JUANN Posted September 5, 2005 Author Posted September 5, 2005 intradevar se poate da si mai mult ... dar de ce sa iasa mult in fata altor provideri cand au clienti si asa(intrebare retorica)personal sunt destul de multumit de rds .. Alex vreau ca, daca dau aceeasi suma pe care o da un cetatean dintr-o tara civilizata, sa beneficiez de aceeasi calitate de care beneficiaza el. Daca la ei se poate, la noi de ce nu se poate ? doar dau tot atitia $/EUR ca si el (am abonament de 15). iti spun eu de ce nu se poate la noi: pentru ca este monopol rds si cat timp nu exista concurenta, isi permit sa faca orice (a se citi si cenzura de pe forum).
alex Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 pai eu ziceam ca pot da dar nu au interesul ... chiar monopol nu e ... daca era monopol nu mareau vitezele dupa ce a marit si astralul
nwradu Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Da, sunt zone (orase chiar) unde la fiecare bloc e de ales intre Astral si RDS... doar ca Astral mi s-au parut si mai varza de fiecare data la oferte, plus ca uptime-ul si banda si calitatea serviciului e la fel ca la RDS...
Hadrian Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Alex vreau ca, daca dau aceeasi suma pe care o da un cetatean dintr-o tara civilizata, sa beneficiez de aceeasi calitate de care beneficiaza el. Daca la ei se poate, la noi de ce nu se poate ? doar dau tot atitia $/EUR ca si el (am abonament de 15). iti spun eu de ce nu se poate la noi: pentru ca este monopol rds si cat timp nu exista concurenta, isi permit sa faca orice (a se citi si cenzura de pe forum). Si eu platesc pe litru de benzina chiar mai mult ca in vest asa ca vreau si eu salar de 2-3.000 euro/luna ca in vest. Imi da cineva in Romania? Daca la ei se poate la noi de ce nu se poate?
Linky Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Wey da daca nu convine atata RDS-ul .... rupeti contractu si gata...nu mai chinuiti lumea la cap...nu e nimeni de pe linkmania obligat sa va raspunda voua la nemultumiri...daca aveti asa ceva...duceti-va la sediul rds din orasul vostru si batetii pe aia....asa cum am facut noi (da va zic ceva..dejeaba ii bateti ...ca nu rezolvati nik )
renegadealive1 Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Dark... scuze ca te contrazic dar problema nu se pune "cat mai multzi shi cat mai slab"... problema se pune in felul urmator: Majoritatea Net providerilor au o banda pe care sunt nevoitzi sa o imparta la X clientzi. Motivul pentru care la un moment dat scade viteza este impartzirea bandei la prea multzi clientzi. Mai exista shi asha numitul efect de shantz care apara datorita unor useri care stau toata ziua pe DC sau ODC sau orice altceva de genu asta shi fac Download-uri, ocupand toata banda (asta dak nu e gestionata corect limitarea de viteza de pe server). Shi sa shtii shi tu ca nu e vorba de rea vointza din partea providerilor ci mai degraba lipsa de bani, deoarece High Bandwith costa mult (mai ales cand vrei sa ai un minim de 100KB minim garantat). mai oameni buni ,de ce promit astia de la rds lucruri de care nu se pot tine?chestia cu banda pe care trebuie s-o imparta la x clienti nu ma incalzeste cu nimik.sa-si calculeze banda inainte de a se arunca inainte ca si berbecii ,sa faca numai abonamente si promisiuni "apoi cu restu' ne-om descurca" (conceptie veche si bine implementata in tara noastra) sa ma explic ,adica sa inteleaga si cei 95% (cateodata neglijati)de care se vorbea la un moment dat mai sus:Daca ai 4 mere nu promiti la 10 copii cate un mar intreg, in speranta ca 6 dintre ei nu vor manca sau nu vor sti ce sunt alea mere.Le feliezi (merele) sa ajunga la toti 10 copii si abia apoi le promiti ca vor primi ,nu un mar intreg, ci cate o feliutza. Regula asta daca ar fi aplicat-o rds-ul nu ar fi avut parte de o asa (masiva) critica.P.S. Nu criticati acest post,din pacate v-ati baga in seama fara rost ,si nu ati face decat sa-mi confirmati ca am dreptate 100%. Si inca ceva ,tot cei 95% din linkmaniaci isi platesc abonamentele la timp,asa ca explicatiile isi au rostul.Si scuzele la randul lor .
