Jump to content
Guest Alex.R

romanii - cei mai inteligenti din Europa

Recommended Posts

Guest Alex.R
Posted

Nu are legatura directa cu IQ,deoarece ramane neschimbat pe tot parcursul vietii.In schimb are legatura cu modul de gandire,nu mai crezi ca Pamantul e plat,are margini,universul are 6000 de ani,etc.

Guest Alex.R
Posted

Da, prea mul?i români prefer? "s? cread?", nu "s? gândeasc?". Pentru ei nu exist? (a?a c? de ce ar folosi?) argumente ci doar convingeri. Incapabili s? în?eleag? un ra?ionament ?tiin?ific, consider? c? ?tiin?a este un fel de religie, în care cred cei r?t?ci?i de turma cre?tin?, indivizi care ar trebui recupera?i, sau m?car ar?i pe rug. Unul dintre habotnici chiar pomene?te la un moment dat de "logica perfect?" a bibliei!

Interesant este c? majoritatea acestor "cre?tini" sunt convin?i de "adev?rul" ghicitului, horoscoapelor, vr?jitoriilor ?i alte supersti?ii, f?r? s? sesizeze c? astea sunt exact p?gânismele cu care se lupt? cre?tinismul de aproape 2000 de ani.

De unde aceast? înclina?ie spre misticism a românilor? (Bineîn?eles c? nu doar românii au aplecare în direc?ia asta, dar se pare c? la noi procentul e mult mai mare decât la al?ii.) Cred c? cea mai scurt? variant? de r?spuns este simplitatea solu?iilor oferite de credin??: dumnezeu a f?cut asta; diavolul ?i-a b?gat coada; duhul r?u e vinovat; îngerul te-a ap?rat; Luna e în casa a cincea; vecina ?i-a trimis argintu'-viu... R?spunsuri clare ?i definitive, ceea ce pentru o minte "odihnit?" este sinonim cu adev?rul. Lama lui Occam taie f?r? mil? - chiar ?i în mintea celor care n-au auzit de ea.

În contrapartid?, ?tiin?a ofer? doar r?spunsuri care genereaz? alte întreb?ri ?i în mod sigur nu va ajunge niciodat? la un r?spuns final. Pentru c? asta este ?tiin?a: o c?utare perpetu?. Dar drumul ?sta cere efort intelectual, ceea ce este inadmisibil pentru cei care "muncesc, nu gândesc". A?a c? dispre?ul majorit??ii românilor (încurajat ?i de pe cel mai înalt fotoliu politic) fa?? de ?coal? ?i to?i ai ei este perfect normal. Am avut ocazia de multe ori s? aud argumente de genul: "Ce-i trebe lu' fi-miu' carte? C? doar la oi merge ?i f?r?! A?a cum am tr?it eu, a?a o s? tr?iasc? ?i el!"; "Bunicu' a t?iat lemne la p?dure, tata la fel, eu la fel, a?a c? ?i b?iatu' meu o s? taie lemne. Ce-i aia ?coal?? Drujba merge ?i f?r?. A venit muntele peste sat? A?a a vrut Dumnezeu!" ?i apoi se revolt? c? doctorii, inginerii, economi?tii din România sunt care mai de care evrei, unguri, nem?i... Dar asta sigur e consecin?a conspira?iei ?leia mondiale împotriva românilor!!!

Credin?a ofer? certitudini, ?tiin?a doar îndoieli... Ce poate oare s? aleag? o minte care la vârsta potrivit? nu a exersat gândirea logic?, ra?ionamentul, argumenta?ia?

Da, în grajd, la îngrijitul vacilor, nu este necesar? teoria atrac?iei universale, dar faptul c? tu în?elegi c? P?mântul se învârte în jurul Soarelui reprezint? diferen?a dintre tine ?i partenerul t?u aflat de cealalt? parte a ieslei.

Guest Alex.R
Posted

Nu stiu cu ce sens folosesti gg(good game) in situatia asta.

Guest spanky
Posted

Nu stiu cu ce sens folosesti gg(good game) in situatia asta.

"felicitari amice" , cu sensul asta cred, sarcastic desigur

Posted

SilenR dupa ce o sa citesti biblia o sa iti dai seama de ce indobitoceste.

Nu vezi oameni credinciosi?Fa un sondaj pe strada atunci.

-am citit Biblia, si mi se pare o carte fantasy foarte ingenioasa.

-as face un sondaj dar mi-e teama ca spre deosebire de altii (gen realitatea) nu am banii necesari sa pot cumpara un numar asa mare de pareri.

