Jump to content
-HoneyBfly-

Milioane de fani indurerati! A trecut un an fara Michael Jackson

Recommended Posts

Posted

Pe 25 iunie 2009, megastarul a murit, la varsta de 50 de ani, in urma unei supradoze de medicamente, in resedinta sa din Los Angeles.

In noaptea de 24 spre 25 iunie 2009, planeta si-a tinut respiratia. Un zvon, aparut initial pe site-ul despre celebritati TMZ, a strabatut ca fulgerul continentele provocand stupoare. Era adevarat ca Michael Jackson tragea sa moara?

Vestea naucitoare a fost confirmata curand chiar de fratele megastarului.

Inmarmuriti si socati, fanii au navalit pe strazi. Internetul a fost inundat in postari, comentarii, condoleante, dezvaluiri.

Inca zece saptamani dupa fulgeratoarea lui disparitie, Michael a ramas subiect privilegiat al presei. A plouat cu speculatii despre cauza mortii, revelatii cutremuratoare despre dependenta lui de medicamente, controverse privind testamentul ori locul in care ii era tinut trupul.

Totodata, au fost dezgropate de prin arhive informatii despre viata zbuciumata, excentricitatile, metamorfoza trasaturilor pe cale chirurgicala, acuzatiile de molestare de minori ori felul bizar in care si-a crescut copiii.

Pe 3 septembrie 2009, regele pop-ului si-a gasit in sfarsit odihna intr-un mausoleu din cimitirul Forrest Lawn. Discreta, ceremonia s-a derulat doar in prezenta familiei si a prietenilor apropiati.

Paradoxal, posteritatea s-a dovedit generoasa cu Michael. In ultimii sai ani de viata, cantaretul era in pragul unui dezastru financiar. Celebra sa ferma Neverland era pe punctul de a fi confiscata, iar "regele muzicii pop" avea datorii estimate la 500 de milioane de dolari.

Insa in cel 12 luni care au trecut de la moartea sa, imperiul Jackson a obtinut venituri de peste un miliard de dolari. Frenezia comerciala a inceput practic odata cu anuntul mortii. Imediat, vanzarile albumelor sale au explodat atingand cote ametitoare: peste 24 de milioane de discuri. Li se adauga descarcarile pe internet. Numele Michael Jackson este asociat cu noua dintre primele 17 piese R&B cel mai bine vandute in lume, printre acestea aflandu-se hituri precum "Thriller", "Billie Jean" si "Beat It".

Ba mai mult, moartea fizica a artistului n-a pus capat carierei sale muzicale. Pana in 2017 vor fi lansate 10 albume: materiale discografice inedite sau reeditari.

Totodata,celebra companie canadiana Cirque du Soleil va pune in scena, anul viitor un spectacol inspirat din viata si creatia lui Michael Jackson. Imperiul Jackson detine 50% din drepturile de autor pentru fiecare dintre aceste proiecte.

Si imaginea publica a cantaretului s-a imbunatatit considerabil... postum, in parte gratie filmului documentar "This Is It". In repetitiile filmate in ultimele saptamani de viata, Michael apare drept un muzician si dansator perfectionist si fascinant.

Pe de alta parte, scandalurile anticipate de multi nu au avut loc: mama starului, Katherine, a obtinut custodia celor trei copii ai cantaretului, iar averea acestuia este administrata de cele doua persoane desemnate de muzician in testament, fara contestari din partea familiei.

Cu ocazia comemorarii mortii sale, cimitirul Forest Lawn va permite vineri, in mod exceptional accesul fanilor. Acestia nu vor putea, totusi, sa intre in mausoleul in care isi doarme somnul de veci artistul. Sambata, un concert-tribut va fi organizat la un hotel din Beverly Hills, la care vor asista si cativa dintre membrii familiei Jackson.

