Random Hero Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Pana la trei milioane de nou-nascuti chinezi sunt nedelarati de parintii lor in fiecare an pentru a ocoli politica restrictiva a Chinei, ce nu ingaduie mai mult de un copil in fiecare familie, a conchis, recent, un studiu demografic."Sunt cel mai mare ofensator al legii unicului copil. Am avut sapte fiice in numai zece ani", declara Fu Yang, un barbat in varsta de 47 de ani, din China. Fu si sotia sa se numara printre milioanele de parinti chinezi care isi asuma amenintari, amenzi si chiar detentie pentru a sfida legea "un singur copil de familie" din aceasta tara. Cuplul, care duce acum o viata prospera intr-un sat din apropierea orasului sudic Xiamen, a trebuit sa se mute prin trei provincii in trecut si sa isi ascunda copiii pe la prieteni.Inca din 1978, guvernul chinez a limitat perpetuarea fiecarui cuplu autohton la doar un singur "vlastar", in incercarea de a stavili explozia demografica a celei mai numeroase natiuni a lumii. Pentru a se asigura de respectarea legii, comunitatile "vaneaza" cu vigilenta cazurile de sarcina iar oficialii programelor de planning familial au puterea de a sili femeile sa faca avorturi si sa se sterilizeze precum si de a le monitoriza contraceptia.Totusi, politica nu se aplica in toate cazurile. In mediul rural, parintilor li se permite sa aiba si un al doilea copil daca primul este o fetita. De asemenea, in cuplurile in care niciunul dintre parinti nu mai are frati sau surori, este permisa procreerea a doi copii. In plus, un mare numar de chinezi bogati platesc taxe pentru a aduce pe lume si un al doilea urmas.Insa pentru parintii care nu se supun acestor legi, pedepsele pot fi foarte aspre. Lucratorii in companii de stat isi pot pierde slujbele, altii pot primi amenzi uriase, li se pot demola locuintele si pot fi chiar arestati. Chiar si asa, in milioane de cazuri, familiile sunt pregatite sa isi asume riscul si sa incalce legea. Dovada o face comparatia dintre recensamanturi: potrivit celui din 1990, 23 de milioane de nasteri avusesera loc, iar zece ani mai tarziu, in 2000, China avea 26 de milioane de copii cu varsta de 10 ani. O diferenta este fireasca, din cauza mortalitatii infantile, dar ea ar fi trebuit sa fie tocmai in sens invers.sursa: descopera
Guest spanky Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Insa pentru parintii care nu se supun acestor legi, pedepsele pot fi foarte aspre. Lucratorii in companii de stat isi pot pierde slujbele, altii pot primi amenzi uriase, li se pot demola locuintele si pot fi chiar arestati. Chiar si asa, in milioane de cazuri, familiile sunt pregatite sa isi asume riscul si sa incalce legea. Dovada o face comparatia dintre recensamanturi: potrivit celui din 1990, 23 de milioane de nasteri avusesera loc, iar zece ani mai tarziu, in 2000, China avea 26 de milioane de copii cu varsta de 10 ani. O diferenta este fireasca, din cauza mortalitatii infantile, dar ea ar fi trebuit sa fie tocmai in sens invers.Un gest pe care cred eu orice parinti din orice colt din lume l-ar face ......Totusi nu isi fac rau ? adica pana la urma chiar nu o sa mai aiba loc in tara :lol:
Guest HateLord Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Un gest pe care cred eu orice parinti din orice colt din lume l-ar face ......Totusi nu isi fac rau ? adica pana la urma chiar nu o sa mai aiba loc in tara :lol: Da' ce, stau doar la ei in tara? Nu observi ca peste tot exista cate un cartier chinezesc? Totusi statul ar trebui sa impoziteze fiecare copil in parte, nu sa le demoleze casele
Lemonade Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Totusi cum ii ascund? Nu merg si ei la scoala? (apropo de scoala, mi se pare cam greu sa faci si al doilea copil in China, din moment ce se parintele trebuie sa-i plateasca studiile inca de la gradinita, plus ca nu primesc nici alocatie -> nu stiu daca primesc asta nici in mod normal)
Random Hero Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Nu merg si ei la scoala?Nu. Alocatia o primesc pentru primul copil, pe astia probabil ii tin in casa sau ii cresc la tara, nu e chiar atat de greu sa ascunzi un om intre alti un miliard de oameni.
- The Doctor - Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Si ne mai intrebam de ce vedem atatia chinezi prin toate tarile, sau, dupa caz, un cartier chinezesc. Urate legi au si asiaticii....
