Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest xplord

MU pe 43HZ

Recommended Posts

Guest xplord
Posted

Daca nu folosesc un windows mode, MU in fullscreen imi mere pe 43HZ, intr-o parte de ecran ... (la frecventa de 43HZ se vede dunguit...)

Oare de la ce o fi??....:| Am incercat 1001 de optiuni dar ... nu da roade. Cel mai bun ii sa folosec un windows mode aparte, bag in windows mode apoi fullscreen si e OK. Dar imi face probleme ca periodic iasa din joc.

Normal, se poate rezolva?...

configuratie PC:

conform AIDA32:

CPU Properties

CPU Type Intel Pentium 4E, 1633 MHz (3.75 x 435)

CPU #0 Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz, 1631 MHz

CPU #1 Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz, 1631 MHz

Motherboard Name MSI P4MAM-L (MS-6787)

1280 DDR SDRAM (400mhz)

ATI Radeon x1650 AGP8x (4x activ din cauza placii de baza)

Maxtor 80GB si Samsung 60GB...

Guest xplord
Posted

Intre timp am avut si SP2, si SP3. Pe vista sau windows7 nu am incercat. Drivere am mai avut si mai vechi si mai noi, si ale lui originale (acuma am 10.2 daca nu gresesc).

Totusi un lucru nu am precizat, si e posibil sa aiba legatura, mie, pe windows xp cu placa mea video, imi merge pe 60HZ si atata! Am setarile din placa video pana in 200HZ dar indiferent ce frecventa as alege(75hz,85hz) se seteaza dar arata tot ca la 60HZ... Dar asta nu inteleg de ce mi-ar merge mu pe 43 ?...

Pe windows7 nu am probleme cu frecventa monitorului.

Dar acu vorbim de MU nu?... cum spuneam pe windows 7 nu am incercat inca... dar pe XP se pare ca imi merge la 43HZ, ma gandeam ca exista ceva tools,updates, am omis ceva sau altele...

Posted

Ai monitor LCD sau CRT?

Daca ai LCD verifica daca ai instalat driverul pentru el, totodata din cate stiu eu LCD-urile nu merg pe frecventa mai mare de 75 HZ.

Cat despre placa ta video poti incerca sa iei driverele de aici daca firma producatoare e sapphire. Din pacate ultimele editii ATI pe AGP au foarte multe probleme cand e vorba de drivere (incomplete, nefunctionale). Ia ultimul hotfix de pe site-ul pe care ti l-am indicat in conditiile sus mentionate.

Guest xplord
Posted

Salut! :) Placa mea video ATI de 512 ii de la HIS. Detin un monitor CRT, dar, pe windows7 nu am astfel de problema. Am mai cautat pe google si posibil sa fie un bug de la ATI pe XP, dar asta nu ar da explicatii de ce mi-ar merge MU pe 43HZ :(

Am sa ma uit pe site-ul dat de tine, desi nu am idee daca sunt compatibile, dar ma uit!. Intre timp mai caut si pe google solutii... Sper sa gasesc, mai astept raspunsuri :)

Guest xplord
Posted

cat timp nu aveam windows mode, foloseam aceasi rezolutie [1024x768] pe ambele... Dar am decis sa merg in joc pe 800x600 in windows mode ca sa am ca o fereastra ce o pot controla mai usor si care nu imi face probleme cu frecventa..

Posted

Ai incercat sa folosesti ultimul catalyst din ce ti-am recomandat? Pana acum din ce mi-ai spus deduc ca ar fi o problema de la driverul placii video daca intampini aceeasi problema si cand rezolutia e aceeasi cu cea a desktopului.

O problema asemanatoare am gasit doar la un user care folosea Ubuntu.

PS: Nu uita sa instalezi Net Framework 2.0 daca incerci sa folosesti ati catalyst.

Guest xplord
Posted

Am catalist instalat, driverul ultima versiune, am si overclock pe placa video^^ dar nu asta e problema... Mie, la orice rezolutie as seta pe desktop, imi ramane la 60HZ si arata ...cat am setat... dar tot 60hz ramane. In joc pe 43hz... Stiu ca erau, niste registrii mai demult pentru MU cu ajutorul carora fixam rezolutia si frecventa in joc fara sa setez din Launcer...

Posted

FAQ MU-LINKMANIA

2) PROBLEME CU SCRISUL SI REZOLUTIA

2.1)Varianta 1

2.2)Varianta 2

2.3)Varianta 3

2.4) Utilizarea fisierelor *.reg pentru schimbarea rezolutiei: © bullet13

2.5)Varianta 4

2.6)Varianta 5

2) PROBLEME CU SCRISUL SI REZOLUTIA

Daca scrisul va arata cam asa, atunci incercati urmatoarele: © Sabin

2.1)Varianta 1 Click dreapta pe desktop, properties, va apare Display properties, apasati tab-ul appereance, iar acolo aveti effects.

La "Use the following method to smooth edges of screen fonts" se alege

->Standard pentru monitoare normale.

