DeejayR8 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 San Juan, capitala statului Puerto Rico, va deveni primul oras in care accesul autovehiculelor va fi complet interzis. Noua infrastructura ofera o libertate deplina de deplasare a turistilor si cetatenilor in zona Isleta, cu numeroase puncte de acces catre plaja. Transportul pe distante mai mari se va face cu trenul usor, pe calea ferata ce va strabate intregul oras. Administratia locala spera ca astfel capitala sa devina mai atragatoare pentru vizitatori si sa fie repopulata. Conform statisticilor demografice, populatia din Isleta de San Juan (centrul vechi al San Juan-ului) s-a diminuat serios in ultimii 60 de ani (de la aproape 30.000 de locuitori in 1950, la doar 8.000 astazi), aspect corelat de autoritati cu cresterea numarului de autovehicule. Modificarea infrastructurii costa 1,5 miliarde dolari, iar constructia caii ferate inca 400 de milioane. Transformarea completa a orasului San Juan intr-un loc de promenada si relaxare va dura aproximativ 15 ani. Sa speram ca acest proiect va fi urmat de altele similare, de ce nu si in Romania.La cata nebunie e pe sosele si mai ales la ce legi sunt si cum se aplica, am avea mare nevoie de asa ceva!
blk Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Si Paris a interzis accesul automobilelor in centrul vechi. Oricum, o initiativa buna.
flakyn1 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Da, ai dreptate, o initiativa buna + ca o sa fie mai putina poluare.
CoCaine Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 o initiativa destul de buna. dar cam tarziu zic eu.. oricum, de ce cand vedeti ceva bun la alti, faceti imediat o paralela la Romania?
marius_truckerfan Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Eiiiiiiiiiiii ce fain. Ma mut acolo . Serios, cine nu si-ar dori sa locuiasca intr-un oras cu poluare aproape 0 ? Ca totusi trenurile alea nu polueaza ca o gramada de masini.
Hackeru' Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Unii cercetatori au gandit ideea acestui oras. O sa fie un oras placut, atragator, nu o sa fie poluat.
Kanye Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Un proiect foarte bun .. va dati seama cat o sa scada gradul de poluare?
Menum35 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Foarte frumos. La cata nebunie este pe sosele ar fi perfect si pentru noi asa ceva si mai ales la ce legi sunt si cum se aplica.
FashionVictim Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Foarte frumos si foarte bun , la noi la mare mai au putin si intra cu masina in apa .... ca pe plaja deja au intrat )
parkour13 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 foarte buna decizia asta ...cum spunea ludacris la noi au ajuns cu masinile pe malu marii stau pe nisip cu ele
Kabuky Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Si Paris a interzis accesul automobilelor in centrul vechi. Oricum, o initiativa buna. Sunt interzise anumite automobile (4X4,tiruri..etc) .Din cate stiu eu.
Guest Serban_94 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Sunt interzise anumite automobile (4X4,tiruri..etc) .Din cate stiu eu. Nu este adevarat ,nu ai voie nici cu scuter prin centrul vechi al Parisului,nu conteaza ce masina ai,nu ai voie cu nimic. Oricum o initiativa buna
*Kegan* Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Cum spune si ludacris , la noi pe plaja lumea se bronzeaza pe capota masinii. Orice taran are un BMW in fata casei... Foarte bine , 'lumea incepe sa fie mai buna'.
RuLLzzs Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Toti taranii se duc in Italia si pe urma vin cu BMW-uri in romania...
Random Hero Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Toti taranii se duc in Italia si pe urma vin cu BMW-uri in romania... Asa o fi, dar stirea se refera la un oras din Puerto Rico si nu vad mentionat vreun rand despre romani. Ar fi placut sa strabati strazile cu o bicicleta ca mijloc de transport, nu vad ca scrie ceva de ele si nu cred ca le-ar interzice.
razvan93s Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 in Bucuresti daca se v-a aplica vreodata vreo lege din asta fara autovehicule...cred ca media de varsta v-a creshte cu 5-10%:)
antonio112 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Toti taranii se duc in Italia si pe urma vin cu BMW-uri in romania... Lasa`ma sa termin ideea inceputa de tine: Vin cu BMW`uri si iti fac tie ciuda, nu ? Ca deh, vezi saracu' de tine, om silitor, care sta pe forum si nu muncteste nimic toata ziua doar se plange de altii care au muncit si au masini. Anyway, sa fiu si ON TOPIC: Sincer, chiar as vrea sa va vad eu pe voi, unde ati fii acum fara masini? Ganditi`va doar putin: Daca parinti vostri n`ar avea masini, unde ar lucra? Voua va este usor: "Mai putina poluare" ... de parca v`ar durea undeva de poluare. Va plangeti de masini ca polueaza dar voi cand aruncati o mizerie pe jos nu poluati? Cand fumati o tigara nu poluati? Ganditi`va doar putin inainte de a scoate orice pe gura. In alta ordine de idei: Daca ar exista doar trenuri, va dati seama ce aglomeratie ar fii in gari, trenuri? Acum veti zice ca s`ar construi mai multe gari, cai ferate bla bla ... si alea cine le`ar construi daca accesul masinilor n`ar fii permis? Le`ati cara voi in brate? Sunt puncte pozitive dar sunt si negative, trebuie analizate toate inaintede a lua o decizie asa importanta, nu e chiar asa usor. Hai sa va dau exemplu un caz concret: Toti ati fost / sunteti la scoala, nu? Ei, ganditi`va doar, ca in prima zi de scoala, daca este o furtuna, cu ce taxi`uri ati merge voi la scoala? Daca trebuie sa muti o mobila, o masina de spalat, un aragaz, ceva? L`ati cara in brate? Hai bre' sa fim seriosi.
Angels at mp3 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Buna ideea, chiar foarte buna. Pe unii oameni ii liniseste, relaxeaza mai mult o plimbare cu bicicleta, decat cu masina .. Ar fii frumos sa fie si in unele orase din Romania asa ceva.
m4x Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Ce-mi place, ce-mi place .. poluare, poluare. Chiar si frigiderul polueaza, nu doar masina. Imi place ideea de a parcurge, de a vizita, de a te plimba pe jos, cu bicicleta, cu altceva in afara de masina. Nu cred ca o sa aiba succes asa mare deoarece, timpul costa bani pana la urma urmei :) dar este ceva inovator.
Erhard Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Ohho , sa fie asa mai peste tot , daca ar fi asa , sa traiesti ar fi ceva de vis , fara poluari doar natura. De fel eu ma linistesc ascultand muzica la maxim , altii se linistesc in liniste , aia e treaba lor. No comm. Un oras de vis.