Guest pupu92 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Pe deoparte, au dreptate, au deja 1,7 miliarde de oameni acolo, nici nu ai loc sa dai din picioare la strand si acuma mai vin altii care fac 10 copii? Ce drq? Chiar nu stiu cum se poate face acuma poate doar prin construirea caselor in masa la Polul Sud si Nord, deserturi si alte locuri si aia care vor sa faca multi copii sa se mute acolo. Si eu sunt 50% chinez( stiu chineza, si am multe rude care sunt chinezi) Am fost in China si daca mergi la piata sau sa te plimbi pe undeva o sa ii intelegi putin pe politicieni astia care fac legile.
Cristalu Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 undeva prin Spania ,am stat de vorba cu un Chinez,avea deschis un magazin bazar ,si l-am intrebat printre toate cum de a venit in Spania,si mi-a zis ca a aflat ca sotia lui trebuie sa nasca baiat si mai avea un copil,asta a fost acum vreo 3 ani. pacat de copii ca ei nu au gresit cu nimic pe lumea asta.
TombRaider Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 is prea multi, trebe sa scada populatia, nu au ce face, peste 100 de ani cand o sa avanseze tehnologia si mancarea/curentul va fii gratis si nelimitata atunci o sa poata creste iar populatia. reactor pe fuziune nucleara roboti pana nu fac astea 2, nu o sa poata sa le creasca populatia.
Random Hero Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Si ne mai intrebam de ce vedem atatia chinezi prin toate tarile, sau, dupa caz, un cartier chinezesc. Urate legi au si asiaticii.... Oricum ar fi plecat odata si odata din cauza suprapopularii teritoriului. undeva prin Spania ,am stat de vorba cu un Chinez,avea deschis un magazin bazar ,si l-am intrebat printre toate cum de a venit in Spania,si mi-a zis ca a aflat ca sotia lui trebuie sa nasca baiat si mai avea un copil,asta a fost acum vreo 3 ani. pacat de copii ca ei nu au gresit cu nimic pe lumea asta. Pacat de parinti ca nu le intra mintile in cap. is prea multi, trebe sa scada populatia, nu au ce face, peste 100 de ani cand o sa avanseze tehnologia si mancarea/curentul va fii gratis si nelimitata atunci o sa poata creste iar populatia. reactor pe fuziune nucleara roboti pana nu fac astea 2, nu o sa poata sa le creasca populatia. O sa le creasca mult si bine si o sa apeleze la stabilirea in alte tari.
flakyn1 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Acum imi dau si eu seama de ce sunt cartiere chinezesti in toata lumea.
AStoria Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Sunt scumpe prezervativele . Unpic a deraiat treaba cu comunismul , la fel cum Ceausescu pe vremea lui cerea sa faca romanii cati mai multi copii asa au facut si chinezi , dar .. dupa anumit timp treaba a luat o intorsatura nasoala de tot , s-au facut toti mai multi copii si nu mai au ''loc'' spun ei . Ar trebui cumva sa faca (ca si asa e comunism) sa le lege trompele la muieri dupa primul copil don't know :-? .
marius_truckerfan Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Mai duca-se si aia undeva, daca acu e legea asta cu 1 copil pe familie, batranii erau tare perversi .
Guest SherkaN Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Eu nu stiu de ce mai fac copii .. oricum sunt morti de foame toti , sunt deja PREA MULTI ... legea mi se pare ok , galbejitii aia NU.
The Wizard Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 o lege cu 1 copil (indiferent de sex)/familie de tigani ar fi buna la noi. sa vezi criminalitatea cum incepe sa scada. cat despre chinezi ar putea sa ii sterilizeze dupa ce fac 1 copil. nu sa ii "vaneze".
Guest SherkaN Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 o lege cu 1 copil (indiferent de sex)/familie de tigani ar fi buna la noi. sa vezi criminalitatea cum incepe sa scada. cat despre chinezi ar putea sa ii sterilizeze dupa ce fac 1 copil. nu sa ii "vaneze". La noi ce rost ar avea o astfel de lege ? Oricum suntem putini, si daca nu ma insel suntem in descrestere fata de anii trecuti.
Cristi-MG- Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 defapt the wizzard era putin rasist .. si ma rog cam asa este .. un roman face 1 - 2 copii , un rrom face in medie 5 - 6 ... la chinezi da .. este o problema .. dar nu prea au ce sa le faca .. e menirea oamenilor sa faca copii .. pentru asta sunt facuti ... urat sa interzici unui popor intreg sa aiba un singur copil :)