Jump to content
IceMan

Plusurile si minusurile comunitatii in care activam

Recommended Posts

Posted

Oricat de greu de crezut vi se pare, eu sunt totusi pe Link din 2005, de cand vedeti ca imi dateaza contul. Am prins toate epocile de 'glorie' si am si eu nostalgii cu privire la diferiti useri care activau candva si acum nu mai sunt. Faptul ca sunt aici si nu pe vreun alt forum de 'telectuali nu arata altceva decat ca nu am renuntat sa cred in resursele comunitatii Link.

Scuza-ma ca intervin, nu am absolut nimic cu tine personal sau cu modul in care iti moderezi sectiunea.Dar am simtit ca e nevoie ca cineva sa spuna lucrurilor pe nume, multi se ascund dupa degete, eu iti zic direct: nu stiu ce vremuri ai prins tu, poate ai avut si alti useri (deja se complica treaba), dar nu ai fost activa si nu-mi pot da seama cu ce ai ajutat comunitatea pana in 2009.Asa ca moderatorul sigur nu l-ai primit pt activitate, fidelitate, etc :)

~10 posturi MU -2005

~40 posturi MU -2006

~15 posturi MU -2007

-de aici sarim direct in 2009, cand ai inceput sa frecventezi mai des forumul.Si mai important, ai inceput sa postezi si in alte sectiuni decat Plangeri, Vanzari, etc (MU)

~200 posturi pana ai primit functia de moderator (2009)

PS: inca o data vreau sa specific ca nu am nimic cu tine, dar pana in 2009 nici tu n-ai avut vreo treaba cu forumul Linkmania :)

Posted

Scuza-ma ca intervin, nu am absolut nimic cu tine personal sau cu modul in care iti moderezi sectiunea.Dar am simtit ca e nevoie ca cineva sa spuna lucrurilor pe nume, multi se ascund dupa degete, eu iti zic direct: nu stiu ce vremuri ai prins tu, poate ai avut si alti useri (deja se complica treaba), dar nu ai fost activa si nu-mi pot da seama cu ce ai ajutat comunitatea pana in 2009. Asa ca moderatorul sigur nu l-ai primit pt activitate, fidelitate, etc :)

~10 posturi MU -2005

~40 posturi MU -2006

~15 posturi MU -2007

-de aici sarim direct in 2009, cand ai inceput sa frecventezi mai des forumul.Si mai important, ai inceput sa postezi si in alte sectiuni decat Plangeri, Vanzari, etc (MU)

~200 posturi pana ai primit functia de moderator (2009)

PS: inca o data vreau sa specific ca nu am nimic cu tine, dar pana in 2009 nici tu n-ai avut vreo treaba cu forumul Linkmania :)

Dacă n-ai nimic cu ea, tot ce-ai făcut a fost o observație legată de posturile ei de pe LinkMania, față de care pot să răspund doar cu un "Ok". Și din moment ce nu ai nimic cu ea, dar totuși vorbești despre faptul că nu a ajutat comunitatea și nu prea a fost activă, înseamnă că ai ceva cu motivul pentru care a fost aleasă sau cu criteriul concret care a stat la bază. Indiferent care ar fi fost acela (deși s-a mai spus), din punctul tău de vedere a fost o decizie corectă numirea ei în funcție, fapt demonstrat prin afirmația ta "nu am absolut nimic cu tine personal sau cu modul in care iti moderezi sectiunea".

Situația nu era roz înainte de alegerea lui logs în funcție, cred că asta s-a înțeles deja din posturile voastre. Așa că hai mai bine să o lăsăm pe logs deoparte pentru o vreme din discuțiile despre problemele comunității și să ne concentrăm pe altele, cred că a sughițat destul la cât e pomenită aici, pe nedrept.

