Jump to content
DeejayR8

Noutati de pe frontul anti-piraterie: laptopul la control!

Recommended Posts

Posted

In ceea ce priveste pirateria, ultima noutate ii vizeaza si pe cei care nu partajeaza ("share-uiesc") pe Internet continutul . Statele Unite, tarile membre UE, dar si alte state doresc introducerea unor verificari suplimentare la vama, printre care si aceea a continutului de pe calculator, daca respectivul individ are asupra lui asa ceva.

Astfel, daca vrei sa treci spre exemplu in Bulgaria si ai asupra ta un laptop, continutul de pe HDD va fi verificat. In cazul in care se descopera ca detii fisiere piratate, echipamentul se confisca, iar tu raspunzi penal.

Aceasta este inca o propunere controversata care se bate cap in cap cu drepturile si libertatile fundamentale ale omului. Discutii despre forma finala se vor purta pana spre sfarsitul lunii septembrie.

microsoft-pirate.jpg?width=440&height=330

Anul 2010 nu a avut un ecou atat de puternic precum precedentul, cand am asistat la o mediatizare importanta a fenomenului, dar si a unor cazuri concrete in care utilizatorii ce detineau continut ilegal au fost sanctionati.

Cu toate acestea, privind ultimele activitati ale organizatiilor anti-piraterie, observam ca 40 de internauti din Romania intra sub incidenta legilor in vigoare. Ei sunt pasibili de amenzi sau chiar pedeapsa cu inchisoarea.

Cel mai grav aspect este acela ca nu s-a pus la punct un sistem de avertizare, astfel ca utilizatorilor necunoscatori sa li se aduca la cunostinta faptul ca anumite materiale share-uite sunt ilegale si le poate aduce acuzatia de infractiune. Iar hub-urile DC sunt monitorizate in permanenta.

AIMR trimite dosarele cu probe la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul fiecarui inspectorat judetean de politie, serviciu indreptatit sa inceapa cercetarea prin perchezitie domiciliara.

Ne-am cam ars toti, nu mai putem sa plecam cu laptopul daca se aproba pana la urma :crybaby:

Posted

pe langa faptul ca e o porcarie de stire care nu are nicio treaba cu realitatea, sunt o mie de metode sa maschezi programele piratate..

o chestie: de ce ma controleaza pe mine daca folosesc programe piratate sau nu, si nu inchid torrentele. Pana la urma cine comite o infractiune: eu, care folosesc un program piratat sau cel care pirateaza programul respectiv?

Posted

Ia sa vedem data tot zici ca sun atatea metode de a masca programele pirat, da un exemplu macar....

#nu trebuie sa stergi tot ce ai downloadat, numai ce e crack-uit :D, si muzica downloadata

Posted

frate tu crezi ca aia de la vama sunt ingineri in informatica? :)) iti zic eu ca daca ai sistemul pe dual boot win-linux si bootezi de pe windows iar pe o partitie ext2 iti tii programele piratate nu-si da seama nimeni, plus ca ubuntu il poti rula direct de pe cd si nici nu-ti mai trebuie dual boot macar ;) <prima idee stupida care mi-a venit in minte>

Guest Bogdan.
Posted

Pai si daca bag parola pe windows,aia ce fac?Sparg parola?Asta`i piraterie,confisc toata vama.

Posted

pe langa faptul ca e o porcarie de stire care nu are nicio treaba cu realitatea, sunt o mie de metode sa maschezi programele piratate..

o chestie: de ce ma controleaza pe mine daca folosesc programe piratate sau nu, si nu inchid torrentele. Pana la urma cine comite o infractiune: eu, care folosesc un program piratat sau cel care pirateaza programul respectiv?

tu

aia de tin huburile sau torrentele sus se scuza de orice vina prin faptul ca nu ei impart programe piratate, ci utilizatorii. e peer 2 peer totusi, ei nu hosteaza nimic

Posted

Nu cred ca va adopta Uniunea Europeana un astfel de regulament in privinta vamilor, cand este in interesul Uniunii sa elimine controalele, odata ce si-a insusit si Acordul Schengen in `99.

Posted

tu

aia de tin huburile sau torrentele sus se scuza de orice vina prin faptul ca nu ei impart programe piratate, ci utilizatorii. e peer 2 peer totusi, ei nu hosteaza nimic

Cum nu hosteaza nimica? Dar tu de unde iei fisierul-torrent, din aer? Conform legii si complicele este vinovat, iar fara site-ul respectiv infractiunea nu se poate comite.

