Jump to content
Random Hero

Canibalismul: intre mit si realitate

Recommended Posts

Posted

Povesti inspaimantatoare despre oamenii care isi mananca semenii circula de secole prin lumea oocidentala. Pentru unii – e doar un mit; pentru altii – o posibila realitate, oribila si fascinanta totodata.

6-mic.jpg

Raspandite de misionari, exploratori sau armate cotropitoare, povestile despre triburi primitive, care mancau carne de om, au aprins imaginatia populara timp de sute de ani. Totusi, daca stam bine sa ne gandim, aceste surse nu erau foarte credibile; in fond, pentru a-si justifica prezenta si actiunile in acele teritorii indepartate, aveau tot interesul sa acrediteze ideea ca acolo traiesc niste salbatici respingatori, cu purtari dezgustatoare, care trebuiau "civilizati" cu forta, la nevoie.

Nimic nu slujea mai bine acestui scop propagandistic decat canibalismul, caci acesta e poate cel mai puternic dintre tabu-urile omenirii si tocmai de aceea incalcarea lui provoaca tot atata fascinatie cat si repulsie.

Dar, daca multa vreme canibalismul a fost un mit despre obiceiurile unor popoare salbatice si exotice, o intamplare petrecuta in 1972 a zguduit profund perceptia lumii "civilizate" despre acest fenomen: un avion care ii transporta pe membrii echipei de rugby a Uruguayului s-a prabusit in Anzi. 16 din cei peste 40 de pasageri de la bord au izbutit sa supravietuiasca, timp de aproape trei luni, pe culmea unor munti inzapeziti, doar datorita faptului ca au mancat carnea tovarasilor lor morti.

La vremea respectiva, evenimentul a umplut lumea de oroare dar, totodata, i-a fortat pe oameni sa isi reconsidere opinia fata de canibalism, sa revizuiasca si sa interpreteze - cu un ochi mai critic - relatarile istorice privind acest comportament.

Afla mai multe, urmarind socantul documentar de aici.

sursa: descopera

Guest Bogdan.
Posted

cannibal corpose \m/

decat sa mor mai bine fac gratar din tine

Posted

Stiu ca am vazut ceva pe la oprah :D ... un avion s-a prabusit intr-un tinut rece .. iar supravietuitorii s-au hranit cu cadavrele celorlalti :yum: ... Nu este nici un mit.. unul dintre ei a recunoscut asta la tv... si din cate imi amintesc nimeni nu a fost oripilat [prea tare] , majoritatea au spus ca au facut ce trebuia... :ceuameni:

Guest Alex.R
Posted

Tu chiar crezi ca nu ai manca , carne de om daca nu ai avea alternative?

Cat despre cei prabusiti intr-un tinut inghetat,trebuiau sa manance decat grasimea si muschii,pielea puteau sa o foloseasca pentru a se incalzii.

Posted

aia cu avionul am vazut-o pe discovery.

am mai vazut un documentar despre un japonez care manca australiene apetisante (si alte fete)

si salbaticii aia mananca oameni. dusmanii omorati in batalie. acum depinde de la salbatic la salbatic :)

cica carnea de om are gust de pui, daca mai tin io bine minte.

nu stiu de unde treaba cu mitul. eu unul nu am considerat canibalismul niciodata un mit.

Posted

Si eu sunt de parere ca nu este un mit.Din cate stiu,in razboaie cadavrele erau alimentul de zi cu zi al celor ramasi in viata.

Posted

Cat despre cei prabusiti intr-un tinut inghetat,trebuiau sa manance decat grasimea si muschii,pielea puteau sa o foloseasca pentru a se incalzii.

Parerea mea este ca ar trebui sa te rezumi la a da in continuare copy/paste uri.

Nu mai emite judecati "de valoare"... sunt penibile.

Acum 60 de ani nemtii foloseau pielea umana pentru a confectiona abajururi pentru veioze. Tocmai pentru ca este subtire, transparenta si lasa lumina sa treaca prin ea.

Cum dracu` sa tina de cald pielea umana ?!?!?!?! :blink:

La vremea respectiva, evenimentul a umplut lumea de oroare dar, totodata, i-a fortat pe oameni sa isi reconsidere opinia fata de canibalism, sa revizuiasca si sa interpreteze - cu un ochi mai critic - relatarile istorice privind acest comportament.

Exista marturii din timpul asediului Leningradului inclusiv de sacrificari umane in vederea consumului de carne. De asemenea exista povesti despre sacrificarea propriilor copii sau chiar procreerea in vederea sacrificarii.

Parerea mea este ca genul asta de intamplari - care oricum sunt la limita extremului - ar trebui doar mentionate fara prea mare lux de amununte sau dezbateri majore. Procreerea cu scopul de a avea la masa proteine animale este mult sub conditia umana.

Ne aduce doar aminte din cand in cand ca suntem in continuare niste animale ciudate doatate inca cu un simt dezvoltat al supravieturii individuale.

Posted

In situatii extreme, va garantez ca si voi ati face la fel. Instinctul de supravietuire este extrem de puternic si atunci nu veti mai spune ca mai bine va sinucideti decat sa mancati carnea altui om.In fond si la urma urmei, daca nu e grasa si e bine gatita... merge :)  

Guest smiley_real92
Posted

Se transforma in mit de acum...mai ieri era o realitate .Inca cred ca se mai practica prin tinuturi uitate d lume..Africa ..unde sunt bastinasi si clanuri de alea..se mananca intre ei.

Posted

' date='10 August 2010 - 16:16' timestamp='1281446201' post='5281433']

In situatii extreme, va garantez ca si voi ati face la fel. Instinctul de supravietuire este extrem de puternic si atunci nu veti mai spune ca mai bine va sinucideti decat sa mancati carnea altui om.In fond si la urma urmei, daca nu e grasa si e bine gatita... merge :)  

are dreptate la inceput :D da e ceva ciudat :-? de unde stii ca merge :> ;))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...