Tybork Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Senatorii au respins miercuri, la dezbaterea Legii sistemului unitar de pensii, două amendamente prin care se propuneau alte vârste de pensionare decât 65 de ani, cum prevede textul elaborat de guvern. Unul dintre cele două amendamente propunea ca vârsta standard de pensionare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, să fie de 63 de ani, creşterea de la actuala vârstă de pensionare urmând să se facă treptat. Al doilea amendament propunea vârsta standard de pensionare de 64 de ani pentru bărbaţi şi femei. Ambele amendamente au fost respinse, textul adoptat de Senat, în forma propusă de Guvern, stabilind că vârsta de pensionare standard, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, va fi de 65 de ani. Atingerea acestei vârste standard se va realiza prin creşterea treptată a vârstelor de pensionare, de la 59 de ani în ianuarie 2011, la 65 de ani în ianuarie 2030, în cazul femeilor, respectiv de la 64 de ani în ianuarie 2011 la 65 de ani în ianuarie 2015 pentru bărbaţi.Sursa: mediafax
Guest MaGic_MaStEr Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Bine ca nu pun la 80 de ani,sa nu mai apuce nimeni .
blk Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 O data cu cresterea sperantei de viata, mi se pare destul de normal sa creasca si vartsta de pensionare.6 ani in plus pentru femei si 1 an in plus pentru barbat nu e un capat de tara.
zakkky Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 O sa ajungem la 90 ani varsta de pensionare , sa nu mai prinda nimeni pensie ..
Piciu_black Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 O data cu cresterea sperantei de viata, mi se pare destul de normal sa creasca si vartsta de pensionare.6 ani in plus pentru femei si 1 an in plus pentru barbat nu e un capat de tara.Nu stiu cat de serios ai vorbit insa eu am lucrat cot la cot cu o persoana ce avea mai bine de 40 de ani de munca si crede-ma ca acei ultimi ani de munca sunt cei mai grei( logic ) asta depinde si ce faci,insa noi suntem tineri suntem in putere si momentam nu se resimt greutatile muncii dar cu siguranta la o varsta de 60 de ani nu vei mai da randamentul pe care il aveai intr-o tinerete de 20 de ani si parca nu iti pica tocmai bine sa afli ca trebuie sa mai lucrezi inca 1 an sau 2 in plus pentru a beneficia de o scarba de pensie.
blk Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Nu stiu cat de serios ai vorbit insa eu am lucrat cot la cot cu o persoana ce avea mai bine de 40 de ani de munca si crede-ma ca acei ultimi ani de munca sunt cei mai grei( logic ) asta depinde si ce faci,insa noi suntem tineri suntem in putere si momentam nu se resimt greutatile muncii dar cu siguranta la o varsta de 60 de ani nu vei mai da randamentul pe care il aveai intr-o tinerete de 20 de ani si parca nu iti pica tocmai bine sa afli ca trebuie sa mai lucrezi inca 1 an sau 2 in plus pentru a beneficia de o scarba de pensie.Normal ca depinde ce faci. Daca 40 ani dai la sapa in fiecare zi si nu iti gasesti altceva de facut atata amar de vreme, asta e.http://en.wikipedia.org/wiki/RetirementMare parte din europa are varsta de pensionare la 65 ani.Doamne fereste!Abia astept sa plec din tara asta nenorocita si corupta. HUO baseSCUL(A)ETu unde anume ai vazut scris basescu in topicul asta? Alta figura de autoritate nu mai ai?
flakyn1 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Pai fac si ei tot posibilul sa nu ne mai dea nicio pensie, ca nu stiu cine mai traieste pana pe la 65 de ani..This is Romania !
spauny Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 la 65 ani sa mai fii capabil de munca :ooameni bolnavi la parlament, pe ei ii votam.
Duff Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Traiasca Romania lui peste praf. 25 de ani facem scoala, apoi 40 de ani muncim ca sa ne permitem un sicriu, ca daca nu ramanem pe garduri
Alecswtzu Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Si cine ma rog o sa se mai 'bucure' de pensie in ritmul asta... mi se pare stupid.
BeautifulMind Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Aiurea , mai bine nu-i mai scoate deloc la pensie.
mau Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 cu cat ajung mai putini oameni la pensie cu atat mai rpd scapam de criza
Ioana Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 cu cat ajung mai putini oameni la pensie cu atat mai rpd scapam de criza Sau intra mai multi bani in buzunarele celor de "sus" . :crazy: Cam aiurea,dar in fine..tot le schimba dupa revin la initial.
Lucian Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 25 de ani facem scoala???40 muncesti ca sa ai ce baga la stomac.legea asta e benefica pentru unii si in detrimentul altora. inca 6 ani in parlament sau inca 6 ani la sapa. trist
musLi Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 O data cu cresterea sperantei de viata, mi se pare destul de normal sa creasca si vartsta de pensionare.6 ani in plus pentru femei si 1 an in plus pentru barbat nu e un capat de tara.Care crestere a sperantei de viata?De unde le scoti? #-o .De exemplu in Baia Mare a scazut de la 70 de ani la 68 de ani (cat te mai bucuri de pensie de numa)
Th3gAm3_SM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 prostie, cei care au lucrat la colectiva etc, numai apuca, nau cum. Bunicul meu are 64 parca, e distrus total.... are cancer etc.... nu poti face asa ceva, sa jur astia nu gandesc chiar deloc. #-o
Th3gAm3_SM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Mi se pare aiurea. Cum 65 de ani :blink: ?pai uite pana la 18/19 esti la liceu, dupa faculta sa zicem asa 4 ani, ajungi la 22/23 dupa muncesti 42/43 de ani sa ai pensie......oare aia de sus cat au pensia? si de la ce varsta?
Bobby Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ???40 muncesti ca sa ai ce baga la stomac.legea asta e benefica pentru unii si in detrimentul altora. inca 6 ani in parlament sau inca 6 ani la sapa. tristDupa cate stiu eu parlamentari merg in pensie la 100 de ani.Peste tot in europa cam la 65 de ani se merge in pensie,dar cred ca sunt limite minime si maxime de ani de munca,ex dc cineva a muncit 40 de ani,chiar dc are 58 de ani are dreptul la pensie.Singura problema cu legea asta este, ca in Romania durata de viata este foarte scazuta fata de restul tarilori din europa
Puscarie Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 65 de ani , nu stiu daca va trai marea majoritate de oameni in varsta pana la 65 de ani.
Denzel_Lsd Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 In majoritatea tarilor din europa e la fel , diferenta intre noi si ei tine de munca depusa , un muncitor de 50 de ani la noi munceste de 3 ori mai mult si mai greu decat aia strainezi...e normal ca omu sa nu mai prinda pensia ..si daca o prinde mai traieste 2-3 ani din ea ...restu e' mostenire de stat ..
chaotic eye Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 O data cu cresterea sperantei de viata, mi se pare destul de normal sa creasca si vartsta de pensionare.6 ani in plus pentru femei si 1 an in plus pentru barbat nu e un capat de tara.mă faci să râd, de parcă ajunge vreun bătrân la vârsta de 65 de ani fără să aibă probleme de sănătate. mai bine să moară toţi pe baricade.suntem tot mai stupizi, zi de zi.
OmU NeGrU Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Nu mai bine scot ei pensiile de tot? Da Sper sa apuc sa ma bucur si eu de pensie.