Posted

Dacă n-ai nimic cu ea, tot ce-ai făcut a fost o observație legată de posturile ei de pe LinkMania, față de care pot să răspund doar cu un "Ok". Și din moment ce nu ai nimic cu ea, dar totuși vorbești despre faptul că nu a ajutat comunitatea și nu prea a fost activă, înseamnă că ai ceva cu motivul pentru care a fost aleasă sau cu criteriul concret care a stat la bază. Indiferent care ar fi fost acela (deși s-a mai spus), din punctul tău de vedere a fost o decizie corectă numirea ei în funcție, fapt demonstrat prin afirmația ta "nu am absolut nimic cu tine personal sau cu modul in care iti moderezi sectiunea".

Situația nu era roz înainte de alegerea lui logs în funcție, cred că asta s-a înțeles deja din posturile voastre. Așa că hai mai bine să o lăsăm pe logs deoparte pentru o vreme din discuțiile despre problemele comunității și să ne concentrăm pe altele, cred că a sughițat destul la cât e pomenită aici, pe nedrept.

Concluzia era ca nu conteaza cat timp esti activ zilnic pe forum sau ce vechime ai, deoarece acestea nu sunt criterii de baza in alegerea moderatorilor/adminilor.

Si da, a fost o decizie buna numirea ei ca moderator.

PS: m-am saturat sa vad atatia admini, asistenti, etc cu posturi sub 500 si contul creat acum 1-2 ani -_-

Posted

Concluzia era ca nu conteaza cat timp esti activ zilnic pe forum sau ce vechime ai, deoarece acestea nu sunt criterii de baza in alegerea moderatorilor/adminilor.

Si da, a fost o decizie buna numirea ei ca moderator.

PS: m-am saturat sa vad atatia admini, asistenti, etc cu posturi sub 500 si contul creat acum 1-2 ani -_-

Acum sa-ti mai zic si eu ceva ,in maniera cum i-ai spus si tu lui logs ,nimic personal just passing by .

Nu conteaza cantitatea,ci mai degraba calitatea . Decat ~4000 posturi,care probabil sunt mult spam . Mai bine 500 dar de calitatea 1 . Nu vreau sa ma intelegi gresit,am luat exemplul tau findca tu discutai despre asa ceva,nu zic 1 moment ca acele 4000 de posturi ale tale sunt slab calitativ, (nu m-am uitat) .

Ok,ok ..ne incurcam si nu mai intelegem nimic .

Rezumat : Calitate nu cantitate .

Posted

(cum intuiesc eu ca s-au petrecut lucrurile acum mult timp)

moderatul a fost acordat pe alte criterii decat cele normale. in scurt timp userii inteligenti au intrat in conflict cu moderatorii de sectiune si au devenit "useri problema". cum cel mai inteligent renunta LM s-a trezit ca 'valorile' pleaca, dar nici atunci staff-ul nu s-a miscat in directia corecta.

In prezent lucrurile au inceput oarecum sa reintre in normal, dar nivelul a ramas cel pe care il vedem.

Posted

pot fi si cu 0, accesul asistentilor consta in posibilitatea de a CITI o sectiune privata speciala pt ei

de asemenea, nu toti moderatorii sunt pusi sa 'modereze' (ma refer la unii dintre moderatorii globali si la cei de la playonline)

Posted

Acum sa-ti mai zic si eu ceva ,in maniera cum i-ai spus si tu lui logs ,nimic personal just passing by .

Nu conteaza cantitatea,ci mai degraba calitatea . Decat ~4000 posturi,care probabil sunt mult spam . Mai bine 500 dar de calitatea 1 . Nu vreau sa ma intelegi gresit,am luat exemplul tau findca tu discutai despre asa ceva,nu zic 1 moment ca acele 4000 de posturi ale tale sunt slab calitativ, (nu m-am uitat) .

Ok,ok ..ne incurcam si nu mai intelegem nimic .

Rezumat : Calitate nu cantitate .

