Jump to content
mala

Craterul urias din Ciudad de Guatemala

Recommended Posts

Posted

La cateva zile de la eruptia vulcanului Pacaya, un crater gigantic a aparut in Ciudad de Guatemala, dupa ce o furtuna tropicala a sapat transee sub structura orasului.

Dupa eruptia vulcanului Pacaya, din data de 27 mai 2010, cetatenii Guatemalei au fost inundati de lava, nisip negru si cenusa, atunci cand - in timpul eruptiei - un prezentator de stiri a fost omorat de pietrele zburatoare.

Apoi, pana sa se dezmeticeasca, cetatenii au fost loviti puternic si de furtuna tropicala Agatha, la numai doua zile distanta, care a omorat peste 115 persoane.

Presedintele Guatemalei, Alvaro Colom, a declarat ca peste 120.000 de cetateni au fost evacuati si aproape 30.000 dorm in adaposturi temporare. Cel putin noua rauri au iesit din matca, 13 poduri s-au surpat, iar zonele avariate se intind pe toata suprafata Guatemalei.

Si de parca toate acestea nu erau de ajuns, in Ciudad de Guatemala s-au deschis efectiv portile iadului, din cauza torentilor puternici formati sub pamant, formandu-se un crater imens care a inghitit complet mai multe case, printre care o cladire de trei etaje.

Martori oculari spun ca odata cu cladirile a fost inghitit si un paznic in clipa in care pamantul s-a surpat, dar autoritatile nu au confirmat inca decesul.

Cetatenii Guatemalei nu au scapat de pericol, deoarece furia naturii le-a distrus in totalitate plantatiile si in curand vor fi loviti de foamete si boli, iar sistemul de canalizare din Ciudad de Guatemala este infundat, din cauza reactiei intre cenusa vulcanica si a ploilor, care a format un fel de ciment.

Guatemala nu este singura natiune din America Centrala afectata de intemperii: cel putin 10 persoane au murit in El Salvador, iar Honduras a declarat stare de urgenta.

sursa 1

sursa 2

Posted

:| OMG ce gaura...inseamna ca pe dedesubt erau ceva pesteri...sau s-au format de curand...nasol, oricum

Mie imi seamana cu o excavatie facuta de oameni: cum, cand, cu ce, de ce, de catre cine, n-am idee. Orice ar fi produs-o, e tare ciudata. Imi aduce aminte de gropile pe care le mai gaseau / gasesc oamenii prin Rusia.

Posted

:| OMG ce gaura...inseamna ca pe dedesubt erau ceva pesteri...sau s-au format de curand...nasol, oricum

ce pesteri ma ? ce gropi sapate de oameni?!

"Si de parca toate acestea nu erau de ajuns, in Ciudad de Guatemala s-au deschis efectiv portile iadului, din cauza torentilor puternici formati sub pamant, formandu-se un crater imens care a inghitit complet mai multe case, printre care o cladire de trei etaje."

voi nu cititi ca din cauza torentilor puternici s-au format gauri sub pamant si s-a surpat facanduse crater?

Posted

"Si de parca toate acestea nu erau de ajuns, in Ciudad de Guatemala s-au deschis efectiv portile iadului, din cauza torentilor puternici formati sub pamant, formandu-se un crater imens care a inghitit complet mai multe case, printre care o cladire de trei etaje."

voi nu cititi ca din cauza torentilor puternici s-au format gauri sub pamant si s-a surpat facanduse crater?

Si la Roswell in 1947 s-a prabusit un "balon meteorologic." Nu spun ca nu e adevarata explicatia data, doar am umbre de indoieli asupra ei, mai ales cand ma uit la crater. Apa nu prea face asta de una singura, mai ales ca un tunel sapat de un torent ar fi fost orizontal. Apa a luat "ceva" care sustinea solul deasupra gaurii si acesta n-a putut sustine toata greutatea cladirilor.

Dungile rosii sunt acel "ceva": http://img192.imageshack.us/i/sanljsdn.jpg/

Posted

Hehe, craterul acela imi aduce aminte de cele facute de Silver Surfer in Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Oare nu s-au gandit sa arunce o "pietricica" si sa asculte "poc-ul"? :D Oricum, dupa cate vad, Guatemala are mult de suferit, nu numai din cauza acestui fapt, pot sa zic, minor pe langa celelalte.

