Tybork Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 S?rb?toarea Cupei Mondiale din Africa de Sud a început joi cu un concert la Soweto ?i un festival al fanilor la Cape Town, într-o euforie de unitate na?ional?, afectat? îns? de busculada soldat? cu trei r?ni?i. "Aceasta este adev?rata lovitur? de începere", a declarat pre?edintele FIFA, Sepp Blatter, înainte de concertul de pe stadionul Orlando, templul fotbalului din Soweto. "Fotbalul une?te oamenii", a ad?ugat el, aclamat de 35.000 de spectatori. "Africa de Sud este o scen?! Africa de Sud este cea mai tare! Africa de Sud este cool!", a declarat ?eful statului sud-african Jacob Zuma, în vârst? de 65 de ani, purtând un fular în culorile drapelului na?ional. O mare de oameni în galben ?i verde a umplut stadionul, negrii ?i albi s-au adunat la Soweto, locul luptei anti-apartheid. Vuvuzela, trompetele lungi de plastic, au fost confiscate la intrare pentru a nu strica muzica. Vedeta columbian? Shakira ?i trupa Black Eyed Peas au deschis concertul , difuzat în lumea întreag?. Pe scen? au mai urcat Alicia Keys, Juanes, John Legend, Angelique Kidjo, Amadou ?i Mariam, Franz Beckenbauer sau Desmond Tutu. Desmond Tutu, câ?tig?tor al Premiului Nobel pentru pace , a declarat c? Africa de Sud este "leag?nul umanit??ii". "Vrem s? spunem întregii lumi c? aceast? omid? urât?, atât de urât?, a?a cum eram noi, a devenit acest fluture dr?gu?, atât de dr?gu?", a declarat Desmond Tutu, referindu-se la abolirea apartheidului în urm? cu 16 ani. La Cape Town, la inaugurarea unei zone pentru fani, trei persoane au fost r?nite. Zona fanilor, din celebra pia?? din Cape Town, unde Nelson Mandela a pronun?at primul discurs de om liber în 1990, era plin? de suporteri, care, dup? busculad?, s-au distrat având în spate poli?i?ti cu scut. Mai multe incidente au avut loc în aceast? s?pt?mân? în Africa de Sud, în ciuda eforturilor privind m?surile de securitate. Africanii au investit circa 130 de milioane de euro ?i au recrutat 44.000 de agen?i suplimentari pentru competi?ie. Sursa: mediafax
flakyn1 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Din cate am citit mai sus, acesta va fi un campionat mondial foarte frumos, plin de fair-play si sa speram ca nu vor mai fi probleme cu atacurile teroriste.
Denzel_Lsd Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Daca totul decurge bine si nu sunt incidente bat la pariu ca va fi un campionat superb.Bine ca a inceput ...acum concediu , bere si meci in fiecare zi pacat ca nu avem si noi steagu atarnat acolo . ;) http://www.youtube.com/watch?v=BgyJY9yndv4
OmU NeGrU Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Parerea mea e ca va fi intre cele mai naspa campionate modiale.
scandalos Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 sper sa fie un show total !!! cateva echipe sunt in forma :> cea mai buna sa castige !!!
zazone#14 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 prea multi negri si vuvuzele.macar de-ar fi fost vreo setare la tv sa dau pe mute zgomotul ala enervant.
Dinamovist Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 prea multi negri si vuvuzele.macar de-ar fi fost vreo setare la tv sa dau pe mute zgomotul ala enervant. vor fii numai surpise camp asta
Guest spanky Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Parerea mea e ca va fi intre cele mai naspa campionate modiale. ca nu iti plac negrii ? <_< Eu cred ca o sa fie super, atmosfera e extraordinara
vLaur Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Cum spunea cineva mai sus,va fi unul dintre cele mai slabe CM,multe echipe slab cotate fiind calificate.
Random Hero Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Cum spunea cineva mai sus,va fi unul dintre cele mai slabe CM,multe echipe slab cotate fiind calificate. Daca e asa, va fi un campionat slab in perioada grupelor, in fazele finale vor ramane "greii" si vom avea parte de meciuri frumoase.
Guest SherkaN Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 +1 la cel care a zis ca va fi slab , + ca unde vedeti voi fair-play cand aia fac la buzunare pe toata lumea, au furat tot ce-au prins, ziceau astia ca acolo daca mergi cu masina cu usile deschise intra peste tine in masina la semafoare , dar ce pretentii sa ai de la salbaticii aia dati jos din copaci, cat despre shak1ra ... ) , mare cantareata si asta
OmU NeGrU Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Cel mai enervant e zumzutele alea facute cu trompetele lor.
Denzel_Lsd Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 prea multi negri si vuvuzele.macar de-ar fi fost vreo setare la tv sa dau pe mute zgomotul ala enervant. Aia inseamna atmosfera de meci , atmosfera frumoasa ...de preferat in Romania sunt petardele si injuriile adresate patronilor de echipa ;)
Raekw0N Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Aia inseamna atmosfera de meci , atmosfera frumoasa ...de preferat in Romania sunt petardele si injuriile adresate patronilor de echipa ;) aia e atmosfera ? parca ai fi intr-un banc de tantari/bondarii/vespii, sa ma c*c in vuvuzelele lor. Cat despre Shakira mie imi place cum canta dar melodia pentru campionatu asta mi se pare slabutza, fata de cealalta :)