Posted

Cum nu hosteaza nimica? Dar tu de unde iei fisierul-torrent, din aer? Conform legii si complicele este vinovat, iar fara site-ul respectiv infractiunea nu se poate comite.

De la un utilizator ia fisierul torrent, uita-te si pe FL. Domeniile de torrent sunt doar intermediare, transferul facandu-se intre utilizatori.

Posted

Nu cred ca va adopta Uniunea Europeana un astfel de regulament in privinta vamilor, cand este in interesul Uniunii sa elimine controalele, odata ce si-a insusit si Acordul Schengen in `99.

asta e tare ce ar fi sa intre si in casa acum sa`ti verifice pc..doamne numai tampeni le trece la astia prin cap

Pai voi chiar luati de bune tampeniile siteurilor tabloid de raspandit isteria si prostia in masa?

go4it preia de la reuters.

Ce spune reuters?

The agreement "will not oblige border authorities to search travelers' baggage or their personal electronic devices for infringing materials," it added.

Cum traduce go4it?

Statele Unite, tarile membre UE, dar si alte state doresc introducerea unor verificari suplimentare la vama, printre care si aceea a continutului de pe calculator, daca respectivul individ are asupra lui asa ceva.

mai au rost comentarii?

Posted

Aha, inainte sa plec de acasa o sa fac un stick bootabil, inainte de vama dau format, dupa vama install windows, si stick-ul se poate ascunde in foarte multe locuri. Oricum n-o sa se aplice aceasta lege. De ce ? Pai s-ar face conzi infernale, la fiecare autoturism in care se gaseste un laptop, " ia sa vedem ce-are asta prin HDD, mdaaa".

Posted

Pai voi chiar luati de bune tampeniile siteurilor tabloid de raspandit isteria si prostia in masa?

go4it preia de la reuters.

Ce spune reuters?

The agreement "will not oblige border authorities to search travelers' baggage or their personal electronic devices for infringing materials," it added.

Cum traduce go4it?

Statele Unite, tarile membre UE, dar si alte state doresc introducerea unor verificari suplimentare la vama, printre care si aceea a continutului de pe calculator, daca respectivul individ are asupra lui asa ceva.

mai au rost comentarii?

Nu toata lumea are dispozitia necesara de a cauta sursa exacta a stirii si de a o citi asa dintr-o data, ca tine. Eu mi-am exprimat opinia despre ce s-a scris aici, restul sa le faca cine vrea.

ps. in 2008 pe cand au inceput negocierile pentru acest tratat chiar s-a discutat prin mai multe tari posibilitatea controlarii laptop-urilor.

Posted

de la altii

peer 2 peer

Disclaimer: None of the files shown here are actually hosted on this server. The links are provided solely by this site's users. The administrator of this site cannot be held responsible for what its users post, or any other actions of its users. You may not use this site to distribute or download any material when you do not have the legal rights to do so. It is your own responsibility to adhere to these terms.

http://filelist.ro/

prin asta ei se scapa de orice vina si ti-o arunca tie

si nici site-urile alea de unde mai ia lumea muzica n-au ce sa pateasca fiindca hosteaza tot pe rapidshare / megaupload etc. si doar pun link-urile de download la ei pe pagina. tot tu esti de vina ca dai download

Posted

Astfel, daca vrei sa treci spre exemplu in Bulgaria si ai asupra ta un laptop, continutul de pe HDD va fi verificat. In cazul in care se descopera ca detii fisiere piratate, echipamentul se confisca, iar tu raspunzi penal.

sunt chiar curios cum se va aplica asta mai ales ca din martie 2011 adio controale cu Ungaria si Bulgaria

chiar si in momentul de fata mi-e greu sa cred ca ar sta la fiecare sa verifice asa ceva , ar dura destul de mult

Posted

de la altii

peer 2 peer

http://filelist.ro/

prin asta ei se scapa de orice vina si ti-o arunca tie

si nici site-urile alea de unde mai ia lumea muzica n-au ce sa pateasca fiindca hosteaza tot pe rapidshare / megaupload etc. si doar pun link-urile de download la ei pe pagina. tot tu esti de vina ca dai download

Cred ca n-ai inteles la ce ma refer: fisier-ul torrent este ala cu extensia .torrent pe care il downloadezi de pe site, de exemplu de pe filelist na!. Pentru torrentul asta, fisierul torrent are urmatoarele detalii :

Hoster: http://dl.btjunkie.org/torrent/Rubicon-1x05-HDTV-FQM-VTV/3677a2137ad192036b8d2e14ad2bc2e70a151a08ab49/download.torrent

Size: 7.4 KB (7,573 bytes)

Uita-te la "hoster" sa vezi de unde il iei tu. Oricum ideea e ca fara site-ul respectiv, implicit fara fisierul-torrent infractiunea nu s-ar putea comite Daca tot n-ai inteles ce vrei sa spun nu te obosi sa dai reply. Oricum ce scrie pe site-ul ala e cam asa ceva: pe x il plateste un traficant de droguri ca sa ii aduca clienti, dar cand traficantul de droguri este prins, x este absolut curat. Cum ti se pare?

