Jump to content
bookmarks

Incendiu la Maternitatea Giulesti.

Recommended Posts

Posted

Intr-o tara in care baronii locali conduc treburile, nu mereu este seful de vina. De asta nu-i poti arunca toata vina asupra lui.

Eu daca te instruiesc cum trebuie, te las si un pic in voie iar tu faci (pana la urma) cum te duce capul tot pe mine cade vina? Nu incerc sa-i iau apararea ministrului, nu e stralucit dar nu poti sa arunci vina mereu pe ministrii. Asa poate un Cutarescu sa vina, face un program bunicel dar apar niste erori care erau ori dinainte, ori din cauza judecatii tampite umane si ministrul cade pentru simplul motiv ca, deh, au gresit aghiotantii? E buna si ura asta, te motiveaza, dar nici sa o iei ca calul.

Posted

Intr-o tara in care baronii locali conduc treburile, nu mereu este seful de vina. De asta nu-i poti arunca toata vina asupra lui.

Eu daca te instruiesc cum trebuie, te las si un pic in voie iar tu faci (pana la urma) cum te duce capul tot pe mine cade vina? Nu incerc sa-i iau apararea ministrului, nu e stralucit dar nu poti sa arunci vina mereu pe ministrii. Asa poate un Cutarescu sa vina, face un program bunicel dar apar niste erori care erau ori dinainte, ori din cauza judecatii tampite umane si ministrul cade pentru simplul motiv ca, deh, au gresit aghiotantii? E buna si ura asta, te motiveaza, dar nici sa o iei ca calul.

In orice tara cat de cat civilizata, intr-un caz similar, cel putin ministrul de resort, daca nu si primul ministru isi dadeau demisia. Iti pot da zeci de exemple.

La noi, dupa ce ca nu s-a intamplat asta, le mai luam si apararea... hai da`o dracu` de treaba...

Iar referitor la baroni. Si ei fac parte din acelasi sistem de rahat. Tu l-ai auzit pe Cseke asta sau pe oricare alt ministru ca spitalele, scolile, sportul, turismul, strazile, etc. arata jalnic si sunt inutilizabile pentru ca : Baronul Ionescu a deturnat niste fonduri, pentru ca Baronul Georgescu a organizat o licitatie la misto, pentru ca Baronului Popescu ii se rupe de subiect si n'are chef sa faca studii ca sa atraga fonduri?

Dar nu vrajeala la modul general despre baroni, sistem, bulshits. Nu... cu nume, fapte, intamplari. Atunci ii acordam circumstante. Asa nu are nici o justificare.

Posted

In orice tara cat de cat civilizata, intr-un caz similar, cel putin ministrul de resort, daca nu si primul ministru isi dadeau demisia. Iti pot da zeci de exemple.

La noi, dupa ce ca nu s-a intamplat asta, le mai luam si apararea... hai da`o dracu` de treaba...

Iar referitor la baroni. Si ei fac parte din acelasi sistem de rahat. Tu l-ai auzit pe Cseke asta sau pe oricare alt ministru ca spitalele, scolile, sportul, turismul, strazile, etc. arata jalnic si sunt inutilizabile pentru ca : Baronul Ionescu a deturnat niste fonduri, pentru ca Baronul Georgescu a organizat o licitatie la misto, pentru ca Baronului Popescu ii se rupe de subiect si n'are chef sa faca studii ca sa atraga fonduri?

Dar nu vrajeala la modul general despre baroni, sistem, bulshits. Nu... cu nume, fapte, intamplari. Atunci ii acordam circumstante. Asa nu are nici o justificare.

Dar nu i se ia apararea :). Spun doar ca prima oara nu trebuie sa se arunce in el fiindca treaba nu sta in el ci in societate.

Sa-ti dau un exemplu, Spitalul Budimex. E un spital foarte bun, organizat LOCAL, care a stiut cum se face treaba. Acel spital este un exemplu, mai ales ca nu primeste atatea fonduri precum Spitalul Universitar sau Spitalul de Urgenta. Spitalul Giulesti de ce nu a reusit asta, cu toate spagile primite? Vina e usor de aruncat, in astfel de cazuri, dar de privit mai atent e greu (din cate se pare).

Nu uita ca Romaniei i-a trebuit ~20 de ani de mari sacrificii pentru a progresa. Pentru o societate, in momentul de fata, care nu stie decat sa vorbeasca si sa refuze participarea la modelarea societatii, ce evolutie crezi tu ca poate avea in viitorul apropiat? Oricat s-ar da peste cap un ministru, oricate platforme bune ar crea, totul este in zadar atat timp cat institutiile locale fac cum vor ele. Am vrut democratie, poftim democratie. Baza democratiei este ca orice lege este anulata de o lege si orice infractor are un adapost legal.

Posted

Dar nu i se ia apararea :). Spun doar ca prima oara nu trebuie sa se arunce in el fiindca treaba nu sta in el ci in societate.

O iei prea personal. Eu nu fac referire la persoana Cseke neaparat, ci la institutia ministrului.

Societatea este anchilozata, stoarsa de orice speranta si spalata pe creieri. Parerea mea este ca nu se poate trezi singura. Trebuiesc exemple de la conducatori. Ce exemple ne dau noua conducatorii? Ca li se rupe. Hahaieli si indemnuri de "plecati dracu` din tara". Se comporta ca si cand tara asta ar fi doar a lor, pe persoana fizica, ca sa citez un clasic in viata.

Problema este ca ne alegem lideri cretini si nici macar nu constientizam asta.

Iar despre platforme... hai sa fim seriosi. Daca maine vin eu la TV si ma apuc sa prezint vreo idee sau solutie nu o sa se uite nimeni. Lumea se uita la scandal ca sa poata comenta : "ce i-a zis-o lu` alalaltu`. hai ca are oua ! " dupa care-l voteaza pe ala cu oua pentru ca "a zis-o tare". La ce sa te astepti? Circ.

Nu uita ca Romaniei i-a trebuit ~20 de ani de mari sacrificii pentru a progresa.

Pai nu uit... desi progresul in Romania trebuie privit cu lupa pentru ca este subatomic. Am progresat aleator in cateva mici aspecte. In altele am regresat enorm.

Si nu am cum sa uit - pentru ca este contemporan cu mine - faptul ca (,) Chinei i-au trebuit 20 de ani sa se schimbe radical. Pentru ca a fost condusa.

Budimexul este un caz special. Asa ar mai putea fi si exemplul SMURDului. Care a fost creat de Arafat din nimic.

Uite, Raed Arafat. Un om care are ceva in cap, care a demonstrat deja ca poate desi nu s-a plans de baroni & shits. Crezi ca l-ar vota cineva la o adica?

Posted

Eu daca te instruiesc cum trebuie, te las si un pic in voie iar tu faci (pana la urma) cum te duce capul tot pe mine cade vina?

Cam da.Tu de ce crezi ca un manager dintr-o tara civilizata are salariul pe care il are? Responsabilitatea este imensa si daca ceva merge prost, managerul este primul tras la raspundere, altfel ce cauta in pozitia de manager? I se pun la indemana cateva instrumente si se asteapta rezultate. Daca nu reuseste sa se descurce cu ce are, i se va spune ca asta e diferenta intre un manager capabil si unul prost.

Astfel de lucuri sunt valabile si pentru orice ministru , dar nu la noi sau in Congo de exemplu.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...