-consider ca e mai bine ca omul sa iti raspunda ca Dumnezeu a facut lumea si sa se teama de el decat sa iti raspunda ca nu stie cum am ajuns si de ce suntem noi aici

-am mai discutat asta in prea multe topicuri despre religie si chiar nu mai am chef sa dezvolt subiectul si aici, insa in esenta omul este rau si are nevoie sa se increada si sa se teama de ceva - pentru a exista un anumit echilibru. Pentru faptul ca unii mai inteligenti pot constientizeaza ca acel echilibru nu trebuie facut din frica pentru ceva ce in fond nu exista, nu inseamna ca toti ajung la performanta de a trece peste aceasta bariera. Paradoxul sta in faptul ca cei prosti sunt cei mai multi => posibil ca religia sa nu fie chiar asa de rea cum o vezi tu.

Cu riscul de a suna ca Mircea Badea.. nu vi se pare paradoxal faptul ca desi suntem inconjurati de atatea fiinte capabile si inteligente nu suntem in stare sa facem nimic pentru noi ca natie? Chiar trebuie sa plece toti oamenii capabili la "aia prosti"? Asa dam noi dovada de inteligenta?

Ca sa poata cineva sa schimbe aici ceva trebuie sa se gandeasca intai la binele natiei si apoi la binele propriului buzunar. In principiu oamenii tineri, care bineinteles nu sunt sustinuti politic, ar face asa ceva. Nu stiu cum sa-ti zic, dar e un fel de bucla-infinit. Aici trebuie sa intervina ceva din afara ca sa se mai poata schimba vreo ceva.

Posted

În context european, românii sunt mai pu?in „alfabetiza?i” din punct de vedere ?tiin?ific. Deficitul cognitiv-?tiin?ific al publicului român este unul dintre cele mai mari din Europa. Conform datelor Eurobarometrului special 224, România se afla în 2005 pe locul 24 din 29 de ??ri europene (EU29), în ceea ce prive?te nivelul cunoa?terii ?tiin?ifice a publicului.

Ce legatura are bagajul de cunostinte "stiintifice" cu INTELIGENTA?

Inteligenta inseamna cu totul altceva decat cunoastere si cunostinte generale.

Adica, faptul ca tu esti ateu nu te face mai inteligent decat restul si tocmai ti-am demonstrat asta.

Studiul asta are mare legatura cu gradul de urbanizare al Romaniei in primul rand. Nu poti compara o tara ca Olanda cu 3% din populatie in mediul agrar/rural cu Romania cu peste 45% din populatie in mediu rural.

Evident ca la tara informatia ajunge mai greu si mai distorsionat.

Faptul ca un tanar care a crescut la Mila 23 ( de exemplu ) nu a vazut in viata lui un tren si poate ca nici nu a auzit de el nu inseamna ca nu ar putea fi inteligent chiar daca nu are un bagaj de cunostinte generale.

El poate descoperi si interactiona cu mediul si fenomenele de 100 de ori mai bine decat tine.

Daca maine se ia pentru 3 luni curentul electric (conform "stiintificologilor" de la NASA - vezi subiect mai jos) tu o sa mori de foame.

Ala de la Mila 23 o sa traiasca mai departe linistit bazandu-se pe inteligenta lui.

Cam asta se cheama selectie naturala. Adicatelea, selectia naturala are legatura cu natura, nu cu Wikipedia.

De unde aceast? înclina?ie spre misticism a românilor?

Tot de acolo de unde exista si inclinatia spre consumul in exces al stiintei tabloidizate.

Iar tabloidizarea stiintei face cel putin la fel de mult rau ca si Biserica.

Partea asta de forum este un exemplu care imi sustine ceea ce am zis mai sus.

Ia vezi tu cate topicuri apocaliptice bazate pe surse "stiintifice" sunt pe aici.

Cand vine vorba de tampit oamenii stiinta tabloidizata este mai rea decat religia practicata in biserici.

Vrei exemplu? Na... anul 2000.

Guest Alex.R
Posted

1.Imi place deoarece iti dai cu parererea.

2.Nu era vorba ca ateii sunt mai inteligenti decat religiosii,chiar daca tarile religioase au un raport de invers proportionalitate intre gradul de religiozitate si starea economica a tarii,media IQ pe tara si cunostiintele stintifice generale..

3.Cum am explicat mai sus,niste cunostinte in plusa afecteaza modul de gandire.Daca incepi sa iti pui intrebari legate de lumea in care traiesti si nu iti iei raspunsul dintr-o carte magica de 2000 de ani,afecteaza modul de gandire.

4.Nu ma lua pe mine cu "evidenta ca la tara ajunge informatia la greu" ,daca sunt asa de inteligenti oamenii de la oras,atunci trebuiau sa existe foarte multe scoli in mediul rural.

