Tybork Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Doar cinci minute de exerciţii fizice efectuate în aer liber pot îmbunătăţi semnificativ sănătatea mintală şi din acest motiv autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să încurajeze populaţia să petreacă mai mult timp în parcuri şi grădini publice, potrivit unui studiu preluat de Reuters. Chiar şi cinci minute de activităţi fizice "ecologice", precum mersul pe bicicletă, grădinăritul sau lucrul la fermă pot îmbunătăţi starea de spirit şi respectul de sine, spun cercetătorii de la Universitatea din Essex (Marea Britanie), autorii acestui studiu. Cercetătorii sunt de părere că acest lucru aduce mari beneficii societăţii, iar costurile medicale ar fi reduse dacă oamenii s-ar "auto-trata" prin activităţi fizice ecologice, potrivit acestui studiu publicat în Environmental Science & Technology. Multe studii au arătat că activităţile fizice practicate în aer liber pot reduce riscul de maladii psihice şi îmbunătăţi starea generală a sănătăţii, însă Jules Pretty şi Jo Barton, coordonatorii acestui studiu, spun că, până recent, nimeni nu ştia cât timp trebuie alocat acestor activităţi fizice pentru a obţine beneficii de pe urma lor. Barton şi Pretty au analizat datele colectate de la 1.252 de persoane de vârste diferite, aparţinând ambelor sexe, care au participat la zece studii în domeniu efectuate în Marea Britanie. Ei au analizat activităţile fizice "ecologice" practicate de subiecţi, precum plimbările, grădinăritul, mersul pe bicicletă, pescuitul, echitaţia şi lucrul la fermă. Cercetătorii au descoperit că cele mai mari beneficii sunt înregistrate de persoanele tinere şi cele care suferă de maladii mintale, deşi, la nivel general, toţi oamenii, de toate vârstele, aparţinând ambelor sexe, au de profitat. Cel mai mare efect în ceea ce îmbunătăţirea respectului de sine îl are doza de cinci minute de activităţi fizice "ecologice". Toate mediile naturale sunt benefice, inclusiv parcurile din marile oraşe, însă zonele în care există apă au cele mai mari efecte.Sursa: mediafax
pizza200 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 sa mai auda si tocilarii de pe forum asta (godless si altii :D )
Godless1859 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 sa mai auda si tocilarii de pe forum asta (godless si altii :D ) Ai 14 sau 15 ani? OT:Pai da imbunatatesc atat sanatatea mintala cat si fizicul.Oricum nu cred ca este cineva care nu isi misca fundul nici 5 minute pe zi.
LuckyShot Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 la ce dracu mai fac studii pe tema asta toti anonimii? doar se stie de atatea mii de ani: mens sana in corpore sano. nu vad unde e noutatea din moment ce s-au mai facut alte zeci de studii la fel
Alecswtzu Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Oricum ar fi miscarea, sportul sunt bune pentru corp.
TombRaider Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 la vazut cineva pe einstein ca fugea prin parc? hai lasati prostiile si punetiva pe invatat daca vreti sa fiti destepti... fugiti degeaba prin parc ... nu va faceti nici mai destepti nici mai prosti ramaneti la fel doar ca ati pierdut 5 minute in parc. atata tot ;)
mihai91 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 la vazut cineva pe einstein ca fugea prin parc? hai lasati prostiile si punetiva pe invatat daca vreti sa fiti destepti... fugiti degeaba prin parc ... nu va faceti nici mai destepti nici mai prosti ramaneti la fel doar ca ati pierdut 5 minute in parc. atata tot ;) ai vorbit cand trebuia sa taci ... #-o cum zicea si luckyshot mai sus , mare noroc am avut ca ne-au luminat astia
gigicarnat Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Ai 14 sau 15 ani? OT:Pai da imbunatatesc atat sanatatea mintala cat si fizicul.Oricum nu cred ca este cineva care nu isi misca fundul nici 5 minute pe zi. ati misca fundul 5 minute nu inseamna sa te joci la pc toata ziua si sa te duci doar pana in bucatarie sa-ti iei o bere din frigider si dupa sa te duci so dai afara ...
Maluco Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Chiar nu stiam asta Cine sa nu stie asta , poate uni da si chiar ar fi bine pentru cei care rup pc non-stop
The Fan Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 se stia de mult chestia asta.. numai ca din comoditate foarte putini tin cont de ea..
Guest dnd, la munte cu doua minore Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 si 5 min de ex. fizice in aer poluat cu cat iti.. "prelungesc" viata ?!
Tybork Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 si 5 min de ex. fizice in aer poluat cu cat iti.. "prelungesc" viata ?! Desi articolul nu precizeaza ca expresia "aer liber" se refera la parc-uri, teren-uri de fotbal, etc. unde omul pe langa miscarea fizica se si relaxeaza putin si nu se refera la centrul unui oras aglomerat unde mai mult te enervezi pe trafic sau pe oameni prosti.Ceva firesc dupa parerea mea, ca 10 ture de stadion nu sunt echivalente cu 10 ture de Cernobil...intr-adevar, si treaba asta trebuia precizata in articol :)
Bobby Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 In ,,Epoca de Aur" la scoli dimineatza se facea 5 minute de inviorare,nu au fost asa de prosti comunisti.
kuumba2 Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Desi articolul nu precizeaza ca expresia "aer liber" se refera la parc-uri, teren-uri de fotbal, etc. unde omul pe langa miscarea fizica se si relaxeaza putin si nu se refera la centrul unui oras aglomerat unde mai mult te enervezi pe trafic sau pe oameni prosti.Ceva firesc dupa parerea mea, ca 10 ture de stadion nu sunt echivalente cu 10 ture de Cernobil...intr-adevar, si treaba asta trebuia precizata in articol :)Daca imi explici folosirea cratimelor din prima fraza o sa continui sa citesc pe aici. Ciudat ca nici macar moderatorii sa nu stapaneasca limba romana.Puteti da warn, disable posting, nu ma deranjeaza.Si on topic: este inutil studiul, concluzia lui fiind ceva stiut de omenire de mult timp.
Guest dnd, la munte cu doua minore Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Desi articolul nu precizeaza ca expresia "aer liber" se refera la parc-uri, teren-uri de fotbal, etc. unde omul pe langa miscarea fizica se si relaxeaza putin si nu se refera la centrul unui oras aglomerat unde mai mult te enervezi pe trafic sau pe oameni prosti.Ceva firesc dupa parerea mea, ca 10 ture de stadion nu sunt echivalente cu 10 ture de Cernobil...intr-adevar, si treaba asta trebuia precizata in articol :)stiu ce inseamna aer liber si stiu ca nu este acelasi lucru cu aer curat, dar intr-un oras mare aerul este poluat cam pe toata suprafata lui, asa ca nu stiu cat de sanatos e sa iesi la plimbare prin parc (oricum e mult mai sanatos decat sa iesi la plimbare prin centrul orasului). cat despre agitatie, nervi etc (pe care ti-i faci din cauza unor oameni prosti) sunt de acord cu ce zici