Jump to content
DeejayR8

Atentie la Zeus! virusul care-ti fura banii

Recommended Posts

Daca ai un cont la banca si obisnuiesti sa-l gestionezi online, prin home banking, sfatul medicului este sa te abtii o vreme. Cel putin pana cand se va gasi un leac pentru Zeus, un troian care iti fura toti bani din cont fara sa stii ce te-a lovit.

Troianul Zeus3 isi face loc pe calculatorul tau profitand de gaurile de securitate din Internet Explorer si Adobe Reader. Odata intrat, va sta cuminte pana in momentul in care iti vei accesa contul de home banking. Atunci iti va goli contul fara macar sa banuiesti.

Daca esti infectat cu Zeus3, nu iti vei da seama ca ti-au disparut banii din cont. Acest troian nu va modifica valoarea de bani afisata in contul de home banking. ii va sustrage dar tu vei fi tentat sa crezi ca ai in continuare toti banii la locul lor.

Zeus3 este cel mai sofisticat virus vazut vreodata, spun specialistii in securitate. Vestea buna este ca, acest troian este un fel de Robin Hood, cu deosebirea ca nu da banii la saraci. Va ataca doar conturile in care gaseste peste 1250 de dolari. Cei care au sume mai mici pot sta linistiti, cel putin pana la urmatoare varianta.

Vestea proasta este ca, la ora actuala, nu exista niciun antivirus care sa-l poata detecta, cu sau fara metode euristice. Ar trebui sa ne ridicam serioase semne de intrebare legate de industria de antivirusi si protectia pe care aceste produse o promit.

Pana acum, Zeus3 a reusit sa sparga peste 3000 de conturi ale unei banci din Marea Britanie. Au fost sustrasi in total peste un milion de dolari. Faptul ca pana acum Zeus3 a afectat doar clientii unei anumite banci nu ar trebui sa ne linisteasca prea tare. Nimic nu ne poate garanta ca Zeus3 nu se va extinde.

Atata vreme cat antivirusii nu sunt capabili sa-l depisteze, depinde de tine sa te feresti, in cazul in care Zeus3 va viza si alte banci. O masura ar fi sa dezinstalezi Adobe Reader (exista si alte programe pentru citirea PDF-urilor) si sa nu folosesti Internet Explorer pentru online banking. Alta masura ar fi sa nu tii in cont mai mult de 1250 de dolari. si poate, intr-un final, se vor trezi si producatorii de antivirusi.

virus.jpg?width=440&height=381

Link to comment

18.09.2009 11:28 - momentul in care cei de la Kaspersky au anuntat ca virusul exista si ca nu au nimic impotriva acestuia.

A aparut cam tarziu pe GO4IT sau l-ai luat prea din urma :dontknow:

P.S: Oricum e foarte rar si ar spune cei de la Kaspersky ca acest virus actioneaza doar pe anumite carduri (in stil American) deci nu va faceti griji.

Link to comment

Mda.. si daca vrei un antivirus original dai 40 de euro si nu e bun de nimic.. inca odata hackerii ne demonstreaza cat de buni sunt.

Si antivirusul de cine crezi ca e facut?

Imi place ca articolul loveste mult in AV-uri. Probabil autorul are anumite frustrari in legatura cu asta.

Link to comment

daca folosesti IE cam meriti sa iti dispara banii din cont...

Meriti lucruri si mai rele, dar asta e alta treaba.

Mda.. si daca vrei un antivirus original dai 40 de euro si nu e bun de nimic.. inca odata hackerii ne demonstreaza cat de buni sunt.

Nu e bun de nimic, a? Cei mai puternici antivirusi au sute de mii de semnaturi de virusi in bazele de date, crezi ca poti face fata tuturor fara un antivirus? Nu prea cred. Chiar daca dureaza pana apare o solutie, fii sigur ca va aparea. Nu cred ca faci prea multe tranzactii si cred ca folosesti antivirus, asa ca nu ai de ce te plange. In topicul cu rusul ala infractor, ai spus ca e no-lifer, aici ridici in slavi hackerii. Awesome.

By the way, o versiune mai puternica a lui Zeus ataca acum si Mozilla Firefox. Foxit Reader + Google Chrome FTW. :wub:

Link to comment

trecem pe safari sau opera :)

sau mai bine linux, ubuntu, freebsd ca nu cred ca ataca decat win.

e ciudat ca daca pleaca banii dintr-un cont cam poti sa vezi pe unde se duc si poti sa prinzi hackeru/hackerii. cum de nu-l prind?

Pai in primul post spune ca ramane 'imaginea' sau ceva de genul , nu mai stiu cum s-a explicat. Spune ca pe langa faptul ca-ti substrage banii din cont , suma ramane aceasi la afisaj iar tu nu ai cum sa-ti dai seama ca nu mai ai bani in cont decat cand iti va spune ca nu ai atatia bani in cont , in cazul in care vrei sa extragi o anumita suma de bani.

Dar totusi ramanem la ideea , pe ce cale transmite banii intr-un cont , daca nu se pot verifica tranzactiile? :-?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...