Jump to content
Tybork

Guvernul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%

Recommended Posts

Posted

Guvernul a decis cre?terea TVA de la 19% la 24%, f?r? a majora ?i cota unic? de impozitare, urmând totodat? s? cear? Parlamentului s? urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor ?i recalcularea pensiilor speciale, au declarat anterior agen?iei MEDIAFAX surse oficiale.

Propunerea de majorare a TVA va fi trimis? FMI, care urmeaz? s? se reuneasc? cel mai probabil miercuri în board pentru a lua o decizie în privin?a acord?rii tran?ei de împrumut.

Informa?iile au fost confirmate de c?tre premierul Emil Boc la finalul ?edin?ei de guvern , care a precizat c? majorarea TVA va fi aplicat? de la 1 iulie.

"Nu aveam o solu?ie mai bun? din perspectiva deciziei Cur?ii Constitu?ionale. Ne vom corela politicile fiscal-monetare cu cele ale B?ncii Na?ionale pentru a ?ine sub control infla?ia ?i cursul euro-leu", a spus Boc.

El a ar?tat c? majorarea TVA este singura decizie a Guvernului, f?r? eventuale cre?teri ale cotelor CAS ?i impozitarea suplimentar? a pensiilor.

Guvernul va insista totodat? ca Parlamentul s? opereze modific?rile la legile privind reducerea salariilor bugetarilor ?i recalcularea pensiilor speciale pân? la sfâr?itul actualei sesiuni parlamentare, astfel încât aceste m?suri s? poat? fi aplicate de la 1 iulie.

Surse oficiale au declarat vineri agen?iei MEDIAFAX c? Executivul analizeaz? majorarea TVA la maxim 23% în cazul în care va fi majorat? ?i cota unic? de impozitare sau la 24% dac? impozitul unic va fi p?strat la nivelul actual de 16%.

Sursa: mediafax

Posted

Ce vreati ma frate nu trebuie sa iasa tara din criza ?? Criza in care tot ei ne-au bagat ......o sa ajungem rau de tot.Masuri de austeritate...masuri de nenorocirea populatiei.

Posted (edited)

Citand un "intelectual" ,zic :Pastele masii de treaba ...

Tara de cacao,cu oameni de cacao condusi de persoane de cacat.

Daca numai asa stii sa vorbesti atunci mai bine nu postezi

Warn Up!

Edited by Tybork
Posted

este prea mult 5%. mai degraba solutia cu impozitarea 50% la ce depaseste 5000 RON si 16% ce e sub. sa taie de unde este

Nici asa nu e bun... unde ai auzit ma impozitare 50% ? :)

Ala care are a muncit mai mult are mai mult , ce... nu-i asa ? ( exceptiile se stiu -_- ) ca si faza cu amenzile in functie de venit ( amenda progresiva ).

Diferenta intre un profesor unviersitar care are salarul baban si o caserita de lucreaza la Posta Romana care are vreo 800 - 900 ron.

De ce prof. univ. s-a aiba salariu cu 50 % ?

Guest SherkaN
Posted

Boc asta e nebun, nu se gaseste vre-un lunetist sa-i dea o gaura in capatana aia mare ? Cred ca in momentele astea de criza, orice roman si-ar fi dorit sa se nasca in alta tara 8-|.

Ar fi vreun moment din viata asta si probabil urmatoarea cand nu ne-am dori asa ceva ? :)

Cat despre Boc ... ce sa mai zic ... cuvintele sunt de prisos , absolut toti economistii spun ca asta e cea mai proasta masura pe care ar putea s-o ia un guvern in astfel de momente, e clar ca oamenii aia se mira ce e cu ei pe acolo ...

Posted

Nici asa nu e bun... unde ai auzit ma impozitare 50% ? :)

Ala care are a muncit mai mult are mai mult , ce... nu-i asa ? ( exceptiile se stiu -_- ) ca si faza cu amenzile in functie de venit ( amenda progresiva ).

Diferenta intre un profesor unviersitar care are salarul baban si o caserita de lucreaza la Posta Romana care are vreo 800 - 900 ron.

De ce prof. univ. s-a aiba salariu cu 50 % ?

e vorba de o propunere de-a lui vladescu: http://www.cotidianul.ro/118236-Vladescu_propune_TVA_de_23_si_impozit_de_50_pe_pensiile_mari

evident, exprimarea din presa e gresita. nu se impoziteaza cu 50% ce e peste 3000 RON, ci doar suma care depaseste, adica daca ai 3200 RON iti ia 50% din 200 RON. altfel, cineva cu 2900 RON ar ramane cu 2500 RON, pe cand unul cu 3000 ar ramane cu 1500 RON. deci e vorba de impozitarea sumelor care trec peste limita (in cazul de fatza pensiile nesimtite) :))

si nu inteleg de ce va luati de boc, de parca el ar fi ceva economist si a gandit legile astea cu ce are el sub chelie :)) alternativele sunt propuse de persoane competente in domeniu si apoi discutate de toti care-s acolo, nu vine boc si zice gata taiem salariile si cerem taxa de protectie

Posted

Si in prezent sunt impozitate cu 16 % pensiile ce depasesc 1000 lei, adica pana la 1000 nu este impozit, pe ce depaseste 1000 se plateste 16 %. Nu-i problema, cine poate se asigura de pe acum ca nu plateste prea mult la fondul de pensii de stat, oricum nu va primi mai nimic, probabil nici nu va apuca varsta pensionarii , care va fi un fel de fata morgana - cand te apropii dea ea, se indeparteaza :P.

