Jump to content
DeejayR8

Pentagonul a creat primul "Transformer"

Recommended Posts

Cercetatorii de la Pentagon au facut primii pasi spre o noua generatie de automobile si avioane cu geometrie variabila, de tip “Transformers”, prin constuirea unui model robotizat capabil sa se impatureasca in diverse forme de tip origami.

Deocamdata, micul dispozitiv robotizat - gros de numai o jumatate de milimetru, doar cu putin mai mult decat o coala de hartie - se modeleaza doar in forma unei barci si a unui aeroplan, asemenea celor facute de copii. Totusi, se anticipeaza ca, in viitor, aceasta tehnologie va fi intrebuintata in construirea de autoturisme si avioane la scara reala, capabile sa se metamorfozeze in miscare. In plan intra si diverse modele de roboti, capabili sa se "scurga", precum mercurul, prin diferite brese neincapatoare, precum si uniforme militare multifunctionale, adaptabile diferitelor medii. Proiectul a fost lansat de Pentagon in 2007, in colaborare cu Harvard si Institutul de Tehnologie Massachusetts.

Masinaria rezultata consta intr-un strat de mici panouri rigide si "articulatii" din elastomer, imbinate cu folii subtiri de servomotoare si piese electronice flexibile. Materialul demonstrativ contine 25 de servomotoare in total, divizate in cinci grupuri. Articularea intr-o anumita forma este declansata de actionarea grupurilor potrivite de servomotoare alocate fiecarui program. In prima faza, tehnologia va putea fi folosita de soldati sau de ingineri, in diferite misiuni sau proiecte, care necesita adaptare la mediu. De asemenea, articolele vestimentare s-ar putea numara printre primele produse adresate publicului care vor beneficia de noua tehnologie.

Sursa:

Descopera

Porcarie ... un origami robotizat, adica un badog de jumate de mm grosime care ii comandat de niste cipuri. Cand o sa faca o masina adevarata sa se transforme intr-un avion care sa poata zbura care sa se transforme intr-o barca care sa pluteasca, atunci sa se bata in piept, pana atunci mirati-va de hartiile lor ce se indoiesc la comanda.

Interesant dar nu prea...Ce au creat ei este doar un mic inceput,dupa cum spuneau ia forma unui avion din hartie confectionat de copii.Ganditi`va cat timp o sa ia pana cand aceasta tehnologie o sa fie ansamblata la scara mai mare,mare si foarte mare...Totusi e bine ca s`a ajuns si aici.

Porcarie ... un origami robotizat, adica un badog de jumate de mm grosime care ii comandat de niste cipuri. Cand o sa faca o masina adevarata sa se transforme intr-un avion care sa poata zbura care sa se transforme intr-o barca care sa pluteasca, atunci sa se bata in piept, pana atunci mirati-va de hartiile lor ce se indoiesc la comanda.

tu nu ai auzit de evolutie :)) crezi ca pot face direct ceva mare :))) ce zici poti face tu unu din asta :> oricum leau dat peeste nas multora cu "porcaria" asta ;)

tu nu ai auzit de evolutie :)) crezi ca pot face direct ceva mare :))) ce zici poti face tu unu din asta :> oricum leau dat peeste nas multora cu "porcaria" asta ;)

Pai tot nu inteleg ce e asa de interesant in hartia aia igienica, are niste conductori dirijati de o telecomanda si isi misca unele forme astfel incat da senzatia ca e "vapor" sau "avion", pai din hartie si prostul face avioane si vapoare, ba iti fac si elefant sau dinozaur, cand o sa il faca la scara 1-1 si o sa functioneze atunci poate sa zica ca au descoperit ceva. Destul de trist sa vezi cum in anul 2010 cand s-a inventat imprimanta 3D, cinema-ul 4D, Gina care isi schimba forma la comanda (asta mai degraba ai putea numi transformers) si multe alte minuni, cei de la Pentagon au inventat cum sa faci un origami varianta americana. A dracului de inventie mai e si asta ...

Se pare ca acest origami electric e la fel de interesant pentru unii cum erau machetutele amuz 20 de ani la care li se deschideau usitele.

aici ai dreptate, puteau sa faca mult miam ult ... dar cine stie nu e neaparat sa fie facut public ;) oricum ai dreptate ca ar trebui sa fi mult mai evoluati la momentul asta :dontknow:

ps mio placut faza cu gina =))

Daca ti s-a parut amuzanta faza cu Gina, atunci probabil ca te-ai gandit la altceva, nu la ce m-am gandit eu :rofl1: Tare faza la care te-ai gandit tu :))

Dar eu m-am gandit la reGina automobilelor:

Si ca sa nu te duca gandul la ceva porcarii 3D despre care ziceam gen prosport sau gazeta, imprimanta 3d arata in felul urmator:

http://www.youtube.com/watch?v=07QxFQ3uUFw

uita-te si la celalalte stiri cu imprimanta ca merita :P asta nu e transformers? :))

Daca ti s-a parut amuzanta faza cu Gina, atunci probabil ca te-ai gandit la altceva, nu la ce m-am gandit eu :rofl1: Tare faza la care te-ai gandit tu :))

Dar eu m-am gandit la reGina automobilelor:

=))))) sa mor de stiam ca se vheama asa conceptul asta, il stiam da nu ii stiam numele :D si credeam ca te referi la alte "gine" ;)) da merg amebele variante si a a ta si a mea :))

yessssssssssss go pentagon

o bucatica de metal cu niste chip-uri pe ea, care isi schimba forma intr-o barca in miniatura !!!!! asta e viitorul......

fuck, cine n-a auzit de metale care revin la o anumita forma dupa ce sunt supuse la anumite temperaturi =))

sursa: DESCOPERA PROSTIA.ro

Guest pupu92

Asta nu e inventie lol..

adica o foaie de hartie care se indoaie cu ajutarul electricitatii, nu cumva se putea crea asa cv si acum 10 ani?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...