Vineri, sambata si duminica puteti urmari la MTV un intreg maraton de emisiuni dedicate megastarului in "Weekend special Michael Jackson". In fiecare seara, incepand de la ora 21, vor fi difuzate sloturi muzicale "M is For Michael", documentare dedicate megastrului, topuri ale pieselor sale si interviuri cu artistii romani care au fost influentati de Michael Jackson.

Sursa

Posted

Da, pai au si de ce sa fie indurerati. MJ era unic, nu il poate imita nimeni..

RIP =(

Da,era unic prin ceea ce facem ,insa este pacat ca multi dintre noi am inceput sa`l apreciem abia dupa ce a murit.

Guest SherkaN
Posted

Cat a fost in viata in ultimii 10 ani cred ... toti il injurau , "da-l dreacu de mumie , de fantoma" acum toti il plang .... a fost cine a fost, nu contest, sunt un mare fan , iubesc muzica lui si toata copilaria mea l-am iubit mai rau decat fetele care lesinau la concert , fredonam melodiile lui la fiecare dus pe care il faceam si daca-l vedeam la tv ramaneam nemiscat pana disparea din sticla , dar parerea mea sincera .... se exagereaza , totul are rol mediatic , cineva castiga bani cu asta , altfel nu se mai inghesuiau asa , iar reactia fanilor nu e decat o ricosare a gandirii "impuse" de media, parerea mea ....

Posted

Cat a fost in viata in ultimii 10 ani cred ... toti il injurau , "da-l dreacu de mumie , de fantoma" acum toti il plang .... a fost cine a fost, nu contest, sunt un mare fan , iubesc muzica lui si toata copilaria mea l-am iubit mai rau decat fetele care lesinau la concert , fredonam melodiile lui la fiecare dus pe care il faceam si daca-l vedeam la tv ramaneam nemiscat pana disparea din sticla , dar parerea mea sincera .... se exagereaza , totul are rol mediatic , cineva castiga bani cu asta , altfel nu se mai inghesuiau asa , iar reactia fanilor nu e decat o ricosare a gandirii "impuse" de media, parerea mea ....

omule asta nu inteleg nici eu.. de exemplu mie imi place megadeth, dar asta inseamna ca trebuie sa ies in strada sa le zic tuturor, sau ca dupa ce o sa moara dave mustaine sau marty friedman o sa le fac pomana? adica imi place muzica lor, ii ascult, daca au murit asta e - e ceva firesc, dar nu inteleg de ce trebuie sa fiu asa de indurerat.. Adica eu nici macar nu-l cunosc, n-am nicio treaba cu el, de ce as fi afectat de moartea lui? .. Si da, sunt deacord cu tine, media manipuleaza prea mult oamenii prosti.......

Posted

Adica eu nici macar nu-l cunosc

???

il cheama michael jackson

il cunosti sigur

ce-i megadeth si ce cauta pe forum-ul asta intr-o comparatie cu mj??

???

vorbele tale imi provoaca confuzie

Posted

@zap

atunci culca-te si citeste maine, cand esti mai treaz :D

daca stii cum il cheama si cum arata inseamna ca-l cunosti (ca individ), ca te afecteaza cu vreo ceva probleme din viata lui? -_-

Unde am facut eu comparatie dintre megadeth si michael jackson? .. Am zis doar ca asa cum altii sunt fani michael jackson (si mie imi place), eu sunt fan megadeth dar asta nu inseamna ca moartea lor are vrea relevanta pentru viata mea..