Da, ma asteptam la asta.Doar ca nu stiam cine o v-a zice primu' :) deci:

In cazul meu, in jur de ~50% din posturi sunt la IT, domeniu care ma pasioneaza si la care ma pricep (mai si invat unele chestii de pe forum).Mai am vreo 20-30% pe la jocuri online iar restul sunt impartite prin mai multe categorii.Deci crede-ma ca spam-u nu ma pasioneaza.Oricum trebuie deosebit spam-ul de off-topic, cu asta mai greseam, dar m-am invatat :)

Parerea mea e ca intr-un an daca esti activ pe forum n-ai cum sa nu faci macar 1000 de posturi.(ar veni cam 2-3 posturi pe zi)

PS: sunt atatia oameni care confirma ce am scris mai sus, au cate 2000-3000-4000 de posturi in 3-4 ani, asta inseamna ca toti fac spam?E ca si cum am fi vecini, eu intr-un an mi-am construit o casa iar tu doar o camera.Asta inseamna ca e de proasta calitate constructia mea?

pot fi si cu 0, accesul asistentilor consta in posibilitatea de a CITI o sectiune privata speciala pt ei

de asemenea, nu toti moderatorii sunt pusi sa 'modereze' (ma refer la unii dintre moderatorii globali si la cei de la playonline)

Eu te intreb asa: cum nu se poate, server de cs(mu, etc) fara forum sau forum fara server de cs(mu, etc)?Inca ceva care este chiar mai important, faptul ca acel server poarta numele de LINKMANIA.Server de pe LM, admini de pe LM.Simplu :)

Posted

Eu te intreb asa: cum nu se poate, server de cs(mu, etc) fara forum sau forum fara server de cs(mu, etc)?Inca ceva care este chiar mai important, faptul ca acel server poarta numele de LINKMANIA.Server de pe LM, admini de pe LM.Simplu :)

nu inteleg ce vrei sa zici, reformuleaza pls

Posted

nu inteleg ce vrei sa zici, reformuleaza pls

Server (CS, MU, etc) fara forum sau forum fara server (CS, MU, etc)?Care varianta ti se pare indispensabila?

Iar acel server (oricare ar fi el), poarta numele LINKMANIA si din acest motiv staff-ul ar trebui sa fie de pe LINKMANIA.(se subintelege ca ma refer la oamenii cu vechime)

Posted

stafful este de pe linkmania. asistentii sunt foarte activi pe servere, pe forum doar citesc. moderatorii au treburile lor.

cat despre prima intrebare, fiecare are scopul sau. impreuna e cel mai bine.

Posted

stafful este de pe linkmania. asistentii sunt foarte activi pe servere, pe forum doar citesc. moderatorii au treburile lor.

cat despre prima intrebare, fiecare are scopul sau. impreuna e cel mai bine.

N-ai inteles, incer sa-ti mai explic o data: nu poti sa ai un server (CS, MU, etc) fara un FORUM, unde sa se rezolve problemele de pe server (plangeri, sugestii, etc).Dar poti sa ai un forum fara sa ai un server (CS, MU, etc).Acum intelegi care-i ideea?Forumul face serverul, nu invers.E adevarat ca la inceput multi au aflat de LM de pe diferite servere, dar asta a fost acum 4-5 ani!

Pai cum poti sa zici ca staff-ul e de pe LM daca apar asemenea useri cu sub 500 (chiar 100-200) de posturi si conturile create recent?Ei habar n-aveau de forum, erau noi in comunitatea Linkmania.Acum intelegi?Si cum adica "doar citesc" daca ei au de rezolvat plangeri, etc.

Posted

Auzi da` voi cum gande(a)ti pe la funmania ? Ma refer la ' garda ' .

Normal ca atunci cand ma luam la tzandarit cu Deea sarea si vreun fan de-al ei sa o apere si ca de obicei , eu luam warn + suspend ( sau chiar 2 warn`uri si suspend , thx equi ) , ea un warn up eventual si fanul nimic , de ce ? Pentru ca il cunostea pe Equi . Hai ca l-am barfit destul pe Equi si nu vreau sa-i stric imaginea , in fond modereaza ok , dar era cam 'naiv' acum ceva vreme :) .

Hai ba fi serios, si noi eram prieteni ( eu cu equi ) si de asta tot am 4396542952 conturi suspendate.

Posted

N-ai inteles, incer sa-ti mai explic o data: nu poti sa ai un server (CS, MU, etc) fara un FORUM, unde sa se rezolve problemele de pe server (plangeri, sugestii, etc).Dar poti sa ai un forum fara sa ai un server (CS, MU, etc).Acum intelegi care-i ideea?Forumul face serverul, nu invers.E adevarat ca la inceput multi au aflat de LM de pe diferite servere, dar asta a fost acum 4-5 ani!

