Jump to content
Random Hero

"Colonizati spatiul sau veti disparea de pe Terra!"

Recommended Posts

Posted

Sinistrul verdict de mai sus a fost dat la adresa intregii omeniri de catre celebrul savant Sthepen Hawking, care trage, cu acesta ocazie, inca un semnal de alarma referitor la distrugerea ireversibila a Naturii: un dezastru ce va duce, intr-un final nu foarte indepartat, la extinctia speciei umane.

hawking.jpg

Intr-un recent interviu, reputatul savant declara ca, in prezent, este "optimist" in privinta sanselor omenirii de a se opri din nebunia industrializarii si tehnologizarii, dar atrage atentia ca in urmatoarele sute de ani, sansele omenirii de a supravietui sunt minime.

"Vad mari pericole pentru rasa umana. In trecutul nu foarte indepartat, supravietuirea omenirii a fost pe muchie de cutit in nenumarate ocazii, Criza Rachetelor din Cuba, desfasurata in anul 1963, fiind doar un singur exemplu. Frecventa unor asemenea evenimente negative va creste in viitor, nu am nicio indoiala asupra acestui lucru. Avem nevoie de o judecata sanatoasa si de intelepciune daca vrem sa scapam cu bine din propriile capcane pe care ni le intindem." avertizeaza Hawking

"Dar, eu sunt un optimist din fire. Daca in viitorii 200 ani vom evita dezastrele care ne pun specia in pericol de disparitie, atunci vom putea coloniza spatiul. Daca suntem intr-adevar singurele fiinte inteligente din galaxie, atunci avem datoria de a supravietui. Populatia umana si ritmul necugetat al exploatarii resurelor Terrei creste exponential, alaturi de capacitatea tehnica de a schimba mediul ambiental in bine sau rau. Alegerea ne apartine. Problema este legata de codul nostru genetic care adaposteste insinctele noastre agresive si egoismul, pe care le-am folosit in trecut ca principale mijloace de supravietuire", declara Stephen Hawking care, in incheierea interviului profeteste ca, daca in viitor vom construi un mijloc de locomotie cu care sa calatorim in timp, doar in directia Viitor, atunci teoria relativitatii emisa de Albert Einstein va fi infirmata.

sursa: descopera

Posted

C`mon man...numai postati si voi stiri deastea ca dispare rasa umana..dispare asta e , a trait cat a trait... stii cum se zice... "omu` vine da mai si pleaca"...live your life....decat sa stai in casa si sa astepti cu frica ziua de maine citind stirile astea...mai bine te duci prin parc cu o rola...niste distractie cu prietenii la un suc... cu stiriile astea lumea se sperie... please numai postati stiri de genul asta si cu apocalipsele din 201500

Guest Alex.R
Posted

Desteptii de la descopera au "tradus" asa:

In an interview with the website Big Think, Professor Hawking said he was an optimist but the next few hundred years had to be negotiated carefully if humans were to survive.

Intr-un recent interviu, reputatul savant declara ca, in prezent, este "optimist" in privinta sanselor omenirii de a se opri din nebunia industrializarii si tehnologizarii, dar atrage atentia ca in urmatoarele sute de ani, sansele omenirii de a supravietui sunt minime.

Iarasi o stire care dezinformeaza.Cum sa colonizma spatiul daca astia de la descopera zic ca trebuie sa ne oprim procesul de "tehnologizare"?

Descopera cred ca apartine BOR.

Posted

daia numai pot eu ca se termina omenirea peste 300 de ani cand eu voi fi mort haha . Stiti proverbul ala '' dupa mine , potopul'' nu ma intereseaza ce va fi dupa mine .

Guest Alex.R
Posted

Voi cititi si altceva decat titlul articolului?Aici este vorba despre terminarea resurselor ,care ,in cazul in care nu stiati,nu sunt infinite.Ok,va doare undeva,dar chiar trebuie sa postati la fiecare topic aceeasi fraza tembela ?

Posted

are foarte mare dreptate domnul hawking, cred ca e constienta toata lumea ca la un moment dat nu vom mai putea trai pe pamant dintr-un motiv sau altul si va trebui sa plecam in alta parte daca vrem sa supravietuim.

singura problema e ca nu inteleg de ce asta e o stire :D adica stiu si eu ca la un moment dat se termina, fara sa fiu astrofizician, doar ca pana se termina dispar si eu si copii copiilor mei, asa ca sincer nu ma intereseaza :))

Posted

are foarte mare dreptate domnul hawking, cred ca e constienta toata lumea ca la un moment dat nu vom mai putea trai pe pamant dintr-un motiv sau altul si va trebui sa plecam in alta parte daca vrem sa supravietuim.

singura problema e ca nu inteleg de ce asta e o stire :D adica stiu si eu ca la un moment dat se termina, fara sa fiu astrofizician, doar ca pana se termina dispar si eu si copii copiilor mei, asa ca sincer nu ma intereseaza :))

pt ca mai sunt oameni care cred ca soarele se invarte in jurul pamantului, si nu invers. de asta e o stire :)

Posted

Adica nepotii tai :P.

@ Si eu gandesc cam la fel ca Sensini, sa vad membrii familiei pe care ii mai apuc ca sunt ok, si dupaia ma doare-n 14.

Posted

O stire extrem de interesanta,insa nu cred ca userii linkmania pot schimba cu ceva destinul rasei umane.Acest topic ar trebui citit de cei care intr-adevar distrug viitorul rasei umane.

Posted

' date='12 August 2010 - 00:40' timestamp='1281566409' post='5284804']

Si nostradamus a prevazut sfarsitul lumii in 2010 si uite ca inca mai postam :)

actualy...nostradamus a prezis ca lumea va cunoaste apocalipsa in anul 2000. mayasii ca in anul 2012.

pana acum:

anul 2000: Pamantul-1 Nostradamus- 0

anul 2012: sub semnul intrebarii.

Posted

' date='12 August 2010 - 01:40' timestamp='1281566409' post='5284804']

Si nostradamus a prevazut sfarsitul lumii in 2010 si uite ca inca mai postam :)

Am citit si eu cartea.Nu l-am crezut pe nostrdamus , nu o sa il cred nici pe asta cu gatu' stramb.Vor sa bage spaima in oameni.

Guest Alex.R
Posted

Nu este nimic de crezut aici,ci doar de inteles.Tu esti tot un individ care crede ca Pamantul are resurse infinite?

Posted

si trebuie sa fii un savant stramb si in scaun cu rotile ca sa-ti dai seama ca un dezastru colosal poate duce la disparitia vietii pe pamant si ca o solutie ar fi popularea altei planete? like WOW!

Guest Alex.R
Posted

Nu este nimic de crezut aici,doar de gandit.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...