Jump to content
Guest Alex.R

Am putea deveni nemuritori in 20 de ani, gratie nanotehnologiei

Recommended Posts

Guest Alex.R

Tu mergi la scoala?De ce?Daca Dumnezeu iti ghideaza cursul vietii nu poti sa schimbi nimic,asa ca ai putea foarte bine sa stai sa putrezesti intr-un colt de strada.

Ori nu prind eu substratul din reply-uri (daca exista vreunul) ori la voi orice stire cu subiect stiintific e tinta bascaliilor si mistourilor ieftine. Daca voi nu intelegeti pe deplin ce inseamna nemurire, colonizarea spatiului si alte subiecte SF actualmente, dar realitate pura in cateva decenii, nu inseamna ca trebuie sa ignorati de-a dreptul subiectele.

Internetul e unealta diavolului, la fel ca si tehnologia, nu va jucati cu chestiile astea. :)

Wtf o.O.Am fost creati cu un rost nu sa fim nemuritori.Pai iti dai seama ca ne-am inmulti ca iepurii:)))).Nu cred in chestia asta.

PS: Ma doare capu ma duc sa chem un nanobot dala sa ma repare =)))

nu e greu sa se bage legi de sterilizare la nastere, iar copii sa se nasca in asa fel incat populatia sa fie constanta (nasterea sa se faca prin criterii de selectie, doar mamele cu un anumit grad de inteligenta si cu un anumit aspect fizic sa poata avea copii)

totusi, stirea e umflata putin in stil jurnalistic. nu e neaparat vorba de nemurire, ci de prelungire a vietii. pt ca oricat de multe organe am inlocui, tot ar ceda ceva pana la urma, iar creierul nu poate fi inlocuit sub nicio forma si va ramane fara neuroni la un moment dat.

nu e greu sa se bage legi de sterilizare la nastere, iar copii sa se nasca in asa fel incat populatia sa fie constanta (nasterea sa se faca prin criterii de selectie, doar mamele cu un anumit grad de inteligenta si cu un anumit aspect fizic sa poata avea copii)

totusi, stirea e umflata putin in stil jurnalistic. nu e neaparat vorba de nemurire, ci de prelungire a vietii. pt ca oricat de multe organe am inlocui, tot ar ceda ceva pana la urma, iar creierul nu poate fi inlocuit sub nicio forma si va ramane fara neuroni la un moment dat.

Desi am avea nevoie de capacitati uriase de stocare, pe viitor am putea transfera memoria creierului in calculatoare, pentru a o pastra pana putem realiza un creier artificial (probabil in zeci de ani sau cateva sute, ca sa fiu mai pesimist). Putem atinge chiar si nemurirea.

Mi se pare o prostie! Pe mine daca m-ar intreba cineva: " Vrei sa devi nemuritor? Sau sa fii muritor?" eu as alege cu siguranta sa fiu muritor....

Vorba celui care a zis ...nu stiu cine a zis : Omul a fost creat sa :Se nasca , Sa traiasca si Sa moara

Guest Alex.R

Mi se pare o prostie! Pe mine daca m-ar intreba cineva: " Vrei sa devi nemuritor? Sau sa fii muritor?" eu as alege cu siguranta sa fiu muritor....

Vorba celui care a zis ...nu stiu cine a zis : Omul a fost creat sa :Se nasca , Sa traiasca si Sa moara

Sunt convins ca peste 50 de ani o sa inceapa sa intrebe lumea pe strada daca vor sa traiasca sau sa moara.

Tehnologia probabil o sa fie disponibila persoanelor care au diferse boli,de exemplu cancerul.

Foarte probabail!!! Tehnologia avanseaza mereu, evident si medicina. Cum inainte se murea de la o simpla raceala iar acum aceasta este ceva absolut banal .. poate ca in viitor ce pare acum de domeniul SF-ului va deveni realitate. Legat de "nemuritori"... n-as prea crede!

Cum inainte "se murea de la o simpla raceala",asa se moare si in zilele noastre.Daca inainte se murea de lepra,ciuma etc,acum se moare de alte boli incurabile(cancer,leucemie,etc.),odata cu tehnologia evoluand si bolile.Probabil,indiferent cand/unde omul va trai pe pamant,in prezent sau in viitor,vor exista boli incurabile care nu vor avea leac si care vor echilibra balanta vietii oamenilor pe pamant.

Cat despre nemurire...si peste un "cyborg" daca trece un tren...

Omul e dat sa se nasca si sa moara.Nu are rost sa traiesti fara sa ai sentimente,simturi.

Alex...fara suparare ,dar cum iti imaginezi nemurirea..??

1 la mana orice lucru are pretul ei in acest caz pretul al fi cel de nepretuit...SENTIMENTELE

SA TRAIESTI VESNIC FARA SA STI CUM E DRAGOSTEA .... FARA SA CUNOSTI FIORUL PRIMULUI SARUT?? ( trebuie sa recunosc mai degraba as muri maine dar mor cu gandu impacat ca am trecut prin acestea decat sa traiesc vesnic fara ele)

ORICE are pretul lui .....)