Manticore_LightSide Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Daca ai 4 mere nu promiti la 10 copii cate un mar intreg, in speranta ca 6 dintre ei nu vor manca sau nu vor sti ce sunt alea mere.Le feliezi (merele) sa ajunga la toti 10 copii si abia apoi le promiti ca vor primi ,nu un mar intreg, ci cate o feliutza. Mai citeshte odata ce am scris eu... si o sa pricepi raspunsul la problema ta simplificata... (partea cu impartzit-ul in mod egal). @Hadrian: Mijto abordarea problemei! @Mr. Linky: Dude... asta nu e o solutzie... Juann shtii care e problema defapt.. Romania ca nivel de dezvoltare tehnologic pe partea de Comunicatzii internet nu a ajuns la extinderea sa maxima. Gandeshte-te cata fibra optica mai e inca de tras intre totzi providerii shi toate retzelele pentru a se aduce totul la standardele de care zici tu. Exemplu: tu ai de la RDS, dar sunt zone ale bucureshtiului in care ei inca n-au ajuns cu extinderea shi acolo unii oameni folosesc ceea ce se keama Dial-Up... Hehe... alte vremuri cand statea lumea cate 2 ore sa prinda modemu liber la provider shi sa pretzuiasca fiecare clipa de net pana pica modemu... Dar in fine atzi uitat cred de vremurile alea.
renegadealive1 Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 ...duceti-va la sediul rds din orasul vostru si batetii pe aia....asa cum am facut noi (da va zic ceva..dejeaba ii bateti ...ca nu rezolvati nik ) cu bataia nu rezolvi intr-adevar nimic,omu n-are nici o vina ,el primind dispozitii de mai sus. La noi in tara sistemul este defect (pardon ,am vrut sa spun infect) De aia merg toate "struna" Sa speram ca pe viitor rds nu ne va dezamagi Le dam sansa sa ne demonstreze ca ne-am inselat si ca v-a veni vremea cand v-om avea servicii mai bune(de exemplu download cu 128 kb/s garantat ,cum s-au laudat) Bineinteles ,asteptati sa va creasca si barba ca si la "Santa Claus".
DarkBringer Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Wey da daca nu convine atata RDS-ul .... rupeti contractu si gata...nu mai chinuiti lumea la cap...nu e nimeni de pe linkmania obligat sa va raspunda voua la nemultumiri...daca aveti asa ceva...duceti-va la sediul rds din orasul vostru si batetii pe aia....asa cum am facut noi (da va zic ceva..dejeaba ii bateti ...ca nu rezolvati nik ) nu ai cum ..tie daca nu iti convine renelu il tai? nu ca nu poti asa si cu netu, daca ar fi alta firma la care sa mearga decent maine as rupe contractu asa cum am facut cu romtelecomu..a aparut alta firma de telefoni bye bye rds....si parca chestia cu banda era ca daca depasesti un anumit trafic te trec de pe 512 pe 256 dar cred ca nici chestia asta nu au facut-o macar....te duci te plangi si raspunsul este invariabil acelasi...nu e de la noi.. yea sure.....asta e cand nu ai concurenta face fiecare ce vrea si li se rupe de tine
renegadealive1 Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [...] unii oameni folosesc ceea ce se keama Dial-Up... Hehe... alte vremuri cand statea lumea cate 2 ore sa prinda modemu liber la provider shi sa pretzuiasca fiecare clipa de net pana pica modemu... Dar in fine atzi uitat cred de vremurile alea. bineinteles ca am uitat de vremurile alea dar ,omule, toti de pe acest site doresc evolutie ,nu involutie... tu ,daca-ti doresti ,tu poti reveni la modemul tau dial-up,ca sa pretuiesti bineinteles fiecare clipa de net (care consta numai in "bucuria" conectarii voluntare si a deconectarii involuntare dupa cateva secunde de la :Ghici ?: conectare) Esti mos batran ca prea iti aduci cu drag aminte de vremurile demult apuse. Respect batranii ,dar nu pe cei ce vor involutie. Daca nu mai suporti prezentul ,du-te la gara AM ZIS.
