Jump to content
*Kegan*

Cum vor arata ziarele in viitor

Recommended Posts

Posted

No rly, fara suparare dar prefer sa se taie niste copaci pentru ziare ca aia cresc inapoi intr'o generatie ... decat sa se consume petrolul pe un ziar. Zici ca n'are ala habar cat tine sa creasca un copac da matale ai habar cat dureaza sa se formeze zacaminte de petrol? ia fa comparatia intre o suta si un milion de ani si zi cum e mai bine? taiem copaci sau ardem petrol?

Ca un raspuns pentru un viitor reply de'al tau pe care il intuiesc: Gandeste matale ca pe o padure nu mergem la razboi, da` pentru petrol da nene, s'au dus lacheii "unchiului Sam" sa dea cu lopatica si vezi si tu ce'a iesit de'acolo. Peste 50-60 de ani cand dam de fundul sacului cu petrol va incepe macelul pentru rezervele ramase. Atunci sa te tii taica :tiphat:

50-60 de ani zici tu? Eu zic mai putin, maxim 25. Atunci hai sa luam altfel problema: lumea se plange ca se consuma petrolul pentru niste ziare, bun (care sunt deocamdata un plan pentru viitor, nu stim peste cati ani se vor materializa si daca vom mai avea petrol sa le producem). Dar se uita cineva in jurul sau sa vada cate obiecte de plastic il inconjoara? Nu.

Posted

Nu'i vina mea ca se taie copaci, pe bune. Nici ca se foreaza petrol 24/7. Dar se fac lucrurile astea si sincer prefer defrisare decat sa vina un nene peste cativa ani sa imi puna pusca in mana si sa imi spuna "hai taica la razboi ca nu mai avem benzina pentru bmw'uri" :(

PS: am aruncat acei 50-60 de ani rly, nu'mi fac iluzia ca va mai exista petrol cand oi iesi eu la pensie, dar fii fara grija copaci se taie de cand lumea si n'am ramas fara; petrolul se exploateaza de...cand? Te las pe tine sa imi spui care se va termina intai.

Plan de viitor o fi cand om gasi alta planeta cu zacaminte ^_^

Posted

Nu'i vina mea ca se taie copaci, pe bune. Nici ca se foreaza petrol 24/7. Dar se fac lucrurile astea si sincer prefer defrisare decat sa vina un nene peste cativa ani sa imi puna pusca in mana si sa imi spuna "hai taica la razboi ca nu mai avem benzina pentru bmw'uri" :(

PS: am aruncat acei 50-60 de ani rly, nu'mi fac iluzia ca va mai exista petrol cand oi iesi eu la pensie, dar fii fara grija copaci se taie de cand lumea si n'am ramas fara; petrolul se exploateaza de...cand? Te las pe tine sa imi spui care se va termina intai.

Plan de viitor o fi cand om gasi alta planeta cu zacaminte ^_^

Da, copaci se taie de cand lumea dar rata defrisarilor a crescut masiv in ultimul secol. Din 1947 pana acum au disparut 8 milioane km2 de padure tropicala din 15 milioane km2 (suprafata ce exista inainte de defrisari). Anual se estimeaza ca sunt defrisate 13 milioane de hectare de padure in lume. In acelasi timp cu rata masiva de defrisare a aparut exploatarea petrolului, la sfarsitul secolului XIX. E pe terminate si nu se vrea trecerea la combustibili alternativi, masini propulsate de hidrogen, etc.

Niciuna dintre cele doua resurse nu are un viitor stralucit, petrolul poate fi inlocuit pana la urma, dar padurile sunt necesare.

Posted

Da, copaci se taie de cand lumea dar rata defrisarilor a crescut masiv in ultimul secol. Din 1947 pana acum au disparut 8 milioane km2 de padure tropicala din 15 milioane km2 (suprafata ce exista inainte de defrisari). Anual se estimeaza ca sunt defrisate 13 milioane de hectare de padure in lume. In acelasi timp cu rata masiva de defrisare a aparut exploatarea petrolului, la sfarsitul secolului XIX. E pe terminate si nu se vrea trecerea la combustibili alternativi, masini propulsate de hidrogen, etc.

Niciuna dintre cele doua resurse nu are un viitor stralucit, petrolul poate fi inlocuit pana la urma, dar padurile sunt necesare.

Banuiesc ca te referi la componenta "aer" implicata dar sa stii ca nu e suficient sa trantesti un copac in pamant si gata sustii viata.

Posted

Banuiesc ca te referi la componenta "aer" implicata dar sa stii ca nu e suficient sa trantesti un copac in pamant si gata sustii viata.

Da, dar nu numai. Ma refer si la efectul de sera, unul din factori fiind defrisarile, apoi la slabirea solurilor, dereglarea circuitului apei si distrugerea ecosistemelor.

