetei, sunt categorisite drept "extraterestre" - "resturi de viata de pe alte planete / microorganisme care au supravietuit mediului ostil din spatiu." Problema e ca oamenii in general cand aud cuvantul "extraterestri" se gandesc la civilizatii ultra-avansate si nu iau in considerare viata microscopica pe care am putea sa o gasim.

Posted

Nu e deloc prea mult spus. Din moment ce microorganismele nu apartin planetei, sunt categorisite drept "extraterestre" - "resturi de viata de pe alte planete / microorganisme care au supravietuit mediului ostil din spatiu." Problema e ca oamenii in general cand aud cuvantul "extraterestri" se gandesc la civilizatii ultra-avansate si nu iau in considerare viata microscopica pe care am putea sa o gasim.

Mai degraba a fost o ploaie de meteoriti iar componenta acestora a fost de asa natura sa se integreze in stratul de ozon incat sa ploua cu formula chimica rezultata.

Deci nu extraterestii ci mai degraba obiect extra terestru. Acum nah , zic si eu o teorie.

Poate a explodat o planeta si am primit pamant de pe ea, se stie ca apa= viata.

Daca bacteriile rezista la temperaturi mari inseamna ca zona e ceva gen marte.

Posted

Mai degraba a fost o ploaie de meteoriti iar componenta acestora a fost de asa natura sa se integreze in stratul de ozon incat sa ploua cu formula chimica rezultata.

Deci nu extraterestii ci mai degraba obiect extra terestru. Acum nah , zic si eu o teorie.

Poate a explodat o planeta si am primit pamant de pe ea, se stie ca apa= viata.

Daca bacteriile rezista la temperaturi mari inseamna ca zona e ceva gen marte.

Pe Marte, foarte rar temperaturile trec de 0o C si pot ajunge chiar la -100o C. Ok, ploaie de meteoriti, dar meteoritii contineau acele microorganisme => viata extraterestra.

Apa intretine viata pe Pamant, nu stim ce se intampla pe alte planete.

Posted

Pe Marte, foarte rar temperaturile trec de 0o C si pot ajunge chiar la -100o C. Ok, ploaie de meteoriti, dar meteoritii contineau acele microorganisme => viata extraterestra.

Apa intretine viata pe Pamant, nu stim ce se intampla pe alte planete.

Nu contineau acele microorganisme, au aparut in contact cu apa, au luat informatia genetica de pe roca, deci multe grade celsius, rezistente la caldura.

Ca si cum am luat alta planeta si i-am da apa. Din imagine mi se par de pe pamant cu proprietati extra terestre :)

Posted

Nu contineau acele microorganisme, au aparut in contact cu apa, au luat informatia genetica de pe roca, deci multe grade celsius, rezistente la caldura.

Ca si cum am luat alta planeta si i-am da apa. Din imagine mi se par de pe pamant cu proprietati extra terestre :)

Nu putem sa dam apa oricarei planete pentru ca viata ar putea sa nu apara. Ce informatie genetica, daca nu au ADN?

@spauny - cine sa spuna ce?

Posted

Nu putem sa dam apa oricarei planete pentru ca viata ar putea sa nu apara. Ce informatie genetica, daca nu au ADN?

@spauny - cine sa spuna ce?

Bai eu nu ma pricep in domeniu , am zis doar ca au fost resuscitate de apa.

Oricum e plauzibil ce zic aia, ceva reziduri din spatiu tot au cazut. Oricum si AND'ul tre sa fie compus din ceva....

Posted

Sau s-a revarsat intr-un loc ceva substanta chimica sau oarece si cum bine stim apa se evapora si apoi cade inapoi pe pamant sub forma de precipitatii, putea la fel ca si acele substante sa se fi evaporat cu apa impreuna.

este vorba despre anumite celule care nu au mai fost identificate pe pamant. daca era substanta chimica probabil oamenii de stiinta isi dadeau seama si dezvaluiau misterul.

Posted

este vorba despre anumite celule care nu au mai fost identificate pe pamant. daca era substanta chimica probabil oamenii de stiinta isi dadeau seama si dezvaluiau misterul.

Aceste celule puteau ajunge in atmosfera de oriunde, din locuri ne descoperite inca de oameni, locuri in care poate pana acuma nu a patruns apa niciodata, substante care aveau la baza chimiosinteza sau cum saracie ii zice. (vezi cazul descoperirii acelei pesteri din Romania in care au fost descoperite zeci de organisme nedescoperite pana acuma)

Posted

From July 25 to September 23, 2001, red rain sporadically fell on the southern Indian state of Kerala. Heavy downpours occurred in which the rain was colored red, staining clothes pink. Yellow, green, and black rain was also reported. Colored rain had been reported in Kerala as early as 1896 and several times since then.

It was initially thought that the rains were colored by fallout from a hypothetical meteor burst, but a study commissioned by the Government of India concluded that the rains had been colored by airborne spores from locally prolific terrestrial algae.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...