Posted

"Si de parca toate acestea nu erau de ajuns, in Ciudad de Guatemala s-au deschis efectiv portile iadului,

-se pare ca sau cam intensificat fenomenele naturi (ciudate pentru noi .... )

spicuiti - Aici Aici Video Google

Bx3x0J9JFJA 7-Hafnok7jw

ps.tot ce va pot spune este sa urmariti cu atentie mass-urile pe care o sa le primiti de acum incolo .

Posted

Ahahahahaha, cat de idioata e lumea, si cat de idioti sunt unii din voi. Pozele alea au cel putin 3 ani. Nu mai puneti botu la tot ce se scrie pe internet, pacat de tineretea voastra.

Posted

Ahahahahaha, cat de idioata e lumea, si cat de idioti sunt unii din voi. Pozele alea au cel putin 3 ani. Nu mai puneti botu la tot ce se scrie pe internet, pacat de tineretea voastra.

Niste linkuri unde pozele au fost hostate acum 3 ani? Sau atunci incidentul a trecut neobservat?

Posted

unde ai vazut ca are 3 ani :))

cat de idioata e lumea, si cat de idioti sunt unii din voi.

de unde ai dedus ca suntem idioti :hail: & fail ...pai stirea este noua .In schimb pot sa-ti spun ca esti total nedocumendat si neinformat +ca faci afirmatii aiurea. A ma informa si documenta nu inseamna ca i-mi ratez tineretea, sau trebuie sa ascult manele ca sa fiu cool :banghead: si sa nu pun botu la ce scrie pe internet.....

ps.u ai vazut data de la videoclip :)) pai nu avea ala setata data la camera :)) esti.....clar nedocumentat

Posted

:)) Caterinca , nu mai stiu sigur da stirea mi se pare ca e veche....a mai fost si anu trecut pe ProTv daca nu ma insel , nu stiu 100% daca era asta ...da era ceva asemanator,si cu accelasi nume...."portile iadului".

Si baietii care comenteaza in sursa 1 zic ca e veche stirea ....

@Energia , nu stiu cati jurnalisti, cameramani ..etc , in 2010 au camera setata pe 2007 ....

Posted

:)) Caterinca , nu mai stiu sigur da stirea mi se pare ca e veche....a mai fost si anu trecut pe ProTv daca nu ma insel , nu stiu 100% daca era asta ...da era ceva asemanator,si cu accelasi nume...."portile iadului".

Si baietii care comenteaza in sursa 1 zic ca e veche stirea ....

@Energia , nu stiu cati jurnalisti, cameramani ..etc , in 2010 au camera setata pe 2007 ....

Stirea cu portile iadului de anul trecut se referea la un loc din Turkmenistan. Daca acest crater a aparut in 2007, cum de a putut trece neobservat 3 ani?

Posted

Daca a fost acum 3 ani pe la noi sigur trecea neobservata ,stirile de genu si-au facut aparitia in Romania numai din treaaba cu 2012 , toti vorbesc de apocalipsa nebuneli... rating , bat la pariu ca stirea chiar e veche , clar treaba cu data de la camera cu care e filmat e pe bune.Materialul a fost filmat in 2007 , era o stire importanta nu stiu cati cameramani nu schimbau data.

Posted

Daca a fost acum 3 ani pe la noi sigur trecea neobservata ,stirile de genu si-au facut aparitia in Romania numai din treaaba cu 2012

Bun. Si pe site-ul de la CNN de ce a trecut neobservata timp de 3 ani? Sunt multi care verifica site-urile straine de stiri si sunt destui care ar fi vazut stirea atunci si ar fi imprastiat vestea...

Posted

Nu stiu ma frate ..chiar nu stau sa caut sa astea ... pe camera lu ala scrie clar 2007 ...acuma ca o fi ca nu o fi dracu sa ii ia ....dar nu pun botu ca nu era setata camera ...mai degraba ma gandesc la cat de retarzi sunt ziaristi nostri.

Posted

Nu stiu ma frate ..chiar nu stau sa caut sa astea ... pe camera lu ala scrie clar 2007 ...acuma ca o fi ca nu o fi dracu sa ii ia ....dar nu pun botu ca nu era setata camera ...mai degraba ma gandesc la cat de retarzi sunt ziaristi nostri.

Poate era un amator care avea din intamplare camera la el. Nu toti oamenii seteaza data. De ce sunt retardati ziaristii romani, nu inteleg. Stirea a aparut la noi in aceeasi zi in care a aparut in toata lumea. Sau e o conspiratie.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...