Posted

Adevarul e undeva la mijloc intre ce spun eu si ce spui tu, si imi pare bine c'am gasit pe cineva cu care sa am o dezbatere si care chiar sa ofere feed-back fara sarcasm ieftin, apreciez ^_^ dar deviem de la subiect, sadly. Revenind la ideea topicului, ziarele de plastic = caca, defrisarea masiva = caca de asemenea. Asa ii place omului sa intre in situatii in care oricare alegere ar face, va fi una proasta.

Posted

ziarul de hartie nu va disparea in veci pentru ca nu exzista ceva mai ieftin si cu folosinta multiple.

1ziar il citesti de n ori

1ziar il folosesti ca invelisi

1ziar il folosesti la aprinsul focului la un gratar

1ziar e un ziar :))

nu va faceti grij de padure ,sunt organizati care se ocupa de ele

in cel mai bun caz o sa fie de munca la plantat copaci peste 20/50 ani

inventia e doar pentru boi care se cred mari patroni

Posted

ziarul de hartie nu va disparea in veci pentru ca nu exzista ceva mai ieftin si cu folosinta multiple.

1ziar il citesti de n ori

1ziar il folosesti ca invelisi

1ziar il folosesti la aprinsul focului la un gratar

1ziar e un ziar :))

nu va faceti grij de padure ,sunt organizati care se ocupa de ele

in cel mai bun caz o sa fie de munca la plantat copaci peste 20/50 ani

inventia e doar pentru boi care se cred mari patroni

Chiar esti atotstiutor.

Posted

Pai iti dai seama ca daca au ajuns la concluzia ca asa ceva trebuie sa existe s-au gandit si la implementarea unui sistem de update al stirilor zilnice etc.

Posted

daca se va gasi o modalitate de a updata stirile in fiecare zi, ar fi o idee pentru persoanele abonate la un anumit ziar

Pai iti dai seama ca daca au ajuns la concluzia ca asa ceva trebuie sa existe s-au gandit si la implementarea unui sistem de update al stirilor zilnice etc.

Retele de Internet wireless cu acoperire larga? Totusi, fiind un ziar conectat la internet, nu vad care ar fi problema cu update-urile.

Posted

parerea mea e inventia asta e o mare prostie !

in viitorul apropiat ori citim ziarele traditionale din hartie ori le vom citi pe net , de pe telefonul mobil , cine-si permite acces la internet? e scump :D

Posted

O idee foarte buna.Salvam copacii si e mai captivant.Dar ma intreb daca poti sa mototolessti "ziarul digital" ca ziarul obisnuit , ar fi tare:)))

good idea. Daca imi voi achizitiona unul (in visele mele) va voi povesti cum a fost. Oare poti sa te stergi cu el la fund ca ziarul obisnuit? :))

Salvam copacii , exploatam petrolul si / sau latexul. Nice woooooooork #-o

Posted

good idea. Daca imi voi achizitiona unul (in visele mele) va voi povesti cum a fost. Oare poti sa te stergi cu el la fund ca ziarul obisnuit? :))

Salvam copacii , exploatam petrolul si / sau latexul. Nice woooooooork #-o

Visati prea multe, sa mototoliti un ziar din asta. Te poti sterge la fund cu el daca iti permiti sa iti iei zilnic altul. Si nu va inteleg cu exploatarea latexului, chestia asta nu se extrage din pamant, nu e minereu sau mai stiu eu ce.

Posted

Pai se extrage din arborii de cauciuc , si care e diferenta daca taie un copac normal sau 'omoara' un arbor de cauciuc care se planteaza si creste mai greu decat un copac normal?

Posted

Pai se extrage din arborii de cauciuc , si care e diferenta daca taie un copac normal sau 'omoara' un arbor de cauciuc care se planteaza si creste mai greu decat un copac normal?

Procedeele prin care se extrage latexul nu omoara arborii de cauciuc. De unde stii ca se planteaza si creste mai greu decat un copac normal? Recoltarea latexului poate incepe cand arborele are varsta de 5-6 ani si nu e un procedeu ce se intampla o singura data cu arborele.

Posted

Procedeele prin care se extrage latexul nu omoara arborii de cauciuc. De unde stii ca se planteaza si creste mai greu decat un copac normal? Recoltarea latexului poate incepe cand arborele are varsta de 5-6 ani si nu e un procedeu ce se intampla o singura data cu arborele.

Crezi ca geniile din topicul asta irosesc 2 minute sa se informeze inainte de a posta? :o

Anyway, on-topic: Prefer sa frunzaresc o carte sau un ziar decat sa citesc pe net sau pe mobil.

Posted

Cauciucul si lemnul sunt la fel de importante dupa parerea mea.

Ideea nu e cine stie ce dar nu e foarte rea. Poate unii sunt prea ocupati. Asa citeste ala ziaru, mai tarziu vine stirea singura si nu mai merge din nou la chiosc pentru alt ziar.

Si totusi.. prefer s-ai dau lu unu headshot cu deagle-ul decat sa ma sufoc ca nu mai am aer.

Posted

O inventie inutila.Poti face acelasi lucru pe o tableta,un pc sau un telefon mobil.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...