Jump to content
Tybork

Un plasture special ar putea înlocui în viitor traditionalele seringi

Recommended Posts

Posted (edited)

Un plasture pentru vaccinare ar putea înlocui în viitor traditionalele si dureroasele seringi si ar putea stimula imunitatea împotriva mai multor tipuri de maladii, inclusiv a gripei, au anuntat cercetatorii americani, citati de bbc.co.uk.

Noul tip de plasture contine 100 de ace microscopice care se dizolva în piele.

Testele efectuate pe soareci au relevat faptul ca noul dispozitiv obtine din partea organismului o mai buna reactie imunitara comparativ cu seringile traditionale.

Potrivit autorilor americani, al caror studiu a fost publicat în revista Nature Medicine, acest tip de plasture le va permite într-o buna zi oamenilor sa se vaccineze singuri.

Fiecare plasture, conceput de cercetatorii americani de la Emory University si de la Georgia Institute of Technology, contine 100 de "micro-ace" a caror lungime este de 0,65 milimetri. Acele sunt astfel concepute pentru a penetra straturile superioare ale pielii si sa se dizolve la contactul cu acestea.

Pentru a testa noul dispozitiv, cercetatorii americani au înmuiat aceste ace în vaccin antigripal. Primul grup de soareci a fost injectat cu acest vaccin cu ajutorul traditionalelor seringi hipodermice, iar al doilea grup cu ajutorul noilor plasturi. Plasturii fara vaccin au fost aplicati pe al treilea grup de soareci.

La trei luni dupa vaccinare, medicii americani au descoperit faptul ca? noul tip de plasture a declansat un raspuns imunitar mult mai pronuntat la soarecii infectati cu virusul gripei, comparativ cu vaccinarea standard.

Daca noul tip de plasture se va dovedi eficient si în timpul testelor viitoare, el va pune capat nevoii de a avea pregatire medicala pentru a putea face o injectie si va transforma vaccinarea într-o procedura nedureroasa, la îndemâna tuturor oamenilor.

Noul tip de plasture va simplifica, totodata, vaccinarile în masa, practicate în perioada pandemiilor.

Medicii americani considera ca acest plasture va putea fi folosit si pentru alte tipuri de imunizare, nu doar împotriva gripei, si va avea acelasi cost ca o seringa medicala.

Sursa: mediafax

Edited by Tybork
Posted

Daca intr-adevar se va comercializa acest plasture minune va fii un mas inainte in tehnologia medicinei, va fii foarte folositor, aminti-va cand erati mici, cat de traumatizati erati de seringa :))

Posted

@scandalos .. mie mi-ar fi rusine sa ma mai afisez pe forum daca as scrie in halul in care scrii tu

@ot

Eu unul nu am o parere prea buna despre aparitia pandemiilor si despre combaterea lor. Mai mult decat atat cred ca acest plasture nu va avea doar rolul cunoscut de masa, si anume de a vindeca, asa cum nici majoritatea vaccinurilor nu au doar rolul de a proteja.....

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...