martafoy Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 DarkBringer,de unde crezi ca are RDS inchiriate liniile telefonice?Cand se va spala Romtelecom pe maini de abonatii lor,cine crezi ca va umfla abonamentele ?
renegadealive1 Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 nu ai cum ..tie daca nu iti convine renelu il tai? nu ca nu poti asa si cu netu, daca ar fi alta firma la care sa mearga decent maine as rupe contractu asa cum am facut cu romtelecomu..a aparut alta firma de telefoni bye bye rds....si parca chestia cu banda era ca daca depasesti un anumit trafic te trec de pe 512 pe 256 dar cred ca nici chestia asta nu au facut-o macar....te duci te plangi si raspunsul este invariabil acelasi...nu e de la noi.. yea sure.....asta e cand nu ai concurenta face fiecare ce vrea si li se rupe de tine mai mai ,cata dreptate ai tu ,baiete...
Manticore_LightSide Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 bineinteles ca am uitat de vremurile alea dar ,omule, toti de pe acest site doresc evolutie ,nu involutie...tu ,daca-ti doresti ,tu poti reveni la modemul tau dial-up,ca sa pretuiesti bineinteles fiecare clipa de net (care consta numai in "bucuria" conectarii voluntare si a deconectarii involuntare dupa cateva secunde de la :Ghici ?: conectare)Esti mos batran ca prea iti aduci cu drag aminte de vremurile demult apuse.Respect batranii ,dar nu pe cei ce vor involutie.Daca nu mai suporti prezentul ,du-te la garaAM ZIS. Dude... sunt destul de tanar... Eu doar vroiam sa reamintesc ideea ca totushi se fac progrese. "Du-te la Gara"? Eu n-am facut nimik sa te jignesc... dar ca multzi altzii de pe Forumu asta altfel nu shtii sa raspunzi. Shi legat de Involutzie... Sa zicem doar ca-s mai High Tech decat vei fi tu vreodata...
renegadealive1 Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Dude... sunt destul de tanar... Eu doar vroiam sa reamintesc ideea ca totushi se fac progrese. "Du-te la Gara"? Eu n-am facut nimik sa te jignesc... dar ca multzi altzii de pe Forumu asta altfel nu shtii sa raspunzi. Shi legat de Involutzie... Sa zicem doar ca-s mai High Tech decat vei fi tu vreodata... Bravo, ai reamintit ,sper sa primesti o medalie (o meriti )in final ,daca vrei ,intoarce-te de la gara...cat despre"Sa zicem doar ca-s mai High Tech decat vei fi tu vreodata"... sa zicem ca ar trebui sa lasi vrajeala... Nu de alta , dar nu tzine... Ps nu te-am jignit.Daca ai luat-o ca atare ,ghinionu' tau
nwradu Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 mai oameni buni ,de ce promit astia de la rds lucruri de care nu se pot tine?chestia cu banda pe care trebuie s-o imparta la x clienti nu ma incalzeste cu nimik.sa-si calculeze banda inainte de a se arunca inainte ca si berbecii ,sa faca numai abonamente si promisiuni "apoi cu restu' ne-om descurca" (conceptie veche si bine implementata in tara noastra) sa ma explic ,adica sa inteleaga si cei 95% (cateodata neglijati)de care se vorbea la un moment dat mai sus:Daca ai 4 mere nu promiti la 10 copii cate un mar intreg, in speranta ca 6 dintre ei nu vor manca sau nu vor sti ce sunt alea mere.Le feliezi (merele) sa ajunga la toti 10 copii si abia apoi le promiti ca vor primi ,nu un mar intreg, ci cate o feliutza. Regula asta daca ar fi aplicat-o rds-ul