Jump to content
Guest Alex.R

romanii - cei mai inteligenti din Europa

Recommended Posts

Guest Alex.R
Posted

Patru români din cinci cred c? Dumnezeu a creat toate fiin?ele, a?a cum sunt ele ast?zi, respingând teoria evolu?ionist?, potrivit raportului de cercetare „Publicul românesc ?i ?tiin?a”, citat de agen?ia de pres? NewsIn. Studiul mai arat? c? 42 la sut? dintre români cred c? Soarele se învârte în jurul P?mântului ?i 35 la sut? sunt convin?i c? dac? beau ap? dup? o persoan? infectat? cu HIV se vor îmboln?vi la rândul lor.

34% dintre români nu ?tiu c? genele tat?lui sunt cele care influen?eaz? sexul copilului nou-n?scut

66% consider? c? antibioticele sunt bune pentru c? trateaz? atât viru?ii cât ?i bacteriile.

40% dintre responden?i cred c? „unele numere sunt deosebit de norocoase pentru anumi?i oameni” sau c? zodia unui om îi influen?eaz? personalitatea ?i comportamentul

50% cred c? norocul este mai important pentru succesul în via?? decât ?coala

50% ?in cont de zicala “dac? te m?mânc? palma stâng? vei primi bani” sau “cine nu are noroc în dragoste are noroc la c?r?i”

50% raport cred c? deochiul poate fi prevenit cu ajutorul culorii ro?ii.

Concluziile:

80% din popula?ie nu dispune de cuno?tin?e ?tiin?ifice elementare ?i de un vocabular ?tiin?ific activ

80% dintre români nu ?tiu cum este aplicat? metoda experimental? de cercetare ?i opereaz? precar cu probabilit??ile

În context european, românii sunt mai pu?in „alfabetiza?i” din punct de vedere ?tiin?ific. Deficitul cognitiv-?tiin?ific al publicului român este unul dintre cele mai mari din Europa. Conform datelor Eurobarometrului special 224, România se afla în 2005 pe locul 24 din 29 de ??ri europene (EU29), în ceea ce prive?te nivelul cunoa?terii ?tiin?ifice a publicului.

România ?i Turcia - totodat? cele mai religioase dar ?i printre cele mai ignorante ??ri europene. S? fie vorba de o coinciden??? Nu, nu este doar o întâmplare.

Studiul acesta pune punct discu?iei despre sistemul educa?ional. A continua ca pân? acum va trimite România direct în Evul Mediu feudal.

Abramburica spunea c? cei care nu fac religie în ?coli vor fi barbari ?coli?i. Realitatea arat? îns? c? societatea noastr? profund religioas? tinde s? fie populat? de barbari incul?i.

Sursa

Sursa2

Posted (edited)

Si de unde, ma rog, rezulta ca romanii sunt cei mai inteligenti din Europa? sau e o ironie?

Edited by Nimeni
Guest Alex.R
Posted

#-o ( pentru "Nimeni" )

Dac? o s? cite?ti articolul ai s? afli.

Posted

intr-adevar nici eu nu inteleg din articolul asta de unde reiese ca suntem cei mai inteligenti.

mai bine copiai articolele de la ambele surse decat sa faci un rezumat din care nu se intelege nimic.

Posted

Nu cred ca suntem cei mai destepti din Europa...italienii cred cas cei mai destepti :)

Uite ce inseamna +1 adevarat: sa citesti titlul si doar asta sa comentezi. Arunca o privire pe continutul stirii si apoi mai da un reply. Se numeste sarcasm ce scrie in titlu.

Destul de tragica situatia, dar mai e timp si pentru noi...

@Denzel, nu conteaza ca si el este roman, conteaza ca face parte din celelalte procente ale sondajului.

Posted

cum dracu locu 25 din 29 ? astea sunt teste false facute de alte tari europene care ne considera inferiori lor cum era vorba aia "de ce tot face compromisuri cand Europa nu ne vrea?"

eu consider ca suntem foarte destepti , cel putin avem cea mai buna scoala din europa , de asta microsoft este jumate de romani si multe alte companii au multi romani ..

PS: lasa sa fie alte tari alfabetizate stiintific si noi sa le-o luam in fata la orice ;)

@ puteti termina cu stiri dastea care sugereaza ca romania este o tara de rahat , groapa de gunoi , inculti , tigani si altele ? SUNTETI ROMANI BA COPII FRUSTRATI CARE NU AVETI NICI O TREABA CU VIATA

Guest smiley_real92
Posted

si eu tind sa cred ca sunt mai mult aberatii in acele randuri...si chiar ma surprind undele chestii pe care le-au dedus ei.