Posted

@zap

atunci culca-te si citeste maine, cand esti mai treaz :D

daca stii cum il cheama si cum arata inseamna ca-l cunosti (ca individ), ca te afecteaza cu vreo ceva probleme din viata lui? -_-

Unde am facut eu comparatie dintre megadeth si michael jackson? .. Am zis doar ca asa cum altii sunt fani michael jackson (si mie imi place), eu sunt fan megadeth dar asta nu inseamna ca moartea lor are vrea relevanta pentru viata mea..

am citit iar

tot sunt confuz

vrei sa spui ca ar trebui sa ma doara intre fese daca maine moare florin piersic? ba nu stiu tu, da' eu as fi putin trist daca si-ar da duhul margelatu'

HMMM :-?

adica suna totusi logic. sa moara si florin piersic asta, ca anca parghel s-a dus, stefan iordache s-a dus, mj s-a dus, DAR o avem pe roxy manelista pentru entertainment. ce atata simpatie cand oamenii cu valoare ca ea sunt cata frunza cata iarba? HIGH FIVE FOR NOT GIVING A FUCK :cool2:

Posted

Michael Jackson a inceput sa fie mai valoros mort decat viu? 1 miliard de $ profit ? Sa fim seriosi am pierdut pe cel ce a inspirat multi artisti si multe genuri prin gesturile, dansul, muzica sa.

Posted

Omule deci sa inteleg ca pe tine te afecteaza daca moare Florin Piersic si ramane o singura "starleta", si anume "roxy manelista" (nu am auzit de ea). Eu personal vad cam asa lucrurile: bai nene ai trait, ai fost un om mare, ne-ai aratat ce inseamna arta, o sa mori, e normal, dar asta nu o sa ma determine pe mine sa nu-ti mai vad filmele/ ascult muzica. Mai mult decat atat, eu nu te cunosc pe tine ca o entitate, ci cunosc doar munca ta, ai murit, iti apreciem ce ai facut, dar atat.. Mi se pare o prostie sa te afecteze ca ti-a murit "idolul", atata timp cat ii poti vedea munca in continuare..

In plus, sa-i dea domnu` sanatate, dar ce iti aduce tie faptul ca Florin Piersic traieste? Nu a mai facut un film de <n-ai degete sa numeri anii>, nu mai are treaba cu arta acum, e un om "retras". Cu ce ar fi diferita viata ta daca maine ar muri? Sa nu uiti ca e o diferenta intre persoana de pe scena si el ca entitate. Persoana de pe scena moare atunci cand se retrage din arta respectiva, pe cand artistul, ca individ moare cand i se scurg zilele - din punctul asta de vedere Florin Piersic, cel pe care il "cunosti" tu, e cam mort. <sper ca ai inteles ceea ce am vrut sa zic>

Inca ceva: de ce crezi ca arta romaneasca actuala e reprezentata doar de kitsch-uri? Astia pe care ii vezi tu la tv sunt doar pleava, aia proasti; exista si altii mai buni, dar sunt si mai inteligenti si nu pot fi manipulati asa usor => nu prea apar la tv => sunt mai putin cunoscuti.

Posted

pe florin piersic l-am dat doar ca pe un exemplu aleator. inteleg ce vrei sa zici si ca existenta lui in afara ecranelor nu ma incanta cu nimic in acest moment, dar sunt multi altii care nu sunt retrasi si inca produc lucruri de calitate, iar moartea lor ar fi in detrimentul meu ca persoana ce are nevoie de muzica, filme bune etc pentru a-si asigura bunastarea. credeam ca esti capabil sa sustragi si tu conceptul in sine din ce-am spus mai sus si nu sa te legi doar de un simplu exemplu. talentele autentice vor fi intotdeauna mai putine decat antitalentele astea care rasar ca ramele dupa ploaie. si ce se intampla cand moare o persoana cu renume? umplem golurile cu asta sau cu asta. pai e bine?

nu-mi place totusi nici cum incerci sa separi personajul de persoana. daca-mi place margelatu' nu inseamna ca n-o sa dau doi lei pe florin piersic ca persoana, fiindca persoana e cea care a dat nastere personajului si nu invers.