Pai cum poti sa zici ca staff-ul e de pe LM daca apar asemenea useri cu sub 500 (chiar 100-200) de posturi si conturile create recent?Ei habar n-aveau de forum, erau noi in comunitatea Linkmania.Acum intelegi?Si cum adica "doar citesc" daca ei au de rezolvat plangeri, etc.

Ideea e ca la CS, MU, etc, adminele (implicit asistentul pe forum) se da in functie de activitatea de pe SERVER, comportament pe SERVER, cazier pe SERVER, nu pe forum. Asistentul se da ca sa aiba acces la o sectiune in plus unde se discuta problemele SERVERULUI. Userul e nevoie sa fie, doar ca sa citeasca acea sectiune si sa raspunda in cazul in care are o plangere :)

Posted

Dar nu va trecut prin cap ca poate unii dintre moderatorii cu 10-20 de posturi sau care nu au activat pe perioade lungi de timp totusi poate au alte usere? Daca doriti voi moderator de ce nu va depuneti o aplicatie? De ce nu incercati sa aduceti imbunatatiri la sectiunea respectiva? Daca plangeti ca nu-i cunoasteti de ce nu faceti o sugestie/petitie pentru crearea unei sectiuni unde se pot prezenta moderatorii forumului, unde puteti discuta cu fiecare in parte? De ce nu creati niste interviuri cu moderatori sa-i cunoasteti mai bine, vedeti daca prinde ideea si apoi mergeti la urmatorul nivel.

Sunt o mie de lucruri pe care le puteti face dar cred ca cel mai simplu este sa criticam si sa plangem.

Posted

+1 pentru Forbidden (sincer, pana nu a devenit moderator, nici nu il stiam :D )

Problema nu sunt moderatorii, nu sunt utilizatorii, nimeni. La inceput, nu toti aveau acces la un calculator, nu toti aveau acces la internet si NU toti stiau ce e ala un forum. Majoritatea care erau in cunostinta de cauza, erau persoanele "mai in varsta" care stiau de acest lucru si aveau posibilitatea de a se putea folosi de acest serviciu (ca pana la urma e un serviciu). De acolo tot plecati la ideea "ce era LinkMania acu cativa ani.."

Lucrurile au ramas la fel:

- te inregistrezi pe LinkMania cu un scop (reclama, joc, etc.)

- mai intri pe forum doar sa vezi daca ti-a raspuns cineva

- cu timpul, daca esti interesat .. ramai

- dupa ceva timp, poate nu mai ai timp de calculator, nu mai ai chef si pleci

Simplu ca si acu 5-6 ani cand era lumea buna. Linkmania a avut un numar restrans de utilizatori, dar utilizatori care se respectau, dar odata cu aparitia unor servere noi au aparut si noi utilizatori. Dati vina pe incapacitatea unor mici useri care nu stiu sa posteze .. da bine, sa va cred? ( primul meu post ) si daca o sa observati am avut numeroase post-uri "cocalaresti", "de disperare" dar intotdeauna am primit un raspuns concret si clar.

Linkmania e ca o clasa de liceu, unii sunt mai deschisi la minte si doresc sa faca ceva mai mult, sa discute despre subiecte "inteligente", altii prefera mistourile ieftine, glumele proaste, limbajul "from the hood", altii prefera sa discute doar despre jocuri, etc.. Unde sunt plusurile si minusurile in asta? Din tot ce am citit in topic-ul asta, toti va plangeti cum s-a facut intotdeauna. De la plusuri si minusuri ati ajuns sa vorbiti si sa dezbateti doar cateva subiecte care nu va convin.

p.s. zicea cineva mai sus "de ce nu se pun in practica ideile utilizatorilor obisnuiti?" Un raspuns la aceasta intrebare ar fi cam urmatorul: sectiunile si serverele de: SA:MP, mai nou si IV:MP, War3, StarCraft, Halo, HL. Astea nu erau cumva tot idei ale utilizatorilor obisnuiti ? A ba da.. in plus, multe din idei s-au implementat direct pe servere (un exemplu bun ar fi serverele de CS si SAMP)

LE: nu inteleg de ce considerati voi un minus contorizarea post-urilor .. c3nz0r a zis foarte bine intr-un post de la CS legat de acest lucru "Orice facem in viata, facem pentru a obtine ceva: indiferent ca e vorba de satisfactie morala sau materiala."