Posted

Pai este o idee cam rea. Asta ar insemna ca trebuie sa stam de 2x mai mult la vama, ca sa ne controleze laptop-ul si sa faca toate demeresele. In plus aceasta "lege" ar incalca drepturile si libertatile fundamentale. Laptopul este o proprietate personala si nu ar trebui sa ne temem sa-l folosim in niciun fel.

Eu cred ca se face abuz din acest caz.

@djk8: de ce iti place sa modifici mereu articolul? de ce nu il lasi default?

Posted

Pai este o idee cam rea. Asta ar insemna ca trebuie sa stam de 2x mai mult la vama, ca sa ne controleze laptop-ul si sa faca toate demeresele. In plus aceasta "lege" ar incalca drepturile si libertatile fundamentale. Laptopul este o proprietate personala si nu ar trebui sa ne temem sa-l folosim in niciun fel.

Eu cred ca se face abuz din acest caz.

@djk8: de ce iti place sa modifici mereu articolul? de ce nu il lasi default?

Imi spui si mie cum am modificat articolul ?

Tot cea ce fac e sa scoat diacriticile pentru ca forumul nu le citeste si utilizez BB Code, atat arati ce am modificat :blink:

Posted

O prostie, pai daca scot bateria la laptop si pe langa asta pun si parola la windows ce o sa faca? nu cred ca au dreptul sa faca asa ceva.

Posted

Cred ca n-ai inteles la ce ma refer: fisier-ul torrent este ala cu extensia .torrent pe care il downloadezi de pe site, de exemplu de pe filelist na!. Pentru torrentul asta, fisierul torrent are urmatoarele detalii :

Hoster: http://dl.btjunkie.org/torrent/Rubicon-1x05-HDTV-FQM-VTV/3677a2137ad192036b8d2e14ad2bc2e70a151a08ab49/download.torrent

Size: 7.4 KB (7,573 bytes)

Uita-te la "hoster" sa vezi de unde il iei tu. Oricum ideea e ca fara site-ul respectiv, implicit fara fisierul-torrent infractiunea nu s-ar putea comite Daca tot n-ai inteles ce vrei sa spun nu te obosi sa dai reply. Oricum ce scrie pe site-ul ala e cam asa ceva: pe x il plateste un traficant de droguri ca sa ii aduca clienti, dar cand traficantul de droguri este prins, x este absolut curat. Cum ti se pare?

nu stiu cu cine te certi, cu mine sau cu legea?

citeste mai atent ce e peer 2 peer, citeste iar disclaimer-ul si o sa vezi care-i faza

ei pun site-urile astea in functiune ca sa ofere un mijloc usor de a transfera date de la unul la altul, dar specifica faptul ca nu sunt responsabili in niciun fel CE date se pun la dispozitia tuturor. mai sunt si alte chestii ce necesita un mod usor de a fi transferate pe net, cum ar fi poze sau filmari personale. daca tu vezi ceva piratat si dai download, automat esti singurul si unicul vinovat. exemplul ala cu drogurile e o baliverna, sunt 2 chestii total diferite ce au loc in circumstante total diferite

si fisierul ala cu extensia .torrent o fi hostat de ei, dar NU e un program piratat in sine, ergo nu e ilegal

inca o data, in termeni mai simpli: daca programul piratat nu e hostat la ei pe servere, nu actioneaza ilegal

Posted

de ce ti se pare mereu ca intr-o discutie persoanele se cearta? nu ma certam cu tine, doar iti explicam ca atata timp cat infractiunea se infaptuie cu ajutorul fisierului .torrent, daca ar vrea nu le-ar fi atata de greu sa-i articuleze si sa opreasca fenomenul, si asta fara niciun abuz, dar se pare ca "ei" in realitate nu au niciun gand sa opreasca "pirateria". Asadar de ce-as fi eu mai vinovat ca am downloadat fisierul respectiv?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...