DeejayR8 Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Rasaritul de soare este incantator si romantic in egala masura, mai ales daca il prinzi pe plaja, la mare. Dar oare cum arata acelasi rasarit vazut din spatiu? Nu am fi aflat decat poate peste foarte multi ani, daca NASA nu ne-ar fi pus la dispozitie o astfel de captura. Observati straturile atmosferice si asezarea norilor: norii aflati la o altitudine joasa au o tenta de galben spre portocaliu, în vreme ce norii aflati mai sus au o nuanta de alb stralucitor. In partea superioara a imaginii apar si norii mezosferici, situati la altitudini între 76 si 85 de km. Frumos, speram ca odata sa ajungem Si noi sa vedem cu un astfel de rasarit. Poza de mai sus a fost realizat? de c?tre un fotograf astronaut de pe sta?ia spa?ial? ISS. Sursa: Go4it Link to comment
marius_truckerfan Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Mama cat e de tare albastrul ala dintre alb si albastru inchis :wub:. Link to comment
Guest spanky Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 (edited) misto culori, dar nu inteleg nimic din poza, care ce e si unde e :dontknow: Jos de tot, Pamantul. In dreapta, stralucitor, Soarele. Deasupra, nori. In sus, atmosfera. Negru, sfarsitul atmosferei. Grozav rasarit. :wub: aaaa m-am prins acum, multumesc Edited July 6, 2010 by spanky Link to comment
Random Hero Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 misto culori, dar nu inteleg nimic din poza, care ce e si unde e :dontknow: Jos de tot, Pamantul. In dreapta, stralucitor, Soarele. Deasupra, nori. In sus, atmosfera. Norii mezosferici. Negru, sfarsitul atmosferei (rarefierea). Grozav rasarit. :wub: Link to comment
OmU NeGrU Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Foarte frumos, intradevar un peisaj romantic. Link to comment
blk Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Intersant ca inca folosim termeni gresiti si antici chiar cand plecam de pe pamant. Soarele nu "rasare", soarele nu se misca. Devine mult mai evident asta atunci cand esti in spatiu. chiar si-asa, exista multe poze mai vechi, mai clare si mai frumoase. de genul Link to comment
K1dduletz Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 superb perisaj, cand vom ajunge sa vedem un astfel de rasarit .... Link to comment
Denzel_Lsd Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 ^^ Cand o sa vedem si noi asa ceva in Romania ?? :rofl2: Ma daca plecam la plimbare prin spatiu ..o sa ajungem sa vedem un astfel de rasarit sigur.. @Superb ....pacat ca nu o sa vedem live asa ceva vreodata ...cel putin eu sigur nu o sa vad Link to comment
Hovden Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Intersant ca inca folosim termeni gresiti si antici chiar cand plecam de pe pamant. Soarele nu "rasare", soarele nu se misca. Devine mult mai evident asta atunci cand esti in spatiu. eh hai =| venisi tu sa faci teoria chibritului... e un fenomen superb si gata... ca orice alt fenomen ce nu depinde de mana omului... Link to comment
scandalos Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Absolut splendid acest peisaj... mi-as fi dorit sa fiu in locul fotografului Link to comment
Andu Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Foarte tare panorama . Acolo sa-ti duci iubita xD Link to comment
Menum35 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Foarte frumos , culoriile sunt impresionante. Link to comment
Stargate Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 frumos, absolut frumos :photo: Link to comment
A.Felippe Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Pfaaaa cee tare e ,m'am uitat 5 min la poza foarte frumos Link to comment
JarziNho Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 rasaritul de la aprox 10 mii metri. http://img149.imageshack.us/img149/9961/img0204x.jpg http://img41.imageshack.us/img41/8115/img0205ybe.jpg http://img341.imageshack.us/img341/757/img0208hz.jpg e incredibil de puternica lumina soarelui. Link to comment
adrian_ady Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Minunata poza. Felicitari celor de la NASA!!! Link to comment