Posted

pe florin piersic l-am dat doar ca pe un exemplu aleator. inteleg ce vrei sa zici si ca existenta lui in afara ecranelor nu ma incanta cu nimic in acest moment, dar sunt multi altii care nu sunt retrasi si inca produc lucruri de calitate, iar moartea lor ar fi in detrimentul meu ca persoana ce are nevoie de muzica, filme bune etc pentru a-si asigura bunastarea. credeam ca esti capabil sa sustragi si tu conceptul in sine din ce-am spus mai sus si nu sa te legi doar de un simplu exemplu. talentele autentice vor fi intotdeauna mai putine decat antitalentele astea care rasar ca ramele dupa ploaie. si ce se intampla cand moare o persoana cu renume? umplem golurile cu asta sau cu asta. pai e bine?

nu-mi place totusi nici cum incerci sa separi personajul de persoana. daca-mi place margelatu' nu inseamna ca n-o sa dau doi lei pe florin piersic ca persoana, fiindca persoana e cea care a dat nastere personajului si nu invers.

relax sunt altii care sa faca filme pentru bunastarea ta, pica 1 vin 2.. poate aia 2 chiar mai buni ca ala 1 :)

Posted

Nu trebuie sa cunosti personal un om ca sa iti para rau de el atunci cand se duce. E ceva firesc , e omenesc ...lumea iese in strada din respect pentru MJ , ce e asa de greu de inteles ??? Am fost la comemorare in Herastrau ...unde am gasit oameni de toate varstele ...aprindeau o lumanare ..tipau , dansau se bucurau ca MJ ..pentru MJ .. nu e nimic anormal ...e firesc , asa va fi in fiecare an ...multi ani de aum in colo ...aprinde o lumanare ...si lasa comentariile si criticile ...e mai frumos.

Posted

Nici eu nu inteleg, de unde atata durere? A trecut totusi un an si chiar si asa, lumea inca mai e atat de marcata de moartea unui artist astfel incat sa li se provoace durere in suflet in fiecare an odata cu comemorarea mortii sale? Respectul despre care se vorbeste este unul simbolic, nicidecum personal, iar unele lacrimi sunt false impresii. De ce se intampla intotdeauna ca un artist sa fie mai mult apreciat post mortem decat in timpul vietii? Cat timp traia l-ati acuzat de pedofilism si v-ati amuzat teribil pe chestia asta, iar acum toata lumea ii plange moartea. Exemplul tipic este Eminescu, dar la el au trecut o groaza de ani inainte ca lumea sa-si dea seama de pierderea lui si ceea ce a insemnat pentru societate. In cazul lui MJ s-au schimbat bursc conceptiile peste noapte (noapte in care a murit). In afara de moartea lui, s-a mai schimbat altceva a.i. sa trezeasca respectul de mult uitat? Viata merge mai departe, fapt dovedit de durerea provocata anual, o data pe an. Cat despre eventuala moarte a lui Florin Piersic - daca tot l-ati bagat in discutie, normal ca lumea va fi indurerata pe moment, dar moartea tot ramane doar un eveniment final si asteptat in cazul batranetii.

N-am ascultat foarte multe piese de-ale sale cat timp traia si n-am sa o fac acuma dupa moartea lui; o astfel de revelatie ar fi o jignire la adresa valorii sale, sa-l apreciez mai mult ca urmare a unui fapt, DOAR din motive de regret.

Posted

fani indurerati ? mi se par prostii..... parca au trait in casa cu el. trebuie respectat pt ce a facut dar prea se exagereaza. oricum omul nu a mai scos o melodie de ani buni si scandalurile se tineau lant de el. adevaratul michael jackson pe care fanii ar fi trebuit sa-l pretuiasca a murit acum multi ani.

Posted

Eu cred ca omul in cauza poate fi un caracter de cacao, dar in acelasi timp un actor/ interpret foarte bun.. nu il cunosc pe Florin Piersic in persoana si nu fac referire la nimeni. Cat despre golurile alea, cu siguranta nu sunt umplute de non-valori.. aia doar is promovati de media, dar nimic mai mult...

Posted

RIP MJ , El a fost unic , nu va mai fi nimeni ca el , sa dormi in pace starule , nu te vom uita niciodata :crybaby: :crybaby: :crybaby:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...