Jump to content
super_master

Caz unic in lume! Siamezele care isi pot citi gandurile

Recommended Posts

Posted

60429157.jpg Cazul siamezelor Krista si Tatiana Hogan face inconjurul lumii, dupa ce medicii au descoperit ca cele doua fetite isi pot citi gandurile si pot vedea lumea una prin ochii celeilalte.

Cele doua fetite din British Columbia, Canada, acum in varsta de 3 ani si jumatate, s-au nascut lipite in zona creierului, lucru care, din pacate, face imposibila separarea lor.

Uimitor este ca, potrivit ultimelor analize facute de medici, micutele au o conexiune neurologica deosebita fata de restul siamezilor, reprezentand un caz unic in lume: "Aceste fetite sunt singurele care au o legatura neurologica comuna. Ele sunt conectate in zona vaselor de sange si talamusului. Cu alte cuvinte, exista o legatura intre tesuturile neurologice, lucru nemaiantalnit pana in prezent", a declarat doctorul Dog Cochrane.

Mama micutelor, Felicia, spune ca aceasta conexiune le ofera posibilitatea sa vada una prin ochii celeilalte: "Cand o mangai pe Krista, Tatiana simte atingerea mea si zambeste."

Sursa

Guest Alex.R
Posted

1 creier cu 2 trupuri,nu ar trb sa ne mire

Ma savantul lui peste tu ai citit articolul?

Ele sunt conectate in zona vaselor de sange si talamusului.

Adica creierul unei fetite este unit de creierul celeilalte fetite prin vase de sange si in zona talamusului(o parte a encefalului situata la baza creierului).

De ce sa se mire daca este primul caz descoperit ?Sau la tine este al 10-lea caz domnule neurolog?

Posted (edited)

Nu mi se pare ceva anormal.

Deja e prea de tot ceea ce faci.

Pana acum am trecut cu vederea asupra faptului ca postezi zilnic fara sa citesti macar 3 randuri dintr-un articol.

Warn Up pentru spam

Edited by Tybork
Posted

Cand am citit siameze ma gandeam la pisicile siameze :huh:

Me too! :))

on: Mi se pare ca am vazut un documentar despre siamezi in care apareau si fetitele, insa doctorii nu mentionau ca ar comunica in felul acesta. :-?? Probabil capacitatea s-a dezvoltat dupa o anumita varsta.

Posted

Nu mi se pare ceva anormal.

Cine dracu nu poate sa citeasca gandurile ..... si ce e asa anormal la siameze ?? ....geeeezz =))

Saracutele . .... sunt cazuri care ar trebui sa primeasca toata atentia din lume ...astia sunt oameni care .. duc o viata pe care noi nici nu am putea sa ne-o imaginam ...

Guest Wandering
Posted

nu cred ca e ciudat,daca impart acelas creier e 100% normal

Guest Alex.R
Posted

Ele sunt conectate in zona vaselor de sange si talamusului.

Adica creierul unei fetite este unit de creierul celeilalte fetite prin vase de sange si in zona talamusului(o parte a encefalului situata la baza creierului).

De ce sa se mire daca este primul caz descoperit ?Sau la tine este al 10-lea caz domnule neurolog?

Posted

E rau pentru ca nu pot interveni medicii din cauza ca ele sunt lipite in zona creierului. Nu prea cred ca exista vreo sansa ca sa mai fie oameni normali.

Posted

da' tu l-ai citit ?

"Aceste fetite sunt singurele care au o legatura neurologica comuna.

ce ti se pare atat de ... wow ? e ceva unic in lume dar pe mine unul nu ma da peste cap pt ca e logic ca daca impart aceleasi legaturi neurologice impart si aceleasi seturi de informatii...

stii ce o sa ma mire ? atunci cand savantii o sa inventeze un dispozitiv cu ajutorul caruia sa poti sa creezi legaturi neurologice cu o alta persoana...

Guest Alex.R
Posted

Nu impart nimic,sunt DOUA creiere diferite unite prin zona talamusului si prin vase de sange.E un caz unic in lume si voi ziceti ca e ceva normal.

Posted

Nu impart nimic,sunt DOUA creiere diferite unite prin zona talamusului si prin vase de sange.E un caz unic in lume si voi ziceti ca e ceva normal.

"Aceste fetite sunt singurele care au o legatura neurologica comuna.

aici, cuvantul "comuna" nu se refera la un ansamblu de sate, cum probabil te-ai gandit.. ci se refera la faptul ca ambele fetite au O SINGURA LEGATURA NEUROLOGICA - pe care o IMPART

deci, e ceva anormal si unic.. dar e doar una din ciudateniile naturii ... exista un om care "sufera" de o conditie ce nu ii permite corpului sa simta frigul .. de el ce zici ?

Posted

imi este mila de ele , saracele , vor fi asa toata viata , este o bucurie pentru ei , o minune sa traiasca mult , si sa nu aiba nici o problema , e incredibil , parerea mea.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...