THORA ..ma bag eu la Humans

voi doi sunteti un fel de Stan si Bran?

Poate ca "traim" vesnic , dar te autodistrugi , vedeti si voi cate necazuri avem in viata , dupa 100-200ani o sa mai poata cineva sa traiasca cu ele ?

eu da.

Nu stiu ce sa cred...daca vei cadea intr-o boala cu sentinta mortii si nu mai poti sa mori inseamna ca ... ? Se inverseaza toate legile gratie nanotehnologiei? Nu cred ca este posibil asa ceva...

se inverseaza toate legile? care legi?

Pai la tehnologia care este acum se poate face cam orice, insa faza asta cu "nemuritorii" nu cred ca este posibila. Dumnezeu ne ghideaza cursul vietii, nu noi.

adica tu esti incapabil sa iei o decizie?

daca dumnezeu ne ghideaza vietile, inseamna ca nanobotii sunt 'ideea lui', el i-a ghidat pe aia sa faca asta, nu?

dumnezeu ii ghideaza pe criminali, nu?

complexatule

Wtf o.O.Am fost creati cu un rost nu sa fim nemuritori.Pai iti dai seama ca ne-am inmulti ca iepurii:)))).Nu cred in chestia asta.

PS: Ma doare capu ma duc sa chem un nanobot dala sa ma repare =)))

ia foarte multi ca 1 nu-ti ajunge

si daca isi prelungeste viata este inca la capitolul "Sa traiasca"

Guest pupu92

Cred ca pentru voi tehnologia sta pe loc.

Ganditiva ca acum cativa zeci de ani laptopurile erau de domeniul sf-ului, chiar si telefoanele mobile.

Suntem in secolul 21 fratilor. Orice e posibil.

Azi au aparut deja jucarii lego robotei. Comunica intre ei, sunt dotati cu memorie ram, isi transmit date cu ajutorul bluetoothului etc.

Ganditi-va cum reactiona stra stra stra stra bunicul daca incercai sa ii arati telefon.

Ganditiva ca acum cativa zeci de ani laptopurile erau de domeniul sf-ului, chiar si telefoanele mobile.

Azi au aparut deja jucarii lego robotei. Comunica intre ei, sunt dotati cu memorie ram, isi transmit date cu ajutorul bluetoothului etc.

Ganditi-va cum reactiona stra stra stra stra bunicul daca incercai sa ii arati telefon.

Tare aia cu lego robotei =))

Ba...tare faza cu nano nebunia asta ...pentru un film sf deocamdata .... ca in realitate .... o mierlim cu tontii ...bine ca acum o mierlim cu gandu ca nu o sa murim niciodata ...cu ajutoru nanobotilor desigur.

Asa cum magnatii petrolului nu vor lasa niciodata piata automobilelor eco sa se dezvolte, nici nemuritori nu vor exista. De putut se poate (trebuie gasita mai degraba o metoda de regenerare a celulelor mai eficienta decat nanontehnologia; pe mainile cui nu trebuie poate aparea ca o arma) dar cum sa se faca asta cand se doreste decimarea planetei? La mintea cocosului, parerea mea.

O astfel de inovatie o vad in domeniul armatei, mai degraba, soldati "cibernetici" sau cum naiba le zicea.

Raman uimit cand vad ca sunt oameni care cred ca peste 20 de ani o sa avem un slot USB dupa ureche prin care o sa ne conectam la un hard extern ca sa luam note mai mari la bac la romana. Cred ca lucrul necesar si suficient pentru asta e sa va duceti la scoala si sa nu va mai faceti sperante desarte.

Cat despre omul nemuritor, pe langa faptul ca e doar un vis, e si un vis urat. Eu unul n-as vrea sa traiesc vesnic.

Consider ca e o mica-mare diferenta intre crearea in mod artificial a unui mediu biotic si crearea unui telefon mobil. De exemplu in cadrul armatei se cerceteaza de un numar covarsitor de ani crearea "sangelui artificial", insa asta nu inseamna ca vreun lichid substituent are proprietatile sangelui, si eu sincer nici nu cred ca va avea vreodata.

Guest Alex.R

Raman uimit cand vad ca sunt oameni care cred ca peste 20 de ani o sa avem un slot USB dupa ureche prin care o sa ne conectam la un hard extern ca sa luam note mai mari la bac la romana. Cred ca lucrul necesar si suficient pentru asta e sa va duceti la scoala si sa nu va mai faceti sperante desarte.

Raman uimit cand vad oameni care inteleg prost un articol si citesc doar titlul.Peste 20 de ani vor incepe testele cu nanoboti pe material biologic.Peste 50 de ani probabil ,cu ajutorul nanotehnologiei ,oamenii vor trai mai mult.

un slot USB dupa ureche prin care o sa ne conectam la un hard extern

Asta nici macar nu este din viitor ci din prezent.Este posibil ce ai zis tu acolo.Sunt cateva persoane "oarbe" care vad cu ajutorul unei camere video conectata la nervul optic.

blind_t607.jpg

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...