Posted
Salut Ice. Sper sa imi raspunzi prompt. Unde se duc banii venitit din reclama emag? Cont bancar / adresa / cont virtual - una dintre astea :)
Daca ti-as spune ce importanta are nu mi-ai mai zice.
Am avut dreptate :bananadance2:
Posted

-Plusuri destul de multe:

comunitate mare , ai unde alege + jocuri pe alese

implicare din partea multor useri atat pe partea "play online" cat si "discutii generale"

& many more.

-Minusuri:

hmm activitatea redusa la sectiunea muzica si aici nu ma refer doar la subsectiunea hip hop..

ar fi frumos niste moderator la fiecare sectiune

sectiunea web games chiar nu-i vad rostu ... adica ce ? publicitate gratis la diferite siteuri de duzina ?

Cat despre moderatori nu chiar is alesi la voia intamplarii , poate cel care i-a numit nu i-a ales la 'standarde riguroase' ( activ 24/7 , 1k posturi + , sa fie cunoscut de minim 50 useri ) ca doar de aia e moderator sa nu fie idolul vostru sau sa fie perfectiunea intruchipata .

Posted

-Minusuri:

hmm activitatea redusa la sectiunea muzica si aici nu ma refer doar la subsectiunea hip hop..

ar fi frumos niste moderator la fiecare sectiune

Let le guess, e vina moderatorului, right ? :))

Posted

Let le guess, e vina moderatorului, right ? :))

Am zis eu asta ?

Nu e vina moderatorului ci doar ca e cam 'invechita' sectiunea Muzica.

Ceva noutati , concursuri etc.. n-ar strica

Posted

-usurinta cu care se acorda warn up.

-usurita cu care se acorda ban ,suspend ..ma refer la serverele de gaming.

-moderatorii nu gresesc niciodata, ei detin de fiecare data adevarul absolut.

-atitudinea de superioritatea a multora este deja de domeniul fantasticului .

-care este rolul unui moderator?

-care este legatura dintre serverele de gaming si acest forum?

Posted

-usurinta cu care se acorda warn up.
Nu prea are nicio relevanta, trebuie sa se acorde "prea usor" de 10 ori ca sa se acorde o pedeapsa. Daca postezi ok, iti dispare destul de repede warn-ul.

-moderatorii nu gresesc niciodata, ei detin de fiecare data adevarul absolut.
Not really.

-atitudinea de superioritatea a multora este deja de domeniul fantasticului .
In caz ca n-ai observat, acelasi lucru e si in realitate, pe strada, in cluburi, la scoala. Nu inteleg ce e asa in neregula, vrei sa fie ilegal sau ce?

-care este rolul unui moderator?
Luat de pe net:

Moderators are assigned to "moderate" something which means they are in charge of seeing that it does what it is supposed to do and nothing more.

-care este legatura dintre serverele de gaming si acest forum?
Platforma de discutii pentru cei care joaca pe servere, locul unde se discuta / contesta suspenduri primite in joc. Din cauza marimii comunitatii, s-a extins si in alte sectiuni.

Posted

Ar trebui o atentie mai mare la sectiunea Publicitate. 4 din 5 topicuri cu servere de mu spre exemplu din sectiunea aia, au regulamentele copiate de-aici. Plus ca tot "noi" suntem fraierii ca ii lasam sa-si faca publicitate. Si nu numai mu, cam orice joc ce-l detine linkmania. Puteti verifica, nu dureaza mult, luati orice topic la intamplare, inregistrati-va pe forumul lor si voila, "munca" unora depusa aici e copiata in nestire acolo. Who cares? Well, you might.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...