nu ar fi avut parte de o asa (masiva) critica.P.S. Nu criticati acest post,din pacate v-ati baga in seama fara rost ,si nu ati face decat sa-mi confirmati ca am dreptate 100%. Si inca ceva ,tot cei 95% din linkmaniaci isi platesc abonamentele la timp,asa ca explicatiile isi au rostul.Si scuzele la randul lor . Asta ai zis-o bine cu promisiunile. Nu stiu de ce te intrebi insa "de ce promit..." cand motivul e foarte usor de vazut, sta in cuvintele "banda negarantata", care din pacate e un concept raspandit si cu care se pacaleste usor lumea (ca boxele alea de scrie pe ele PMPO-ul in loc de RMS). Practic RDS-ul putea zice si "bagam 3 Mbps in abonamente negarantat" si daca nu treci de 512kbps asta e... e negarantata. Cu un lucru te inseli, nu 95% din linkmaniaci platesc factura la timp, ci 95% din abonatii Cablelink. In factura aia platesti faptul ca ti se da acces la net, nicidecum la Linkmania doar (alt subiect super discutat). Daca Linkmania s-ar inchide maine, nu s-ar ieftini abonamentul pt asta. Si daca se inchid jumate din site-urile de pe net tot nu s-ar ieftini, chiar daca ar zice lumea "pai nu mai am unde intra ca s-au inchis multe".
shdhat Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Daca ar oferi 256kbps garantat ai avea abonament business. Diferenta sta in limitarea de la ora 5. 512kbps pe exterior poate vom avea in 2-3 ani la preturile actuale RDS; eventual se va implementa inca o limitare in functie de ora desi putin probabil.
renegadealive1 Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Stiu si eu cum e cu limitarea asta de banda ,dar macar sa tina si ei (cei de la RDS)un echilibru cat de cat... Dar sa ne folosim de netul nostru cel de toate zilele.AMIN
renegadealive1 Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Si daca se inchid jumate din site-urile de pe net tot nu s-ar ieftini, chiar daca ar zice lumea "pai nu mai am unde intra ca s-au inchis multe". Si daca s-ar inchide vorba ta siteurile si nu ai mai prea avea pe unde sa navighezi,le-ar tatai si lor fundu' cand ar vedea cum se "taie oamenii de la abonamente" .nwradu. Cu un lucru te inseli, nu 95% din linkmaniaci platesc factura la timp, ci 95% din abonatii Cablelink. adica mai grav ,trebuie sa aiba grija mai mare rds de abonatii lor... Exclusiv ,numai pentru internet ,mi-am facut abonament la ei(rds).telefonul fix e bine ca face parte dintr-o oferta gratuita(si prin urmare nu prea ii critic ,deoarece calul de dar nu se cauta la dinti).pt telefonie exista oferte mult mai bune(n-o sa fac publicitate gratuita la nimeni ,si nici platita )
nwradu Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Pai ce, daca s-ar inchide jumate din site-urile din toata lumea acum, tu ai renunta la abonament?
renegadealive1 Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Pai ce, daca s-ar inchide jumate din site-urile din toata lumea acum, tu ai renunta la abonament? Depinde ce site-uri s-ar inchide as renunta daca nu as mai gasi ce programe (uuuuups ) mi-ar trebui,sau as trece la un abonament mai mic
nwradu Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 JUANN vezi ca-mi datorezi niste scuze pt diversele lucruri de care ma acuzai prin posturile tale si alte cuvinte urate adresate, total nefondat si din burta, se pare...