Tybork Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Vânzările de autovehicule noi au crescut în martie de 2,2 ori faţă de luna anterioară, la 10.383 unităţi, totalul pe primul trimestru fiind de 18.947 de maşini, în scădere cu 43,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost livrate 33.513 vehicule. În luna februarie au fost vândute în total 4.604 de autovehicule, din care 3.864 de autoturisme, numărul acestora crescând în martie de peste două ori, la 9.374 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Livrările de autoturisme au coborât în primele trei luni ale anului cu 43% faţă de intervalul similar din 2009, de la 29.674 de unităţi la 16.628 de unităţi. Producţia de autovehicule a fost în luna martie de 34.081 unităţi, din care 31.782 autoturisme, iar în primul trimestru producţia s-a plasat la 85.954 de unităţi, în creştere cu 62% faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2009, de 52.873 de autovehicule. Producţia de autoturisme a urcat în primul trimestru cu 63%, la 80.471 unităţi. Exporturile de maşini din primele trei luni au crescut cu 57,9%, de la 49.194 de unităţi la 77.674 de unităţi, din care 73.213 au fost autoturisme. În schimb, importurile s-au diminuat în perioada analizată cu 48,4%, de la 24.825 de vehicule la 12.811 de vehicule, din care 10.893 au fost autoturisme. Cea mai bine vândută marcă de import a fost Ford, cu 1.692 de unităţi, urmată de Volkswagen, cu 1.390 de unităţi şi Renault, cu 1.316 maşini. Per ansamblul pieţei, Dacia rămâne totuşi lider al vânzărilor, cu 6.136 de maşini vândute în primele trei luni, din care 4.212 de unităţi livrate în martie.Sursa: mediafax
Parazitu' Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 incepe sa isi revina Romania din criza ? sau mai degraba as zice ca programele rabla care au intrat in vigoare si preturile scazute ale automobilelor ii fac pe oameni sa cumpere..asta si pe motiv de criza.
Guest Andrey32 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Foarte bine cel putin pt mama..lucreaza la Dacia ,defapt dacia a fost singura fabrica auto care nu a murit si nu va muri niciodata..;)
Dropkillerz Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Foarte bine cel putin pt mama..lucreaza la Dacia ,defapt dacia a fost singura fabrica auto care nu a murit si nu va muri niciodata.. ;) Asta sa o crezi tu,daca este un anumit interes pe marca romaneasca nu inseamna ca este intentionat mai degraba din obligatie. Taxele de prima inmatriculare sunt enorme,daca s-a ajuns ca la un VW golf 4 din 2001 -2002 euro 3 , 1.9 tdi pd sa se plateasca in jur de 2000 E si ceva,nu mai zic ca acum se plateste taxa de prima inmatriculare si la autoturismele cu euro 4,bataie de joc pe fata. Oricum,daca e sa-mi iau masina sigur nu o sa-mi iau Dacia si mai sigur nu o sa le dau bani hotilor astia ca dupa aia sa zica ca in 2010 nu se va inaugura nici macar un km de autostrada din lipsa de fonduri.
Trayus Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 masinile astea - dacia - se comanda afara mai mult,le iau astia pentru firme.Aici le iau toti care nu mai au inca 2000(ce e drept e foarte mult) de taxa.Nici eu nu mi-as lua dacie.De ce as da 7000 pe o dacie cand cu banii astia imi trag un bemvan din 2002 dotat cu o gramada de chestii,care are siguranta pe el de n-ori mai mare ca dacia,confort de n-ori mai mare.Nu se compara.Si un BMW 318 din 94 merge mai marfa decat Logan/Sandero - Dacia.Cat despre treaba asta - toata lumea facea la fel,Dacia n-a ajuns inca o masina care sa se merite sa dai banii pe ea,dar,UE-ul si Tariceanu(care si-a tras comisioane zdravene de la Renault&UE)au pus la cale acest plan de taxare ridicola(jecmaneala) si sustinuta in continuare de un guvern incapabil si o Uniune Europeana caruia nu-i pasa(suntem singurii care avem asemenea taxa si nu se baga,cu exceptia a 2-3 vorbe,dar doar vorbe,ca deh,mananca si ei tot din banu romanului si asa saracit si supt).Asa ca s-au pus pe bagat pe gat taxe si masini proaste.Credeti ca nemtii ar cumpara de la noi?Nu cred.Dar exista contracte,care mai de care mai dubioase.Asa ca dragii mei,pe langa alea 73.000 de dacii,au mai intrat in tara inca acteva zeci de mii inscrise in bulgaria - baieti destepti bulgarii - taxe normale,statiuni de lux.
flakyn1 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Era de asteptat, romanii mereu sunt pe primul loc la masini cumparate, si nu orice fel de masini, ci mercedes, bmw etc.
Guest spanky Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Era de asteptat, romanii mereu sunt pe primul loc la masini cumparate, si nu orice fel de masini, ci mercedes, bmw etc.da, ne mandrim, la mai multa poluare, nu ? ^_^
Dropkillerz Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Iar incepeti sa vorbiti de poluare fara sa aveti habar ce vorbiti?
Tybork Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Sa ramanem totusi la subiect, si sa nu discutam despre altceva(cum ar fi poluarea) :).Posturile care nu au legatura cu articolul, vor fi sterse!