In primul rand le-am luat majoritatea locurilor de munca bune de prin majoritatea tarilor,am facut multe lucruri de care ei nu sunt capabili.La noi doar economia sufera nu si inteligenta oamenilor si posibil de asta se cred ei mai superiori.

“La nivel na?ional ?i în termenii cei mai generali ?i cuprinz?tori, dispunem de unul dintre cele mai mari deficite de cunoa?tere ?tiin?ific? a publicului în context european”, sus?ine coordonatorul proiectului, profesorul Laz?r Vl?sceanu.

Asta e intelect de Romania? mai mult imi e de contul asta pe forum ca imi bagam ceva acum...

Daca suntem religiosi inseamna ca suntem prosti? Explica tu 'desteptule' cum a fost creeat universul sau cat de mare e..de unde au aparut toate..si multe alte chestii care nu vor putea fi explicate niciodata.Si apoi vii si imi spui mie ca sunt prost. am vb d park ar vedea c scriu eu..dar m-a super enervat la faza asta. :))

edited: http://www.youtube.com/watch?v=7ifxQsBh1Tk imi place la el ca e modest,ca tot era vorba de sarcasm in titlu.Poate are dreptate pana la urma..sunt si multi oameni inculti in Romania..dar sunt si foarte multi oameni valorosi intelectual,asta sa fie clar.

Posted

Poate 80% din romanii intrebati in acel studiu, dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Cel mai probabil au ales oameni de la tara, batrani si "golani" fara scoala, altfel nu pot sa-mi imaginez cum au ajuns la concluzia asta. Daca si romanul e prost... ce sa mai zic de altii? :))

Sa dau un exemplu:

Duci un roman intr-o tara straina si isi gaseste o paine sa manance, iar daca duci un strain in alta alta tara moare de foame... :D

Posted

si eu tind sa cred ca sunt mai mult aberatii in acele randuri...si chiar ma surprind undele chestii pe care le-au dedus ei.

In primul rand le-am luat majoritatea locurilor de munca bune de prin majoritatea tarilor,am facut multe lucruri de care ei nu sunt capabili.La noi doar economia sufera nu si inteligenta oamenilor si posibil de asta se cred ei mai superiori.

Aceia sunt varfurile, pe care le are orice natiune. Pentru cei care nu credeti ca se poate asa ceva, vedeti interviurile luate de Viorel Gaita pe strada (seria Mitica de pe YouTube): sunt variante de pe la mijlocul anilor '90, dar si variante noi, din 2008-2010. Alti oameni, acelasi nivel de inteligenta. :)

Guest spanky
Posted (edited)

Destul de tragica situatia, dar mai e timp si pentru noi...

fara suparare, tragica e situatia ta ....spui chestii d-astea de parca esti trecut de 10 ori prin viata, ai 16 ani frate, nu stiu ce viata grea poti duce tu in Romania traind pe spinarea parintilor

legat de articol, chiar suntem destepti :) decat american prost sau francez sau italian, mai bine roman

@mai citeste o data acest singur reply al meu din topic R_SupeRstaR, daca nici acum nu iti dai seama ce am vrut sa zic atunci las-o balta 8-|

Vrei sa iti caut un sondaj facut tot asa in America spre exemplu,este postat si pe youtube,in care auzi niste aberatii mai mari decat continentu lor,spre exemplu ei cred ca star wars a fost real ..si multe alte chestii care ar soca un roman de rand.

doar putin uitativa la asta si o sa vedeti.

Nici nu ma complic sa caut despre Europa.

doar 3 minute si am murit de ras =)))

Edited by spanky
Guest Alex.R
Posted

Va opreste cineva sa faceti alt sondaj?Puneti aceleasi intrebari prin orasul vostru si notati raspunsurile.Dupa postati aici, nu inainte, dandu-va cu parerea : da sunt 100% sigur ca sondajul este facut in Ciorogarla.

Da este adevarat,sunt cativa romani destepti.Va recomand sa vizitati Suedia si dupa sa ziceti "cat de destepti sunt romanii" .

Spanky chiar asa de mult conteaza varsta pentru tine?Uite eu am 11 ani ,daca asta te ajuta cu ceva.

Posted

fara suparare, tragica e situatia ta ....spui chestii d-astea de parca esti trecut de 10 ori prin viata, ai 16 ani frate, nu stiu ce viata grea poti duce tu in Romania traind pe spinarea parintilor

legat de articol, chiar suntem destepti :) decat american prost sau francez sau italian, mai bine roman

Ermm, care e legatura intre faptul ca eu traiesc pe spinarea parintilor (si cu toate astea, tot nu o duc bine) cu faptul ca nivelul de inteligenta al romanilor este foarte scazut (si care e ideea cu faptul ca eu am 16 ani, tu ai 17, cat de multe sfaturi imi poti da privind experiente de viata?) ? Vezi reply-ul pe care l-am dat inaintea ta si apoi gandeste-te ce ai spus.