->Clear Type pentru LCD

O remarca la aceasta solutie este ca la mine este debifat "Use the following method to smooth edges of screen fonts" si imi merge. Nu se mai vad asha fain fonturile pe

desktop, dar merge.

2.2)Varianta 2 Daca nu va merge dupa ce atzi facut ce scrie la pct. 2.1, incercati Start->Settings->

Control panel->System->Tab-ul "Advanced" si aici se selecteaza la "Performance" -> "Visual effects, processor scheduling, memory usage, and virtual memory" ->Settings Si se scoate bifa la "Smooth edges of screen fonts"

2.3)Varianta 3 Daca nici asa nu va merge, recomand o (re)schimbare a rezolutiei la 800x600, 1024x768 sau 1280x1024. Acest lucru se face foarte simplu utilizand fisierele *.reg

2.4) Utilizarea fisierelor *.reg pentru schimbarea rezolutiei: © bullet13

2.4.1) Se alege fisierul corespunzator SISTEMULUI DE OPERARE pe care il aveti si rezolutia dorita.

Pentru WindowsXP----->> 640x480 800x600 1024x768 1280x1024

Pentru Windows 95 si 98----->> 640x480 800x600 1024x768 1280x1024

2.4.2) Se salveaza fisierul cu rezolutia dorita si pentru sistemul de operare pe care il aveti. (Click dreapta, save as, alegeti locatia si il salvati pe discul local al Dvs.)

2.4.3) Se da dublu click pe fisierul salvat. Si la ce apare dati "Yes". Dupa aceasta, va va aparea fereastra de confirmare ca datele au fost introduse in registri si implicit ca s-a schimbat rezolutia.

2.5)Varianta 4 Daca niciuna dintre solutiile de mai sus mai incercati o solutie propusa de Makavelli.

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?s...ic=6151&hl=

O voi explica mai pe larg.

2.6)Varianta 5 Si in final, daca chiar nu ati reusit cu niciuna dintre solutiile date, mai incercati redownloadarea jocului, extragerea lui si rularea sa.

3) PROBLEME CU IMAGINEA

Adica merge "cu incetinitorul", nu se vede bine, probleme cu grafica in general.

3.1) Nu aveti instalate driverele de la placa video sau le aveti instalate pe cele produse de Microsoft (care sunt in mod implicit la instalarea Windows-ului). Problema cu driverele oferite de Microsoft este ca nu ofera suport pentru OpenGL. OpenGL este folosit de catre placa video pentru a putea rula jocul (si alte aplicatii) :D

Solutie: Instalati driverele producatorului placii Dvs. video. Cand ati cumparat placa video sau calculatorul, vi s-a dat si un CD pe care scrie "Video Drivers". Instalati acest CD.

In cazul in care nu aveti acel CD, Incercati sa downloadati driverele de aici.

Daca placa Dvs este mai noua, mergeti pe pagina de internet a producatorului placii Dvs. Video si luati un driver de acolo.

Ultimele drivere generic pentru placile NVidia (G-Force) le gasiti la adresa: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

Cum faceti sa le descarcati: Din prima casuta selectati Graphics Driver, din casuta din mijloc selectati tipul de placa video pe care il aveti, iar din cea din stanga Sistemul de Operare pe care il aveti, si apasati Go. In pagina urmatoare, selectati un link de unde driverul va fi downloadat (Primary Download Site este de obicei cel mai sigur). Vi se va deschide o fereastra popup cu un disclaimer, faceti scroll jos si apasati pe Accept.

Downloadul ar trebui sa inceapa automat.

Ultimele drivere generic pentru placile ATI (Radeon):

https://support.ati.com/ics/support/default...amp;folderID=27

Cum faceti sa le descarcati: Selectati din lista sistemul dvs. de operare, (ex: Windows XP Drivers and Software),

din pagina urmatoare selectati tipul de placa video pe care o aveti si din urmatoarea pagina linkul pt drivere (ex: Catalyst X.x for Windows XP). Din urmatorul tabel selectati la High-Speed Download pentru Catalyst Control Center Package, si daca nu aveti deja instalat, .NET Framework.

Cu toate ca si aceste drivere generic merg foarte bine si sunt de multe ori cea mai sigura solutie, diverele de la producatorul specific (Ex: Pixelview, Asus, MSI, etc) ofera de obicei performanta si/sau compatibilitate mai buna. Aceste drivere le gasiti de obicei pe site-ul oficial al producatorului sau pe CD-ul original de la placa video daca este cazul. Totusi, sunt recomandate driverele de pe pagina producatorului deoarece acolo gasiti cu siguranta ultima versiune.

Aici gasiti driverele pentru cativa din producatorii de placi video:

Prolink (PixelView)

http://www.prolink.com.tw/english/download/3dvga.htm

ASUS

http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us

Cum faceti sa le descarcati: Selectati la Product Graphics Card, la Series chipsetul care il are placa video (ATI, NVIDIA) iar la Models, modelul placii video.

MSI

http://www.msi.com.tw/program/support/down...list.php?kind=2

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...