Se mareste TVA-ul, se va mari si cota unica in viitorul apropiat. Orice e binevenit cat timp se umple golurile din buget fara a se sista tunurile numite "achizitii publice". Persoanele de care vorbesti sunt competente in acest domeniu, dar asta ii ajuta doar pe ei, pe spinarea celorlalti. Partial totusi cred ca ai dreptate, Boc nu gandeste singur masurile, fiind un lucru binecunoscut ca scoate pe gura doar ce i se comunica de la presedentie. Vorba ceea, raceste Basescu, stranuta Boc.

Posted

e vorba de o propunere de-a lui vladescu: http://www.cotidianul.ro/118236-Vladescu_propune_TVA_de_23_si_impozit_de_50_pe_pensiile_mari

evident, exprimarea din presa e gresita. nu se impoziteaza cu 50% ce e peste 3000 RON, ci doar suma care depaseste, adica daca ai 3200 RON iti ia 50% din 200 RON. altfel, cineva cu 2900 RON ar ramane cu 2500 RON, pe cand unul cu 3000 ar ramane cu 1500 RON. deci e vorba de impozitarea sumelor care trec peste limita (in cazul de fatza pensiile nesimtite) :))

si nu inteleg de ce va luati de boc, de parca el ar fi ceva economist si a gandit legile astea cu ce are el sub chelie :)) alternativele sunt propuse de persoane competente in domeniu si apoi discutate de toti care-s acolo, nu vine boc si zice gata taiem salariile si cerem taxa de protectie

este cu totul altceva :) cat despre Boc din ce mi-o zis prof. meu de contabilitate el a terminat facultate de psihologie ! :blink:

legile nu sunt analizate de persoane competente ca altfel ar fi mers brici economia si nu s-ar imprumuta fara numar.

Posted

Nu cred ca aceasta masura anti-criza, este neaparat masura cea mai buna.

Din contra o sa ne fie si mai greu.

Tot urcam TVA, urcam preturile la standardele UE, dar salariile cand o sa le urcam?!

Posted

:)) Credeti ca Boc e nebun?

Basescu nu?

Boc e catelul lui Basescu ce zice STAPANUL asta face.

Acordul de la FMI creste ceva? Isi iau smecheri bani ca au intrat si ei in criza :)) , si cine o sa mai plateasca imprumutul?

Copii nosti . De ce? Pentru ca bani si iau luat smecherii si nu i-au investiti in nici un kkt nimica.

Guest Funiest
Posted

Nasol rau.

Nu meritam asa ceva.

Asa ca baieti,bagati mare,pana in 1 iulie,cumparativa laptopuri etc etc.. si nu avem tva 24 la suta :))

Eu imi iau laptop azi maine.. Hahhahah ce noroc :))

Guest iloverap08
Posted

Partea buna e ca nu mai scad pensiile , s-asa foarte multi au pensii de pana la 6-8 milioane :| , dar nu suntem noi in masura sa vorbim despre asta! :-j

P.S.: Ce-o sa se-ntample cu tara asta? :-<

Posted

Asa se gnadeste el ca o sa scoata tara din criza sau asa se gandeste ca o sa se scoata ei cu o avere imensa :dontknow:

ce vreti e ulima lor sansa si fura cat pot...

Partea buna e ca nu mai scad pensiile , s-asa foarte multi au pensii de pana la 6-8 milioane :| , dar nu suntem noi in masura sa vorbim despre asta! :-j

P.S.: Ce-o sa se-ntample cu tara asta? :-<

Cu ce te incata pe tine (o persoana mai tanara) ca un pensioar care sta in pat si nu face nimica ea pensia cat un salariu ? daca tu tre sa platesti mai multe taxe si app pensioraul ala din ce bani crezi ca e platit din banii tai ... pune problema asa .... e normal ca ei sa primeasca o pensi de 2 ori cat salariul tau, tu care munesti 12 ore pe zi ? :naughty: nu cred asta ... si ce o sa se intample cu tara asta ? o sa isi revina si o sa vina iar altu sa o distruga la loc :-j

Posted

Tv`aul s-a marit..salariile au scazut..unde vom ajunge?? taxele se maresc si salariile scad..:| Dc are Romania deficit..? pentru k nu au stiut sa gestioneze cum treb tara asta.. si acum ne mancam de vii..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...