Jump to content
DeejayR8

Autobuzul-tunel

Recommended Posts

Posted

Perspectiva de-a sta intr-un autobuz blocat in trafic nu este una placuta, mai ales daca mijlocul de transport in comun nu este dotat cu aer conditionat. Chinezii au o solutie la aceasta problema, sub forma unui autobuz-tunel care sa permita autovehiculelor sa circule sub el. Uriasul mijloc de transport in comun va ocupa doua benzi Si va rula pe sine. El se va comporta ca un tunel mobil. in momentul in care intalneste trafic, el va putea sa mearga mai departe pe deasupra lui. Cand opreste in statii, autobuzul nu va bloca niciuna din benzile de sub el. Autovehiculele care vor putea rula pe cele doua benzi speciale vor avea o inaltime limitata de indicatoare. Tunelul mobil va fi dotat cu senzori si semnale luminoase pentru a evita coliziunea masinilor de peretii sai.

autobuz-tunel-china.jpg?width=440&height=285

Autobuzul va fi electric si va rula pe un traseu de 186 km intr-o zona aglomerata din Beijing. Cu o latime de 6 m ?i o inaltime de 4-4,5, el va putea transporta 1200-1400 de pasageri cu o viteza maxima de 60 km/h. Confom estimarilor, autobuzul ar reduce cu 25-30% blocajele de trafic din zona. Intr-un an ar putea fi construita o ruta de 40 km, de trei ori mai repede decat o magistrala de metrou cu aceesi lungime. Poate ca si traficul din Bucuresti ar arata altfel dac? ideea chinezilor ar fi pusa in practica pe bulevardele aglomerate, unde metroul nu ajunge inca sau nu va ajunge vreodata. Cat despre faptul ca soferii pot transforma doua benzi in trei, aceasta este o cu totul alta discu?ie.

Posted

Chiar ceva folositor, un proiect incredibil, mie chiar imi place este o idee care nu am mai vazut-o...

Foarte foarte folositor acest proiect,chinezii nu inceteaza sa ne uimeasca cu ideile lor, pur si simplu "geniale".

Guest spanky
Posted

mama ce au scos chinezii :))

misto rau, as vrea si eu sa merg cu unul d-asta sa vad cum e

Guest iloverap08
Posted

Incredibil ..in sfarsit ceva folositor 8-|

Posted

era ceva de asteptat , asa ceva s-ar putea sa apara in Romania mai devreme decat credeti , pt. ca chinezii le scot ieftin , deci statul ar avea bani sa cumpere cateva , mai ales pentru Bucales

Posted

Uimitor proiect, chinezii sunt foarte inteligenti. Dar stii, degeaba daca esti inteligent si nu iti folosesti inteligenta. Ei sunt un popor muncitor, nu ca noi romanii care stam si asteptam sa ne cada bani din cer.

Merita tot respectul.

Posted

era ceva de asteptat , asa ceva s-ar putea sa apara in Romania mai devreme decat credeti , pt. ca chinezii le scot ieftin , deci statul ar avea bani sa cumpere cateva , mai ales pentru Bucales

Nu are bani statu roman pt ceva folositor ideea este foarte buna dar ar costa ceva ...

Posted

Stati linistiti ca in Bucuresti cu siguranta s-ar gasi cate unu sa tina o sina d-aia intre roti, ca doar e la moda deja sa se ruleze pe linia de tramvai, si pe cand intalneste tramvai din fata/spate ramane ca mutu. Oricum geniala ideea, m-as plimba si eu cu asa ceva :D. 4,5 m ? :o Ar incapea si camioanele pe sub el.

Guest Serban_94
Posted

Cel mai tare autobuz si cea mai tare idee,asa traficul este mai liber

Posted

Nu are bani statu roman pt ceva folositor ideea este foarte buna dar ar costa ceva ...

Crezi tu ca nu are bani saracul statul Roman pentru asa ceva? ... Te inseli enorm , nu va mai luati dupa toata lumea ca nu suntem asa saraci tata. Doar ca noi cam 'donam' si nu e bine.

Cat despre autobuz mi se pare ingenios insa nu vad unde ar merge asta in Romania.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...