Guest smiley_real92
Posted

Vrei sa iti caut un sondaj facut tot asa in America spre exemplu,este postat si pe youtube,in care auzi niste aberatii mai mari decat continentu lor,spre exemplu ei cred ca star wars a fost real ..si multe alte chestii care ar soca un roman de rand.

doar putin uitativa la asta si o sa vedeti.

Nici nu ma complic sa caut despre Europa.

Guest Alex.R
Posted

smiley,aici este vorba despre Europa,mai exact despre Romania.

Te simti mai bine daca stii ca sunt altii mai prosti ca tine?Vrei sa iti compar si eu acum Romania cu Suedia sau Germania de exemplu?Sa vezi defapt cat de inculti sunt romanii?

Guest smiley_real92
Posted

Nu dar ceea ce vreau sa spun e ca si tari care sunt extrem de dezvoltate au oameni inculti.Sunt si tari mai dezvoltate intelectual ca noi..e si normal..vorbim despre Europa acum dar in nici un caz nu ne clasam pe penultimul loc in acest clasament.

Si da, ma simt mai bine stiind ca altii sunt mai prosti :P

Guest Alex.R
Posted

Da si cred ca si din cauza inteligentei romanilor, este Romaniei in starea actuala.

Posted

Si am si eu o intrebare: cu ajutorul caror oameni a fost facut sondajul asta? (tarani, drogati, tigani)

Wrong, romanii sunt foarte inteligenti fata de ceilalti europeni. Intrebati-va si voi de ce au plecat toti oamenii de baza in celalalte tari dezvoltate? Pentru ca sunt prosti? NU! Pentru ca romanii sunt inteligenti si stiu sa isi scoata bani de o paine, indiferent de locul in care ar fi.

Data viitoare incearca si tu sa pui titlul adevarat al articolului.

Guest Alex.R
Posted

Da ,intreba-te si tu de ce au plecat din Romania in alte tari cu idioti ,dupa parerea ta?

Posted

Oameni prosti sunt peste tot si din pacate sunt reprezentati de un procent foarte ridicat de populatie. Realitate prin toata activitatea ei si-a pierdut credibilitatea de mult timp. Oricum sa spui ca o tara are un nivel ridicat de indobitocire din cauza religiei e o absurditate totala: si in sua/germania/franta/etc, unde oamenii probabil sunt mai putin religiosi exista un segment foarte mare de populatie "inculta" <paradoxul vine ca eu nu vad prea multi oameni credinciosi in romania..>. Nu vad rostul acestui articol in afara faptului ca dezinformeaza.

Guest Alex.R
Posted

SilenR dupa ce o sa citesti biblia o sa iti dai seama de ce indobitoceste.

Nu vezi oameni credinciosi?Fa un sondaj pe strada atunci.

Posted

Ce numesti tu loc de munca bun? Majoritatea romanilor muncesc cu greu, la negru si fac munca pe care majoritatea dintre ei nu ar accepta in veci; asta inseamna ca suntem destepti si ca ne descurcam oriunde ar fi? Poate e asa, dar cu siguranta renuntam la unele principii facand asta si le aratam cat de mai superiori suntem.

Intrebati-va si voi de ce au plecat toti oamenii de baza in celalalte tari dezvoltate? Pentru ca sunt prosti? NU! Pentru ca romanii sunt inteligenti si stiu sa isi scoata bani de o paine, indiferent de locul in care ar fi.

Cu riscul de a suna ca Mircea Badea.. nu vi se pare paradoxal faptul ca desi suntem inconjurati de atatea fiinte capabile si inteligente nu suntem in stare sa facem nimic pentru noi ca natie? Chiar trebuie sa plece toti oamenii capabili la "aia prosti"? Asa dam noi dovada de inteligenta? E normal sa existe si varfuri de lance, insa majoritatea se incadreaza in ceea ce zice acest articol. Personal consider ca ceea ce ne trage in sus si ne face sa obtinem anumite posturi importante in structuri europene sau mondiale o reprezinta in mare masura ambitia si dorinta de a ajunge undeva unde cu siguranta e mai bine, iar inteligenta cade pe plan secund!

PS: consider ca nu excelam la capitolul inteligenta, insa majoritatea celor care intr-adevar o poseda reusesc sa o puna in valoare prin vointa si nu prin educatie .. de religie nici n-are rost sa pomenesc, mi se pare rudimentar subiectul si cred ca majoritatea celor credinciosi e formata din oameni de varsta a doua sau a treia iar procentul acestora (credinciosilor) e in continua scadere. Asta inseamna ca peste cativa ani gradul nostru de inteligenta va creste sau cum?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...