5.Daca maine se ia curentul pentru 3 luni,o sa avem probleme mult mai mari decat mancarea.

6.Nu crezi cumva ca stiinta asta tabloidizata este influentata de biserica sau tu chiar crezi ca BOR nu are deloc putere in tara asta?Deja vad un articol cu titlul "Oamenii se trag din soareci" si in continut :

"Niste cercetatori de la xyz au descperit ca ne tragem din soareci.Ei acum resping biblia si sunt anti Dumnezeu."
, acel articol fiind o aberatie la descoperirea asemanarii codului ADN de la soareci cu cel de la oameni.

Cateva imagini folositoare:

Media IQ Europa:

0,,282652,00.gif

In legatura cu proasta informatizare in mediul rural,hmmm oare care este cauza?:

biserici.png

SilenR ,cruciadele au avut loc "din cauza fricii de dumnezeu" ?Dar inchizitia?Ardea oameni pe rug din "frica de dumnezeu" ?

SilenR,am sa continui cu acest subiect la Universul Credintei.

Posted

SilenR ,cruciadele au avut loc "din cauza fricii de dumnezeu" ?Dar inchizitia?Ardea oameni pe rug din "frica de dumnezeu" ?

Irelevant.

-una e cum sunt oamenii si alta e cum ar trebui sa fie.

-daca exista o divinitate nu inseamna ca Biserica pune in practica gandurile sale intocmai. Adica sa presupunem ca ar exista un Dumnezeu exact cum l-ar descrie Biserica: daca popii sunt pacatosi atunci Dumnezeu e rau? In concluzie crezi ca daca ar fi existat un Dumnezeu ca cel descris de Biserica, acesta ar fi "ordonat" inchizitia sau cruciadele? (daca el exista, mintea mea bolanda nu il poate percepe: e imposibil sa fii si drept si iertator in acelasi timp).

SilenR,am sa continui cu acest subiect la Universul Credintei.

astept

Guest Alex.R
Posted

Serios?Facem alt test atunci adunam toti userii forumului intr-o aula,si punem intrebari asemanatoare.Chiar ma gandesc care o sa fie rezultatul..

Posted

a fi inteligent inseamna cu totul altceva. nush cum ati dedus voi ca daca romanul nu stie anumite chestii de cultura generala este prost 8-|.

Guest Alex.R
Posted

Spauny,pentru mine inteligenta=IQ+ceva cultura generala

0,,282652,00.gif

Asta denota prostia nu lipsa de cultura generala:

40% dintre responden?i cred c? „unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumi?i oameni” sau c? zodia unui om îi influen?eaz? personalitatea ?i comportamentul

50% cred c? norocul este mai important pentru succesul în via?? decât ?coala

50% ?in cont de zicala “dac? te m?mânc? palma stâng? vei primi bani” sau “cine nu are noroc în dragoste are noroc la c?r?i”

50% raport cred c? deochiul poate fi prevenit cu ajutorul culorii ro?ii.

Posted

tin tabelul tau rezulta ca Romania are media de 94.

daca o persoana are iq peste 90 este considerata inteligenta.

=> Romania o tara cu o populatie inteligenta.

Zi tu ca nu e corect !!!

Guest Alex.R
Posted

Consider ca o persoana este inteligenta daca are IQ-ul peste medie.Totusi in ultimul test ,cel cu IQ,nu am prea mare incredere.Daca vreti sa va testati IQ-ul,o puteti face aici : http://www.gigiassessment.com/

Guest iloverap08
Posted

romanii se pricep la tot

Pacat ca ori sunt prea lenesi , ori se prostesc , ori , ori , ori... #-o

Posted

Consider ca o persoana este inteligenta daca are IQ-ul peste medie.Totusi in ultimul test ,cel cu IQ,nu am prea mare incredere.Daca vreti sa va testati IQ-ul,o puteti face aici : http://www.gigiassessment.com/

Your score

129

:nanana:

Spauny,pentru mine inteligenta=IQ+ceva cultura generala

Deci pentru tine inteligenta nu reprezinta o insusire dobandita din nastere? Crezi ca poate fi "cultivata" prin educatie? Altfel nu vad rostul culturii generale in cadrul unui asemenea test...

Guest Alex.R
Posted

Iti trebuie cultura generala ca sa deosebesti patratul de cerc,de exemplu.blasph,bravo peste 124 sunt geniile.

Posted

Daca vorbim de un top al prostiei in tarile europene, nu cred ca conteaza locul pe care se plaseaza momentan romania pentru ca oricum vom ajunge primii in acest top.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...